Forum » Operacijski sistemi » Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]
AS-Cyrus ::
Nevem, če je to že blo ampak men ne delajo teli Linuxi (sory ne da se mi brat 24 strani, če je že blo povejta prbližno na keri strani nj iščem). Ko zaženem komp s cdja mi najprej normalno pride v tisti prvi meni, kjer zbiram vrsto zagona in resolucijo in, ko pritisnm enter za zagon se mi levo zgori pokaže pingvin in spodi utripa en kvadratk ostalo je črno in se ne zgodi nič. Sm posnel že 2 cdja in obadva mi nardita isto. Kaj nj nardim?
Hvala.
Hvala.
Skrat ::
Ko dobis GRUB menu za izbiro zagona se premakni (s puscicami) na Varni nacin in poskusi to!
Drugace povej malo vec podrobnosti o HW, ki ga uporabljas.
Drugace povej malo vec podrobnosti o HW, ki ga uporabljas.
Free software is a matter of liberty, not price.
hasek ::
naj nekdo napise kako se slo-tech linux instalira na disk ?
aha pa se to downlodal sem si knoppix linux pa sem ga z alcohol 120% zapeko na cd vendar se mi na nobenem racunalniku noce bootat kaj sem naredo narobe
aha pa se to downlodal sem si knoppix linux pa sem ga z alcohol 120% zapeko na cd vendar se mi na nobenem racunalniku noce bootat kaj sem naredo narobe
moj_nick ::
naj nekdo napise kako se slo-tech linux instalira na disk ?
Na namizju imaš morphix control panel oz. nadzorno središče oz. nekaj v tem smislu. Tam potem inštaliraš na disk.
110111001001010001010000
Isto mi nardi pri varnem načinu. Drugač pa je moj HW: Amd xp 2000+, matična ABIT nforce2 NF7S, geforce 4200 64, 512mb ram...
Res nevem kaj je narobi.
Res nevem kaj je narobi.
ja ok nadzorno sedisce sem nasel kako pa naprej kaj morem narediti da bo moj linux na disku in mi ne bo treba vedno c d-ja not devat ?
ok imam
nadzorno sredisce KDE
tam imam na moznost naslednje:
internet in omrezje
nadzor energije
namizje
sestavni deli KDE
sistemsko upravljanje
videz in teme
jaz ne vidim nic za instalacijo ali pa sem slep ?
nadzorno sredisce KDE
tam imam na moznost naslednje:
internet in omrezje
nadzor energije
namizje
sestavni deli KDE
sistemsko upravljanje
videz in teme
jaz ne vidim nic za instalacijo ali pa sem slep ?
Citiram CCfly-a:
...in to brez omenjene besedice KDE.
Na namizju imaš ikono kjer piše Nadzorno središče.
...in to brez omenjene besedice KDE.
110111001001010001010000
CCfly ::
Gre za Morphix Control Panel in ne KDE Control Panel. KDE Nadzorno središče ti že po imenu sugerira, da gre za nastavitve KDE-ja in ne sistema.
ok zaj sem si downlodal slo-tech linux 2 in poskusil zagnati iz cd-ja vendar mi ned nalaganjem javi could not start kdeedit please check you instalation pol pa siv ekran in to je to
ja samo meni se pa ne zazene( nekaj casa se mi mleje nato se na novo zazene ) mogoce je krvio to da mi ni mogo ustvarit swap particije samo ne verjamem da bi to bilo krivo. Ker slo tech linux 1 jo je naredo samo mi nobeden ne pove kako ga instalirati na disk
A se ti ne zdi malo neumno inštalirati nekaj, kar sploh ni bilo mišljeno za inštalacijo na disk in ima obenem 1 leto stare programe gor?
110111001001010001010000
christooss ::
Ne dela zarad tega ker LIVE cd rab 96 RAM za delovanje šel pol lahko prideš not.
Vsaj mislm da je to narobe
Vsaj mislm da je to narobe
Ja možno da te potem namesto v KDE da v twm okenski upravljalnik. KDE je relativno precej požrešna zadeva.
Če ti povem, da je verzija 9 že zastarela, potem veš, kaj mislim ;)
110111001001010001010000
Tudi res. Opozarjam, da ne bo jamral, kako Linux zaostaja za Windowsom.
110111001001010001010000
ombre ::
Torej imam tudi jaz novo vprašanje. Slo-tech linux sem inštaliral na mojo novo mašino - malo sem se matral ampak je šlo
Zdaj pa mi ne dela mrežna kartica - v linuxu sem bol začetnik - malo sem iskal driverje pa jih nisem nekje zasledil
Imam pa GigaByte 8IPE1000ProG, http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Pr...
Ostalo trenutno deluje BP.
LP
Zdaj pa mi ne dela mrežna kartica - v linuxu sem bol začetnik - malo sem iskal driverje pa jih nisem nekje zasledil
Imam pa GigaByte 8IPE1000ProG, http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Pr...
Ostalo trenutno deluje BP.
LP
Ime tvojega čipa je Marvel Yukon in je podprt.
Puskusi kot root napisati modprobe sk98lin in poročaj. Če ti napiše da modula ni, boš moral prevesti jedro ali pa modul.
Puskusi kot root napisati modprobe sk98lin in poročaj. Če ti napiše da modula ni, boš moral prevesti jedro ali pa modul.
drola ::
Spet jst.
Zadnč sem potegnu dol tist driver za modem, šel v root konzolo in iz tam pognal tisti setup. Izpisalo se je nekaj vrstic, vse OK, potem pa me je setup vprašal, da rabi nekaj v zvezi z jedrom, vrjetno izvorno kodo za ponovno prevajanje. V kateri mapi je ta?
Zadnč sem potegnu dol tist driver za modem, šel v root konzolo in iz tam pognal tisti setup. Izpisalo se je nekaj vrstic, vse OK, potem pa me je setup vprašal, da rabi nekaj v zvezi z jedrom, vrjetno izvorno kodo za ponovno prevajanje. V kateri mapi je ta?
A zadevo poganjas s CDja, a imas instalirano na disk. Ce jo poganjas s CDja, potem je zadeva itak precej nesmiselna...
Izvorna koda je v /usr/src/linux, če je pa tam nimaš jo moraš pobrati dol v obliki paketka ali pa kar direktno iz http://www.kernel.org/. Čem delaš direktno s CD-ja je pa zadeva res rahlo komplicirana. Še najbolje bi bilo potem najti binarno različico gonilnika za ustrezno jedro.
roli ::
Živjo!
Mene pa zanima kako instalirat program ksimus.
če mi lahko kdo pomaga naj prosim mi
Help!
Mene pa zanima kako instalirat program ksimus.
če mi lahko kdo pomaga naj prosim mi
Help!
http://www.r00li.com
Odpres konzolo -> vpises sudo su -> ko te vprasa za password pritisnes enter -> potem reces apt-get install ksimus
In to je to
In to je to
Nevem, če je to že blo ampak men ne delajo teli Linuxi (sory ne da se mi brat 24 strani, če je že blo povejta prbližno na keri strani nj iščem). Ko zaženem komp s cdja mi najprej normalno pride v tisti prvi meni, kjer zbiram vrsto zagona in resolucijo in, ko pritisnm enter za zagon se mi levo zgori pokaže pingvin in spodi utripa en kvadratk ostalo je črno in se ne zgodi nič. Sm posnel že 2 cdja in obadva mi nardita isto. Kaj nj nardim?
Hvala.
Isto mi nardi pri varnem načinu. Drugač pa je moj HW: Amd xp 2000+, matična ABIT nforce2 NF7S, geforce 4200 64, 512mb ram...
Res nevem kaj je narobi.
Mi res noben ne zna pomagat?
Hvala.
Res nevem kaj je narobi.
Mi res noben ne zna pomagat?
Jaz sem imel problem z APIC podporo v jedru, ki je noben noapic parameter pri grubu ne reši. Obnašanje je bilo podobno. Poglejte kje se ustavi če date strokovno in malo spremenite parametre.
bastyani ::
Živijo!
A mogoče kdo ve kako bi naredil SloTechLinux bootCD iz DVD-ja, ki je prišel v reviji Monitor????
Na enemu računalniku imam DVD pogon, na drugem pa samo CD.
A mogoče kdo ve kako bi naredil SloTechLinux bootCD iz DVD-ja, ki je prišel v reviji Monitor????
Na enemu računalniku imam DVD pogon, na drugem pa samo CD.
V BIOS-u moraš spremeniti Boot sequence. Vprašanje je seveda če je tvoj BIOS dovolj nov, da lahko bootaš s kakšne druge naprave kot prvega cdroma.
Aja oni so ga kar na DVD presnel. Hmm to bo pa težja. Najbolje da žrtvuješ en CD in da ga narediš iz iso-ta.
bastyani ::
Problem je, ker nimam take povezave, da bi si pobral z net-a. Imam Monitorjev DVD na katerem je Linux in rad bi ga presnel na CD in po možnosti bootCD. Na DVD-ju pa ni razvidno katere datoteke so Linuxove, oz so ene celo prazne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bastyani ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2014 (1504) | cbelica |
» | moje potovanje v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1827 (1595) | CCfly |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3605 (2986) | TICKO |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5654 (4880) | marsovec gugu |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5944 (4539) | TICKO |