Forum » Loža » Hlajenje 1m3 prostora na 12v
Hlajenje 1m3 prostora na 12v
Sala1501 ::
Torej zadeva je takšna:
Imamo manjši vikend, na katerega bom namestil sončne kolektorje(12v).
Vikend je postavljen v hribu in je zato zadnja stena ˝vkopana˝. V to steno sem naredil manjšo luknjo, katera bo služila kot nekakšna klet za hlajenje pijače. Zadeva je kakšen 1m pod površino zemlje. Zadeva ni velika in ima približno 1m3 prostornine.
Sedaj sem prišel na idejo, če bi se dalo v to klet napeljati kakšen manjšo klimo, da bi držalo na kakšnih 8-10°C. Zadeva bi morala delovati na 12v, da bi lahko delovalo preko akumulatorja.
V kratkem priložim tudi sliko kako zgleda :)
Imamo manjši vikend, na katerega bom namestil sončne kolektorje(12v).
Vikend je postavljen v hribu in je zato zadnja stena ˝vkopana˝. V to steno sem naredil manjšo luknjo, katera bo služila kot nekakšna klet za hlajenje pijače. Zadeva je kakšen 1m pod površino zemlje. Zadeva ni velika in ima približno 1m3 prostornine.
Sedaj sem prišel na idejo, če bi se dalo v to klet napeljati kakšen manjšo klimo, da bi držalo na kakšnih 8-10°C. Zadeva bi morala delovati na 12v, da bi lahko delovalo preko akumulatorja.
V kratkem priložim tudi sliko kako zgleda :)
korenje3 ::
z akumulatorjem ne boš ohladil dovolj pijače. ovira je preprosto v energiji, ki jo ima akumulator in energija ki je potrebna da ogladiš recimo 20kg vode.
za 20kg vode, bi rabil 500Wh, da jo ohladiš za 20°C. to je brez izgub v zemlji, ker je jama verjetno neizolirana.
za 20kg vode, bi rabil 500Wh, da jo ohladiš za 20°C. to je brez izgub v zemlji, ker je jama verjetno neizolirana.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Sala1501 ::
Energijo bo dobil preko sončnih celic. Temperaturo bi imel nastavljeno le nekoliko manj kot je temperatura zemlje, da bi bilo čim manj izgub
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Solarna elektrarnaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9579 (1572) | Likalnik |
» | Kapaciteta akumulatorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10756 (9483) | madog |
» | V nemčiji proizvedli rekordnih 22 gigawatov, 50% nemške porabe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27137 (24730) | Truga |
» | Račun za elektriko (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 19222 (11409) | nUUb |
» | home made klima+ napajanje s sončnimi celicami. (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12200 (8626) | energetik |