» »

Kaj proži alarm proti krajam v trgovinah?

Kaj proži alarm proti krajam v trgovinah?

kalko ::

Zadnje dni se mi je večkrat zgodilo, da sem ob _vstopu_ v različne trgovine z nečem sprožil alarm proti kraji izdelkov (vendar ne vsakokrat). Gre za tiste stebričke, ki se nahajajo na vhodih / izhodih.

Pozabljen magnetni tag na katerem od oblačil ali na kakšnem predmetu, ki ga imam s seboj, sem izključil, saj nimam na sebi ali pri sebi nič takšnega, s čimer ne bi že prej hodil v trgovine. Pregledal sem tudi komplet ruzak (če bi slučajno s kakšne stvari odpadel tag in ostal v njem), a nisem našel nič.

Bega me to, da nosim s seboj iste stvari kot vedno, pri čemer se mi to prej nikoli ni dogajalo.

Se kdo spozna na delovanje teh naprav in morda ve, kaj bi lahko sprožilo lažni alarm?

Mellons ::

Meni so sredi belega dne na vhodu v trgovino v največji gužvi sprožile alarm 4 leta stare Adidas superge :P

In to je bilo v Leclercu na Rudniku... polno ljudi, jaz pa stopim en korak v trgovino pa začnem piskat.

Varnostnik me je odpeljal zadaj in pregledal s tistim loparčkom, ki piska na kovine in te etikete.

Na koncu sem našel to belo trdo etiketo na notranji strani superge... varnostnik je rekel, da se znajo po nekaj časa kar same aktivirat.

kalko ::

Mene ni nihče pogledal, sklepam, da zato, ker je piskalo samo pri vstopu. Pri izstopu mi še ni piskalo. Se mi je pa to v zadnjem tednu zgodilo 2x v Sloveniji, 2x v Italiji in 1x na Madžarskem.

Da bi bil kje kakšen pozabljen tag, ne verjamem, ker sem res vse temeljito pregledal. Obutev in oblačila lahko izključim, saj sem bil vsakokrat drugače obut in oblečen.

Skupna točka ostaja ruzak in njegova vsebina, vendar pa spet v njem ni nič takšnega, kar ne bi nosil s seboj že prej. Pa tudi nikjer ni nobenega taga. Tako da sumim, da kakšna čisto običajna stvar vsebuje nekaj, kar naključno sproži alarm.

Mellons ::

Meni je piskalo pri vstopu... Drugje jih verjetno nebi motilo, v Leclercu so varnostniki bolj temeljiti in delavni.

Kakšna stvar v ruzaku se je mogoče ''aktivirala'' po nekaj časa, tako kot etiketa v mojih čevljih. Nevem kaj drugega bi lahko sprožilo alarme, ker ljudje nosijo razne stvari s sabo v trgovino.

Phantomeye ::

Meni se je nekaj podobnega zgodilo v knjižnici, kjer imajo RDIF protekcijo. Enega jutra sem šel v knjižnico, da bi si za kolegico izposodil knjige in ker sem spal samo dve uri, sem bil tistega jutra čisto zmeden.

S knjigami v naročju sem odkorakal iz knjižnice. In NI piskalo. Zato sem šele na avtobusu dojel, da sploh nisem prečekiral knjig. Če bi bil baraba, bi jih lahko obdržal. Pa še nedolgo nazaj sem študiral, kako odnesti knjige iz knjižnice. Očitno se da, če to storiš ponesreči.

Nazaj grede je pa piskalo, zato sem se nardil neumnega. Tako, da varnostnik ni nič težil.

#000000 ::

Ja kak poztabljen chekpoint trakec, če si kupil kak kos garderobe iz "druge" roke zna bit to pogosto :)

Šimpanz ::

Jaz sem imel iste probleme z leto dni staro bundo. Po letu dni uporabe mi je v Sparih začela piskati, ampak samo če sem šel čisto blizu detektorja. Po prvem alarmu sem pregledal celo bundo pa nisem nič našel. No po tretjem alarmu sva z varnostnikom pregledala celo budno in v žepu našla nalepko. Sem jo odtrgal dol in od takrat nimam več težav. Preveri ruzak ker imaš sigurno še kje tag.

Mehmed ::

Kalko, meni je navadna knjiga iz knjiznice delala zgago v stacunah. So jo prodajalci razmagnetili, ker je knjiznicarke niso dovolj, pa je bil mir.

kalko ::

Mislim, da imam krivca. Tisti fluorescenten trak, ki ga ovijes okrog hlacnice, ko se spravis na bicikel. Dober teden imam novega in toliko casa se mi dogajajo lazni alarmi.

Skoraj vedno ga dam v ruzak, danes pa sem ga pustil v torbici na biciklu in dal skozi vsaj 10 stacun v cityparku in ni nic piskalo.

Utk ::

Naslednjič ga najprej plačaj in potem ovij okoli hlačnice :)

tt2advanced ::

knjige iz knjižnice, službene kartice, kartice nasploh..
What Else Is There?

Phantomeye ::

heh, pod kožo si všiješ nekaj, kar proži detektorje. Potem pa večkrat obiščeš določeno trgovino in rečeš, da imaš preveč železa v telesu (neki balnega), dokler se te ne navadijo

'a to je tisti tip, ki mu vedno piska zarad preveč železa'.

Potem pa začneš odnašat stvari ven :D

Pečo89 ::

Phantomeye je izjavil:

heh, pod kožo si všiješ nekaj, kar proži detektorje. Potem pa večkrat obiščeš določeno trgovino in rečeš, da imaš preveč železa v telesu (neki balnega), dokler se te ne navadijo

'a to je tisti tip, ki mu vedno piska zarad preveč železa'.

Potem pa začneš odnašat stvari ven :D


:)) Dobra


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprožanje elektr.varnostnega sistema v trgovinah

Oddelek: Loža
214253 (3086) feryz
»

Kovina v zobu in detektor kovin

Oddelek: Loža
183687 (3193) Smurf
»

Varnost proti kraji oblek - kako deluje

Oddelek: Loža
112513 (2019) T0RN4D0
»

Google dosegel poravnavo

Oddelek: Novice / Tožbe
196373 (5195) Jst
»

Prenosni računalniki na letalu

Oddelek: Problemi človeštva
132852 (2438) antonija

Več podobnih tem