Forum » Omrežja in internet » Problem s priklopom računalnika na internet
Problem s priklopom računalnika na internet
Cancer ::
Imam sledeči problem. Danes smo menjali internetnega ponudnika(iz Amisa na Telemach). Zraven smo dobili modem z vgrajenim ruterjem. Najprej sem se povezal brezžično na internet z windows 8 računalnikom in internet deluje bp. Nato sem se še priklopil z drugim prenosnikom(win 7), vendar internet ne deluje, oziroma mi napiše, da se dns strežnik ne odziva. Če pa se odklopim z win 8 računalnikom, in se priklopim samo z win 7, pa internet deluje na win 7 bp.
Nato sem poskusil še dodatno priklopiti TPlink ruter, kjer pa so enake težave. Brezžični internet ne deluje na TPlinku, oziroma deluje samo za par sekund, nato mi pokaže v povezavi klicaj. S telefonom se lahko povežem na TPlink in na modem od ruterja bp, ne glede na to ali so druge naprave že povezane.
Torej malo sem napisal zakomplicirano, upam da me razumete. Ima kdo kakšno idejo?
Hvala za pomoč
EDIT: tudi če je priklopljen samo rač z win 7 mi po par minutah napiše da se DNS server ne odziva. Pomaga reconnect na internet. Vendar spet pomaga to samo za par minut.
Nato sem poskusil še dodatno priklopiti TPlink ruter, kjer pa so enake težave. Brezžični internet ne deluje na TPlinku, oziroma deluje samo za par sekund, nato mi pokaže v povezavi klicaj. S telefonom se lahko povežem na TPlink in na modem od ruterja bp, ne glede na to ali so druge naprave že povezane.
Torej malo sem napisal zakomplicirano, upam da me razumete. Ima kdo kakšno idejo?
Hvala za pomoč
EDIT: tudi če je priklopljen samo rač z win 7 mi po par minutah napiše da se DNS server ne odziva. Pomaga reconnect na internet. Vendar spet pomaga to samo za par minut.
- spremenil: Cancer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 171330 (36223) | hojnikb |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5190 (3596) | seba-beba |
» | Internetna povezava preko routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 3021 (2792) | Ganon |
» | težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13525 (6264) | AC_DC |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5340 (4021) | Mikec17 |