» »

Izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe

Izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe

«
1
2

betmen ::

Pišem prošnje in ne razumem lih tega:

Prijava mora vsebovati pisno izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe, iz katere mora biti razvidna stopnja in smer izobrazbe, datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraŽevanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena

Mora biti izjava napisana prov posebaj na listu, tako kot se piše, ali je dovolj fotokopija spričevala? Ni izjava, je pa use razvidno kar hočjo vidt?
  • polepsalo: zee ()

eric_cartman ::

Fotokopija spričevala mora bit zadost, ker je to uraden dokument, sicer pa ne bi bili prvi, ki bi si spomnili spet kakšnih posebnih nebuloz. Glavno je samo, da se vse lepo vidi, katero izobrazbo si pridobil etc.

videc ::

Kopijo diplome, zaključnega spričevala dodaš, pa je.
Lahko pa še napišeš izjavo v stilu:"Izjavljam, da izpolnjujem pogoje glede zahtevane izobrazbe, kar je razvidno iz priloge (diploma, zaklj, spričevalo, ...)".

A bo zadosti jasno?

zee ::

Samo to:
Kopijo diplome, zaključnega spričevala dodaš, pa je.

Ce te vzamejo v sluzbo, bos pac dostavil se izvirnik.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Hvala, upam da me niste zaj.... :D

Matek ::

V resnici te ni nihče vprašal za spričevalo, če ga bodo rabili, te bodo že prosili na neki točki. Zaenkrat so hoteli samo tvojo izjavo, da ustrezaš pogojem razpisa, v kateri navedeš tudi določene podrobnosti o šolanju. Saj povsem jasno piše.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

St235 ::

In potem se čudite da je tako težko dobit službo če tako banalnih stvari ne razumete.

Če je razpisni pogoj:
Izjava o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe, iz katere mora biti razvidna stopnja in smer izobrazbe, datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraŽevanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena.

Potem je te treba priložit takšno izjavo.

Jaz osebno bi vse kandidate, ki bi pošiljali kopije spričeval avtomatično izločil iz izbire, ker so a. funkcionalno nepismeni b. niso pripravljeni sprejet odgovornosti za svoje izjave. Namesto, da podajo izjavo, ki nosi določeno stopnjo kazenske in materialne odgovornosti, pošljejo kopijo doukumenta potem naj se pa jaz kot delodajalec ukvarjam z njegovo vsebino.

Če/ko bo delodajalec hotel videt dokazila o izobrazbi bo to tudi povedal. Če že moraš pošiljat neke fotokopije potem jih vsaj pošlji kot priloge izjavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Če je razpisni pogoj:
Izjava o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe, iz katere mora biti razvidna stopnja in smer izobrazbe, datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraŽevanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena.

Lakotnik vse to se nahaja na uradni šolski izjavi, ki je poimenovana z imenom: spričevalo! :) Vse ostalo so nebuloze nekaterih ljudi, ki imajo očitno željo folk u glavo hebat.

Lahko pa še napišeš izjavo v stilu:"Izjavljam, da izpolnjujem pogoje glede zahtevane izobrazbe, kar je razvidno iz priloge (diploma, zaklj, spričevalo, ...)".

A bo zadosti jasno?

Če to zgoraj delodajalcu ni zadosti, potem pove to tudi dosti o njemu, ne samo o tebi kot iskalcu zaposlitve. Takih delodajalcev se potem ogibaš ker so vsi "potencialni Šešoki".

Zgodovina sprememb…

Lakotnik vse to se nahaja na uradni šolski izjavi, ki je poimenovana z imenom: spričevalo! :) Vse ostalo so nebuloze nekaterih ljudi, ki imajo očitno željo folk u glavo hebat.

nikaršno jebanje v glavo. Zgolj preverjanje funkcionalne pismenosti kandidatov. Kaj mi pomaga zaposlit nekoga ki tako enostavnih stavkov ne razume? Če išče službo v proizvodnji ok, za več od minimalca se pa od ljudi pričakuje da so sposobni razumet in sledit pisnim navodilom.

Če to zgoraj delodajalcu ni zadosti, potem pove to tudi dosti o njemu, ne samo o tebi kot iskalcu zaposlitve. Takih delodajalcev se potem ogibaš ker so vsi "potencialni Šešoki".

Zakaj? Zato ker pričakuje od kandidatov da znajo brat in razumet napisano?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

videc ::

Jaz tudi pričakujem od delodajalca, da bo znal prebrati uradno potrdilo o diplomiranju.
Ne pa da se zgodi, da prideš na razgovor pa kadrovnik nima pojma, da obstaja Fakulteta za računalništvo in informatiko. Le kaj potencialnemu kandidatu to pove o kadrovniku in podjetju, kjer je zaposlen?

Kaj tukaj ni jasno? Za vsak slučaj(beri za funkcionalne nepismene kadrovnike) pa dodaš še napisano izjavo, kjer zagotavljaš, da imaš ustrezno izobrazbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: videc ()

harmony ::

Ko sem v gugla vnesel besedilo:

Prijava mora vsebovati pisno izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe

, sem seveda dobil tisto kar sem tudi pricakoval in to je, da se gre za prijavo na delovno mesto v javni upravi.

Od tu seveda take nebulozne zahteve.

In lakotnik, ki meni, da ne razumemo tako banalnih stvari, potemtakem dokazuje da je OP funkcionalno nepismen, kar pa spet dokazuje, kaksen folk se prijavlja na delovna mesta v javni upravi, ter tudi zakaj imamo taksno stanje kot ga imamo v drzavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Napisal sem prošnjo in zraven kot prilogo dodal še spričevalo... če pa moram pisat kdaj kje kaj sem opravil, se mi zdi isto (oz. še boljše) če bi poslal fotokopijo spričevala.

Sicer pa itak sploh ne vem zakaj se jebem s temi prošnjami, če pa nimam nobenih vez nikjer...

St235 je izjavil:

In potem se čudite da je tako težko dobit službo če tako banalnih stvari ne razumete.

Če je razpisni pogoj:

Jaz osebno bi vse kandidate, ki bi pošiljali kopije spričeval avtomatično izločil iz izbire, ker so a. funkcionalno nepismeni b. niso pripravljeni sprejet odgovornosti za svoje izjave. Namesto, da podajo izjavo, ki nosi določeno stopnjo kazenske in materialne odgovornosti, pošljejo kopijo doukumenta potem naj se pa jaz kot delodajalec ukvarjam z njegovo vsebino.

Če/ko bo delodajalec hotel videt dokazila o izobrazbi bo to tudi povedal. Če že moraš pošiljat neke fotokopije potem jih vsaj pošlji kot priloge izjavi.

a to po tanovem delodajalec preverja pisanje izjav? Morda bo v naslednjem razpisu pisanje vabila, opravičila ali pritožbe? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: betmen ()

@Lakotnik
Zakaj? Zato ker pričakuje od kandidatov da znajo brat in razumet napisano?

Kaj če bodo še policaji začeli tako ustavljat ljudi, da bodo namesto:"vozniško in prometno prosim!"; rekli pisno potrdilo o vozniškem izpitu in prometno prosim! In če mu boš dal vozniški izpit, ti bo kazen spisal, ker nisi razumel njegovih navodil.

Za moje pojme še vedno nebuloze delodajalcev! Spričevalo in/ali potrdilo o diplomiranju je uradni dokument in sam po sebi ne zahteva nobenega potrdila več. Če to delodajalcu ni jasno, potem si ne zasluži met delavcev.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Tisti, ki ne ložite izjave o izobrazbi in dokazila o izobrazbi, ste pa res popolnoma funkcionalno nepismeni.

eric_cartman je izjavil:

Spričevalo in/ali potrdilo o diplomiranju je uradni dokument in sam po sebi ne zahteva nobenega potrdila več. Če to delodajalcu ni jasno, potem si ne zasluži met delavcev.
Kratek test iz funkcionane nepismenosti kandidata je to. Da vidi, če razume pomen izjave.

betmen je izjavil:

Napisal sem prošnjo in zraven kot prilogo dodal še spričevalo... če pa moram pisat kdaj kje kaj sem opravil, se mi zdi isto (oz. še boljše) če bi poslal fotokopijo spričevala.
Tebi ti itak ne bi dal službe, če že tako preprosto opravilo zajebeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

RejZoR ::

Zdej ima itaq vsak kvazi delodajalec neke psiho teste za bildanje lastnega ega in da se potem tolčejo po prsih kako so zajebal nekoga, ki kao ni "funkcionalno" pismen. Izjava o izobrazbi al pa kopija dokazila, isti kurac. S tem dokazuješ kaj si dosegel pri izobrazbi. Al se to razbere iz kopije uradnega dokumenta, al pa samo navedeš dejstva, ki jih morajo nato preveriti na omenjeni ustanovi, če hočejo bit ziher. Tle sploh ne gre za funkcionalno pismenost ampak za logično razmišljanje al pa iznajdljivost. Kar pomeni, da ti kao funkcionalno pismen delavec ne bo znal razmišljat out of the box in bo vse delal izključno dobesedno in striktno po navodilih. Če hočeš zaposlovat trop ovc se raje preseli v Novo Zelandijo, če pa hočeš iznajldjive delavce pa raje vzameš nekoga, ki mogoče razmišja mal drugače...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Žal je tako, da je delodajalec tisti, ki nudi delo. In ker dan danes na vsak delovno mesto pride nebroj prijav pač kandidate z odnosom Izjava o izobrazbi al pa kopija dokazila, isti kurac. pomečeš ven. Nekako je treba naredit osnovno selekcijo.

In ne, to da si nisi funkcionalno pismen ni nikakršno razmišljanje out of the box ali iznajdljivost.

Predvsem pa od velike večine zaposlenih ne rabiš razmišljanja out of the box ampak rabiš to, da sledijo navodilom.

Za moje pojme še vedno nebuloze delodajalcev! Spričevalo in/ali potrdilo o diplomiranju je uradni dokument in sam po sebi ne zahteva nobenega potrdila več. Če to delodajalcu ni jasno, potem si ne zasluži met delavcev.

Ko bo delovno mesto iskal ekspet s specifičnim težko nadometljivim znanjem se bo brez težav zmrdoval na delodajalci. Dokler pa službo išče posameznik, ki je eden med 150 prijavljenimi je pa druga zgodba.

a to po tanovem delodajalec preverja pisanje izjav? Morda bo v naslednjem razpisu pisanje vabila, opravičila ali pritožbe? :D

če se od potencialnega zaposlenega to pričakuje, potem je popolnoma logično, da bo to preverjal.

gzibret ::

Se strinjam z lakotnikom. Očitno je funkcionalna pismenost zelo nizka. In tudi jaz bi avtomatsko izločil vse, ki pošiljajo fotokopije spričeval, saj nikjer ne piše, da je treba prilagat dokazila ali kaj podobnega. Piše ša, da je treba priložit izjavo, iz katere je razvidno to in to...

Za vse, ki se usajate nad "izjavo" pa to, da je danes v Sloveniji pač tako, da je več iskalcev služb kot pa ponudb služb.

Prijava mora vsebovati pisno izjavo o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe, iz katere mora biti razvidna stopnja in smer izobrazbe, datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraŽevanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena
Vse je za neki dobr!

Smurf ::

S takim kriterijem lahko izlocis ljudi samo za delovno mesto kjer se ti prijavi nekaj 100 kandidatov in nimas nobenega pametnejsega kriterija. Lahko bi metal tudi kocko.

Mavrik ::

Smurf je izjavil:

S takim kriterijem lahko izlocis ljudi samo za delovno mesto kjer se ti prijavi nekaj 100 kandidatov in nimas nobenega pametnejsega kriterija. Lahko bi metal tudi kocko.

Joj ne bluzi no. Človeka ki ni sposoben se držati specifikacije pač ne boš nikoli med prvimi izbiral no.
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Joj ne bluzi no. Človeka ki ni sposoben se držati specifikacije pač ne boš nikoli med prvimi izbiral no.

Jaz mislim, da delodajalca bistveno bolj zanimajo znanje delavca kot to, ali je poslal izjavo, ali fotokopijo o svoji izobrazbi. Seveda, ce ne gre za tako delovno mesto, kjer moras takoj skrciti seznam prijavljenih.

Znanje je neuporabno, če ga človek ni sposoben uporabiti na način, ki ustreza zahtevam produkta. In pri tem je bralno razumevanje (tako pri stikih s strankami, sodelavci in pri elektronski komunikaciji) kritično.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Mavrik je izjavil:

Znanje je neuporabno, če ga človek ni sposoben uporabiti na način, ki ustreza zahtevam produkta.

In tebi se zdi, da lahko to ocenis na podlagi tega, ali je poslal izjavo, ali fotokopijo?

Smurf je izjavil:

In tebi se zdi, da lahko to ocenis na podlagi tega, ali je poslal izjavo, ali fotokopijo?

Ja. Ker piše "izjava". Ker je prvi dokument stika. Ker je prva predstavitev. Tista, katero prebereš vsaj dvakrat. Prvi vtis, ki ga daš še komu za pogledat.

Zgodovina sprememb…

pac1 ::

Heh, ker če pošljem dokument na katerem piše Potrdilo o diplomiranju potem to ni izjava pač pa je POTRDILO... Pa saj se hecate... Edini verodostojen dokument, ki ga imam pa naj ga ne pošljem, ker vi tako ali tako hočete samo mojo izjavo...
Hahaha in odgovor zakaj te zavrnejo je:
Spoštovani!
Vaš nivo bralnega razumevanja ni dovolj visok za potrebe našega podjetja. Namesto potrdila o izobrazbi smo zahtevali izvajo o izobrazbi. Predlagamo vam, da drugič pobrišete besedo potrdilo in namesto tega napišete izjava.
Z lepimi pozdravi,
Moje (kvazi) odlično podjetje

fosil ::

Mogoče gre pa za drugačne vrste preizkus.
In sicer izločiš vse tiste ki travmirajo zaradi birokratske razlike med izjavo in potrdilom.
Ker taki ljudje skoraj zagotovo prihajajo iz javnega sektorja in se že dolgo časa poklicno ukvarjajo s taki banalnostmi in so že pozabili kako je v resničnem svetu in kaj je dejansko pomembno.
Tako je!

Mavrik je izjavil:

Smurf je izjavil:

Ja. Ker piše "izjava". Ker je prvi dokument stika. Ker je prva predstavitev. Tista, katero prebereš vsaj dvakrat. Prvi vtis, ki ga daš še komu za pogledat.

Zelo zanimivo.

Osebno mislim, da je preteklo opravljeno delo in priporocilo ljudi, ki jih poznam bistveno bolj pomembnejse od tega. V bistvu mi je precej vseeno ali je v zraven CVja poslal izjavo ali potrdilo, vazno mi je kako znanje ima (ki je dalec od tega, da bi ga ocenil na podlagi takega trivialnega preiskusa).

Ampak sej, vsak ima pravico do svojih kriterijev.

fosil je izjavil:

Mogoče gre pa za drugačne vrste preizkus.
In sicer izločiš vse tiste ki travmirajo zaradi birokratske razlike med izjavo in potrdilom.
Ker taki ljudje skoraj zagotovo prihajajo iz javnega sektorja in se že dolgo časa poklicno ukvarjajo s taki banalnostmi in so že pozabili kako je v resničnem svetu in kaj je dejansko pomembno.

Ja, tak test bi bil lahko ekvivalenten zgoraj omenjenemu. Izlocis delodajalce na podlagi tega, ali se bodo zapletali na podrobnostih, ki so nerelevatne, ali pa jim je vazen koncen izdelek.

Oboje je enakovredno nesmiselno, ker je precej nespametno delat zakljucke na podlagi neke podrobnosti v katero si se zapicil (delodajalec ali pa potencialno zaposlen).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Invictus ::

Glede na to da se danes na eno delovno mesto prijavlja cel kup ljudi (tudi v Ljubljani), hočejo delodajalci videti da znaš vsaj pravilno odgovorit na njihovo potrebo.

Ne pa da pošiljaš neke brezzvezne CVje, ki jih moraš skoncentrirano prebrati. Kdo bo bral 100 ali več CVjev?

Tako ali tako dobri ne iščejo službe, ampak se jim jo ponudi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Glede na to da se danes na eno delovno mesto prijavlja cel kup ljudi (tudi v Ljubljani), hočejo delodajalci videti da znaš vsaj pravilno odgovorit na njihovo potrebo.

Ne pa da pošiljaš neke brezzvezne CVje, ki jih moraš skoncentrirano prebrati. Kdo bo bral 100 ali več CVjev?

Tako ali tako dobri ne iščejo službe, ampak se jim jo ponudi.

Tole ni cisto res. Marsikdaj delodajalec ne more vedeti ali isces sluzbo ali pa niti ne ve zate, bi te pa z veseljem zaposlil. V takem primeru navezes prvi stik ti.

CV pa lahko tudi predelas v minuti ali dveh toliko, da jih 2/3 s filtriras (kjer je kar se mene tice lahko tudi pravilno izpolnjena prosnja sito, ampak ne bi se pa drzal tega kot pijanec plota).

Smurf je izjavil:

Osebno mislim, da je preteklo opravljeno delo in priporocilo ljudi, ki jih poznam bistveno bolj pomembnejse od tega.

In s česa si sklepal da imam jaz druge prioritete? Namreč nikjer v tej temi nisem videl da je avtor prišel do dela po osebnem priporočilu ;)

Smurf je izjavil:

Oboje je enakovredno nesmiselno, ker je precej nespametno delat zakljucke na podlagi neke podrobnosti v katero si se zapicil (delodajalec ali pa potencialno zaposlen).

Cilj pri zaposlovanju v večini podjetjih je (če boš prebral recimo tudi Googlove dokumente), da se ne naredi false positive. False negative je sprejemljiv. Fukncionalna nepismenost je po izkušnjah iz prve roke izjemo resen problem pri delu kjer poteka komunikacija tudi pisno in se pišejo pisne specifikacije. Če pač delaš ti v drugem fohu ali imaš šefa / prevajalca, ki te tepe ko si po svoje razlagaš... potem jasno, to ni kriterij. Če želiš od nekoga samostojno delo je pa pač kritično da _razume_ kaj pomeni terminologija na papirologiji in je pač tak kriterij pomemben. Druge prioritete za druga področja.
Ti govoriš kot da je avtor v poziciji, kjer podjetje njega prosi za delo. Kdaj si nazadnje koga, ki je prišel po osebnem priporočilu, gnjavil za potrdila in CV? :P

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Mah če gre res za j.up. potem to ni noben test razumevanja, pač pa birokratska floskula. Za večino delovnih mest zam itak ne rabiš več kot znat odpred word in mogoče kake excel datoteke. Za ostalo skrbijo sistemci. Strokovnost pa ni merilo, ker itak najprej dobi mesto žlahta in znanci. Odgovarja pa tako nihče za nič, denar ki se troši in izgublja pa je itak brez lastnika in zgolj imaginarna zadeva, ker noben ni nič svojega vložil v karkoli, ker pač to ni privat firma z jasnimi vložki in izgubami
Sam pa bi dal prednost tistemu ki bi napisal izjavo tipa izjavlam da sem se šolal tam in tam in zaključil te in one programe, tečaje itd.. Ker gledat in prebirat kupe nekih spričeval se mi nebi dalo. Pa še moralno in kazensko odgovornost mu lahko z tem naložiš če se tako izjavo vključi v pogodbo (kar sicer ni praksa) in dokumente zahtevaš kasneje če jih rabiš in mogoče primerjaš med večimi kandidati. Torej če z spričevalom kaj ne štima ga lahko loviš na izjavi in ti ni treba doktorirati iz pristnosti spričevala. Čeprav je tole bluzenje o izjavi v pogodbi verjetno moje bluzenje in pravno nebi zdržalo na nobenem nivoju..

@Mavrik
Dobro pustimo osebno priporocilo. Omenil sem tudi ostale kriterije, npr. ce ima kdo impresiven CV bos verjetno spregledal to, da ti je poslal potrdilo namesto izjave.

Takole instant oceniti funkcionalno pismenost je bolj ugibanje kot pa neka resna metoda.

Google si lahko privosci svoje muhe, ker je pac gigant s skoraj neskoncno bazo ljudi, ki bi radi delali pri njih. Pa se to te po prvem krogu (ki ga ponavadi itak preskocis) ne bodo lovili na posamezni podrobnosti, ampak na podlagi celotnega vec urnega intervjuja.

tiran2000 ::

betmen: tole gre verjetno za službo v javnem sektorju, upravi ali pa pri nekomu, ki jih posnema.

Janez Novak izjavljam, da:

- izpolnjujem pogoje glede zahtevane izobrazbe: XXXX (naziv, številka in stopnja izobrazbe oz. to kar zahtevajo )
- da nisem član politične stranke
- da nisem bil pravnomočno obsojen
- dovolim preverjanje po tem, pa tem členu itd. (oz. karkoli že moraš izjavit)

Podpis

In to je to kar se izjav tiče.

Dodaš še zelo kratek CV (če razpis to zahteva).

Ne prilagaj nobenih dodatnih dokumentov, če razpis tega ne zahteva eksplicitno.

Poizkušaj celotno prošnjo napisati čimbolj kratko in jedrnato.

Smurf je izjavil:

@Mavrik
Dobro pustimo osebno priporocilo. Omenil sem tudi ostale kriterije, npr. ce ima kdo impresiven CV bos verjetno spregledal to, da ti je poslal potrdilo namesto izjave.

Takole instant oceniti funkcionalno pismenost je bolj ugibanje kot pa neka resna metoda.

Google si lahko privosci svoje muhe, ker je pac gigant s skoraj neskoncno bazo ljudi, ki bi radi delali pri njih. Pa se to te po prvem krogu (ki ga ponavadi itak preskocis) ne bodo lovili na posamezni podrobnosti, ampak na podlagi celotnega vec urnega intervjuja.

Sam kaj ti to pomaga če do večurnega intevjuja ne prideš zaradi take banalsnoti?

Fora je v tem, da danes za delovno mesto (tista, ki so v naprej dogovorjena se z izjemo JU niti kaj dosti ne objavlja in poziva) prijavi 200+ kandidatov. In prva selekcija se naredi na podlagi banalnosti, kot je formalna popolnosti. Ali ima kdo resno blodnjo, da nekdo natančno preštudira in rangira 200 prošenj? Pač a tem kriterijem sicer izločiš kakšnega potencialnega kandidata ampak nič omembe vrednega, še vedno ti izmed 50 formalno popolnih vlog ostane dovolj dobrih.

Če gre pa za položaj na katerega se lahko prijavi pet kandidatov potem je seveda zgodba drugačna.

Sej sem napisal.

Tudi sicer ne rabis natancno studirati 200 prosenj, ampak malce vec kriterijev imas pa lahko vseeno.

seveda imaš več kriterijev. Pač pogledaš če vloga formalno popolna, torej ima tisto kar si zahteval. In pomečeš stran polpismene, ki ne znajo prebrat navodil. Izmed ostalih 50 potem izbereš 10 za razgovor.

bauci ::

Izkušnje iz realnega sektorja!
V moji firmi (privat firma da ne bo kdo mislil, da govorim javni upravi) smo imeli pred časom razpis za poslovno sekretarko/poslovnega sekretarja s točno navedenimi pogoji (izobrazba, izkušnje, ...). Dobili smo več kot 700 prošenj. Ali res kdo pričakuje, da bomo prebral vseh teh 700+ prošenj (od frizerk do dipl. oec. in podobno). Niti slučajno. Samo pogledaš ali so priloženi vsi zahtevani dokumenti oz. izjave. S tem smo izločili 90% kandidatov. Po pregledu preostalih ponudb smo izločili 5 kandidatk/kandidatov, ki smo jih povabili na pogovor in se med tremi po poskusnem 14 dnevnem delu odločili za eno/enega.
Če je v razpisu za delovno mesto navedeno, da moraš dostaviti xy dokument in tega ne narediš potem te ne rabimo. Če že v začetku ne znaš prebrati zahteve firme in misliš, da sam veš kaj je najboljše, potem ustanovi svojo firmo in jo furaj tako kot je tebi všeč!
Drugi primer: iskali smo specifični kader. Dobili smo 29 prijav. Z vsemi smo imeli razgovor in ko smo jim povedali, da je delo terensko in da je delo po celi Sloveniji (v ponedeljek greš na teren in se v petek vrneš domov - nadure dodatno plačane, spanje/enoposteljna soba/ in hrana/zajtrk in večerja/ plačano) je vseh 29 kandidatov odklonilo posel.
Krize NI!

Rupa ::

Jaz se popolnoma strinjam, da je funkcionalna pismenost vlagateljev prijav na delovna mesta načeloma slaba in tudi sam bi, če bi bilo to potrebno, uporabil to kot enega izmed filtrov. Če piše izjava, potem napišeš izjavo. Če piše da priloži kopijo nekega dokumenta, pa pač priložiš to. Če ne znaš upoštevat nekih osnovnih zahtev, potem se boš v službi bolj slabo znašel.
Vendar gre opozoriti, da tovrstne zahteve v veliki večini prihajajo iz javnega sektorja, kjer ima tudi druga stran težave s funkcionalno pismenostjo ali pa nima stika z realnim svetom. Tako sem videl ogromno število tovrstnih zahtevkov, kjer zahtevajo nekaj, kar jim ne moreš dat. Seveda bi te nekateri iz tega threada kar veselo zavrnili, ker bi smatrali, da pač nisi vložil popolne izjave ali kaj podobnega. Idealno za izločanje kandidatov, ki niso tvoj prijatelj ali sorodnik.
Ker sem prijazen, sem na hitro skočil čez 3 razpise in na hitro našel eno bedasto. Če bi temeljito preiskal, bi jih našel cel kup. Recimo da je nekdo delal kot snažilka, pa se sedaj prijavlja za delo v javnem sektorju. V izjavi zahtevajo:
pisno izjavo o vseh dosedanjih zaposlitvah, iz katere je razvidno izpolnjevanje pogoja glede
zahtevanih delovnih izkušenj. V izjavi kandidat navede datum (dan, mesec, leto) sklenitve in
datum prekinitve delovnega razmerja pri posameznemu delodajalcu ter kratko opiše delo (z
navedbo stopnje zahtevnosti del in nalog, npr. ali gre za V., VI., VII. stopnjo zahtevnosti), ki ga je
opravljal pri tem delodajalcu;

Da bo vloga popolna, se torej napiše, da je opravljal delo čiščenja sekretov - VI stopnje zahtevnosti. Od kje naj snažilka ve, kake označbe birokrati uporabljajo in kako stopnjo zahtevnosti je predstavljalo čiščenje sekretov?

Mogoče pa ta razpis ni namenjen čistilkam? Oziroma, če nekdo ne ve kako zahtevno delo je opravljal potem je tudi takega kandidata za povprašat zakaj se prijavlja na razpis.

je pa to drugače tipična nebuloza javnega sektroja ker se ljudi zaposluje po izobrazbi in ne znanju.

Rupa ::

Pač sem s čistilko poudarjal nesmiselnost. Te stopnje zahtevnosti pač uporablja javna uprava v svojih sistematizacijah delovnih mest in nikogar tam ne briga, da tega nihče drug ne uporablja in da ljudje izven javnega sektorja ne vedo, kaj tam napisat, da bo izjava popolna, obenem pa good luck za dokazovanje tega (ko pozovejo k predložitvi dokazil) dela izjave o stopnji zahtevnosti v podjetju v realnem sektorju, ki je šlo v stečaj pred tremi leti.

Tako da ni ravno smiselno izločat vsakega zaradi nepopolne izjave (čeprav to najverjetneje počnejo, samo nihče se ne pritoži), je pa v veliki meri folk dejansko tolk len, da se jim ne da niti prijave korektno napisat.

fikus_ ::

Dejstvo je, da delodajalec išče potencialne delavce in če v razpisu navede, da se mora vsak kandidat postaviti na glavo in fotografirati ter priložiti fotografijo kot dokaz in to lahko argumentira kot pogoj za zaposlitev, potem je to pri prijavo potrebno priložiti.
Verjemite v prvem krogu se izločajo nepopolne prijave, še posebej, če jih je dosti.
Delodajalec išče delavca in izbira. Če ne zadoščate pogojem razpisa in se prijavite z nepopolno prijavo, vas bo pač izločil!
Tako da brez nepotrebnega filozofiranja!

Lep dan.

harmony ::

bauci je izjavil:

V moji firmi (privat firma da ne bo kdo mislil, da govorim javni upravi) smo imeli pred časom razpis za poslovno sekretarko/poslovnega sekretarja s točno navedenimi pogoji (izobrazba, izkušnje, ...). Dobili smo več kot 700 prošenj. Ali res kdo pričakuje, da bomo prebral vseh teh 700+ prošenj (od frizerk do dipl. oec. in podobno). Niti slučajno. Samo pogledaš ali so priloženi vsi zahtevani dokumenti oz. izjave. S tem smo izločili 90% kandidatov. Po pregledu preostalih ponudb smo izločili 5 kandidatk/kandidatov, ki smo jih povabili na pogovor in se med tremi po poskusnem 14 dnevnem delu odločili za eno/enega.
Če je v razpisu za delovno mesto navedeno, da moraš dostaviti xy dokument in tega ne narediš potem te ne rabimo. Če že v začetku ne znaš prebrati zahteve firme in misliš, da sam veš kaj je najboljše, potem ustanovi svojo firmo in jo furaj tako kot je tebi všeč!
Drugi primer: iskali smo specifični kader. Dobili smo 29 prijav. Z vsemi smo imeli razgovor in ko smo jim povedali, da je delo terensko in da je delo po celi Sloveniji (v ponedeljek greš na teren in se v petek vrneš domov - nadure dodatno plačane, spanje/enoposteljna soba/ in hrana/zajtrk in večerja/ plačano) je vseh 29 kandidatov odklonilo posel.
Krize NI!

Najbrz za 575eur ane...

Jaz recimo v taki firmi ne bi delal, ker je ze iz tvojega posta razvidna klasicna slovenska arogantnost. Ces, bod vesel da ti dajemo job.

bauci je izjavil:

Krize NI!

To se ujema z vsem kar sem povedal. Za delovna mesta, kjer se ti jih prijavi 700 lahko meces tudi kocko, pa bos na koncu vseeno dobil nekoga zadovoljivega. S tem, da ce je za kaksno delovno mesto pomembno pravilno posiljanje dokumentov, je to za tajnice.

V drugem primeru si pa kaj takega nisi moral privosciti (oz. ce bi ze krcil seznam bi verjetno pogledal vec stvari). Je pa zanimivo, da si iz tega, da so te vsi zavrnili, zakljucil da krize ni, in ne to, da si ocitno dajal preslabe pogoje za delovno mesto.

lexios ::

>:D

Tisti, ki ne ložite izjave o izobrazbi in dokazila o izobrazbi, ste pa res popolnoma funkcionalno nepismeni.

Koji k. funkcionalna pismenost, ako nekateri niti osnovno pismeni niso! :P

...klasicna slovenska arogantnost. Ces, bod vesel da ti dajemo job.

Bod vesel, da maš job, veš kok folka išče delo? Pa v soboto pridi delat, če hočeš obdržat job (kriza JE, nadure niso plačane)! ;((

Aroganca, slabi pogoji, ... Pa kje vi nekateri živite. Ali ste sploh kdaj že delali ali pa vodili neko firmo? Ali se sploh zavedate koliko posla je treba pridobiti, da lahko firma, ki deluje pošteno (plačuje vse dajatve državi) preživi?
Plača cca 900€ neto, plačana malica in prevoz na delo (to pomeni najmanj 1000€ na mesec), če si v pisarni kjer delaš 8 ur na dan.
Če si na terenu plača cca 900€ + 20€ dnevnice na dan + spanje v enoposteljni sobi + plačan zajtrk + plačana večerja - nadure plačane ali pa kompenzacija (proste ure).
Kaj bi pa še radi?

bauci je izjavil:

Krize NI!

Edini komentar ki ga lahko dam na to, je

Ne me jebat ...

Očitno folku res ni hudo ...

900€ evrov za to, da si odsoten od ponedeljka do petka se ti zdi veliko? To pomeni, da se moras odpovedati druzini/prijateljem/hobijem med tednom. Ne vem, moj prosti cas je precej dragocen in ga ne bi zrtvoval niti za 100% visjo placo, kot jo imam sedaj (ce sedaj zasluzim X, ne bi delal takega dela za 2X placo).

Sicer pa je v bistvu vseeno kaj jaz mislim, saj ti je trg povedal, da je ponudba preslaba.

@Invictus ti bi sel nekam za cel teden za 900€ in to vsak teden :)? Mocno dvomim.

Smurf je izjavil:

[
V drugem primeru si pa kaj takega nisi moral privosciti (oz. ce bi ze krcil seznam bi verjetno pogledal vec stvari). Je pa zanimivo, da si iz tega, da so te vsi zavrnili, zakljucil da krize ni, in ne to, da si ocitno dajal preslabe pogoje za delovno mesto.

Očitno je res ni ...

Ker če bi ljudje rabili službo, bi jo vsaj eden sprejel.

Sam hodim na teren za 14 dni, pa en vikend doma. Kaj češ, taka je "služba".

bauci je izjavil:

Aroganca, slabi pogoji, ... Pa kje vi nekateri živite. Ali ste sploh kdaj že delali ali pa vodili neko firmo? Ali se sploh zavedate koliko posla je treba pridobiti, da lahko firma, ki deluje pošteno (plačuje vse dajatve državi) preživi?
Plača cca 900€ neto, plačana malica in prevoz na delo (to pomeni najmanj 1000€ na mesec), če si v pisarni kjer delaš 8 ur na dan.
Če si na terenu plača cca 900€ + 20€ dnevnice na dan + spanje v enoposteljni sobi + plačan zajtrk + plačana večerja - nadure plačane ali pa kompenzacija (proste ure).
Kaj bi pa še radi?

Še dodatno sobo za mamo, ki bi šla z njim.

Smurf je izjavil:

@Invictus ti bi sel nekam za cel teden za 900€ in to vsak teden :)? Mocno dvomim.

Če bi mi bila to edina izbira, ja bi šel. Boljše kot viseti doma in jamrati kaki prasci so delodajalci.

900€ + 20 x 20€ + malica/prevoz blizu 1000 EUR = 2300€/mesec. Plus nadure ali proste ure. Če se komu to zdi malo, potem zgleda sam ne najdem prave službe v Sloveniji.
Drugače pa hodim, BTW.

Sam pač narava dela predvideva malo boljše plačilo.

Sem pa 1200 km od doma ... Ne pa po Sloveniji. Če bi hotel, greš lahko vsak drug dan domov nabrisat ženo. Je vse dovolj blizu ...

Vi še pojma nimate kako so take tedenske migracije normalne za zahodno Evropo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

IMO je mislil 1000 EUR za vse skupaj, se pravi prides do 1300EUR. Glede na to, da se mu prijavilo 29 kandidatov (in ne 700) lahko tudi sklepamo, da je slo za delovno mesto, kjer potrebujes dolocene kvalifikacije in ocitno to ni bila njihova edina izbira.

Sej tle ni potrebno kaj dosti filozofirati, ce te zavrne 29 ljudi, najverjetne pomeni, da je bila ponudba precej slaba.

P.S. zelo je zanimivo kako zmeraj predvidevas, da si zgolj ti tisti, ki dela na "tujem" trgu.

Smurf je izjavil:

P.S. zelo je zanimivo kako zmeraj predvidevas, da si zgolj ti tisti, ki dela na "tujem" trgu.

Če folk dela v tujini preko slovenske firme, to zame ni delo na "tujem" trgu.

Sicer pa ne vem od kje si to potegnil. Da mislim da sem "edini" ...

Ampak dejstvo je da je lažje jamrati tukaj kot pa zgrabiti za delo. Očitno so socialne pomoči še prevelike.

Nismo pa niti dobili opisa kako naj bi bilo delo. Tako da so vse špekulacije.

Sicer pa dobi malico v "naturalijah". V kateri firmi pa še dobiš 3 obroke na dan?

Da ne bo narobe razumljeno. Delo je bilo v Sloveniji! Če si bil hudo potreben, si se ob 18.00 uri odpeljal v Ljubljano in ob 6.00 uri zjutraj iz Ljubljane, da si bil ob 8.00 na terenu.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9122382 (17342) PrihajaNodi
»

Prijava na delovno mesto in stopnja izobrazbe

92079 (1638) MadMicka
»

Neustrezna pogodba o zaposlitvi in izkoriščanje izobrazbene stopnje delavca s strani

4210199 (8990) solatko
»

Prošnje za delo (strani: 1 2 )

6817208 (14727) bluefish
»

CV in/ali življenjepis (strani: 1 2 )

6420391 (17428) Invictus

Več podobnih tem