» »

Zvočniki-PC-TV (hišni kino) pomoč

Zvočniki-PC-TV (hišni kino) pomoč

Storm ::

Zanima me,na kaj moram biti pozoren pri zvočnikih 5.1 (hišnem kinu), da lahko poslušam zvok filmov naloženih iz PC-ja. Torej:

- katere vhode/izhode morajo imeti zvočniki?
- katere kable rabim, da iz PC-ja spravim zvok na zvočnike?
- ali je mogoče, ker sound trenutno prihaja iz TV-ja (player uporabi TV za sound, če se zadeva tam predvaja), da zvočnike priklopim direkt na TV, kakšne kable izhode/vhode potrebujem tedaj?
- ali bi te zvočnike lahko uporabil za gledanje filmov na TV (prek HDMI)
http://www.amazon.de/dp/B00DDPN84O/ref=...

Zanimajo me zgolj zvočniki, enote DVD načeloma ne rabim.
Markec The Great

Storm ::

Kr mal presenečen, da ni nobenega odgovora...
Markec The Great

Ted ::

Na predvajalniku (PC, bluray, TV, multimedijski predvajalnik) potrebuješ optični izhod. Na enoti domačega kina (receiver) pa potrebuješ optični vhod.
Mah...

Storm ::

Hvala, receiver pri zvočnikih je pa kaj? Pri hišnem kinu verjetno BluRay enota? Skratka jaz povežem PC in hišni kino direkt, brez posrednika TV? Torej ne gre zvok iz TV na hišni kino (oz. zvočnike)?
Markec The Great

lowac ::

Storm ... ker vidim da še vedno čakaš na odgovor se ti javljam jaz ;)
Najboljša opcija ti je kot je rekel Ted optična povezava za audio prenos zvoka.
Jaz imam sam TV, WD TV Live, PC ter Logitech Z906 5.1 zvočnike za gledanje filmov / serij.
Večinoma gledam filme in serije preko WD TV Live, ki ga imam na TV priključenega preko HDMI kabla za prenos slike ter preko optičnega kabla na Logitech receiver.
Optični kabel:


Optični input na zvočnikih (priključka 3 in 4): na 3 je povezan WD TV Live, na 4 je priključen PC



Za taprav 5.1 Surround sound se mora v WD TV Live pod audio nastavitvah nastaviti DIGITAL PASSTROUGH-THROUGH OPTICAL. Najlažje slišiš, da je res povezano kot mora biti tako, da poslušaš če je zvok govorjenja oseb med filmom samo na centralnem zvočniku.

Enako je potrebno storiti na PCju oz. v samem predvajalniku (VLC Player ali Media Player Home Cinema ter podobni) tako da OMOGOČIŠ SPDIF OUT (ki pomeni enako torej digital passtrough preko optičnega kabla) ter zvočnike preko istega kabla kot je zgoraj slika priklopiš na optični izhod na računalniku, ki zgleda tudi tako - tam kjer piše SPDIF OUT:



Če tega izhoda na PC nimaš ti priporočam odlično zvočno kartico v razmerju s ceno, ki jo imam tudi sam : http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Za prenos zvoka povezovat PC preko TV ter iz TV na zvočnike se mi zdi nesmisel če lahko tako enostavno in za moje pojme boljše rešiš problem saj vmes ni nobenega faktorja, ki bi lahko poslabšal zvok ali karkoli nagajal.
V primeru kot sem ti ga opisal bodo TV zvočniki neaktivni - zvok bo prihajal le iz 5.1 zvočnikov, kar pa verjetno tako ali tako hočeš saj bi v nasprotnem primeru le kvarili kvaliteten zvok.

Mimogrede zvočnike, ki si jih ti linkal AEG BSS 4816 nimajo možnosti priklopa preko optičnega kabla kolikor gledam.
Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lowac ()

Storm ::

Hvala za izčrpen odgovor, ko naštudiram kaj si napisal, kaj imam in kaj še ne, se pa javim z morebitnimi dodatnimi vprašanji.
Markec The Great

lowac ::

Z veseljem.. ti kar...

Lp

tomazek9 ::

Bom kar napisal v to temo da ne bom smetil z novimi.
Kar precej gledam filme in mi je zvok kolikor toliko pomemben. Imam blaupunktovo 40" televizijo, na kateri gledam filme preko hdmi kabla katerega priklopim na prenosni računalnik. Osnovni zvočniki na televiziji so ravno toliko, da so. Zato uporabljam 2.1 logitechove x230. Problem se pojavi pa pri tem, da je nizkotonec (vufer po domeče) pričel pri kakšnih situacijah precj hršeti. Zato sem se odločil v nakup nvih zvočnikov. Moj problem pa je, da ne telivizija ne računalnik nimata 5.1 izhoda. Računalnik je prenosni za to ni mogoče, da bi v njega dal drugo zvočno kartico. Z televizijo pa tudi nimam kaj preveč za početi. Zagledal sem se v to zadevo: https://www.mimovrste.com/sistemi-za-do...
Zanima me pa sedaj kaj naj naredim, da bom lahko takšno zadevo priklopil na 2.1 televizijo.
(Upam da ste me razumeli)

Hvala za odgovore že v naprej!

Anney ::

Takšna zadeva se poveže preko HDMI kabla in takoj opravlja svoje delo.

Storm ::

Lowac da nadaljujemo, zdej imam vse kupljeno razen optičnega kabla, zdej vidim, da so tu razlike, ene kabli so samo optični AUDIO, recimo tale https://www.mimovrste.com/pc-kabli/trm-..., če prav vidim pa obstajajo tudi optični AUDIO in VIDEO za precej več denarja. Zdej js trenutno če laufam prek HDMI (v TV in iz TV na hišni kino), potem mi daje samo 2.1 zvok, zadnja dva pa sta nema, torej rabim optiko SPDIF da bom še zvok slišal.

In zdej vprašanje, a je dost samo AUDIO optični, al morem A/V optični in potem ne rabim več HDMI? A je lahko kak zamik če gre slika prek HDMI na TV, zvok pa prek optičnega?
Markec The Great

Storm ::

Ok kupil sem audio optični SPDIF, povežem PC in receiver, zvok je, ampak ne gre na zadnje zvočnike, uporablja samo 2.1, torej dva sprednja, srednjega in nizkotonec. Kaj je treba spremenit, na playback devices dam Realtek digital output (optical), na receiverju zdej spremenim da je source OPT IN.

Film ima 5.1 sound, ker če ga dam na USB, deluje zvok na vseh zvočnikih, prek optičnega pa ne.

Kakšna ideja?
Markec The Great

Riff ::

evo potem je tud tole ena rešitev zate USB 5.1 zvočna kartica: http://www.bolha.com/racunalnistvo/zvoc...

ali pa poglej če imaš na izbiro kakšne nastavitve za 5.1 souround, saj v win je tako da moraš izbrat 5.1 ai souround zvočnike če uporabljaš več zvočnikov drugače ni zvoka v vseh zvočnikih

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop hišnega kina

Oddelek: Zvok in slika
265570 (3410) ninjaxx
»

Hišni kino ali navadni 5.1 sistem

Oddelek: Zvok in slika
314935 (3873) Anney
»

WD Live in domači kino

Oddelek: Zvok in slika
346582 (5819) lowac
»

Priklop TV-ja z zvočniki hišnega kina 5.1

Oddelek: Zvok in slika
114190 (4048) borut_p
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310569 (9844) T-Majo

Več podobnih tem