» »

NTF 2. stopnja GIK smer

NTF 2. stopnja GIK smer

Jerry000 ::

Zdravo,

zanima me če kdo od vas hodi na NTF smer Grafične in interaktivne komunikacije? Zanima me predvsem predmetnik temeljni izbirni predmet 1 in 2:
Numerične metode
Matematika 2
Tehniška mehanika
Organska kemija
Fizikalna kemija
Fizikalna kemija polimerov

Zanima me kateri predmet je za nekoga ki mu je matematika muka (mu ne gre dobro)? Sm mel tut na FERI 3 predmete matematike ampak je šlo komaj skozi:). Samo informativno me zanima

The Player ::

pozdrav,

sicer nisem bil GIK, sem bil pa na VS smer GMT.

100% ti ne morem garantirat, da mam prav (še posebej, če se je v roku 2 let kaj spremenilo), a ko sem bil sam na faxu kake 4 leta nazaj, skoraj da nisem videl razlike med VS in UNI, razen predmetnika, pa še ta predmetnik se razlikuje samo po tem, da se npr. drugače imenuje od našega ali kake druge malenkosti, npr. na UNI imaš mat, kem, fiz posebej obravnavano, medtem ko na VS imaš en predmet, kjer so zakamuflirani vsi prej omenjeni predmeti.

Kar nekaj predmetov smo imeli skupnih, se pravi, da so se nam pridružili tudi UNIjevci zraven, mislim, da so to bli mat, kem, fiz, fotografija in medijske vizualizacije (tudi izpite smo mel skupne).

Sam fax po sebi je dokaj enostaven, če slediš predavanjem in si redno delaš zapiske (se je potem tut laži učit, ker dejansko veš o čem se gre), razen nekaj izjem, ki so dost težke (poleg mat, fiz, kem imajo ljudje največ problemov z grafičnimi materiali, ekologijo, informacijske tehnologije, načrtovanje graf. proizvodnje).
Kar se izpitov tiče imaš samo pisne, da greš lah na izpit potrebuješ narjene vaje, seminarje, pri nekaterih predmetih tudi kolokvij, ustnih izpitov ni.

Se je pa treba zavedat, da se ne boš naučil tako veliko kot npr. v sr. šoli, ker namesto, da bi prestopili eno stopničko gor, se učiš OS, ki bi jih že moral znati. To pa zato, ker pride na fax ogromno ljudi, ki niso bili še nikoli v grafični smeri in morajo začet iz nule.

Nasvet k ti ga dam je, da si poiščeš smer v grafiki ki ti najbolj ugaja (montaža videa, grafično oblikovanje, animacije, 3D grafika itd.) in na tem delaš kar se da največ in da v tem tudi uživaš (ker drgač ni fore). Ko boš prišel v 2 letnik, si TAKOJ naredi kvaliteten CV/portfolio in si najdi prakso(v 1/2 3. letnika imaš obvezno prakso, se pravi morš sam poiskat "službo")
Pol ko prakso nardiš pa lepo še unih par izpitov nardiš pol pa maš že diplomo.

Če te pa še kej zanima pa vpraš.

Zgodovina sprememb…

Tac20 ::

Govoriš za magistrski študij a ne?

Če ja, potem ti lahko svetujem, mi pa napiši kateri profesorji imajo posamezne predmete.

Jerry000 ::

Ja za magistrski študij se gre, tako da The Player, žal mi ne pomaga tvoja pomoč, ampak vseeno hvala:)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnik računalništva ali tehniška gimnazija

Oddelek: Šola
194496 (4072) TheKekec
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014699 (12387) amacar
»

FKKT LJ ali FMF (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6418881 (16349) foxigirl
»

FERI - VS (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
699308 (7389) root987
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747794 (45276) Jan987

Več podobnih tem