» »

Arhiviranje, shranjevanje revij - kako, s čim?

Arhiviranje, shranjevanje revij - kako, s čim?

mAXTER ::

Pozdravljeni,

ker imam veliko zbirko računalniških revij Joker (preko 200 številk), bi rad le te nekako počasi iz škatel spravil oz. prestavil v nek smiseln arhiv. Zanima me, če kdo od vas zbira revije in kako jih hranite - mogoče kakšen nasvet glede arhiviranja v mape ali kej podobnega. Sem že dosti iskal vendar povečini prodajajo te fascikle s shranjevalnimi neluknjanimi mapami velikosti 11,25" medtem ko so naše revije 22X30 cm torej 8,8X12" tako da sem celo razmišljal, da bi jih arhiviral v vakumske vrečke da ohranijo "svežino",vendar posledično zbirka izgubi neko vrednost, če se številke ne da kadarkoli v roke vzet ampak jo je potrebno vedno razpakirat in nato nazaj zavarit:)

V glavnem za kakršnekoli predloge ali nasvete se priporočam :D

P.S. ker nimam dopolnjene zbirke v celoti, naj povem še, da iščem posamezne številke revije Joker,če je kdo zainteresiran za prodajo/oddajo/zamenjavo in sicer:

4,5,8,15,16,17,18,19,

20,27,33,35,42,52,57,

100,111,115;

Alamar ::

Jaz imam različne revije velikosti Jokerja shranjene v približno takšnih kartonih. Gre noter 12-15 številk, odvisno od debeline. Če lepo zložiš po letnikih in daš na polico, je preglednost in dostopnost odlična.
http://www.enaa.com/oddelki/biroOprema/...

Dobiš pa različne kombinacije barv, pakirane po več komadov skupaj parkrat na leto v Hoferju v posebni ponudbi za 3 EUR, če se ne motim.

Za Jokerje pa kontaktiraj tega uporabnika, ki je pred kratkim ponujal prodajo-menjavo.

mAXTER ::

Tole sem že gledal, zgleda fajn za na polico, vendar je zadeva polodprta kar pomeni da so revije izpostavljene...sam sem imel v mislih bolj zaprto zadevo. Sem že razmišljal kar o pisarniških fasciklih, da bi notri vstavil tiste plastične A4 folije v katere bi vstavil posamezne revije, vendar je problem v tem da so te folije preozke saj se revija zaradi svoje debeline ne usede lepo noter.

Glede revij pa sem uporabnika že kontaktiral, hvala, vendar na žalost še vedno iščem zgoraj omenjene številke :)

GrimReaper ::

Teli fascikli zgledajo ok, ampak sam imam velike probleme s prostorom.
Jokerje sem en čas še shranjeval v omaro, nato pa so na žalost morali pod posteljo, podvojene pa sem spravil v klet. Pa tudi nehal sem jih kupovat s številko 243 (GTA V), ker jih nimam kam več dat.
Ena dost velika soba, velika omara z vrati, magari steklena, pa teli fascikli, pa bi bil sam povsem zadovoljen.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Alamar ::

mAXTER je izjavil:

Tole sem že gledal, zgleda fajn za na polico, vendar je zadeva polodprta kar pomeni da so revije izpostavljene...sam sem imel v mislih bolj zaprto zadevo. Sem že razmišljal kar o pisarniških fasciklih, da bi notri vstavil tiste plastične A4 folije v katere bi vstavil posamezne revije, vendar je problem v tem da so te folije preozke saj se revija zaradi svoje debeline ne usede lepo noter.

Glede revij pa sem uporabnika že kontaktiral, hvala, vendar na žalost še vedno iščem zgoraj omenjene številke :)

Kako misliš izpostavljene? Če je odprto, vsaj dihajo.:))Daš v omaro za steklenimi vrati in imaš vedno dostopno. Če je samo na polici, se lahko pojavi nabiranje prahu, vendar ni problematično, če le vzdržuješ čistočo v sobi. Sam jih imam sicer v kleti in to samo na polici v takšnih kartonih in ni videti, da bi revijam škodovalo. Res pa je, da nimam prekomerne vlage noter.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26041336 (12608) Ganon

Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Igre
1153211270 (122376) opeter
»

Vaše mnenje o SLO računalniških revijah (strani: 1 2 )

667569 (5865) bluefish

Revija JOKEr --> Kritika (strani: 1 2 3 )

13017018 (13379) OwcA
»

Racunalniske revije..? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
526727 (6297) --Switch--

Več podobnih tem