» »

5xPSTN na SIOL ali T-2 telefonijo

5xPSTN na SIOL ali T-2 telefonijo

cendof ::

Trenutna situacija je taka, da imamo v hiši 5 PSTN telefonov, ki so priklopljeni na hišno telefonsko centralo, ki na našo nesrečo "zna" poslušati le pulzno klicanje. Imamo eno telefonsko številko na Telekomu in preko te linije tudi SIOL ADSL.
Sedaj pa se nam postavlja vprašanje, če je sploh možno preiti na SIOL ali T-2 telefonijo in obdržati vsaj 3 telefone, na eni telefonski številki? Predvidevam, da ni možno dobiti nekega vmesnika, da zna poslušati pulzno, pa četudi je zelo počasen način klicanja.

Ima kdo take izkušnje in kako jih je rešil?
Kakšno opremo pa sploh dobim za uporabo analognih telefonov - SIOL in T-2?


Hvala!

ender ::

Vood, ki ga dobiš pri T-2ju kot vmesnik za PSTN testirano ne podpira pulznega klicanja.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Chessman ::

Imaš mogoče staro iskra seleco sentralo ??
Potrebuješ klice med posameznimi telefoni (interni klici) ??
Ti je pomembna prevezava med posameznimi številkami (javiš se na enem telefonu in prevežeš na drugega) ??

Sam uporablam T2 IP telefonijo, na kateri imam med drugim priklopljeno analogno centralo brez tonskega klica. Tako da vedno se najde kakšna možnost.

Na zasebnih sporočilih imaš mojo telefonsko številko, pokliči me pa ti v živo razložim kako in kaj, je malo lažje kot da ti pišem.
Pozanimaj se pa katero centralo imaš in katere telefone imaš priklopljene.

Chessman ::

v določenih primerih ne potrebuješ pulznega klicanja čeprav ti centrala ne omogoča tonskega klica

cekr ::

Imam podoben problem vendar ni problem pulzno klicanje.

V hiši imam 4 telefone vezane na neko hišno centralo (1-4). Kar se ta centrala počasi poslavlja, me zanima, kako bi to rešil z IP telefonijo brez uporabe centrale. Zahteva pa je samo, da je ena številka za vse telefone, je možna prevezava med njimi in možnost notranjih klicev.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jan987 ::

Brez centrale (vsaj na siolu) ne boš mogel nič, ker imaš samo 2 izhoda iz modema pa še ta dva nisem prepričan da lahko nastaviš ne eno linijo (bi se bilo potrebno pozanimat). Za modemom pa lahko potem brez centrale edino z navadnimi razdelilci priklapljaš dodatne telefone, vendar največ 2, mogoče 3, če pa boš priklopil več pa boš imel probleme z rednim crkovanjem modema (se skuri). Lahko pa seveda za modem priklopiš navadno centralo in bi moglo delat. če nekje kupiš rabljeno ne bi smelo biti predrago.

cekr ::

Sem mislil, da bi poskusil rešit problem z nakupom telefonov, ki bi jih priklopil kar na mrežo, potem bi pa uporabil kakšen skype ali kaj podobnega.Mora pa delovati tako kot centrala. Če bi imel vsaj dva takšna telefona na voljo, bi se lahko malo poigral in mogoče uspel. Ne bi šel pa rad v nakup teh reči potem pa ne bi delovalo.

Je pa najbolj idealna rešitev za takšen problem nakup brezžičnih telefonov, ki se vežejo na eno bazo. Hiša je sicer kar prostorna in je lahko potem problem s sprejemom.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jan987 ::

Ja pri nas smo tudi rešili problem z brezžičnimi telefoni in sicer z panasonic-ovimi, ki jih tudi ponuja Telekom, vendar pa poglej ker se ponavadi kje drugje dobijo tudi ceneje. Za doseg pa se mislim da ni treba bati, saj pri nas, ko hiša tudi ni ravno majhna tudi izven hiše telefon lovi brez težav. Za primerjavo naj povem da brezžičnega interneta iz Siolovega Sinope modema ne ujamem niti čez eno nadstropje (ja je pač kar veliko sten :) )

Chessman ::

Za uporabo več telefonov z hkratnim zvonenjem na IP telefoniji oporabljam TOLE, delajo interni klici in prevezave. Prav tako lahko uporabiš dva žična PSTN telefona in 8 brezžičnih slušalk.

Drugače pa IP telefonijo velja 1 številka 1 telefon, torej lahko uporabiš dva izhoda na Siol modemu ali PSTN T2 vmesniku samo če imaš dve telefonski, vsak izhod svojo. Tako ti ostane samo varijanta hišna centrala ali pa brezžična baza z več slušalkami.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310575 (9277) Lonsarg
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236359 (4365) x.sci
»

Povezava Telefon-Telefon

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
122224 (1883) Wolfman
»

Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne dela

Oddelek: Omrežja in internet
53390 (3315) Chessman
»

Obdržati isdn? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
637193 (6121) shock

Več podobnih tem