Forum » Zvok in slika » Pulzno klicanje VS Tonsko Klicanje
Pulzno klicanje VS Tonsko Klicanje
veso266 ::
Dober dan zanima me kaj je razlika med pulznim klicanjem in tonskim klicanjem to sem najprej zasledil v nastavitvah modema za internet (starega telefonskega) nato pa sem videl da je to bilo tudi pri telefonu
Prosim če mi lahko razložite kaj to sploh je in če se da dobiti kakšen primer
Hvala že vnaprej in Lep pozdrav
Prosim če mi lahko razložite kaj to sploh je in če se da dobiti kakšen primer
Hvala že vnaprej in Lep pozdrav
jype ::
Pulzno je prekinjanje linije v določenih intervalih. tonsko je piskanje s specifičnimi (dvojnimi) toni v telefonsko linijo.
Pulzno lahko naklikaš sam, tako da tolčeš po telefonskih "vilicah", tonsko ne moreš sam, bi pa v teoriji lahko dva, če bi oba znala zelo lepo žvižgat frekvence.
Po drugi strani pa tonsko lahko igraš hugota, pulzno pa ne :)
Pulzno lahko naklikaš sam, tako da tolčeš po telefonskih "vilicah", tonsko ne moreš sam, bi pa v teoriji lahko dva, če bi oba znala zelo lepo žvižgat frekvence.
Po drugi strani pa tonsko lahko igraš hugota, pulzno pa ne :)
hmm pa se pulzno klicanje lahko še uporablja imam namreč še nek star telefon s tistim vrtljivim kolesom
zaradi svojega veselja in zanimanja kako stvari delujejo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: veso266 ()
hojnikb ::
Z minimodenom (samo za linux) lahko generiraš AFSK, ki ga lahko pošiljaš preko vsak zadeve, ki lahko prenaša zvok (recimo walkie talkie, kak fm odajnik, v končni fazi tudi klasični PSTN telefon).
Primer..
https://www.kprod.eu/blog/?p=26
Primer..
https://www.kprod.eu/blog/?p=26
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5xPSTN na SIOL ali T-2 telefonijoOddelek: Omrežja in internet | 1898 (1763) | Chessman |
» | Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne delaOddelek: Omrežja in internet | 3535 (3460) | Chessman |
» | Bodo aparati delovali na ISDN-u ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1199 (1085) | Viro |
» | zakaj dial-up ne dela na drugi tel. liniji !?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1677 (1366) | Duhec |
» | WinModem problemiOddelek: Strojna oprema | 1775 (1592) | srale |