» »

Sprožanje elektr.varnostnega sistema v trgovinah

Sprožanje elektr.varnostnega sistema v trgovinah

Murislav ::

Zdravo,

zanima me če kdo kaj več ve o tem kaj lahko aktivira elektronski varnostni sistem v trgovini, tako imenovane antene ki stojijo pri izhodih v trgovinah, nekje tudi pri vhodu. Vem da naj bi sistem aktiviralo varovala ki so nalepljena ali pripeta na izdelke.

Zanima me zato, ker se je v zadnjem mesecu cca.3 pri odhodu iz trgovine aktiviral sistem vendar nisem imel pri sebi NOBENEGA izdelka iz trgovine, ki bi imelo varovalo kar bi sprožilo aktivacijo in z varnostniki smo tudi preverili če bi imel kje v oblačilih ali v obutvi kako varovalo, ki naj bi se po njihovih informacijah lahko sčasoma spet namagnetilo in povzročilo aktivacijo var.sistema.

Zgodilo se je pri odhodu iz Hoferja, nakup je bil voda in fruc ki itak nimata varovala. Varnostnik je preveril,nismo nič našli. Šel sem nekajkrat mimo anten in drugič potem se ni aktiviralo, tretjič pa spet.
Enaka storija v sparu, smo vse preverili, kot je telefon, rač.torba, oblačila in nič ni pokazalo da je to vzrok. Ko sem šel parkrat še mimo anten je enkrat piskalo, potem spet ne.. :O

V Maximarketu spodaj imajo antene že pri vhodu in je zapiskalo. Varnostnik je prinesel še loparček in nismo uspeli določiti vzrok. Sicer so rekli da bi bili lahko čevlji kupljeni v zari vendar ni bil to vzrok. Tudi tukaj se ni vedno aktiviral sitem ko sem šel skozi.

Vsakič ko se je to zgodilo sem imel druga oblačila, samo 1x ključe od avta, telefon in kartice sem vedno pri preverjanju dal stran in nič ni kazalo da bi bil to vzrok.

Je mogoče vzrok statična elektrika v telesu? V trgovino hodim s kolesom.

Bi mogoče kdo kaj vedel kaj bi bil lahko vzrok za sprožanje? Glede na raznolikost oblačil in preverjanj sklepam da moje telo sproža sistem varovanja. Pa je to sploh mogoče?

Hvala za mnenja:)

mihec87 ::

Imaš kaj kovinskega kam vstavljenega(vijaki itd..)?

SendID ::

Pri meni se je podobno dogajalo, problem je bil v puloverju, mi ga je paznik v Lidlu prijazno razmagnetil. Varovalo je bilo vgrajeno na sami etiketi (tista z blaga, ki označuje kje in kako se pere)...

bzp ::

Čevlji? Imajo lahko vdelano varovalo v podplatu.

k4vz0024 ::

Tudi kolegu se je to dogajlo. Ugotovili smo, da je kriv telefon. Kako, zakaj, bog se ga vedi...

dragonlord ::

Meni so v mullerju piskali avto ključi!:)

Invictus ::

Sam sem imel varovalo v eni stari denarnici.

Smo ga kar tam z varnostnikom našli.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Murislav ::

Hvala za odg.
:)
A kot že rečeno, vsakič sem bil drugače obleče, ključe, denarnico,telefon, ter torbo sem odstranil ali posamezno dal čez senzor.
Vijakov ali ploščic v telesu nimam več (sem jih imel 2 leti).
Tudi ko se me še z loparčkom preverili, ni nikjer nič zaznalo. Doma se nato vse tiste obleke še enkrat vse preveril, če je kje še skrit kakšen magnet-nalepka, pa nič.

Tako da se sprašujem, ali je možno, da se npr. sedaj v tem let.času, ko sem na kolesu, moje telo ali sama obleka toliko naelektri?
Ker ko sem nato 4 ali 5 stopil čez senzor, se ta ni več sprožil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Murislav ()

jakan123 ::

Meni se je to dogajalo v Lidlu. In so vedno rekli, da je mogoče kriva kakšna kartica in sem enkrat vzel samo gotovino in je vseeno piskalo in smo ugotovili, da je bil kriv telefon. Piskalo je že ko sem vstopil v trgovino.

shadeX ::

Zanimivo.
Sicer saj ni nobenega panike, je pa nerodno k te vsi postrani gledajo :))

šernk ::

Jaz sem 4x piskal v roku 5ih dni. Posledično sem ugotovil, da v teh 5ih dnevih edino kar sem spremenil je bilo da sem uporabljal člansko izkaznico od AMZS in jo prestavil v denarnici ob še eno drugo kartico. Zgleda da sta se namagnetili in je zadeva potem vsake toliko piskala. Vsakič samo 1x pri izhodu ali vhodu in je dalo mir za par ur. Preložil kartico na drugo mesto in od takrat je mir.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

mgermo ::

Meni vsake tolko piska v Lidlu in noben ne obrača posebne pozornosti.

RejZoR ::

Fotru je pred leti pogosto piskalo brez razloga. Je šel čez prvič je piskalo, drugič pa ne več. Če nisi ničesar kradu se nimaš kaj sekirat. Z nasmehom stopiš nazaj in še enkrat če bo še enkrat pol pa se itaq pomeniš z blagajničarko. Do zdej ni bilo nikol problemov niti kakšnih čudnih pogledov al pa karkoli.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

...:TOMI:... ::

Lahko imaš v čevlju ali v kaki majici, hlačah, puloverju...

V čevljih se nahaja pod vložkom ali všito v jezik, v oblačila so po navadi kar všiti v kak ovratnik, etiketo, skratka, nekam, kjer te ne moti.

Preglej tudi nahrbnik ali kako torbico, povsod skrivajo te tage.

Rešiš se pa tega tako, da odstraniš to nalepko ali pa prosiš prodajalko v trgovini, da ti res temeljito potegne skozi tisto magnetno polje, da zagotovo uniči tag.

Izgleda takole:

 tag

tag

Tomi

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

Zadnje čase se te etikete limajo tudi na meso in salame. :] Zadnjič je eni piskala salama v hoferju, meni pa piščančji file v merkatorju na avtomatski blagajni. :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

s6c-gEL ::

Portable razmagnetnik, ideja za kickstarter projekt :).

PacificBlue ::

Vijakov ali ploščic v telesu nimam več (sem jih imel 2 leti).


si ziher?>:D

Yacked2 ::

PacificBlue je izjavil:

Vijakov ali ploščic v telesu nimam več (sem jih imel 2 leti).


si ziher?>:D


Pomojem je pozabil na tisti mali čip v glavi, ki ga je dobil, ko se je rodil :)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

...:TOMI:... ::

T0RN4D0 je izjavil:

Zadnje čase se te etikete limajo tudi na meso in salame. :] Zadnjič je eni piskala salama v hoferju, meni pa piščančji file v merkatorju na avtomatski blagajni. :]


Je to začetek RFID tagov namesto bar kode?

Ne boš verjel, koliko robe danes ljudje pokradejo, salame, sploh pa pršute, žgane pijače, tudi vina in pivo... Pa žvečilne itd.

Za uničenje diod v taki nalepki potrebuješ samo dinamično magnetno polje, da inducira dovolj visoko napetost, da prebije diode. Mogoči so tudi drugi principi, ki jih ne poznam.
Tomi

BCSman ::

Je kdo kaj obiskoval knjižnico pravnega faxa v Lj in mu je piskalo na izhodu po nepotrebnem? Namreč vsakič ko grem tja mi piska, pa v istem dnevu obiščem še 2 drugi knjižnici in nikjer nič, le na pravni se to dogaja.

Alec999 ::

Meni je v eni trgovini piskala kovinska igla na pasu.

feryz ::

Meni je v BigBangu senzorje aktivirala klasična Seiko ura, ko sem jo še nosil. In sicer Seiko 5, klasična, analogna, s samonavijalnim mehanizmom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hofer ne fer (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26642721 (11124) darkolord
»

Kaj proži alarm proti krajam v trgovinah?

Oddelek: Loža
122885 (2185) Pečo89
»

Kovina v zobu in detektor kovin

Oddelek: Loža
183664 (3170) Smurf
»

Težave z matično Epox 8RDA+

Oddelek: Strojna oprema
81072 (997) ziciko
»

PISK

Oddelek: Pomoč in nasveti
181094 (944) segi

Več podobnih tem