» »

Amazon Payments tudi s ponavljajočimi plačili

Amazon Payments tudi s ponavljajočimi plačili

Reuters - Amazon je včeraj dopolnil svojo storitev Amazon Payments, ki bo uporabnikom omogočala tudi plačevanje stroškov, ki se mesečno ponavljajo, na primer naročnin, na drugih straneh. Na ta način želi Amazon bolje uporabiti potencial, ki ga predstavlja 240 milijonov aktivnih uporabnikov njihove strani, ki imajo na Amazonu shranjene tudi številke kreditnih kartic. Amazon Payments sicer obstaja že od leta 2007, a je bil doslej omejen le na enkratna plačila.

Storitev bo uporabnikom prinesla predvsem varnost, trdi Amazon, saj prejemnik plačila ne bo poznal številke kreditne kartice. Podobno torej, kot je to mogoče storiti že s PayPalom. Storitev ne bo zastonj, ampak si bo Amazon vzel 2,9-odstotno provizijo in dodatnih 30 centov od transakcij, ki jo bo zaračunal prejemniku denarja. Prav tako bo storitev omogočala prenos denarja med uporabniki, ki imajo odprte račune pri Amazonu.

Amazon pravi, da na bodo na ta način zlasti manj znane storitve prodale več, ker ljudi ne bo več strah vpisovati številke kreditne kartice. Nasprotniki pa se seveda bojijo, da bo Amazon na ta način še razširil ogromno množico podatkov, ki jih ima o svojih uporabnikih. Pri Amazonu sicer mirijo, da zbirajo le provizije, dodatnih podatkov o vrstah nakupov pa ne.

Ob tem ne smemo pozabiti na Amazonov dogodek prihodnjo sredo, ko bo Amazonov izvršni direktor Jeff Bezos predstavil težko pričakovane novosti glede pametnih telefonov. O najavi so še skrivnostni, naj pa bi olajšala mobilo nakupovanje.

6 komentarjev

MrStein ::

Storitev bo uporabnikom prinesla predvsem varnost, trdi Amazon, saj prejemnik plačila ne bo poznal številke kreditne kartice.

Pri 3D Secure tudi prejemnik plačila ne pozna številke kreditne kartice.
A je 3D sistem dražji za trgovce od navadnega?
(če ja, je to neumnost, čeprav kdo ve kaki razlogi in politike so odzadaj)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Looooooka ::

Problem je, da ga ne podpirajo vsi ponudniki kartic in da ce ga uvedes iz danes na jutri crkne 99% strani, ki omogocajo plačilo prek kartic :)
Jst sm mel recimo problem s predplačniško kartico. Gor dajal kar nekaj keša pa pol plačilo ni šlo čez, ker je spletna stran zahtevala 3D secure...ponudnik predplačniške kartice pa ne. V bistvu večina predplačniških zadeve zaenkrat ne podpira.
Tko da bo tole še nekaj časa loterija(če bo tvoja kartica delala ali ne)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

techfreak :) ::

Kaj 3D Secure podpira ponavljajoca/recurring placila?

Mitch ::

Tile so tudi dolgo rabli, da so uvedli Paypal plačila... Prej pa so pridno shranjevali številke kreditnih kartic na svoje strežnike...

techfreak :) ::

@Mitch: Na koga leti to? Amazon?

Mitch ::

Ja, samo se mi zdi, da sem zamešal z Google Play trgovino...:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obremenitev TRR-ja s strani amazona (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10820627 (9558) bastadu
»

SmartBuy.GmbH@gmail.com

Oddelek: Pomoč in nasveti
437731 (4515) rACrAC
»

Amazon Payments tudi s ponavljajočimi plačili

Oddelek: Novice / Ostale najave
63351 (2445) Mitch
»

Iskanje številk kreditnih kartic z Googlom

Oddelek: Novice / Varnost
2912624 (8052) BlackMaX

Več podobnih tem