» »

sladkor kot konzervans (razmerje sladkorja proti vodi?)

sladkor kot konzervans (razmerje sladkorja proti vodi?)

Alen T 1978 ::

Pozdravljeni.

Koliko mora biti na 1 L vode sladkorja, da ima konzervansni učinek?

Hvala na odgovoru.

RejZoR ::

Če izdelek pasteriziraš je skor vseen drek. Bolj je pomembno, da so kozarci in pokrov res čisti, sploh pri pokrovih je pomembno, da so novi, da niso deformirani, da je tesnilni del ok, da posledično dobro tesnijo. Smo delal bolj zdravo verzijo marmelade z minimalno sladkorja, ravno toliko, da se želin sploh integrira s sadjem, pa ni bilo težav z obstojnostjo. Vsaj zaenkrat ne... So pa se pred leti pogosto kvarile stvari ravno zaradi slabih pokrovov, pa čeprav smo dajali precej več sladkorja.

Drugače pa folk načeloma daje praktično pol pol. Torej na en delež sadja, enak delež sladkorja. Cukrfest...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Sc0ut ::

Sirupi so okrog 60 procentni.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

RejZoR ::

Odvisno kaj ima namen delat. Pri sirupih lahko, ker je itaq predvideno, da se potem meša z vodo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadomestki sladkorji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6010852 (3874) Slopek
»

Sladkor je strup? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22542026 (37309) energetik
»

Sladkor (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11027394 (23379) FiReFTW
»

Kje dobim 100% marmelado brez dodanega sladkorja?

Oddelek: Loža
4510652 (9657) Shadowstorm

Nelogično navajanje vsebnosti sladkorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10432040 (29699) dzinks63

Več podobnih tem