Forum » Pomoč in nasveti » Internet speed
Internet speed
DaveG ::
Mi lahko kdo razloži zakaj imam na speed testu 5.85/0.69 povezavo na siolu imam paket 6/1 tako da je kar približno enako. Ne razumem pa zakaj ko nekaj downloadam nikoli noče preseči več kot 1.05 mb/s downloada? Kaj je potem bistvo takšnega paketa če ga ne morem uporabljati do konca?
gddr85 ::
sej ti vleče v redu, v bistvu še preveč? bi moral bit cca 0.7 MB/s download. Na paketu ti piše mbit, na torrentu ti piše v megabyte.
NejcSSD ::
Mi lahko kdo razloži zakaj imam na speed testu 5.85/0.69 povezavo na siolu imam paket 6/1 tako da je kar približno enako. Ne razumem pa zakaj ko nekaj downloadam nikoli noče preseči več kot 1.05 mb/s downloada? Kaj je potem bistvo takšnega paketa če ga ne morem uporabljati do konca?
Deli z 8 in dobiš v Mb/s
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
hojnikb ::
treba je še upoštevat 1000 vs 1024 in seveda izgube ip protokola (ki so tudi ~7%).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Machete ::
Ali lahko tisti, ki imate samo internet (brez TVjev in telefonov itd..) napišete koliko plačujete in za kakšno hitrost gre, ter ponudnika.
Vem da se da cenike dobiti na netu, ampak je toliko nekih paketov in kombinacij, bo tako najbolj verodostojno.
Ker imam problem z kabelskim ponudnikom ker mi uradno ne smejo oz. ne omogočajo samo interneta brez kabelske TV. Neuradno sem se sicer dogovoril, da načeloma plačujem sedaj 20% manj za še enkrat hitrešji internet in sem kao bret TVja, ampak čisto fizično, ker mi je strela uničila neko njihovo škatlico ali nekaj..
Torej imam čisto neuradno pogodbo, na kateri ne piše kaj sploh najemam, s tem da sem ustno dogovorjen kakor sem napisal zgoraj.
Sedaj plačujem 40€ za 20/1Mb in sem kao brez TV. Prej pa sem plačeval 50 za 10/1.
Čeprav sem bil ustno celo dogovorjen za 35€ in 30/2, ampak speed test in položnica pravita drugače. Vredu so mi šli nekako vseeno na roke mimo uradne ponudbe, ampak me zanima kje sem z to ceno v primerjavi z ostalo Slovenijo. Gre pa za nekega lokalnega ponudnika, ki mu nimam očitati kaj, razen posiljevanja z nujno TV naročnino poleg interneta. TV uradno pride 20€ od cele mesečne postavke. Fora pa je da je ne gledam niti 20 sekund na leto in tako vržem 240€ na leto dobesedno čez okno.
Sicer sem dal že poizvedbe za proste priklope ostalih ponudnikov, ampak bo verjetno težka. Pa tudi menjavati se mi seveda neda.
Hvala za info.
Vem da se da cenike dobiti na netu, ampak je toliko nekih paketov in kombinacij, bo tako najbolj verodostojno.
Ker imam problem z kabelskim ponudnikom ker mi uradno ne smejo oz. ne omogočajo samo interneta brez kabelske TV. Neuradno sem se sicer dogovoril, da načeloma plačujem sedaj 20% manj za še enkrat hitrešji internet in sem kao bret TVja, ampak čisto fizično, ker mi je strela uničila neko njihovo škatlico ali nekaj..
Torej imam čisto neuradno pogodbo, na kateri ne piše kaj sploh najemam, s tem da sem ustno dogovorjen kakor sem napisal zgoraj.
Sedaj plačujem 40€ za 20/1Mb in sem kao brez TV. Prej pa sem plačeval 50 za 10/1.
Čeprav sem bil ustno celo dogovorjen za 35€ in 30/2, ampak speed test in položnica pravita drugače. Vredu so mi šli nekako vseeno na roke mimo uradne ponudbe, ampak me zanima kje sem z to ceno v primerjavi z ostalo Slovenijo. Gre pa za nekega lokalnega ponudnika, ki mu nimam očitati kaj, razen posiljevanja z nujno TV naročnino poleg interneta. TV uradno pride 20€ od cele mesečne postavke. Fora pa je da je ne gledam niti 20 sekund na leto in tako vržem 240€ na leto dobesedno čez okno.
Sicer sem dal že poizvedbe za proste priklope ostalih ponudnikov, ampak bo verjetno težka. Pa tudi menjavati se mi seveda neda.
Hvala za info.
hojnikb ::
Sj tudi ostali kablski ponudniki niso nič boljši (vsi ti posiljujeo TV), so pa cene boljše v paketu (recimo pri telemach bi dobil za 44.5€ 60mbit).
Pa tudi pri adslju ni nič boljše. Vsi imajo tako zastavljene pakete, da se bolj splača vzet trojček ali dvojček, kot pa samo internet.
Pa tudi pri adslju ni nič boljše. Vsi imajo tako zastavljene pakete, da se bolj splača vzet trojček ali dvojček, kot pa samo internet.
#brezpodpisa
111111111111 ::
Amis, dvoletna vezava, optika. Samo internet 15/15.
1 leto: 12*20EUR
1 leto: 12*30EUR
To sem vzel v akciji.
1 leto: 12*20EUR
1 leto: 12*30EUR
To sem vzel v akciji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
NejcSSD ::
Kolegica ima optiko 10/10. 24eur pri T2ju
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 391885 (8443) | dussan |
» | počasnejši internet za polovicoOddelek: Omrežja in internet | 4859 (3618) | Veron |
» | Kabelski internet na Ptuju - TELEINGOddelek: Omrežja in internet | 4242 (2932) | jelkafuntek |
» | speedtest.siOddelek: Omrežja in internet | 13792 (12180) | Pesimist |
» | Internet 10 mb/s, downloada le z 770 kb/sOddelek: Omrežja in internet | 6206 (5194) | Senitel |