» »

Bivša noče vrniti stvari. Kaj narediti?

Bivša noče vrniti stvari. Kaj narediti?

1
2
»

Mehmed ::

Ne bo se obesu na te clene, sej nimata darilne pogodbe za izpodbijat. Tle so samo zato, da ne bo folk mislu, da so darila nekaj nepovratnega.

nagobčnik ::

Pazite za rojstne dneve. Nekdo vam šenka nekaj za približno isto vrednost kot vi njemu pred tem, potem pa lahko to zahteva nazaj, ker je dobil otroka (vi pa svojega darila po tem členu ne, če nimate otrok). Okej, potem verjetno njegovo sklicevanje na 541. člen v vaših očeh šteje za hudo nehvaležnost (definicija je itak subjektivna) zato dobimo še svoje darilo nazaj preko 540. člena. Joj, zakonodaja. Ne sprejmem nobenga darila več (če ni za pojest).

Mehmed je izjavil:

Ne bo se obesu na te clene, sej nimata darilne pogodbe za izpodbijat. Tle so samo zato, da ne bo folk mislu, da so darila nekaj nepovratnega.

Ustni dogovor ne šteje? Saj potem lahko še prej dobi nazaj, ker niti ni dokaza, da je podarjeno.

Zgodovina sprememb…

Brane22 ::

Mislim,d a se to nanaša bolj na darilne pogodbe.

V smislu podarim ti bajto, ti pa skrbiš zame do smrti itd.

Glugy ::

Nevem če imajo darila tle kakšne veze glede na to da je samo odložil stvari pri njej ko sta bla še skupi.

nagobčnik ::

@Brane22: Ne vem, če se teoretično ne more aplicirat na zgornji primer, sem mal guglal. Sem pa laik več kot očitno.

@Glugy, ne vemo čist. Jaz sem npr. že razumel na oba načina (da je šenkano in da je samo tam odložil), pa še zdaj ne vem, kaj je res.

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se po bontonu sme prodati darilo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
657467 (4993) Furbo
»

Oguljufali so me za 600 EUR ! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13523267 (17905) m0LN4r
»

Problemi v druzini.

4910412 (8574) Vikking
»

Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )

9333192 (31352) Okapi

Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )

16125337 (20888) Gandalfar

Več podobnih tem