» »

Mnogoženstvo

Mnogoženstvo

«
1
2 3
...
5

noraguta ::

Zakaj v sloveniji ni mogoče imeti več žena?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
  • spremenil: Mavrik ()

D3m ::

Ne vem. Misliš, da bi se dve ženi dobro razumeli?
|HP EliteBook|R5 6650U|

hojnikb ::

si ziher, da bi res rad dve ženi ?
#brezpodpisa

noraguta ::

Zakaj ne? Sem nekaj časa koruzil z dvema pa ni bilo pene.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

hojnikb ::

in zakaj bi jih rad zdej oženil ? Kaj bi se s tem spremenil ?
#brezpodpisa

Tody ::

Komot jih imaš, samo uradno ne more bit priznano, ker bi s tem porušil kr nekaj zakonov, ki opredelujejo kdo kaj deduje in kdo ma kake pravice. Drugače pa če hočeš imeti harem doma, ti noben ne brani. Boš pa vrjetno naletel še na kako kulturno razliko :) Sploh če ne boš žensk uvozil.

Fave ::

Zakaj bi kompliciral s poroko? Razvijaj poliamoren odnos naprej, za pravne zadeve se pa obrnite na odvetnika.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

vostok_1 ::

Zakaj ni mogoče imeti več žena? Ker volite nazadnjaške psevdo kristjane.

fantasycamp ::

eno je seksat z dvema, drugo je poslušanje 2x nerganje in kreganje!

Zgodovina sprememb…

mihor ::

noraguta je izjavil:

Zakaj v sloveniji ni mogoče imeti več žena?


Zato, ker ima oblast rada čim manj zdrah, da množice trotov (beri: nas) živijo povsem običajno, dolgočasno življenje z eno ženo, brez hudih pretresov (v večini) in tako proizvedemo čim več in pokvarimo čim manj. Mnogoženstvo se pač ne sklada s to ideologijo. Zato. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mihor ()

solatko ::

Kolega že 40+ let shaja z dvema v tričlanskem paru. So veliko bolj srečna družina, kot večina normalnih. Imajo 4 otroke, se pač niti kot fant ni mogel odločit katero bi vzel za partnerko, niti oni dve nista imeli nič proti, celo več, ena od njiju je predlagala 6 mesečno skupno koruzništvo, ki je ostalo do danes.

Je pač tako, da če si zaljubljen v dve in oni dve obe vate, je to najbolj racionalna rešitev, ki pa je zaradi zakonodaje, včasih problematična (prekinitev take zveze, dedovanje, nega ob bolezni...., skratka problemi, ki jih oni zaenkrat rešujejo b.p.). Največ je bilo problemov v šoli, ko so na govorilne ure hodili 3-je različni ljudje za istega otroka. Sami otroci pa niso imeli problemov, med sovrstniki pa so bili celo cenjeni, ker so imeli dve fejst mami.

Verjetno bi bila zveza dveh moških in ženske, bolj problematična, čeprav biološko ne nemogoča.
Delo krepa človeka

noraguta ::

saj to nima veze z biologiji ampak pravom. glede nerganja in poslušanja pa zakaj bi imel potem sploh eno ženo?

Fave je izjavil:

Zakaj bi kompliciral s poroko? Razvijaj poliamoren odnos naprej, za pravne zadeve se pa obrnite na odvetnika.

advokat ni zaston! zakaj bi plačeval nekaj kar je za ostale zastonj?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Tear_DR0P ::

noraguta je izjavil:

Zakaj v sloveniji ni mogoče imeti več žena?

kaj točno si želiš prebrati v odgovoru?

Po mojem da pri nas mnogoženstvo ni dovoljeno iz nekih zgodovinsko kulturnih razlogov. Trenutno se večina prebivalcev države strinja z idejo, da je imeti več žena narobe, zato se še nismo lotili pravnih sprememb na tem področju.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

solatko ::

noraguta - Komot imaš tudi 5 žensk, če se žena s tem strinja, zaradi zakonskih omejitev, pa take zveze ne moreš uzakonit. Nihče pa ti ne brani živeti v skupnosti z več ženskami.
Delo krepa človeka

Glugy ::

Če hočš žensko dobr zadovoljit z pozornostjo ti bo že ena dala dost dela. Če pa ji ne namenš dost zadovoljstva pol si pa niti ene na zaslužš :)

solatko ::

Glugy - in kaj ima to veze s tem, ali lahko živiš z več ženskami. Kaj pa v družinah, kjer je zadovoljevanje moževih zahtev in želja, preveliko za samo eno žensko in bi še ena moč prišla prav.
Kjer ni fovšije se da vse zorganizirat.
Delo krepa človeka

ah9559 ::

Ma kdo pa pravi da ti moraš obe hkrati zadovoljit, lahko se tudi obe med sabo... :D

LJ4L ::

Kar naenkrat je tema o pravu prešla v temo o seksu :))

Moje mnenje:
Imej dve ali več partnerk, poroči se pa z eno ali nobeno.
LP from LJ

Glugy ::

Nevem od kje vi sanjate seks. Sej zadovoljevanje ni samo to da nekoga zadovoljiš pri seksu. Očitno smo že res tok seksualno bedna družba da povsod vidmo sam seks. Žalostno. Če vidš sam seks pol 90% stvari v lajfu zamudiš.

solatko ::

LJ4L - Na temo o seksu si prešaltal ti, saj je v življenju potrebno reševati veliko problemov, katere lažje rešijo 3 ali več oseb, kot 2 ali sam.
Sama spolnost predstavlja cca 5% v zvezi je pa v 95%-ih razlog za ločitev je napisal en član S-T-ja v neki drugi temi.

Tu je mišljeno tako opravila v gospodinjstvu, negi in varstvu otrok, raznih opravilih na bivanjskih prostorih, druženje......., skratka življenje. Večja je skupnost, manj možnosti je da pride do monotonije in naveličanosti, dolgočasja....

Idealno bi bilo, če bi človek lahko partnerja menjal nekaj krat v žiljenju, brez večjih zapletov, pa to pač ne gre brez komplikacij, je bolje da dva, ki ugotovita, da en drugega ne zadovoljujeta, vztrajata do bridke smrti v nezadovoljstvu in prepirih.
Delo krepa človeka

Glugy ::

Jz tko mislm ane... ko si z nekom s tem prevzameš odgovornost pa če hočš al ne. Partnerja menjat normalno da pomen zaplete in žalost ampak ti si s tem ko si se odločil za eno odpovedal drugim. Če nisi pripravljen se odpovedat drugim za cel lajf, če nisi prepričan, potem se pač ne poročaj in ne hodi v resno zvezo ker pač nisi zrel za to. Če nisi zrel je bolš da se tud ne pretvarjaš da si zrel ker to je tist kar najbolj unič ne sam ženske ampak tud moške.

Pa da navežem še na mnogoženstvo. Če ženska od začetka ve da ti hočš met več k sam eno, pa če te k jih dobiš po njej tud vejo za to potem ni problem ker je pač fer. Problem je samo da po privzetem se predvideva da si zvest enmu in je zato biti z večimi goljufanje ki prizadane ane. Zavedenost je tista ki ubija. Če se pa od začetka ve je pa ok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

jype ::

noraguta> Zakaj v sloveniji ni mogoče imeti več žena?

Zaradi populistične politike.

m0LN4r ::

Problem so nasplošno zakompleksane slovenke (sicer vsaka govori drugače), že za en threesome moreš prečesat celo mesto, da najdeš ta pravo.
Še the uber best frendica si ne upa s kolegico it spat v isto pojstlo po puberteti gola.

Vsaka reče: da se ful zastopi z drugimi puncami, kolegicami, ni verna, ni staromodna, marsikaj bi probala, želi si spremembe, rada ima odštekane stvari itd.
ko pa omeniš, če bi kaj več kot bla le kolegica pa... so takoj: verne, staromodne, nemoreta si enga tipa delit, ne moreta razumet, da maš lahko dve rad itn.

Lp,

Živele izjeme, samo jih je malo. Aja pa živele tujke.

Če hočeš dve "ožent" pejt na češko. Prišparaš veliko dnarja pa ogromno časa, da najdeš dve, ki sta zato.

_ Prepričaj ti slovenko, ki ni trenirala nobenga športa in nikoli ni bla skup pod tušom z drugimi ženskami po tekmi/treningu, da se naj gre stušira s kolegico. NO WAY. _
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

jype ::

Slovenke imajo težave samo v Sloveniji.

m0LN4r ::

jype je izjavil:

Slovenke imajo težave samo v Sloveniji.

Kako sem lahko to izpustil...
Dokler skoraj vsi neverni praznujejo božič, pa miklavža pa veliko noč bo tako.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

rasta ::

Ljubezenska razmerja z več kot dvema osebkoma ne delujejo. Prav tako kot "svobodna razmerja" (na dolgi rok) ne.

Prej ko slej se v tej vezi kdo čuti zapostavljenega (ker je pač le eden lahko "najljubši"). Kaj takega deljuje samo pri nazadjaških in pobožnjakarskih družbah (npr. mormonih, nekaterih Arabcih, itd.), kjer se pač "varuhi morale" vmešavajo v privatna življenja ljudi.

In Slovenke niso neumne. Sploh mlajše tudi niso več pripravljene v vezah trpet v dobro javne morale. Zato tudi narašča število ločitev.

Temo pa lahko tudi obrnemo. Koliko od vas bi šlo v threesome mmž? In koliko bi si delilo ženo z drugim moškim?

solatko ::

Glugy - Zaradi vzgoje, ki jo imamo skozi stoletja, pomeni ljubezen tudi prisvojitev telesa in duše. Ljubosumje je čiso običajna bolezen večine slovenske populacije - celo več, če dekletu poveš, da ne veš kaj je to, takoj sklepa, da je nimaš rad.

Seveda je stvar taka, da se običajno par zaljubi in dela načrte za prihodnost pa, če prav se zaljubijo tudi pari, ki niti po biološki niti po kemični sestavi niso za skupaj. Dva, ki dejansko vse hobije, službo in privatno življenje delita in sta kot ena oseba v dveh telesih, hitro doživi monotonost in željo po neki svobodi. Imeti ob sebi 24 ur enega in istega osebka, pri katerem za en teden ali celo leto veš, kaj bo v določenem trenutku rekel, storil, kako te bo pobožal, kaj bo počel v postelji......, postane utrujajoče, nezanimivo in edino pametno dejanje je, oditi narazen.

V taki zvezi, naenkrat postanejo vsakodnevne napakice, nepremostljive, tudi postelja tega ne izboljša, saj oba točno vesta, kako bo zadeva potekala. Skratka en velik dolgčas.

Dva, ki imata že na začetku čisto nasprotne interese, se po navadi hitro razideta, pa če prav bi bila idealen par, saj bi se na veliko področjih dopolnjevala, imela bi praktično polno svobodo pri svojih aktivnostih, oba pa bi morala vložiti veliko truda, za skupne zadeve. Taka zveza nebi nikoli umirala od dolgočasja, saj bi bilo vsako dejanje nekaj novega. Včasih je bil znan rek, nasprotja se privlačijo.

Idealna zveza je taka, v kateri, si partnerja del aktivnosti delita, del pa imata vsak svoje. Takih zvez je malo, ne rabita veliko da je življenje razgibano, vsak dan si izmislita kakšno novo zadevščino, tako pri pripravi kosila, kot v postelji, se odpravita na kak sprehod v neznano, vikende planirata sproti, pri stvareh, ki so pomembne pa sodelujeta brez problema.

Tako, da fino, če se najdeta dva, ki sta v dolgi zvezi zadovoljna in zadovoljena, če pa kakšen od partnerjev ne dobi tistega, kar si želi, pa mu mora partner to omogočit pa, če prav je to skok čez plot.

Monotonost in posesivnost je strup za srečno zvezo. Temelj je zaupanje, poštenost, predvsem pa komunikacija in posluh za potrebe in želje partnerja/ice.
Delo krepa človeka

m0LN4r ::

rasta je izjavil:

Ljubezenska razmerja z več kot dvema osebkoma ne delujejo. Prav tako kot "svobodna razmerja" (na dolgi rok) ne.

Prej ko slej se v tej vezi kdo čuti zapostavljenega (ker je pač le eden lahko "najljubši"). Kaj takega deljuje samo pri nazadjaških in pobožnjakarskih družbah (npr. mormonih, nekaterih Arabcih, itd.), kjer se pač "varuhi morale" vmešavajo v privatna življenja ljudi.

In Slovenke niso neumne. Sploh mlajše tudi niso več pripravljene v vezah trpet v dobro javne morale. Zato tudi narašča število ločitev.

Temo pa lahko tudi obrnemo. Koliko od vas bi šlo v threesome mmž? In koliko bi si delilo ženo z drugim moškim?

Tudi razmerja s samo dvema osebkoma več kot očitno dandanes ne delulejo več tako kot nekoč.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

jype ::

rasta> Ljubezenska razmerja z več kot dvema osebkoma ne delujejo. Prav tako kot "svobodna razmerja" (na dolgi rok) ne.

Vzrok za to je pa v družbenih pritiskih in neprimerni zakonodaji, ne pa v tem, da bi imeli taki odnosi intrinzične težave.

rasta> Temo pa lahko tudi obrnemo. Koliko od vas bi šlo v threesome mmž? In koliko bi si delilo ženo z drugim moškim?

Ta raziskava bo slaba, ker nas je tu na forumu daleč preveč nekonvencionalnih, ampak moje mnenje je jasno: Glede tega se vsi vpleteni odločajo samostojno in jaz ne bi imel težav niti s takimi spolnimi odnosi, niti z življenjem v skupnem gospodinjstvu, če bi drugi moški ustrezal. V resnici ne vem niti tega, da nisem biseksualen, ker morda v resnici zgolj nisem spoznal pravih ljudi, da bi to lahko preizkusil.

K sreči se moje življenje ne vrti okoli spolnosti, tako da imam med ljudmi, ki so mi blizu, predvsem športnike in programerje (obeh spolov) in do njih nimam odnosa, ki bi mu lahko rekli spolni, mu bi pa zlahka rekli intimen. Spolnost kot hobi prakticiram s partnerko, kar ponuja znatne ugodnosti, a nobena od teh ugodnosti ni omejena na zvezo zgolj dveh spolnih partnerjev - še en moški bi me motil približno toliko, kot še ena ženska - popolnoma odvisno od konkretnega posameznika.

Da zakonodaja omogoča formalizacijo monogamnega odnosa, poligamnega pa ne, je škodljiva in popolnoma nepotrebna diskriminacija (ki se jo brez težav popravi tudi tako, da se ukine vsako obliko zakonske zveze - to pa hkrati reši tudi težavo diskriminacije LGBT parov).

solatko ::

Po navadi se najboje obnesejo zveze, razen tistih redkih, ki sem jih omenil v prejšnjem postu, ki so bile spočete preko kapitalske povezave, kjer ljubezen in simpatija sploh ni pomembna, temveč v igri dejansko samo ekonomsko vprašanje.
V takih zvezah, po navadi, živita vsak po svoje, krepko pa ju veže poslovna dejavnost.

Včasih se iz take zveze rodi tudi kaj več, vendar izjeme potrjujejo pravila.

Razmerja z dvema osebkoma so izredno naporna, če partnerja hočeta živeti polno. Razmerja iz navade pa niso razmerja, temveč sobivanje. Prenašata se, ker sta prekomot, da bi kdo od njiju neredil rez in šel. Saj določene stvari so še vedno v redu, komunikacija in zadovoljevanje potreb pa poteka kje drugje, če nista tudi za kaj takega prelena.

Prav fletno bi bilo, če bi bilo to urejeno tako, kot v nekaterih ne tako civiliziranih okoljih, kjer se enostavno en ali drug partner odselita v drugo kolibo ali šotor.
A ni lepše zvezo končat, ko se izpoje, ko še ne letijo okoli zmerjanja, obračunavanja in pranje umazanega perila v javnosti. Prav lepo je videt ločenca, ki tudi po ločitvi ostaneta prijatelja, saj ju veže cel kup lepih spominov.

Ker pa smo navajeni se držat neke krščanske morale, pa večinoma pari vztrajajo v mučenju drug drugega, še leta po tistem, ko bi morala narazen. Vmes so seznanjeni z najmanjšimi podrobnostmi vsi sosedje, prijatelji, žlahta, ko pa gre za kakšne bolj znane osebe pa še javnost in rumeni tisk.
Seveda je pri tem, vse lepo, pozabljeno.
Delo krepa človeka

m0LN4r ::

V bistvu bi lahko bili srečni vsi pari, trojčki, četvorčki (recimo dva para), če na njih družba nebi pritiskala iz vseh možnih strani. Pa še diskriminacija iz pravnega.

Saj v cerkev tut noben ne hodi več, ker verjame ampak iz navade (razen babic pa nekaterih) s tem hočem povedat da v javnosti so vsi samooklicani "odprti za vse" osebki, v resnici pa "kot srednjeveški krščani"

Večina jih sploh neve kaj bi jih motlo in kaj ne. Imajo pač privzgojeno "več kot dva ni kul" in tu se za njih konča.

@ jype in solatko
lepo povedano
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

[D]emon ::

solatko je izjavil:

v tričlanskem paru


Par ze po definiciji ne vsebuje treh elementov.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

solatko ::

Glih iz tle sem prevzel.

[D]emon - Glede na zakonodajo so trije lahko samo par.
Delo krepa človeka

[D]emon ::

Glede na zakonodajo je zakonski par sestavljen iz dveh oseb.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

solatko ::

[D]emon - ne govorimo o zakonskem paru, temveč o triu, ki živi v skupnem gospodinjstvu in je po zakonu lahko samo par.
Delo krepa človeka

[D]emon ::

Trio po zakonu ne more biti par.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

solatko ::

Dva od treh, se še vedno lahko poročita, civilno in crkveno.
Delo krepa človeka

[D]emon ::

Zatorej trije po zakonu niso legalna zakonska skupnost. Ne palamudi.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

fantasycamp ::

zanimiv članek, model živi z dvema!

Na pitanje o spavanju, Ramiz samo uzdahnu. O tome ga najviše pitaju. 'Nisam hteo ništa da delim na parne dane il neparne ili nedelju sa ovom, a nedelju sa onom. Ne. Sam odlučujem sa kojom ženom ću da legnem. Otpri like vidim - koja je nervoznija, idem kod nje i na tom polju svi smo zadovoljni',


link http://www.vesti.rs/Reportaze/Covek-sa-...




straživači sa Univerziteta Šefild otkrili su ,,prednosti i koristi" poligamije na osnovu proučavanja podataka o brakovima i životnom veku dobijenih od Svetske zdravstvene organizacije.

Ove analize pokazuju da muškarci koji žive u zemljama gde je uobičajena zajednica sa više od jedne žene u velikom broju slučajeva nadžive one koji uživaju u monogamiji. Kod ovog otkrića uzeto je u obzir ekonomsko stanje zemlje da bi se na minimum sveli efekti bolje ishrane i zdravstvene zaštite u zapadnim zemljama u kojima se praktikuje monogamija.


Link
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Sa-...

vzrok je v tem da sigurno dela manj, obe pomoje lahko težita ena drugi in si kofetkate in najedate medtem ko je on sloboden tega kar sigurno mora eni nonstop ugajat...

vostok_1 ::

MMŽ? Not that of a problem. Vse je odvisno kdo je ta drug. Če je skuliran in se drži stroge ločnice med čustvi in golo spolnostjo, ne bi bil tak problem. JE pa v takih zadeva ogromno faktorjev za razrešit. Nenazadnje tudi ta, da ti ženska postane odvisna od tega. Ne nujno od specifičnega moškega, ampak od samega akta. Kar je resen problem sam po sebi.
Take zadeve niso za faint hearted ali ljudi z nerazčiščenimi pojmi v glavi.


Termodinamika fantje in punce. Če se greš večpartnerskega razmerja pač, ne moreš do vseh enako ravnat. Ampak moraš jasno in nedvoumno določit pogoje razmerja.

You are for fucking, you are for parenting, you are for money.
Malo učnega gradiva. (ponovno)

Tear_DR0P ::

jype je izjavil:

rasta> Ljubezenska razmerja z več kot dvema osebkoma ne delujejo. Prav tako kot "svobodna razmerja" (na dolgi rok) ne.

Vzrok za to je pa v družbenih pritiskih in neprimerni zakonodaji, ne pa v tem, da bi imeli taki odnosi intrinzične težave.

vsekakor ja :D zato pa se je monogamija po svetu vzpostavila kot poglavitna oblika zveze, še pred razvojem nekih specifičih ver in zakonov. Takšni odnosi imajo težave. Ljubosumje je med ženami v muslimanskem svetu normalno prisotno, tudi vprašanje dedovanja se v takih primerih zanimivo rešuje. Na drugi strani se postavlja vprašanje zmožnosti moškega, da vzdržuje harem žensk - nismo vsi tipi Hefnerji. Vprašanje je tudi, kako si svoj harem sposoben zaščititi pred poskusi drugih moških, da ti speljejo kakšno žensko iz njega ...
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jype ::

Tear_DR0P> zato pa se je monogamija po svetu vzpostavila kot poglavitna oblika zveze

Ne, sploh se ni! Kot družboslovec bi moral zelo dobro poznati izsledke antropologov, ki so raziskovali aboridžinska plemena. Edino, kar je skupno vsem je to, da mama skrbi za dojenčka - ko zraste v otroka, je že odgovornost celotnega plemena, včasih pa po sili razmer še prej.

Tear_DR0P> Takšni odnosi imajo težave. Ljubosumje je med ženami v muslimanskem svetu normalno prisotno, tudi vprašanje dedovanja se v takih primerih zanimivo rešuje.

Enake težave imajo tudi monogamni odnosi.

Tear_DR0P> Na drugi strani se postavlja vprašanje zmožnosti moškega, da vzdržuje harem žensk - nismo vsi tipi Hefnerji. Vprašanje je tudi, kako si svoj harem sposoben zaščititi pred poskusi drugih moških, da ti speljejo kakšno žensko iz njega ...

Vprašanje je - čemu bi tisti, ki zmorejo, bili za to prikrajšani samo zato, ker nekdo ne more?

Super Sonic ::

zato pa se je monogamija po svetu vzpostavila kot poglavitna oblika zveze, še pred razvojem nekih specifičih ver in zakonov.


Ta oblika veze se je vzpostavila predvsem zato, ker je najbolj učinkovita. Poglej kje so v razvoju monogamne družbe in kje poligamne.

Na drugi strani se postavlja vprašanje zmožnosti moškega, da vzdržuje harem žensk - nismo vsi tipi Hefnerji.

Predvsem poligamija nima nobene veze s porniči in tem, da žgeš 30 žensk naenkrat v postelji, ker jih ne. Niti dveh ne. Imaš pa nalogo preživet (kot moški) več žensk, kar pomoje ni ravno čisto tako enostavno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

jype ::

Super Sonic> Niti dveh ne.

No ja, no, z zadostno količino radioaktivnosti se tudi to lahko zgodi.

Vajenc ::

Ljudje se v razlikujemo v detajlih, v katerih so eni bolj vodljivi drugi manj. V primeru mnogoženstva, ki ima vzorce v zastarelih verstvih, kjer je bil moški bolj cenjen spol, morajo biti ženske podrejene moškemu, ki vzdržuje harmonijo med člani družine. Feministi, cerkev, zakonodaja, sosedje in nevoščljivi znanci so proti poligamiji, zato je pri nas takšno razmerje velik izziv. Jaz žal ne poznam nobenega primera, priznam pa, da sam ne bi imel nič proti dvema prijaznima.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

harmony ::

A vam je poznan Islamski zakon glede mnogozenstva?

Najbrz veste, da je prepovedano imeti kar vse v isti postelji?

Najbrz veste, da ni dovoljeno eni kupiti darilo, drugi pa pac ne.

Najbrz veste, da je potrebno za vsako zeno priskrbeti intimni prostor.

Najbrz veste, da je prepovedano kakrsno koli mesanje v smislu, skupnega zivljenja.

Tu se gre, da en moski ima max 4 zene s katerimi zivi popolnoma locene zivljenja.

Zato na koncu je v Islamu dejansko predlog, da tisti, ki ne more izpolnjevati zgoraj (in se vec) pogojev, da se ozeni le z eno in da je tako se najboljse, saj zgoraj nastete pogoje je zelo tesko v prakso spravit.

BC3 ::

solatko je izjavil:

Imeti ob sebi 24 ur enega in istega osebka, pri katerem za en teden ali celo leto veš, kaj bo v določenem trenutku rekel, storil, kako te bo pobožal, kaj bo počel v postelji......, postane utrujajoče, nezanimivo in edino pametno dejanje je, oditi narazen.

V taki zvezi, naenkrat postanejo vsakodnevne napakice, nepremostljive, tudi postelja tega ne izboljša, saj oba točno vesta, kako bo zadeva potekala. Skratka en velik dolgčas.

Idealna zveza je taka, v kateri, si partnerja del aktivnosti delita, del pa imata vsak svoje. Takih zvez je malo, ne rabita veliko da je življenje razgibano, vsak dan si izmislita kakšno novo zadevščino, tako pri pripravi kosila, kot v postelji, se odpravita na kak sprehod v neznano, vikende planirata sproti, pri stvareh, ki so pomembne pa sodelujeta brez problema.

Tako, da fino, če se najdeta dva, ki sta v dolgi zvezi zadovoljna in zadovoljena, če pa kakšen od partnerjev ne dobi tistega, kar si želi, pa mu mora partner to omogočit pa, če prav je to skok čez plot.

Monotonost in posesivnost je strup za srečno zvezo. Temelj je zaupanje, poštenost, predvsem pa komunikacija in posluh za potrebe in želje partnerja/ice.
idealna za koga? zame ne.
ne rabim novih „zadevščin“, rad imam „dolgčas“ in rad točno vem kaj se in kaj se bo dogajalo...

vostok_1 ::

^^

Nekaj časa nisem vrjel...ampak dejansko res nekateri ljudje uživajo v monotonosti, predvidljivosti in stabilnosti. Sicer jih poznam izredno malo, ampak so.

Vajenc ::

Navada je železna srajca.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

BigWhale ::

solatko je izjavil:

Dva od treh, se še vedno lahko poročita, civilno in crkveno.


Hm, kaj ce bi se z eno porocil najprej cerkveno, potem pa z drugo civilno. Tle v bistvu ne vidim nobene zakonske ovire.
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komponente uspešnosti moškega dandanes (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15027418 (23410) first_line
»

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15821848 (18668) vostok_1
»

How much is too much? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11816895 (13752) figula

Več podobnih tem