Forum » Loža » Kako pogosto it na rutinski doktorski pregled?
Kako pogosto it na rutinski doktorski pregled?
VISOGuy ::
A je to sploh dovoljeno v Sloveniji? Ker ne vem , če ima Slovenija dovolj denarja? V Ameriki je to stalna praksa, men osebno pa doktorica ni nikoli povedala, naj hodim na rutinske preglede itd
Smurf ::
Kot zaposlen imas te preglede na < 5 let (odvisno od delovnega mesta), dokler si se solal si jih tudi imel (na 2-3 leta).
Nagi Bator ::
Na taksnem pregledu ti bodo izmerli tlak, preverili vid, sluh ter drzo telesa in celo zvagali te bodo.
Ce bos gnjavil, bos dobil celo napotnico za lab., kjer ti bodo naredili tudi kompletno krvno sliko.
Slednje je precej manj kompletno kot se slisi. Skratka, razen ce je res kaj hudo narobe, te bodo domov poslali z dijagnozo "B.P."
Glede tvojega vprasanja... kolikor mi je znano imas pravico za ta pregled 1x letno.
Ce bos gnjavil, bos dobil celo napotnico za lab., kjer ti bodo naredili tudi kompletno krvno sliko.
Slednje je precej manj kompletno kot se slisi. Skratka, razen ce je res kaj hudo narobe, te bodo domov poslali z dijagnozo "B.P."
Glede tvojega vprasanja... kolikor mi je znano imas pravico za ta pregled 1x letno.
jype ::
Vsi privat diagnostični centri ponujajo to za zmeren (~100-300 evrov, odvisno od tega kaj vse hočeš) denar, vključno z vsemi testi za tumorske markerje in podobno šaro, ki ti lahko že zelo zgodaj pove, da si resno bolan.
Javno zdravstvo ima programe kot so Dora in Svit, ki lovijo najbolj pogoste oblike rakavih obolenj, tisti običajni pregledi so pa bolj blažev žegen.
Javno zdravstvo ima programe kot so Dora in Svit, ki lovijo najbolj pogoste oblike rakavih obolenj, tisti običajni pregledi so pa bolj blažev žegen.
Vice ::
Po dopolnjenem xy letu (+35) starosti ti "pripada" (oziroma lahko koristiš) določen pregled. Vse je odvisno koliko si star saj te pregledajo za bolezni, ki so najpogostejše za določeno starostno obdobje oz. tudi je odvisno od bolezni, ki jih imate v familiji se pravi tiste, ki so lahko dedne. Pri 40 pa lahko zdravniku zatežiš še za managerski pregled ipd. Da bi pa vsako leto hodil na tehničnega pa ne gre.
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Na naši firmi imamo zaposleni preglede na 2 leti pri zdravniku s katerim ima firma pogodbo. Gre pa za nivo pregleda, kot so sistematski pregledi šoloobveznih otrok. Se pravi, pregled urina in krvi, EKG, testiranje vida, telesna teža in drža ter kratek razgovor z zdravnikom. Izvidi pridejo domov po pošti v cca. enem tednu.
P.S. Sem bil prepričan, da je izvajanje tovrstnih zadev obvezno za delodajalce pri nas...
LP
Jože
Na naši firmi imamo zaposleni preglede na 2 leti pri zdravniku s katerim ima firma pogodbo. Gre pa za nivo pregleda, kot so sistematski pregledi šoloobveznih otrok. Se pravi, pregled urina in krvi, EKG, testiranje vida, telesna teža in drža ter kratek razgovor z zdravnikom. Izvidi pridejo domov po pošti v cca. enem tednu.
P.S. Sem bil prepričan, da je izvajanje tovrstnih zadev obvezno za delodajalce pri nas...
LP
Jože
MIHAc27 ::
Ni obvezno. Jaz v 10 letih sem rabil samo 1x dobit potrdilo od osebnega zdravnika, 1x pa pregled pred zaposlitvijo (več ali manj samo kri in urin, drugega ne vem če so gledali).
Smurf ::
Ni obvezno. Jaz v 10 letih sem rabil samo 1x dobit potrdilo od osebnega zdravnika, 1x pa pregled pred zaposlitvijo (več ali manj samo kri in urin, drugega ne vem če so gledali).
Mislim, da je obvezno na vsaj 5 let. Je pa res, da marsikatera firma tega ne uposteva in so seveda zato v prekrsku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zdravniški pregled pred zaposlitvijo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 87333 (17676) | destroyer2k |
» | Posredovanje zdravniškega kartona drugemu zdravniku zaradi pregleda pred zaposlitvijo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22157 (19764) | dope1337 |
» | Zdravniški pregled pred zaposlitvijo (THC) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 39092 (33776) | St235 |
⊘ | Vzem krvi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7577 (6549) | bluefish |
⊘ | Kontrolni zdravniški pregled zaradi vožnje pod vplivom substanc (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24822 (23413) | leonmojca |