» »

SXT G-2HnD

SXT G-2HnD

N4m31355 ::

Zadevo sem pravkar kupil, pa mi ne deluje. lucka v AP utripa samo ko je priklopljena na dolocen kabl na dolocen router. PoE ne dela zato mam adapter ki sem ga dobil zraven.
Ima kdo kaksno idejo kako ga usposobit?
Lp

Gapi ::

Če bi to razložil malo bolj podrobno kdaj dela in kdaj ne bi mogoče lahko kaj povedal.
No person is rich enough,to buy back his past.

okej podrobno:

postavitev:
ISPjev ruter na katerega sta priklucena asus rt n56-u in linksys WRT54G/GL/GS . na asusa je priklopljen se TP-Link TL-WR741ND v4. vsi kabli so kategorija 5e.

asus ima dhcp off, ostala dva na on.
SXT se napaja via PoE. ker tega nima noben izmed nastetih routerjev uporabljam adapter ki je prilozen. na adapterju je lucka, ki sveti vedno ko imma vklopljeno napajanje nanj.
SXT sem priklopil na vse 3 routerje in na svoj PC. Sveti mi samo v primeru da nanj prikljucim dolocen kabel ki gre iz asusa. Ce kabel zamenjam ne dela. imam se en enak kabel in ce priklopim tja, SXT ne utripa.. prav tako ga nmap ne zazna.

Tudi ce na asusu vklopim dhcp mi SXT-ja ne zazna

winbox si probal?

Routerboard v mikrotiku se ponavadi javi tudi na svoji MAC addressi. Mora pa biti na istem omrežju. Prek routerjev ne gre. No vsaj meni ni ratalo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Kabli ki jih omenjaš. So to doma narejeni ali kuplujeni in testirani.

sem povezan na asusa. tako da sem na istem omrezju. kako lahko dostopam? winbox hoce IP..

Zakaj drugje ne utripa? in tutdi na asusu ga ne vidim..

doma narejeni in stestirani. testirani so bili tudi kupljeni pa je rezultat isti

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: N4m31355 ()

okej.. stvari se spreminjajo.. sedaj SXT sveti ne glede na kam ga postavim. tako da, napredek je. ne oddaja pa se nic.

winbox maš tm kvadratek z tremi pikcami pri Connect to ......In če tega prtisneš ti poskenira omrežje za RouterOS (mislim da tudi SwitchOS)napravami. Traja neki cajta. In pri connect to lahko vpišeš tudi mac addresso naprave.

Za začetek pa dej poveži tole anteno (routerboard) direkt na PC in nastavi. Šele potem se daj igrat naprej.

Sem kliknil. Sicer nic ne deluje kot da bi skeniralo ma bom pustu 10 min. Mam pa ptkloplen direkt na pc in na pcju nastiman da fobi ip.

Prestavil sem se 1 nosilno steno stran(ap obrnil proti sebi) in nimam neznanega signala. Na pcju ne morem dostopati via 193.168.88.1

Prsu gor! Ocitno zadeva rabi malo da se postavi.

In spet ne pridem..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: N4m31355 ()

Tebi je to prva mikrotik naprava?

ja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569454 (6283) c23po
»

Kateri AP (access point)?

Oddelek: Kaj kupiti
224163 (2110) ToniT
»

Nujno Pomoč - Kamera IP nastavitve

Oddelek: Pomoč in nasveti
327398 (6667) pSP 3004
»

Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )

9012299 (9579) Invictus
»

WiFi na površini 1,75 hektarja - nasvet

425806 (4023) Daniel

Več podobnih tem