Forum » Pomoč in nasveti » Rezervni deli
Rezervni deli
snooze77 ::
Pozdravljeni,
imam laptop Lenovo Y570, s katerim imam kar nekaj težav. Laptop se je konstantno pregreval zato sem ga odprl in na novo namazal s hladilno pasto. Stara pasta je bila namazana kot da bi jo namazal otrok. Pri razstavljanju laptopa mi je na ohišju počil plastični del, ki drži zaslon. Vse skupaj sem zalepil in je po 4 mesecih še vedno vredu, vendar sem se odločil da zamenjam ohišje.
Zanima me če se splača rezervne dele kupiti v Sloveniji (kje?) ali pa jih je boljše naročati preko spleta? Poleg tega bom ponovno menjal hladilno pasto, saj sem prej uporabil nekvalitetno in se je laptop spet začel pregrevati. Pozna kdo kakšno kvalitetno hladilno pasto s katero in dobre izkušnje?
Hvala za odgovore
imam laptop Lenovo Y570, s katerim imam kar nekaj težav. Laptop se je konstantno pregreval zato sem ga odprl in na novo namazal s hladilno pasto. Stara pasta je bila namazana kot da bi jo namazal otrok. Pri razstavljanju laptopa mi je na ohišju počil plastični del, ki drži zaslon. Vse skupaj sem zalepil in je po 4 mesecih še vedno vredu, vendar sem se odločil da zamenjam ohišje.
Zanima me če se splača rezervne dele kupiti v Sloveniji (kje?) ali pa jih je boljše naročati preko spleta? Poleg tega bom ponovno menjal hladilno pasto, saj sem prej uporabil nekvalitetno in se je laptop spet začel pregrevati. Pozna kdo kakšno kvalitetno hladilno pasto s katero in dobre izkušnje?
Hvala za odgovore
MIHAc27 ::
Za rezervne dele lahko pokličeš Alterno. Seveda bo cena v Slo višja, kot če naročiš iz tujine.
Glede termalne paste.... če je prav nanesena bi skoraj vsaka morala biti dobra. Če razlike ni nobene, potem termalna pasta ni kriva za pregrevanje.
Lahko je hladilnik zanič (spusti včasih plin)
Glede termalne paste.... če je prav nanesena bi skoraj vsaka morala biti dobra. Če razlike ni nobene, potem termalna pasta ni kriva za pregrevanje.
snooze77 ::
Za rezervne dele lahko pokličeš Alterno. Seveda bo cena v Slo višja, kot če naročiš iz tujine.
Hvala za odgovor. Bom poklical pa se pozanimal za ceno, da vidim kakšna je razlika. Ko sem na novo nanesel pasto so se temperature zelo spustile. Ob igranju kake igre temperatura GPU-ja ni presegla 75 stopinj. Sedaj po kakšnih 5 mesecih pa je temperatura znova na 85+ stopinj, tk da predvidevam da je kriva pasta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pasta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 26674 (6434) | Valvoline |
» | Laptop-garancija izgubljena?Oddelek: Strojna oprema | 1231 (804) | care20 |
» | pregrevanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1932 (1405) | mulc007 |
» | Prenosnik dela počasiOddelek: Pomoč in nasveti | 4934 (4202) | solatko |
» | prenosnik zmrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 1438 (969) | solatko |