Forum » Problemi človeštva » Balonček mizoginije
Balonček mizoginije
koramberger ::
http://puerarchy.com/wp-content/uploads...
Prosim preberi, preden sodeluješ.
TL;DR:
Zahodni svet je postal svet, ki podcenjuje in ignorira moške in precenjuje ženske. Sredstva se na silo preusmerjajo od moških k ženskam (kvote zaposlenih, feminizem, gender studies...) in v javnosti se umetno ustvarja ravnovesje, kjer je moška narava ponižana in zasmehovana, ženska narava pa se poveličuje.
To ustvarja družbo, kjer so odnosi do obeh spolov nepravični, družba pa postaja neproduktivna in disfunkcionalna.
Zavedam se, da gre za izjemno kočljivo tematiko, tako da, če želimo izklesati kakšna resna mnenja okoli tega, predlagam, da se tema strogo moderira.
Prosim preberi, preden sodeluješ.
TL;DR:
Zahodni svet je postal svet, ki podcenjuje in ignorira moške in precenjuje ženske. Sredstva se na silo preusmerjajo od moških k ženskam (kvote zaposlenih, feminizem, gender studies...) in v javnosti se umetno ustvarja ravnovesje, kjer je moška narava ponižana in zasmehovana, ženska narava pa se poveličuje.
To ustvarja družbo, kjer so odnosi do obeh spolov nepravični, družba pa postaja neproduktivna in disfunkcionalna.
Zavedam se, da gre za izjemno kočljivo tematiko, tako da, če želimo izklesati kakšna resna mnenja okoli tega, predlagam, da se tema strogo moderira.
- zaklenil: Gandalfar ()
jype ::
koramberger> Zahodni svet je postal svet, ki podcenjuje in ignorira moške in precenjuje ženske.
Aja?
http://www.washingtonpost.com/blogs/cap...
Aja?
Zagor_tenay ::
Alenka Bratušek je ob ustanovitvi stranke rekla, da hoče, da bi bila obvezna kvota 50% ministric. Vse lepo in prav, vendar zakaj potem niso kvote v vseh poklicih, zakaj samo za udobne poslanske in ministrske stolčke, kjer se za malo dela dobi visoka plača. Zakaj ni kvote, da mora v komunalnih podjetjih biti 50% žensk?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zagor_tenay ()
Zagor_tenay> Alenka Bratušek je ob ustanovitvi stranke rakla, da hoče, da bi bila obvezna kvota 50% ministric.
Ja, jaz bi pa rad videl obveznih 90% programerk.
Zagor_tenay> Zakaj ni kvote, da mora v komunalnih podjetjih biti 50% žensk?
Ker jih je že zdaj več kot 50%.
Ja, jaz bi pa rad videl obveznih 90% programerk.
Zagor_tenay> Zakaj ni kvote, da mora v komunalnih podjetjih biti 50% žensk?
Ker jih je že zdaj več kot 50%.
Zagor_tenay> nisem še nobene videl, da bi mi izpraznila kontejner
Očitno ne veš, kaj je komunalno podjetje.
Očitno ne veš, kaj je komunalno podjetje.
koramberger ::
koramberger> Zahodni svet je postal svet, ki podcenjuje in ignorira moške in precenjuje ženske.
Aja?
Če bi jih poimenovali po Disneyevih karakterjih, bi bilo smrtnih žrtev še več. Ali je to zatiranje Disneyevih karakterjev. Ali je to njihova narava, da jih ne jemljemo resno? Ali se jih s tem zatira?
Nikakor ne namigujem, da naj se ženske ne jemlje resno ali zatira - le s primerom nakazujem na chicken-egg problem. Povdarek je na tem, da smo različni, se različno dojemamo in imamo različne vloge v družbi in odnosih. Ne govorim o inteligenci ali sposobnostih, ampak različnih vlogah. Jst nimam problemov s tem, da se moj spol jemlje kot manj empatičen ali komunikativen, naprimer. Ali celo, da imam po vsej verjetnosti manjši social IQ. Se bo za to vlogo raje na pravo mesto postavilo žensko.
OP ni dovolj pameten, da bi ločil Misandrijo in Misoginijo.
Drama okoli mizoginije je prenapihnjena. Da, originalni članek ima v naslovu misandrijo. Bistvo ostaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koramberger ()
koramberger> Jst nimam problemov s tem, da se moj spol jemlje kot manj empatičen ali komunikativen, naprimer.
Ja, ker ti nisi. Jaz pa sem in s tem imam probleme.
Barbik tudi ne moti, da se njihov spol jemlje kot manj inteligenten in manj ambiciozen, pa da se jih ima pretežno za okraske, ne pa za ljudi z lastno osebnostjo. Druge ženske, ki niso takšne, pa to moti.
koramberger> Povdarek je na tem, da smo različni, se različno dojemamo in imamo različne vloge v družbi in odnosih.
Kakšno zvezo ima to s spolom, boš moral pa šele razložiti. Niti ti, niti tistile skrajno dolgočasen in neverjetno predvidljiv esej tega nista razložila.
koramberger> Drama okoli mizoginije je prenapihnjena.
Ne, ni.
Ja, ker ti nisi. Jaz pa sem in s tem imam probleme.
Barbik tudi ne moti, da se njihov spol jemlje kot manj inteligenten in manj ambiciozen, pa da se jih ima pretežno za okraske, ne pa za ljudi z lastno osebnostjo. Druge ženske, ki niso takšne, pa to moti.
koramberger> Povdarek je na tem, da smo različni, se različno dojemamo in imamo različne vloge v družbi in odnosih.
Kakšno zvezo ima to s spolom, boš moral pa šele razložiti. Niti ti, niti tistile skrajno dolgočasen in neverjetno predvidljiv esej tega nista razložila.
koramberger> Drama okoli mizoginije je prenapihnjena.
Ne, ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
nejcek74 ::
Sem preletel članek, predvsem sem iskal kakršne koli podatke iz katerih je fant vlekel svoje sklepe. Zal sem jih nasel bore malo, sploh v prvi polovici prostega spisa opisuje kar na pamet.
Tako da bi prosil OP ce se lahko zjasni:
- kaj je tisto kar se bo spremenilo v srednjeročni prihodnosti
- zakaj je to posledica misandrije/mizogonije
- na katere statistične podatke se opiras pri teh sklepih
Futurist predvsem razglablja o trznih katastrofah, ki bodo doletele specifično ameriško gospodarstvo zaradi spremenjenih navad moskega in druzin. Konec koncev lahko tudi skomignemo z rameni, ker nas se pa bistveno ne tice ce bo padla cena ameriških luksuznih nepremičnin ali zabavne industrije.
Tako da bi prosil OP ce se lahko zjasni:
- kaj je tisto kar se bo spremenilo v srednjeročni prihodnosti
- zakaj je to posledica misandrije/mizogonije
- na katere statistične podatke se opiras pri teh sklepih
Futurist predvsem razglablja o trznih katastrofah, ki bodo doletele specifično ameriško gospodarstvo zaradi spremenjenih navad moskega in druzin. Konec koncev lahko tudi skomignemo z rameni, ker nas se pa bistveno ne tice ce bo padla cena ameriških luksuznih nepremičnin ali zabavne industrije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | So ženske slabše programerke ali samo necenjene? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Rezultati | 62564 (56487) | jype |
» | Reklame in zdravila samo za črnce (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18376 (14510) | Unknown_001 |