» »

Služenje preko Elance

Služenje preko Elance

fanboy555 ::

Zanima me, če ima kdo izkušnje z delanjem kot freelancer preko Elance.com. Sem dijak in bi v prostem času malo programiral.
Kako pa je z davki? Je potrebno to prijavit?
Vsaka pomoč bo dobrodošla.

MIHAc27 ::

Najprej si najdi kaj za delati kot freelancer. Ker konkurence je ogromno (sploh indijci/kitajci ki delajo za 1$ na uro). Ampak saj se najde.

Če boš služil bolj malo se ne rabiš sekirat (recimo do 100€ na mesec). Nakaži si na Paypal potem pa zapravi za razne online nakupe.
Če te vseeno skrbi, ali če bi res začel služiti konkreten denar potem pa narediš samoprijavo na durs.

kodsiti1 ::

Lahko probaš.....samo verjetno nebojo izbralir avno tebe... Sicer pa odvisno, v katerem jeziku pa programiraš? Lahko fino zaslužiš s tem če znaš

LeQuack ::

Problem je ker so ti na takih straneh konkurenca razni Indijski, ki si lahko za njihov standard privoščijo delati za dosti manjšo plačo.
Quack !

sansipan ::

Je freelancing dovolj močan in razširjen, da bi se s tem dalo zaslužiti 2.000 in več € na mesec ali je to podobna stvar kakor mrežni marketing in piramide, predobro, da bi bilo res ?

blackbfm ::

če si dober, zakaj ne..ampak za začetek si računaj raje 20-200e / mesec:)

shadeX ::

ma z začetka brez feedbackov, kar krepko pod 200€ bi jaz rekel.

vorantz ::

sansipan je izjavil:

ali je to podobna stvar kakor mrežni marketing in piramide, predobro, da bi bilo res ?

:|
Dafuk
Pol so vsi spji ena velika piramidna shema

Invictus ::

sansipan je izjavil:

Je freelancing dovolj močan in razširjen, da bi se s tem dalo zaslužiti 2.000 in več € na mesec ali je to podobna stvar kakor mrežni marketing in piramide, predobro, da bi bilo res ?

Seveda je.

Služi se tam nekje do 15.000/mesec. Seveda ne preko takih strani kot je Elance.

Elance je ponavadi samo začetna stopnička. Če si dober, lahko ponudnik potem sklene s tabo direktno, precej boljšo pogodbo.

Tako ali tako pa večina taskov, ki jih Indijci prevzamejo, pride prej ali slej nazaj. Ker jih dotična oseba ni naredila. Pač Indijci za kaj več kot preproste taske pač niso.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kaboom ::

Invictus je izjavil:

Pač Indijci za kaj več kot preproste taske pač niso.

Posplošuješ. Indijski dijaki, ki bi v prostem času malo programirali niso za kaj druga kot za preproste taske. Brez zamere fanboy555 - ne leti nate. Le programiraj in se izobražuj s praktičnim hands-on programiranjem.

Sillicon valley so sami indijci...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Invictus ::

Kaboom je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pač Indijci za kaj več kot preproste taske pač niso.

Posplošuješ. Indijski dijaki, ki bi v prostem času malo programirali niso za kaj druga kot za preproste taske. Brez zamere fanboy555 - ne leti nate. Le programiraj in se izobražuj s praktičnim hands-on programiranjem.

Sillicon valley so sami indijci...

To ni baš referenca da so dobri ...

Zgleda firme rabijo poceni "code monkeye".

Se vidi, da vsak ki hvali Indijce, še nikoli ni delal z njimi. Jaz za razliko od večine tukaj, sem ...

In ja, so tudi dobri Indijci. Delal tudi s takimi. Ti gredo v tujino. Ampak večino dela pa opravijo Indijci v Indiji. O njih ne bi ...

Je pa tvoja trditev podobna, kot bi za Slovence trdili da so dobri smučarji zaradi Tine Maze. Pa tudi vemo da to ni res ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Kaboom ::

No tudi sam delam z Indijci, res pa, da ne v Indiji. Sicer pa pri 1.2 milijardni populaciji imajo tudi oni svojo Tino Maze in svojega Einsteina, le da obirata riž na nekem polju... Tisti, ki imajo pa pogoje in njihovo družinsko drevo dopušča pa skoraj vedno pristanejo v svoji stereotipični smeri in so dobri v njej. Poznam pet inženirjev in eno doktorco. Dokaj stereotipsko.

Pardon za off-topic.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

alexa-lol ::

Kaboom je izjavil:

No tudi sam delam z Indijci, res pa, da ne v Indiji. Sicer pa pri 1.2 milijardni populaciji imajo tudi oni svojo Tino Maze in svojega Einsteina, le da obirata riž na nekem polju... Tisti, ki imajo pa pogoje in njihovo družinsko drevo dopušča pa skoraj vedno pristanejo v svoji stereotipični smeri in so dobri v njej. Poznam pet inženirjev in eno doktorco. Dokaj stereotipsko.

Pardon za off-topic.

Kako točno to zgleda?

fanboy555 ::

Razumem, da je težko dobiti delo in da je veliko poceni delavcev.
Mene bolj zanima, kako je z davki? Prejemam državno štipendijo in je ne bi rad izgubil zaradi npr. 100€ na nekaj mesecev.

Rok Woot ::

A zdej bi rad pa državo goljufal? Pa nerazumem zakaj par sto evrov nebi bilo potrebno prijavit na durs. Pol se pa ljudje prtožujejo, ker sem služil z diablo boti, kar je povsem legalno.

Isotropic ::

jaz se nebi igral s stipendijo.
a je sicer res, da vecina taskov na teh straneh sploh ni podeljenih (awarded)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indija želi Windows 10 po četrtinski ceni

Oddelek: Novice / Ostale najave
298998 (7384) tikitoki
»

Podelili največje nagrade v znanosti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
175985 (5084) ozbolt
»

FRI-jevc in zaposlitev

Oddelek: Loža
275844 (4352) Jerry000
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18354930 (16150) medus
»

Študij in zaposlitev v IT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14235798 (30044) lobo_feroz

Več podobnih tem