Forum » Programiranje » [Python] pomoč
[Python] pomoč
A120 ::
Pred par dnevi sem sodeloval na nekem turnirju v nogometu in se mi je skoraj zmeešalo ko so ročno beležili rezultate, ročno računali gol razliko,.... bila je popolna zmeda in nihče ni vedel kdo napreduje iz skupine in kdo ne (2 najboljsa 3. iz 3. skupin sta tudi napredovala). tako da me zanima samo kaj vse bi potreboval in kakšen nasvet da napišem program ki glede na vnešene rezultate izdelal lestvico z gol razliko in potem morda če mi to uspe dodal še da napiše napredujoče in pare izločilnih bojev. zaenkrat znam while, if,... zanke in bolj kot ne osnove. tako, da vsak nasvet bo več kot dobrodošel
ragezor ::
ja zacni pisat pa ko se ti ustavi googlaj in vprasaj
pa seveda pises po delckih. najprej malo funkcionalnosti potem pa gor nalagas. potem, ko pa se enkrat tako zapletes, da ne mores vec dalje brez da bi na glavo obrnil celotno zadevo pa pac obrnes na glavo celotno zadevo z novo pridobljenim znanjem. brez poskusanja pac ne gre, ce si zacetnik. pa tudi kasneje nikoli ne mores tocno vsega splanirat naprej.
pa seveda pises po delckih. najprej malo funkcionalnosti potem pa gor nalagas. potem, ko pa se enkrat tako zapletes, da ne mores vec dalje brez da bi na glavo obrnil celotno zadevo pa pac obrnes na glavo celotno zadevo z novo pridobljenim znanjem. brez poskusanja pac ne gre, ce si zacetnik. pa tudi kasneje nikoli ne mores tocno vsega splanirat naprej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010 (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Loža | 222523 (183332) | DarwiN |
» | slovenija-rusija? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10052 (5583) | mojsterleo |
» | SP v rokometu & pravila?Oddelek: Loža | 1368 (1100) | Nutcracker |
» | hockey SLo-Kaz (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4329 (3670) | BigFoot |