Forum » Šola » Enakokrak trikotnik
Enakokrak trikotnik
Smrekar1 ::
Zdravo
Že leta je odkar sem tole rabil v šoli, dajte mi prosim pomagat, da ne bom pogreval tople vode. Imam enakokrak trikotnik, višina na c je 30 cm, kratka stranica c je dolga 0,1 mm. Koliko je kot nad to stranico?
Vem da je tu notri kosinusni izrek, ampak rabim vedeti, koliko je a. Poenostavitev v(a)=~a ni ok.
Hvala!
Že leta je odkar sem tole rabil v šoli, dajte mi prosim pomagat, da ne bom pogreval tople vode. Imam enakokrak trikotnik, višina na c je 30 cm, kratka stranica c je dolga 0,1 mm. Koliko je kot nad to stranico?
Vem da je tu notri kosinusni izrek, ampak rabim vedeti, koliko je a. Poenostavitev v(a)=~a ni ok.
Hvala!
gddr85 ::
če jst kej vem rabš tole c2 = a2 + b2 - 2ab cosy in imaš polovico c-ja 0,05mm in višino na c 30cm, rabš še hipotenuzo in je to to
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
gusto ::
Poenostavitev v(a)=~a je mimo, mogoče si mislil v(c)=~a
Drugače pa rešiš nalogo s kotnimi funkcijami, narišeš pravokotni trikotnik, ena kateta je v(c), druga c/2, hipotenuza je a. Kot ki ga iščeš je med stranicama c/2 in a, naj bo x.
tan x = v(c) / (c/2)
x = arc tan 300/0,05
x ~ 89,9904507
Drugače pa rešiš nalogo s kotnimi funkcijami, narišeš pravokotni trikotnik, ena kateta je v(c), druga c/2, hipotenuza je a. Kot ki ga iščeš je med stranicama c/2 in a, naj bo x.
tan x = v(c) / (c/2)
x = arc tan 300/0,05
x ~ 89,9904507
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gusto ()
garamond ::
Tole se da že kar "pogooglati":
http://www.wolframalpha.com/input/?i=is...
Željena informacija o notranjih kotih je napisana pod lastnostmi.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=is...
Željena informacija o notranjih kotih je napisana pod lastnostmi.
darkolord ::
Pitagorov izrek: v_c^2 = a^2 - 1/4 c^2
Pol pa še kot.
Pol pa še kot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
gddr85 ::
Poenostavitev v(a)=~a je mimo, mogoče si mislil v(c)=~a
tan x = v(c) / (c/2)
x = arc tan 300/0,05
x ~ 89,9904507
a ne išče on kot gama nasproti c stranice?
gusto ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matematika, geometrije v ravnini, telesaOddelek: Šola | 3262 (2631) | manniac |
» | Fizika, kotne funkcijeOddelek: Šola | 10981 (9979) | amigo_no1 |
» | Kako izračunati kot v tem trikotniku ?Oddelek: Loža | 4464 (4264) | jakinal |
» | Problem pri matematikiOddelek: Šola | 2935 (2159) | SaXsIm |
» | Fizika:VrvohodecOddelek: Šola | 1913 (1768) | jjohny |