» »

Binney: NSA hrani 80 odstotkov klicev v ZDA

Binney: NSA hrani 80 odstotkov klicev v ZDA

Slo-Tech - William Binney, ki ga poznamo kot enega največjih žvižgačev iz NSA iz predsnowdovskega obdobja, je ta teden potoval po Evropi, kjer je razkril marsikatero neprijetno informacijo o NSA. Med drugim je dejal, da NSA v nasprotju z lastnimi zagotovili beleži 80 odstotkov vseh klicev v ZDA, tudi njihovo vsebino.

Binney je oktobra 2011 zapustil vrste NSA, kjer je služboval trideset let, ker ni odobraval premikov k množičnemu nadzoru, ki so se začeli dogajati po napadih na WTC. Postal je žvižgač, a je to počel toliko premišljeno, da ni obtožen veleizdaje in se mu ni treba skrivati v Rusiji. Predvsem ni iz NSA odnesel nobenih dokumentov, kar je storil Snowden.

Prejšnji četrtek je Binney pričal v nemškem bundestagu, kjer teče parlamentarna preiskava o prisluškovanju NSA v Nemčiji. Poudaril je, da si želi NSA nadzorovati vse in vsakogar, zato zbirajo, kolikor podatkov le morejo. V zadnjih letih se je zgodil premik od prisluškovanja terorističnim organizacijam do vohunjenja za vsemi sedmimi milijardami ljudmi. Svoj čas je NSA tesno sodelovala z BND, kako pa je danes, ne ve.

V Londonu pa se je na konferenci, ki jo je organiziral Center za preiskovalno novinarstvo, razgovoril o zbiranju podatkov v ZDA. Dejal je, da NSA prestreže in shrani vsebino 80 odstotkov vseh klicev v ZDA, ne le prometnih podatkov, kot zagotavljajo. Dodaja, da bo NSA kmalu zmogla prestreči 966 eksabajtov podatkov na leto. Medtem pa se še vedno sprašujemo, ali obstaja še en žvižgač, ki je iz NSA odnesel podatke. Objavljena koda XKeyscora kaže na to.

7 komentarjev

donfilipo ::

Big Brother is watching me?

Fuck him:) je v jedru najbolj racionalen odgovor. Ker kot posameznik v jedru nič niti ne moreš. Največja in najuglednejša demokracija v jedru niti ne dela za interese večine svojih državljanov..(če bi naredili anketo bi se verjetno ne pokazalo, da ti ne odobravajo splošno prisluškovanje, če pa, smo pa pač fertik, kot svobodna družba:).

Ko pa takole skušamo heckati družbo in združiti moči, je pa treba reči, da je Chomsky skoraj zastarel:) in da je zadnji čas, da se USA prebudi iz letargije televizije. Da se prebudimo vsi in najdemo način kako družbo spremeniti tako, da ne bo po meri nekih v jedru korporativnih interesov.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Highlag ::

Počakaj, da za lastno financiranje pričnejo s prodajo teh podatkov.
Never trust a computer you can't throw out a window

s6c-gEL ::

Highlag je izjavil:

Počakaj, da za lastno financiranje pričnejo s prodajo teh podatkov.

To sigurno že dolgo časa počno - finančni podatki, industrijsko vohunjenje, izsiljevanje vplivnih politikov, ki jim niso po godu.
Nadzoruje jih itak nihče, sankcij ni.

Že samo iz tega se da marsikaj sklepati:

BlackMaX ::

s6c-gEL je izjavil:

Highlag je izjavil:

Počakaj, da za lastno financiranje pričnejo s prodajo teh podatkov.

To sigurno že dolgo časa počno - finančni podatki, industrijsko vohunjenje, izsiljevanje vplivnih politikov, ki jim niso po godu.
Nadzoruje jih itak nihče, sankcij ni.

Že samo iz tega se da marsikaj sklepati:



Največja hinavščina je pa to, da ko ena oseba pride na kakšen vpliven položaj se takoj pojavijo podatki, da je gledal porniče kjer delajo tako in drugačne stvari, ki so za družbo kao "nesprejemljive" ali pa, da ko je bil star 18 let je kadil to pa to....

In zdaj pride smešni del, DRUŽBA ga začne obsojat in govori se, JA TA PA NI PRIMEREN KANDIDAT!

DRUŽBA...največja hinavščina in skupina ovc ever.

filip007 ::

Ja, analizirajo za v naprej, iščejo vzorce v podatkih in podobne neumnosti.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

boolsheat ::

Why metadata matters?

"Of course knowing the content of a call can be crucial to establishing a particular threat. But metadata alone can provide an extremely detailed picture of a person's most intimate associations and interests, and it's actually much easier as a technological matter to search huge amounts of metadata than to listen to millions of phone calls. As NSA General Counsel Stewart Baker has said, 'metadata absolutely tells you everything about somebody's life. If you have enough metadata, you don't really need content.'

"When I quoted Baker at a recent debate at Johns Hopkins University, my opponent, General Michael Hayden, former director of the NSA and the CIA, called Baker's comment 'absolutely correct,' and raised him one, asserting, "We kill people based on metadata'".

Hayden paused after making this statement - around the 18 minute mark of the video - and then qualified it by adding, "but that's not what we do with this metadata."

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

Ja tak je fantje ne, bo treba nehat gledat tranny porn. ;)

Še mal pa bo illegalno brat kriminalke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NSA sme vohuniti za 193 državami in mednarodnimi organizacijami

Oddelek: Novice / Zasebnost
137642 (5565) Fritz
»

Nemška obveščevalna služba tesno sodelovala z NSA

Oddelek: Novice / NWO
3712712 (10547) poweroff
»

Prvi Snowdnov intervju v Rusiji: NSA izvaja industrijsko vohunjenje

Oddelek: Novice / NWO
238370 (5219) Manu
»

Snowden zadovoljen s svojo misijo, NSA se utaplja v podatkih

Oddelek: Novice / Zasebnost
288650 (5358) k4vz0024
»

Ex AT&T-jevec, trije ex NSA analitiki bodo pričali o vladnih načrtih za nadzor vse in (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5120095 (17800) Pyr0Beast

Več podobnih tem