» »

Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne dela

Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne dela

Shkis ::

Živjo

Prosil bi vas, če mi lahko kdo pomaga oz pojasni naslednjo zadevo:
Naročil sem razvezan dostop, iz Telekoma so mi prišli odklopit eno zadevo, po tem pa sem sam preklopu vse te "kable" In zdj net, siol-tv vse lepo dela, telefona pa nemorem usposobit. Un mi je reku, da nej analogni telefon vključem v (siol) modem, v lukno TEL1 , pa nč ne dela

Zdj pa nevem a je mogoče, da analogni telefon ni taprav (mam Philipsa CD 130 kuplenga v Merkurju) al je kej z modemom narobe?

najlepša hvala za odgovor in lp

Chessman ::

Njhitreje boš rešil če boš poklican na SIOL tehnično pomoč, vsak analogni telefon mora delovati isto, tako da če so ti rekli da priklopi gor analogni telefon je vsaj na tvoji strani vse vredu. (Lahko ti je sicer med tem ko si preklopil iz telekoma na siol crknil telefon in ne dela zaradi tega (ampak možnosz je zelo miniiiiiiiiimalna je pa še vedno mogoče), Lahko da so ti na siolu slabo nastavili modem, ali pa so ti mogoče pozabili priklopiti telefonijo.

Keyser Soze ::

Kliči tehnično pomoč na 0801000. Je res najhitreje, ker je verjetno problem na centrali oz. pri njih. Ista scena je bila pri nas doma. Ko smo naročili razvezan dostop so prišli zadeve priklopit, ob aktivaciji je bila pa tema (internet OK, telefon ni delal). Skratka, po krajšem času so zadevo popravili sedaj pa štrajka telefon.

Jako fino. Res da je gor priklopljen star Gigaset, samo ne znam hudiča usposobit. Naj bi bil analogni, samo nisem več tako prepričan. :\
Stari iskra telefon sicer dela, vendar samo vhodni klici. Izhodni pač ne. In samo upam, da omogoča izbiro med tonskim in pulznim klicanjem. (bom videl ta vikend ko grem domov)

P.S.: Naj bi se pa dobil en vmesnik, ki bi omogočal priklop digitalnega telefona na analogno linijo (ISDN aparat na VoIP liniji). A je to res?
OM, F, G!

Chessman ::

- odvisno katerega gigaseta imaš, lahko je zelo star in prav tako ISDN
- če imaš res zelo stari telefon od iskre je lahko problem v tem da je nastavljen na pulzni način klicanja tako da zato ne dela
- pri vmesnikih ja pa tako obstajajo vse mogoče variante
- analogni telefona na digitalni liniji (ISDN) - NT+2AB končnik kateri ti je omogočil priklop analognih telefonov na ISDN
- 3com ISDN modem kateri je isto omogočal priklop analognega telefona na ISDN
- kakšna gigaset ISDN central z analognimi izhodi
- ISDN ma VOIP - omogoča priklop ISDN telefonov na VOIP telefonijo (T2 ga ima v svoji ponudbi)
- PSTN na VOIP - omogoča šriklop PSTN telefona na VOIP telefonijo (prav tako ga ima T2 v ponudbi)
- SIOL, AMIS, Triera pa mogoče še kdo imajo modem za internet kateri ima to varijanto že vgrajeno (PSTN deluje na VOIP)

Razen T2 nevem da bi še kdo podpiral priklop teh vmesnikov na VOIP, tako da tudi če si ga kupiš vprašanje če si ga boš lahko priklopil (drugače povedano če ti ga mo ponudnik telefonije skonfiguriral)

Trenutno najboljša izvedba VOIP je ravno ISDN vmesnik in gor stara ISDN Gigaset centrala, katere se vedno bolj valjajo po podstrešjih) imaš vse, cene VOIP telefonije, uporaba ISDN telefonov pa še centrala omogoča priklop analognih naprav (telefon, fax)

Keyser Soze ::

Kateri ISDN vmesnik imaš sedaj v mislih pri tej svoji najboljši izvedbi? Konkreten model če se da.

Gigaset je 2010 serija. Pač stara zadeva, katero smo sedaj ob priklopu kamene tehnologije zopet reaktivirali.
Nobena od dveh slušalk, ki sta trenutno registrirani na tej bazi ni original. Ena je 2000C druga pa še novejša (cca. 2 leti - barvni zaslon, kamera, ipd.). Tako da tudi navodila od baze ne pridejo prav, če hočeš karkoli nastavit.
OM, F, G!

Chessman ::

Uporabljam ta model Patton Smart DTA gor pa imam priklopljen gigaset 3070.

Drugače uvoznik je pa ena firma je locirana v isti stavbi kot T2 v LJ. Bi pa moral pogledati če še imam kje njen naslov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ISDN to VoIP

Oddelek: Omrežja in internet
122195 (2043) stleoric
»

Telemach VOIP - je ali ni?

Oddelek: Omrežja in internet
174949 (4401) Goodwill
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7311014 (9716) Lonsarg
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236465 (4471) x.sci
»

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

Oddelek: Omrežja in internet
203215 (2333) netko

Več podobnih tem