» »

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi]

««
24 / 39
»»

hruske ::

Bela01, problem z modemom je v tem, da je priključen na usb. če bi bil preko mrežne kartice, bi deloval hitreje in bolje. Če daš zadevo na disk, moraš potem še vedno namestit gonilnike, kot je že mojnick rekel, kar pa utegne biti za začetnika dokaj zahtevno.

STGL=slo-tech gnu linux

da izves kako je s tiskalnikom poglej na strani Printer List | OpenPrinting - The Linux Foundation

po nekajminutnem iskanju po googlu najdes prirocnik tvoje maticne, kjer pise, da imas southbrigde vt8233a, na alsa-project.org pa potem vidiš, da je tvoj modul "snd-via82xx". torej v ukazno vrstico napisi "lsmod | grep snd" in povej kaj izpise.

za monitor nastavit nucas pa uredit vrstico ob zagonu... je blo že velikokrat napisano v tej temi, malo prebrskaj.

drola ::

Kateri C++ in C prevajalnik je v STGL ?
(Rad bi se malo učil teh dveh programskih jezikov, pa ne vem, kako bi pol prevedu.)

moj_nick ::

GCC. V live različici ga ni, če imaš STGL na disku, ga inštaliraš s komando apt-get install build-essential kot root.
110111001001010001010000

Gandalfar ::

moj_nick: seveda je v live razlicici.

notri je gcc 3.3 ter gcc 2.95 pa se kaksn asm pa fotran compiler bi se nasla

Aja, vključili ste ga...

/me se posipa s pepelom ;)
110111001001010001010000

Kako ga pa zaženeš ?
-----------
Pa meni, če me vpraša za root geslo v live in če pritisnem enter, mi napiše da ja geslo napačno. To se mi dogaja v konzoli in v grafičnem vmesniku.
-----------
Pa včasih mi ob zagonu napiše :
"Could can't find kdeinit"
------------
Pa a se da namestit .deb paket v live različici (paket je dolg okrog 1 MB)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drola ()

man gcc

Lahko pa tudi malo pobrskaš po forumu.
110111001001010001010000

A ta ukaz natipkaš? A ni v nobenem meniju?

Shraniš kodo v datoteko in poženeš program s potrebnimi parametri, ki ti kodo skompajla. Boljši editorji kode (vim/emacs) imajo možnost kompajlanja iz editorja.

Ja, ukaz poženeš v konzoli.
110111001001010001010000

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moj_nick ()

Katere parametre moraš vnesti?

Boš vedel, ko boš storil tisto, kar sem ti rekel.
110111001001010001010000

CCfly ::

Npr.: gcc -o moj_program moj_program.c
še bolje pa: gcc -Wall -ansi -o moj_program moj_program.c

Lolek007 ::

Imam en hud problem upam da mi ga lahko resite cimprej :)

Slo-tech Linux se s CDja zazene in vse deluje kot treba, ko pa izberem Install to harddisk grem skozi korake, naredim vse kot treba (particije sem prej naredu z Partition magicom) ko pa pride do instaliranja GRUBa sistem zablokira(?). Probal sem že večkrat in vedno isto, skopira vse kot treba ampak mu očitno GRUB dela probleme. Nazadnje sem se odlocil da ne instaliram GRUBa in sem probal narediti dual boot (na enem disku so win xp) z bootpartom in kasneje z nekim grubw32 ki sem ga snel z morphixove strani (se mi zdi) pa se mi pokaze boot loader in zgleda da vse dela ko pa selectam da bootam Linux se takoj ustavi in napise neko napako (mislim, da napise File system is NTFS). Imam dva diska - hdd1 ima dve particiji (winxp na prvi, oboje NTFS), hdd2 pa tri (eno NTFS , eno EXT3 in eno za Linux swap). Na ext3 je namescen Linux.

Zdaj vec res ne vem kaj naj naredim :\ Itak mi je vseeno ker boot loader je gor samo da dela, tak da ce grub dela probleme oz. se mi ga ne da namestit mi povejte kerga si naj namestim in kako.

Prosim za cimphitrejso pomoc.

btw: nekaj sem bral, da ati kartice ne delajo na stl2? Ce je temu tako potem mi takoj povejte da se ne bom vec mucil.

Rekel bi da boš moral malenkost popraviti nastavitve za grub. ATI kartice delajo, samo baje ne ravno odlično (3d pospeševanje seveda).

Hm, mislim da vem kaj je bilo narobe. Tisti grubW32 ali kwa je mi je narobe v menu file ali kaj pac je zapisal kje je Linux. Sicer nisem strokovnjak ampak je pisalo root = hdd0, 0 kar je sigurno narobe.

Takoj sem se odpravil bootat stl da znova prenesem Linux na disk in zdaj se en problem :)

Kliknem Install to harddisk, vse gre lepo in ustvarim XFS particijo ko pa kliknem naprej pa za sekundo pise Creating file system in potem takoj za kake pol sekunde Copying files in nato se program zapre (wtf?). Skratka do kopiranja fajlov sploh ne pride.

Ne mi povedat, da je ta zadeva se bolj bugasta od winsov :D

Zdaj sem ostal tu in ne morem naprej :\ Sem probal za foro spremenit fs na ext3 pa nic...

Zakaj za vraga si pa XFS šel gor dajat ? Ostani na ext3. Za inštalacijo STL na disk ti bo moral pa kateri od STL kreatorjev tukaj namigniti.

Skrat ::

Instalacija GRUBa naceloma dela brez problemov. Vsaj v zadnji verziji - upam da uporabljas to.

Ce ti zadeva vseeno ne dela in si mel v GRUBu root particijo nastavljeno na (hd0,0) bo lahko samo to popravil na tvojo pravo root particijo - ce sem prav razbral iz tvojega posta, drugi hdd in druga particija, kar bi bilo root(hd1,1)

Ali pa zadevo poskusis zbootat iz live cdja, kjer popravis root parameter na root(hd1,1) in potem, ko se ti sistem zbudi v tvoj instaliran linux se prijavis kot root in poskusis instalirati GRUB z grub-install
Free software is a matter of liberty, not price.

Nakar sem se posteno namucil sem prisel do resitve. GRUB se se vedno ni namestil (sem probal tudi preko konzole) ampak sem editiral boot.ini in menu.lst z nekaj informacijami ki sem jih nasel na spletu sem komaj usposobil zadevo. Skratka zdaj dela kot mora oz. vidim boot loader in lahko zazenem oba OSa.

Ampak zdaj imam se vecjo tezavo :)

1. prisel sem v linux se prijavil kot root ampak so bile crke neprdstavljivo majhne. Sploh se ni dalo rabrat kaj pise. Po nekaj casa sem komaj prisel do nastavitev in z nekaj muke spremenil crke na vecje (btw zdaj imam nastaljen font size na 120 pa je se vedno premajhno - ni to malo cudno? obicajno je vec kot 50 gromozansko) vendar so v nekaterih menijih se vedno majhne razpackane (primer morphix control panel in login screen) ceprav sem _vse_ fonte nastavil na 120 size.

2. mozilla se ni hotela startati. pravtako tudi nekaj ostalih programov.

3. hudo -> odprem konquerer izberem hard disks in sistem se obesi (wtf). nic ni pomagalo kot hard reset ampak ob ponovnem zagone se mi sicer prijavi v linux in kot sem tu bral probam startx (ali xstart ne vem tocno kak je) in javi le nekaj napak (med drugim pise: found display but no compatitible mode - nekaj takega). skratka ce prav razumem sem z hard resetom zajebal celotno zadevo ;(

zdaj bi res prosil ce mi lahko en pomaga pri teh zadevah, sicer 1 in 2 nic ne pomenita ce ne resim 3. problema :)
plz za resen odgovor -> imam jaz pac taksno sreco, da se mi vse kresha in friza ali pa so res linux (nekateri) malo prevec hvalili :) ne vem, meni do sedaj skoraj nic ne deluje kot mora.

btw: meni je bil tisti style ki je uporabljen kot default ce bootas s cdja zelo vsec (okna, barve, fonti,...) zanima me ce je kje kaksen file ki ga lahko skopiram da bi imel iste nastavitve?

btw #2: vem da lahko linux bere ntfs in baje tudi win lahko z nekim programom ext. je mogoce kaksen program da bi iz win lahko bral IN pisal na ext3 in obratno v linuxu?

1. prisel sem v linux se prijavil kot root ampak so bile crke neprdstavljivo majhne. ...

Zelo čudno.

2. mozilla se ni hotela startati. pravtako tudi nekaj ostalih programov.

Poskusiti bi moral zagnati v lupini da bi videl kakšno napako ti izpiše.

3. hudo -> odprem konquerer izberem hard disks in sistem se obesi (wtf). nic ni pomagalo kot hard reset ampak ob ponovnem zagone se mi sicer prijavi v linux in kot sem tu bral probam startx (ali xstart ne vem tocno kak je) in javi le nekaj napak (med drugim pise: found display but no compatitible mode - nekaj takega). skratka ce prav razumem sem z hard resetom zajebal celotno zadevo

Dvomim da je bil reset kriv za to. Rekel bi da imaš malo pokvečeno datoteko za X strežnik. Datoteka ena od teh: /etc/X11/XF86Config ali pa /etc/X11/XF86Config-4 ali pa /etc/X11/xorg.conf. Poglej če imaš notri vrstice npr. Modes "800x600". Še bolje bo če nam pošlješ izpis iz log-a za X strežnik, ki ga boš našel v /var/log/XFree86.0.log.

Sicer pa imaš očitno res smolo. Malo vztrajnosti pa bo.

btw: meni je bil tisti style ki je uporabljen kot default ce bootas s cdja zelo vsec (okna, barve, fonti,...) zanima me ce je kje kaksen file ki ga lahko skopiram da bi imel iste nastavitve?

Vprašaj Gandalfarja. Nekja je govoril o tem da bo spravil skupaj skripto, ki bi ti samo namestila enake paketke in nastavitve kot so na live CD-ju. Ljudje hočejo tistega pingvina v jajcu :D.

btw #2: vem da lahko linux bere ntfs in baje tudi win lahko z nekim programom ext. je mogoce kaksen program da bi iz win lahko bral IN pisal na ext3 in obratno v linuxu?

Poglej po tej temi kakšno stran nazaj, kjer sem podal dva linka do (eden od programov se imenuje explore2fs). Za pisanje na NTFS v Linux-u pa je podpora ampak je še nepopolna (čeprav naj bi bila zdaj celo ne-nevarna za uporabo) in je sam nisem nikoli preizkušal, ker nimam nobenih particij z NTFS okoli sebe. Samo ext3 in reiserfs :).

Tole je izpis iz XF86Config:

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultColorDepth 16
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
EndSubSection
EndSection

Tole pa log (skopiral sem samo WW in EE oz. pomembne loge):

(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi".
Entry deleted from font path.
(Run 'mkfontdir' on "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi").
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/PEX" does not exist.
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic" does not exist.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/ttf/western" does not exist.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/ttf/decoratives" does not exist.
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/truetype".
(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/truetype").
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/truetype/openoffice".
(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/truetype/openoffice").
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/truetype/ttf-bitstream-vera".
(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/truetype/ttf-bitstream-vera").
(WW) The directory "/usr/share/fonts/latex-ttf-fonts" does not exist.
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/defoma/CID" does not exist.
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/defoma/TrueType" does not exist.
(**) FontPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled,
/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc,/usr/X11R6/lib/

X11/fonts/100dpi:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi,
/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
(**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(**) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(**) Option "AllowMouseOpenFail" "true"
(--) using VT number 7

(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)

................

(II) Setting vga for screen 0.
(II) Loading sub module "vbe"
(II) LoadModule: "vbe"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvbe.a
(II) Module vbe: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) Loading sub module "int10"
(II) LoadModule: "int10"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) Module int10: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) VESA(0): initializing int10
(II) VESA(0): Primary V_BIOS segment is: 0xc000
(EE) VESA(0): unknown reason for exception
(II) VESA(0): EAX=0x00004ff8, EBX=0x00000000, ECX=0x00000000, EDX=0x00000001
(II) VESA(0): ESP=0x00000ff8, EBP=0x00000001, ESI=0x00000000, EDI=0x00002000
(II) VESA(0): CS=0x01ac, SS=0x0100, DS=0x0040, ES=0x0000, FS=0x0000, GS=0x0000
(II) VESA(0): EIP=0x0000ffff, EFLAGS=0x00033213
(II) stack at 0x00001ff8:
00 00 00 06 00 00 00 32
(II) VESA(0): code at 0x00011abf:
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
(EE) VESA(0): cannot continue
(II) VESA(0): VESA BIOS not detected
(II) UnloadModule: "vesa"
(II) UnloadModule: "int10"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) UnloadModule: "vbe"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvbe.a
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

Sem probu tisti program, deluje (nekako :p), nasel sem celo driver, ki omogoci win Exploreru branje ext3 particij kar je precej zanimivo glede na to da verjetno nikoli ne bo pisal na njih iz win okolja. Zdaj sem nekje prebral da Linux lahko pise ns FAT32 fs, je to res? Potem me mika, da bi ("win") diske sformatiral na FAT32 :\

Gandalf ti pa spravi skupaj ze tisto skripto ker hocmo slo-tech Linux izgled :))

CCfly se enkrat hvala, zgleda da imam res smolo ampak ne bom odnehal dokler zadeve ne spravim v delujoce stanje :)

edit: eno vrstico iz loga sem editiral, ker je raztegnila forum :\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Lolek007 ()

(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/PEX" does not exist.
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic" does not exist.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/ttf/western" does not exist.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/ttf/decoratives" does not exist.
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/truetype".
(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/truetype").
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/truetype/openoffice".
(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/truetype/openoffice").
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/truetype/ttf-bitstream-vera".
(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/truetype/ttf-bitstream-vera").
(WW) The directory "/usr/share/fonts/latex-ttf-fonts" does not exist.
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/defoma/CID" does not exist.
(WW) The directory "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/defoma/TrueType" does not exist.
(**) FontPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled,
/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc,/usr/X11R6/lib/

X11/fonts/100dpi:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi,
/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
(**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"

Saj ni čudno da imaš čudne fonte. Malo boš moral dodatne fonte notri dat.

(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

Nekaj takega boš moral imeti navedenega za monitor. Samo pazi da ne boš dal previsokih frekvenc. Poglej si specifikacije za tvoj zaslon.
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Monitor Model"
HorizSync 27-96
VertRefresh 50-160
Option "dpms"
EndSection

Mimogrede lahko si pomagaš z vrednostmi ki bi jih X strežnik sam zaznal. Napiši XFree86 -configure in si poglej datoteko, ki jo je naredil v tvojem domačem direktoriju (verjetno /root).

Sem probu tisti program, deluje (nekako :p), nasel sem celo driver, ki omogoci win Exploreru branje ext3 particij kar je precej zanimivo glede na to da verjetno nikoli ne bo pisal na njih iz win okolja. Zdaj sem nekje prebral da Linux lahko pise ns FAT32 fs, je to res? Potem me mika, da bi ("win") diske sformatiral na FAT32 :\

Res je. FAT32 je vedno lepo delal.

Aja pa tudi na NTFS se da lepo pisati. Ena fora je kjer uporabiš gonilnike od Oken prek wrapperja.

Hm, sploh ne vem kaj sem naredil oz. kaj nisem naredil ampak zgleda da KDE zdaj dela. Linux se zazene brez problemov. CCfly glede tistih fontov. bi mi lahko to malo bolj podrobno razlozil? Za monitor bom probal narediti takoj ko najdem specifikacije. Zdaj pa spet problem, da ne vidim diskov. Oz. kaze mi samo enega (hdb2) amapak ce kliknem na njega se sistem skorajda obesi in moram cakat kar nekaj casa da pokaze vsebino. Nekaj sem se igral in napisal "mount /dev/hda1 /mnt" pa se za ostale particije isto. Sicer mi je pokazal vse particije (z izjemo hdb1 kjer mi napise - you must specify file system) ampak zgleda vse isto. Recimo hda1 in hda2 imata iste podatke oz. gre za isto particijo :\
Mozilla se zdaj zezene po nekaj casa (cca 2 minuti rabi) ampak ne odpre nobene strani. Aja, se vprasal bi ce je kje kak idnikator ali karkoli da mi da vedeti da sem povezan v splet. Ker tiste ADSL nastavitve v Moprhix control panel nimajo glih veliko moznosti :) Pa ce moram vedno ko sem hocem povezat tisto kliknit in cakat nekaj casa da najde mrezno + 6 krat kliknit Yes?

Hvala se enkrat.

Greš v konzolo in napišeš ping poljuben.ip.naslov.oz.internetna.stran
110111001001010001010000

CCfly glede tistih fontov. bi mi lahko to malo bolj podrobno razlozil?

Fonte moraš naložit. Ročno je zadeva komplicirana. Lahko uporabiš orodje v KDE - Namestilnik pisav. Še bolje samo prave paketke si moraš dol potegnit in dodati pot do fontov v /etc/X11/XF86config. Ne vem pa kateri paketki naj bi to bili. poskusi apt-get search fonts ali nekaj podobnega.

Zdaj pa spet problem, da ne vidim diskov. Oz. kaze mi samo enega (hdb2) amapak ce kliknem na njega se sistem skorajda obesi in moram cakat kar nekaj casa da pokaze vsebino. Nekaj sem se igral in napisal "mount /dev/hda1 /mnt" pa se za ostale particije isto. Sicer mi je pokazal vse particije (z izjemo hdb1 kjer mi napise - you must specify file system) ampak zgleda vse isto. Recimo hda1 in hda2 imata iste podatke oz. gre za isto particijo

Ne moreš pripeti diska v isti direktorij. Z mount ukazov v bistvu disk priključiš v datotečno drevo. Naredi direktorije in jih mountaj posebej vsakega v svoj direktorij.
Pa pusti zaenkrat tiste ikonce na namizju. Ko poskusil tole ročno mountat, potem pa samo lepo vpisi ustrezne podatke v /etc/fstab. Vse spremembe v /etc/fstab bi se morale odražati na namizju.

Mozilla se zdaj zezene po nekaj casa (cca 2 minuti rabi) ampak ne odpre nobene strani. Aja, se vprasal bi ce je kje kak idnikator ali karkoli da mi da vedeti da sem povezan v splet. Ker tiste ADSL nastavitve v Moprhix control panel nimajo glih veliko moznosti :)

Ja lahko si daš v vrstico kakšen applet (na vrstici daj desno tipko -> dodaj -> vstavek).

Pa ce moram vedno ko sem hocem povezat tisto
Ne ni treba. Ne vem kako je z zagonskimi skriptami v Debian-u ampak lahko daš adsl-start v eno od njih. Nekje v /etc/conf.d ali /etc/init.d boš našel ustrezne skripte.

Ok, fonti zdaj cudezno delujejo :) Sploh ne vem kaj sem storil ampak sem nekaj saril po konzoli z apt-get fonts kot mi je CCfly povedal in ker so bili prej nastavljeni na 150 size sem se komaj prebil skozi in nastavil normalen size.

diske sem tudi mountal pol uspesno :) Vsi so sli mountat razen ene NTFS particije, ki je Logical Extended. In prav to mi tudi Linux zatezi, da je ne more mountat ker ni primary :\ Se da tu se kaj storiti ali naj particijo ustvarim na novo kot primary? Druga ki ni sla pa je bila hdb2 (Linux) ker sem (kot omenjeno v prejsnjem postu) zajebu vse skupi z "mount /dev/hda1 /mnt" ampak sem vse podatke vpisal v fstab in mstab tako da bi tudi da morala delat. btw: kam naj mountam diske? sedaj sem jih v drive1, drive2,... mape ker se mi je zdelo najbolj logicno. Je to, kam jih mountam, "poimenovanje" diskov ali direktna pot do njih oz. me kaj preprecuje da bi si jih mountal kot c:, d:,... da bi se lazje znasel po winsih?

Kot zgleda zdaj je edina tezava internet in Mozilla. Namrec Mozilla rabi par minut da se zazene glede interneta pa sem skoraj 100% da sem povezan ampak ne more odpreti nobene strani ali pingati ali karkoli. Napise Resolving host failed. Ce pa recimo napisem www.google.com se v url vrstici spremeni ikona, kar mi da vedeti je uspesno povezan v splet(?).

Je to, kam jih mountam, "poimenovanje" diskov ali direktna pot do njih oz. me kaj preprecuje da bi si jih mountal kot c:, d:,... da bi se lazje znasel po winsih?

Pripneš jih lahko kamorkoli v drevo. Pomavadi je /mnt standardna izbira. Logičnih enot ni, imaš pa lahko vse diske na namizju od KDE-ja, konqueror pa tudi prikaže vse particije med napravami.

Sicer mi je pokazal vse particije (z izjemo hdb1 kjer mi napise - you must specify file system) ampak zgleda vse isto.

Uporabi mount -t ntfs ... oz katerikoli datotečni sistem je primeren.

Kot zgleda zdaj je edina tezava internet in Mozilla. Namrec Mozilla rabi par minut da se zazene glede interneta pa sem skoraj 100% da sem povezan ampak ne more odpreti nobene strani ali pingati ali karkoli. Napise Resolving host failed.

Vpiši v datoteko /etc/resolv.conf vrstico
nameserver IP_od_DNS_strežnika

kul ideja.

a1200 doc # mkdir /c:
a1200 doc # cd /c\:/
a1200 c: #

:))

It kinda makes typing worthwhile, doesn't it :).

CaqKa ::

hehe gandalf a boš vklučil v naslednji nightly?
za one prehodnike iz winsev? :)

hehe.. jaz pa bom naredo v ntfsu da bom zmountal vse ostale particije v boot particiju na "c" mnt dir :)

hruske ::

suse ima kul narjen alias v .bashrc, da ko vpises c: pljune ven, da to je linux, tu ni c: in d: in tako... ter da lahko mountas zadeve kamor gre. :P

kolkor se jaz spomnim je meni suse (7.3 ali pa 8.x) zmountal win diske na c, d,e,f... črke.
nič ni opozarjal da je to linux.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Double_J ::

Eto pišem zdej iz tega.:)

Zvoka ne znam naštimat. KDE mixer se ne da zagnat. Če ma to kako vezo?

Pa če kej spreminjaš monitor resolucije, ne moreš več zagnat Display settings.
Dve šivanki...

gfhr- ::

smem vprašat kdaj pride stgl 3?
pa lahko tu not pišemo kaj bi radi videli v stgl 3?

pa lahko tu not pišemo kaj bi radi videli v stgl 3?

Nimaš druge možnosti ;P
110111001001010001010000

Kako usposobit PC Telov modem HSP56 MR ?
----------
Pa v live, če daš kr enter, ko te vpraša za root password, napiše, da je geslo napačno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drola ()

Kako usposobit PC Telov modem HSP56 MR ?

Kakšen modem je to?

Pa v live, če daš kr enter, ko te vpraša za root password, napiše, da je geslo napačno.

nadzorno središče --> root konzola
110111001001010001010000

Kakšen modem je to?
Analogen.
--------
Kaj pa če hočeš recimo v ram namestit .deb paketek, pa te tist program vpraša za root password?

Kakšen modem je to?
Analogen.

verjetno je bilo mišljeno če je zunanji al je notranji modem.. torej če je winmodem.

Saj za inštalacijo itak rabiš root --> root konzola

modem ;)
110111001001010001010000

Winmodem je, ja pa prosu bi direkt link do driverjev, pa navodilo kako se jih inštalira.

Sorry, če sem tečen, sam ne vem keri driver je taprav za ST linux.

110111001001010001010000

gandalf: mi lahko plz napises kaj bo novega v stgl 3.0 in kdaj (priblizno) ga lahko pricakujemo? bo podoben stgl 2 (morphix z dodatki) ali nekaj drugega?

3.0 bo verjetno cez pol leta. 2.1 bo pa upgrade z upam da ATI 3d podporo, novimi verzijami in se boljsim usabilityem. Sedaj se grem malo na morje soncit, ko pa pridem nazaj pa bom zacel sestavljati nekaj novega.

Kdaj izide 2.1, a bodo odpravljeni hrošči pri namestitvi, da bo že namestitev pravilno nastavila GRUB, da ne bo treba ročno ?

hasek ::

nikjer nisem zasledil ce se slo-tech linux nalozi na racunalnik ali ce se direkt boota z cd-roma. Ce se boota z cd-roma mi prosim povejte kako ga pa posneti na disk ?

hasek:

http://linux.slo-tech.com

morphix control panel -> install to hard disk

PrimozR ::

hasek da se ga s CDja laufat pa tut po inštalirat na disk.
««
24 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in popolni zacentik...

Oddelek: Operacijski sistemi
352014 (1504) cbelica
»

moje potovanje v linux

131829 (1597) CCfly
»

Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )

533605 (2986) TICKO
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795654 (4880) marsovec gugu
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395944 (4539) TICKO

Več podobnih tem