Forum » Loža » Kako deluje podjemna pogodba
Kako deluje podjemna pogodba
jokoboko ::
Rad bi delal neke preglede na domu, je začasno delo, ki trja okoli 1 uro.
Zanima me kako to delati s podjemno pogodbo?
Vem da ti klinci vzamejo vsaj 40% če ne več denarja, ampak raje to kot da plačaš kazen.
A s podjemno potem si še vedno fizična oseba al kaj? In kje dobiš račune, da jih izdaš tej osebi v roke, ko narediš pregled?
SP mi ni za odpirat, kajti znesek pregleda e okoli 230 eur in se mi ne splača.
Prosim za več info
Zanima me kako to delati s podjemno pogodbo?
Vem da ti klinci vzamejo vsaj 40% če ne več denarja, ampak raje to kot da plačaš kazen.
A s podjemno potem si še vedno fizična oseba al kaj? In kje dobiš račune, da jih izdaš tej osebi v roke, ko narediš pregled?
SP mi ni za odpirat, kajti znesek pregleda e okoli 230 eur in se mi ne splača.
Prosim za več info
vorantz ::
o_O
ne moreš take stvari delat s podjemno pogodbo
ne vem katera stranka pri zdravi pameti bi se šla to
če ne drugega zaradi birokracije (prispevke moraš plačat ti in tisti, ki te je najel, kar pomeni nakazovanje določenih % na kup TRRjev)
also pri podjemni ni računov
zato pa podpišeš pogodbo
v glavnem, če ne se ti ne splača delaj na črno, povečaj biznis da se bo splačalo al pa delaj kaj drugega
ne moreš take stvari delat s podjemno pogodbo
če ne drugega zaradi birokracije (prispevke moraš plačat ti in tisti, ki te je najel, kar pomeni nakazovanje določenih % na kup TRRjev)
also pri podjemni ni računov
zato pa podpišeš pogodbo
v glavnem, če ne se ti ne splača delaj na črno, povečaj biznis da se bo splačalo al pa delaj kaj drugega
Heisenberg ::
S podjemno pogodbo delaš normalno, še posebej za tako nizek znesek. Moj fotr je na zavodu in dela lepo s podjemno pogodbo - na zavodu to vedo in ni problema vse laufa, tudi nadomestilo dobiva.
Drugače pa naj se pogodba napiše pa pospravi v predal, če do česa pride jo imaš
Drugače pa naj se pogodba napiše pa pospravi v predal, če do česa pride jo imaš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Heisenberg ()
ja ker me je strah davčne, in kaj se zgodi če prideš tja in te davčniki dočakajo ker se pretvarjajo da res naročajo storitev?
a samo pogodbo podpišeše al kaj? In taš državi40%
a moram iti na borzo in prijativ dejavnost al kaj, al prijavit da delam s podjemnimi? In kje dobim pogodbe?
a samo pogodbo podpišeše al kaj? In taš državi40%
a moram iti na borzo in prijativ dejavnost al kaj, al prijavit da delam s podjemnimi? In kje dobim pogodbe?
darkolord ::
ne moreš take stvari delat s podjemno pogodboSeveda lahko, takim stvarem je namenjena podjemna pogodba.
a moram iti na borzo in prijativ dejavnost al kaj, al prijavit da delam s podjemnimi? In kje dobim pogodbe?Ne, samo če si na zavodu (ker vpliva na višino nadomestila)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Mavrik ::
Ej... kdo ti je povedal teh "40%"? Obremenitev podjemne je namreč 15,5% pokojnine, 6,36% zdravstvenega zavarovanja ter dohodnina (ki je prisotna pri vseh oblikah plačila).
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Ok 20% jim vržem v zobe, ampak kakšen je postopek da začnem to delat? Da me pol ne zahaklajo kje, ker bi nenamenoma kaj spustil in pozabil
prosim za detaljno navodilo
gledal sem drugod kjer je nekdo primerjal podjemne, avtorske in ti ni ostane kaj veliko
okoli 40% ti vzame država če se ne motim
še enkrat, jaz bi podjemno uporabil ko bi delal na delo na njihovem domu in oni sami so fizične osebe, ne podjetja
torej če računam 240 eur na obisk, mi lahko kdo zračuna koliko plačm prašičevcu in koliko mi ostane?
prosim za detaljno navodilo
gledal sem drugod kjer je nekdo primerjal podjemne, avtorske in ti ni ostane kaj veliko
okoli 40% ti vzame država če se ne motim
še enkrat, jaz bi podjemno uporabil ko bi delal na delo na njihovem domu in oni sami so fizične osebe, ne podjetja
torej če računam 240 eur na obisk, mi lahko kdo zračuna koliko plačm prašičevcu in koliko mi ostane?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jokoboko ()
Mavrik ::
Plačaš si pokojnino in zdravstvo, nič ne "mečeš v zobe".
In ostane ti toliko, kot ti bo narekovala dohodnina na koncu leta. Mogoče se bo kdo drug pripravljen potrudit za nekoga s tako zanič odnosom.
In ostane ti toliko, kot ti bo narekovala dohodnina na koncu leta. Mogoče se bo kdo drug pripravljen potrudit za nekoga s tako zanič odnosom.
The truth is rarely pure and never simple.
vorantz ::
Ej... kdo ti je povedal teh "40%"? Obremenitev podjemne je namreĨ 15,5% pokojnine, 6,36% zdravstvenega zavarovanja ter dohodnina (ki je prisotna pri vseh oblikah plaĨila).
pozabljas na 8,85% ki ga mora placat izplacevalec
tako, da komaj cakam jezo ko bodo stranke ugotovile, da morajo placat vec kot pise v pogodbi (bruto vs bruto bruto)
osebno bi raje poklical koga drugega, ki bo izdal navadn racun kot pa se ubadat s temi jajci
in ker bo OP tle hodu na dom navadnim francelnom, ki vecinoma sploh ne vejo kaj je to za ena pogodba ga bo po moje marsikdo poslal v falus
da ne omenjamo da bo moral z vsakim podpisovat pogodbo
in kaj je rešitev? Se pravi stranka mora plačat 8.85 % vladi, al meni al kako?
problem je da mi ni SP za odpirat če zaslužiš v enem letu 500 eur. A je kakšna druga lažja opcija od te?
In ali so koga dacarji že pričakali in ga pol kaznovali? Vse kar sem prebral je bil opomin pri eni osebi, ki je prodajala hlače al kaj, ne najdem več zgodb na netu
poanta je da bi odvedel plačilo davčni ampak na enostaven način
problem je da mi ni SP za odpirat če zaslužiš v enem letu 500 eur. A je kakšna druga lažja opcija od te?
In ali so koga dacarji že pričakali in ga pol kaznovali? Vse kar sem prebral je bil opomin pri eni osebi, ki je prodajala hlače al kaj, ne najdem več zgodb na netu
poanta je da bi odvedel plačilo davčni ampak na enostaven način
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podjemna ali avtorska pogodba?Oddelek: Loža | 3768 (2186) | billy |
» | Podnajemna pogodbaOddelek: Loža | 5067 (4333) | Lonsarg |
» | Status študenta, možno kjerkoli ZDAJ to še uredit??Oddelek: Šola | 5903 (4132) | miha98 |
» | Avtorske in ostale pogodbeOddelek: Loža | 5989 (4532) | Zion10 |
» | Fleksibilnejša oblika samozaposlitve (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42797 (37634) | kkk7 |