» »

Preverjanje alkohola na delovnem mestu.

Preverjanje alkohola na delovnem mestu.

«
1
2 3 4

Relanium ::

Jutro

Zanima me kako je s preverjanjem alkohola na delovnem mestu.
Pa pustmo zdaj to, kolk ga kdo pije (ker mi tud ni ravno vseeno za storilnost), pa tud, kaj bi se mi lahko za PCjem sploh nardilo nimam pojma, mogoče če padem po stopnicah....

Vglavnem imamo dva zaposlena, ki nista na nobenem posebnem položaju in hodita okrog po firmi ter preverjata če je kdo kaj spil. Kar je najhujše pri tem je da te ob komaj zaznavnih količinah (to je 0.02 nevem katere enote) že kr tam na mestu pred drugimi nadirata, te pošljeta domov in imaš neplačan delovni dan.... medtem ko si pri takih majhnih količinah pa še vseeno sposoben in ti je dovoljeno vozit avto :/
In ta odnos moti tud vse moje sodelavce, ne samo mene.

Kako je zadeva sploh iz pravnega vidika?
Oz. kako na kak drug način zjebat ta dva fašistična šalabajzerja?

zee ::

Kako je zadeva sploh iz pravnega vidika?


AFAIK je legalno.

kako na kak drug način zjebat ta dva fašistična šalabajzerja?


Lahko prides na delovno mesto trezen. Ce to ne gre, potrebujes pomoc.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

fikus_ ::

Jutro,

Ne more kar nekdo iz firme z alkotesterjem hoditi po firmi in testirati zaposlene! Če pa jih že je to nezakonito oz. ta testiranja ne vzdržijo na sodišču!
Ta testiranja tudi nenapovedana lahko na zahtevo delodajalca izvaja oseba, ki je usposobljena za to. To je potem veljavno.

Je tukaj na S-T nekaj pravnikov, naj poiščejo zakone.

LP

lonz ::

Kolikor vem se to v podjetju naj nebi počelo. Problemov je kar nekaj. Pravna podlaga za tako početje, usposobljenost kontrolorjev, certificiranost opreme in nenazadnje pravice zaposlenih.
To so razlage s strani izvedenca za varstvo pri delu.
Zaposlenega bi delodajalec teoretično lahko napotil na pristojno inštitucijo (zdravstven dom?) glede kontrole, ne more ga pa prisilit. Zakoni so, kolikor razumem, malce hecno napisani; delodajalec je po pravilniku o varstvu pri delu prisiljen delovca odstranit z delovnega mesta če je le-ta alkoholiziran (ali noče nositi zaščitne opreme, krši pravilnik o varstvu pri delu, ogroža druge), vendar je naknadno argumentiranje težavno.
Takole iz prakse pri nas.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Relanium ::

zee je izjavil:


Lahko prides na delovno mesto trezen. Ce to ne gre, potrebujes pomoc.

Pa ko sem še posebej napisal da me ne briga kako je dejansko stanje ampak samo pravni vidik...

Torej, če hočem lahko zahtevam da mi pokažeta svojo usposobljenost in svojo certificirano opremo?

lonz ::

Mislim da je tako, da lahko izsledke zavračaš, če te hočejo sankcionirat in nimajo urejene dokumentacije. Kako pa je z zavračanjem pa si ne upam rečt; kot sem napisal - zakonodaja je tukaj malce hecno napisana (ali pa si jo mi ne znamo pravilno interpretirat - kar ju tudi čisto možno...).
Je pa čisto iz vidika delovnega vzdušja buzeriranje zaposlenih z alkotesti neplodno početje.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Relanium ::

Ja no, je napisan pravilnik. In v pravilniku tud piše o 0.00 in je napisan z ničelno toleranco do česarkoli kar smrdi po alkoholu, nekomu se je res zameril zgleda.

bakki ::

Iz prakse... ker ravno to počnem:

Podjetje mora imeti pravilnik o ugotavljanju alkoholiziranosti in prisotnosti drugih psihoaktivnih substanc (V skladu z 51. členom 1. odstavek ZVZD-1), oseba, ki ugotavlja alkoholiziranost, mora biti usposobljena (potrdilo o usposobljenosti), alkotest mora biti kalibriran (nalepka z datumom veljavnosti kalibracije), odgovorna oseba pa mora izdati pooblastilo oz. nalog za izvajanje testiranja.

In verjemi, to zdrži na sodišču, tudi na sončni upravi, če se tja pritožiš. Sicer pa res ne razumem... ali potrebuješ tisti alkohol v krvi, da funkcioniraš?? Večini se namreč zdi logično, da ne smejo imeti alkohola v krvi med delom... res pa je, da ima vsak drugačno logiko :)



ps: V pravilniku so lahko napisana delovna mesta, kjer je dovoljena neka majhna stopnja alkohola v izdihanem zraku (ko se na primer podpiše dober posel, se lahko nazdravi s steklenico vina).

borisk ::

popolnoma legalno, delovodja ne sme dovoliti delo alkoholiziranemu delavcu(varstvo pri delu), ker lahko poškoduje sebe, druge sodelavce ali povzroči kakšno drugo škodo (okoljsko, finančno) poleg tega se gre tudi za ugled podjetja, v kolikor je možen kontakt med zaposlenimi in strankami. Alkoholiziranost na delovnem mestu lahko sodi med hujše kršitve po pravilniku, ki ga mora imeti sprejete podjetje, preverja pa to ponavadi varnostni inženir, ki mora biti pooblaščen s strani direktorja, oprema po reglcih. Takšna stvar niti do sodišča ne pride, ker nimaš kaj praskat. V večjih podjetjih sem slišal da blokirajo vhode z varnostniki, in potem pihajo vsi, ki so evidentirani, da so prišli na delo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borisk ()

mitja73 ::

Pač pij alko v svojem prosztem času oz bodi alkoholiziran v prostem času. Ali ti takrat pa kdo drug teži? ;-)
Najprej preberi tudi svojo pogodbo in pravilnik, kaj vse si sploh podpisal.

Pri na senako lahko ugotavljajo alkoholiziranost, to pa bi lahko delali zunanji izvajalci ki so uposobljeni. Sem prepričan da tudi vaša dva sta usposobljena, ker delodajalec ki pazi na alko pazi tudi na zakonodajo in pravila.

Če pa zjutraj napihate, pol niste zreli samo za dopust, ampak za kaj drugega ...

AndrejS ::

Jaz tudi vsaki dan testiram alkohol v službi - oz med malico. Pivo vedno paše.

Relanium ::

Ok bakki (in ostali) hvala za razlago.

In sj pravim že tretjič, daleč od tega da bi bil pijanec, po pravici povedano je že zelo dolgo od kar sem bil nazadnje pijan (ker pač ni dobro potem zarad športa).
Pa zakaj hudiča sem bil že tule takoj označen za alkoholika?

Ampak pač gre meni in ostalim sodelavcem izjemno na živce, na kak način so se spravli to delat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

first_line ::

V bistvu je popolnoma brezvezno težit enemu ki dela za računalnikom, ker je med malico (eni hodimo ven jest) spil eno pivo. Meni osebno sicer ni všeč biti pijan, a če ima kdo rad pivo, ne vem zakaj se dela tak vik in krik.
Naj raje preverjajo THC, ko zadetkoti komaj funkcionirajo s kozarcem nutele na mizi. Nekdo po enem pivu jih pa posluša.

zee ::

Meni osebno sicer ni všeč biti pijan, a če ima kdo rad pivo, ne vem zakaj se dela tak vik in krik.


Ce pise v pogodbi 0.0, potem ima delodajalec pravico, da to tudi preveri na ustrezen nacin. Ce delojemalec ni dobro prebral pogodbe o zaposlitvi, je pac funkcionalno nepismen.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

imagodei ::

V bistvu, ne glede na interni pravilnik testiranec lahko gladko zavrne testiranje. Delodajalec pa ga lahko gladko pošlje domov z neplačanim dnevom oz. proti njemu sproži disciplinski postopek.

Tako da... ;)

Res je IMO neumno, da se podjetje dela bolj papeškega od papeža s tistimi 0,0 promili. Tudi v našem podjetju se gremo takšno norijo. IOW, če lahko legalno voziš s tistimi 0,24 promili alkohola v izdihanem zraku, potem lahko tudi delaš.

Pa ne gre za to, da bi že pred šihtom rad spil eno pivo. Gre za to, da včasih za zajtrk poješ kakšno pecivo, ki vsebuje nekaj alkohola, ali pa v službi nekaj minut pred testiranjem poješ 10 alkoholnih bonbonov. Mogoče imaš vneto grlo in se špricaš z Angal S. Ali pa je tester nekalibriran in pokaže eno majhno vrednost, ki pa je že problematična.

Saj se da vse razložit, se strinjam - počakaš 15 minut ali pol ure, popiješ kozarec vode. Ampak pravilnik je pravilnik, če se ga nekdo drži kot plota, se že lahko sprožijo postopki. Če ne drugega, moraš tiste pol ure čakat, da se zadeve razjasnijo.

Ta čas te pa sodelavci gledajo kot pijanca. In ko boš pooblaščencu podjetja na koncu le pokazal, da je bil vsega kriv Angal S ali alkoholni bonboni, se bo pa za tvojim hrbtom začelo govoriti, da si bil v resnici pijan, ampak da so ti pogledal skozi prste, ker ta pravim ljudem v rit lezeš.
- Hoc est qui sumus -

koyotee ::

Ni važno a je alkoholni bombon ali alkoholni zrezek. Alko je alko.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

...:TOMI:... ::

Ne vem, zakaj ljudem ni jasno, da alkohol nima kaj delati v službi niti na cesti. Iščete luknje vse povsod, namesto, da bi se zadržali pri pijači.

Iščete pravice delavcev, kaj pa dolžnosti? Kaj pa delodajalec? Nima pa nič pravic? Mora pa imeti zasčitene delavce, kot kočevske medvede in jim ne sme nič narediti.
Tomi

Isotropic ::

Vglavnem imamo dva zaposlena, ki nista na nobenem posebnem položaju in hodita okrog po firmi ter preverjata če je kdo kaj spil.

a sta varnostna inzenirja?
drugace so mi v eni drugi firmi ze na razgovoru povedali, da bodo tut random drug testi. je pa vecja, bolj priznana slo firma, tko da verjetno ni edina.

RejZoR ::

Relanium je izjavil:

Ja no, je napisan pravilnik. In v pravilniku tud piše o 0.00 in je napisan z ničelno toleranco do česarkoli kar smrdi po alkoholu, nekomu se je res zameril zgleda.


Kar pomeni, da boš pojedel 3 rum kokos bonbone in boš napihal. Fail much?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Magic1 ::

Alko je alko??? Angal S, ali pa kis v solati, ustno vodo? Kar prepovedat mogoče? Izvajat teror zaradi kakšnega ekstremno malega deleža, je wtf...
Magic

zenith1 ::

Teh 0.00 promila pride zelo prav zdajle v gospodarski krizi, ko so viški. Se hitro najde nekdo, ki bo letel na cesto.

Invictus ::

V splošni kolektivni pogodbi je zapisano da ne smeš biti pijan v službi.

Kar se prenese praktično na vse službe ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

RejZoR ::

Je pa velika razlika med 0,05 in 0,2... Prvo hitro pokasiraš od zgoraj omenjenih rum kokos bonbonov al pa onih Cherry, ki imajo tud mal alkota not. Do raznih kombinacij hrane, cigaret in kave do sadja, ki se pri prebavljanju lahko spremeni v manjši delež alkohola. Kar pa je totalni kretenizem. Take stvari so zahtevane od poklicnih šoferjev, upravljalcev nevarnih strojev in druge high risk opreme. Da pa nekdo izvaja tak teror nad pisarniškimi molji pa je totalen absurd. Razen če je bil pred tem vsesplošni problem z alkoholom, kjer pa potem razumem tak drastični ukrep.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

stb ::

Čez 0,00 lahko napihaš tudi čisto nevede po zaužitju nekaj zelo zrelega sadja. Je res absurdno, da ni nobene, niti čisto majhne tolerance, ki bi upoštevala takšne primere.

s6c-gEL ::

zee je izjavil:

Meni osebno sicer ni všeč biti pijan, a če ima kdo rad pivo, ne vem zakaj se dela tak vik in krik.


Ce pise v pogodbi 0.0, potem ima delodajalec pravico, da to tudi preveri na ustrezen nacin. Ce delojemalec ni dobro prebral pogodbe o zaposlitvi, je pac funkcionalno nepismen.

Če piše v pogodbi da moraš imeti ob sredah lase pobarvane na zeleno in zraven jodlati, je tudi vse legit, ane ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

jype ::

s6c-gEL> Če piše v pogodbi da moraš imeti ob sredah lase pobarvane na zeleno in zraven jodlati, je tudi vse legit, ane ?

Če si cirkuški klovn, vsekakor.

jest10 ::

Invictus je izjavil:

V splošni kolektivni pogodbi je zapisano da ne smeš biti pijan v službi.

Pa si pijan po skledi solate, grozdju, slivah, rum kuglici,...? Kajti po vsem tem ne boš napihal 0,00

fikus_ ::

Nekateri delodajalci izkoriščajo alkoteste, da se znebijo nezaželenih zaposlenih. Sem bil v takšni firmi. Uradno so "kao" žrebali, kdo bo pihal, ampak kot po čudežu so bili izžrebami bolj "problematični" zaposleni in nekaj jih je že v prvi rundi dobilo "knjižno nagrado".
Potem se je stanje z alkoholiziranjem v firmi popravilo.

Lp pa brez alkota na delovnem mestu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

bakki ::

Poješ lahko neomejeno rum kuglic, spiješ lahko kolikor hočeš kisa, angala, vodice po britju, ješ lahko staro sadje, ki zavre v trebuhu, pokadiš lahko 10 cigaret v zadnji minuti, mobitel lahko imaš v prednjem žepu (zato imaš 10 spermijev manj :) )... Lari fari, to nič ne pokaže na alkotestu!! Sami izgovori... preverjeno vsaj 100x v praksi!

V zakonu piše 0,00 in gotovo. Zavrnitev preizkusa je (mora biti) zapisana v pravilniku kot priznanje krivde, enako kot znaki nezanesljivosti, čudnega obnašanja,...

Isotropic ::

ne, v zakonu pise, da nisi pijan, dokler nimas 0.24 promila v izdihanem zraku oz. kazes znakov opitosti.

zee ::

Isotropic je izjavil:

ne, v zakonu pise, da nisi pijan, dokler nimas 0.24 promila v izdihanem zraku oz. kazes znakov opitosti.


Sami bebavi izgovori, vredni debate v vaski gostilni.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mitja73 ::

Isotropic je izjavil:

ne, v zakonu pise, da nisi pijan, dokler nimas 0.24 promila v izdihanem zraku oz. kazes znakov opitosti.

Odvisno kaj se ugotavlja, pijnosti se ne ugotavlja ampak prisotnost alkohola.

Znak opitosti lahko kažeš že pri 0,001 na primer.

St235 ::

Isotropic je izjavil:

ne, v zakonu pise, da nisi pijan, dokler nimas 0.24 promila v izdihanem zraku oz. kazes znakov opitosti.


v katerem zakonu? Na zadnje ko sem pogledal Zakon o pravilih v cestnem prometu ni relevanten zakon pri urejanju delovnih razmerji.

mn ::

St235 je izjavil:

Isotropic je izjavil:

ne, v zakonu pise, da nisi pijan, dokler nimas 0.24 promila v izdihanem zraku oz. kazes znakov opitosti.


v katerem zakonu? Na zadnje ko sem pogledal Zakon o pravilih v cestnem prometu ni relevanten zakon pri urejanju delovnih razmerji.


Pa še ta zakon predvideva možnost, da si pijan tudi pri manj kot 0.24 promila.

alexa-lol ::

...že kr tam na mestu pred drugimi nadirata, te pošljeta domov in imaš neplačan delovni dan...

Posnami, mobing, delovna inšpekcija, odškodnina.

Eno je da si pijan (0.02 promila ?) drugo je da te zaradi tega nadirajo.

zee ::

Eno je da si pijan (0.02 promila ?) drugo je da te zaradi tega nadirajo.


Bi rad pohvalo in trepljanje po ramenih, ko si vsak dan znova na delovnem mestu okajen? Bravo!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mitja73 ::

alexa-lol je izjavil:

...že kr tam na mestu pred drugimi nadirata, te pošljeta domov in imaš neplačan delovni dan...

Posnami, mobing, delovna inšpekcija, odškodnina.

Eno je da si pijan (0.02 promila ?) drugo je da te zaradi tega nadirajo.


Kr tko ja, ti bo še dolovni inšpektor dal uradno globo ker si pijan na delovnem mestu.

alexa-lol ::

mitja73 je izjavil:

Isotropic je izjavil:

ne, v zakonu pise, da nisi pijan, dokler nimas 0.24 promila v izdihanem zraku oz. kazes znakov opitosti.

Odvisno kaj se ugotavlja, pijnosti se ne ugotavlja ampak prisotnost alkohola.

Znak opitosti lahko kažeš že pri 0,001 na primer.


Znak opitosti lahko kažeš že če 1 mesec ne pijaš alkohola. Znaki opitosti se na zunaj kažejo kot vedenje in iz vedenja ne moreš v nasprotno smer sklepati.

Če imaš 0.1 promil si bolj živahen .. implikacija
Če si bolj živahen nimaš nujno 0.1 promil v krvi

To z 0.0 je mindfuck. Načeloma je fajn če si trezen na delovnem mestu, če pa za malico kdaj pa kdaj ne smeš spiti piva potem pa tut kurc gleda tako službo.

To da lahko spiješ pivo kadar hočeš je več vredno kot tistih 1000€.

Verjetno taka pravila enforca kakšen impotenten moški brez kakršnegakoli faličnega atributa in je to njegov falus, čuti se pomembnega, tako kot ljubljanski/občinski redarji... prej so bli brezvezni, še vedno so brezvezni, ampak ko dobijo uniformo pa kr zrastejo, pač falični atribut, "moč"

zee je izjavil:

Eno je da si pijan (0.02 promila ?) drugo je da te zaradi tega nadirajo.


Bi rad pohvalo in trepljanje po ramenih, ko si vsak dan znova na delovnem mestu okajen? Bravo!


Ne razumeš, nadiranje je znak podrejanja posameznika in psihčnega maltretiranja.

Popolnoma zadostuje da rečeš, v mirnem tonu brez kakšne koli želje po podrejanju da po X členu delovnega kodeksa to ni ql in da ga prosiš če gre domov.... ni potrebno scene iz tega delat.

Sam ti posamezniki brez faličnih atributov v tem iščejo svojo moč... pač bolniki, ampak dolgoročno itak nikamor ne pridejo.

Zgodovina sprememb…

zee ::

Nadiranje je kakopak povsem nepotrebno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mitja73 ::

alexa-lol :: danes, 11:25:41

Verjetno taka pravila enforca kakšen impotenten moški brez kakršnegakoli faličnega atributa in je to njegov falus, čuti se pomembnega, tako kot ljubljanski/občinski redarji... prej so bli brezvezni, še vedno so brezvezni, ampak ko dobijo uniformo pa kr zrastejo, pač falični atribut, "moč"

ENAKO JE TUDI PIVO NA DELOVNEM MESTU, TAK FALIČNI ATRIBUT, BREZ NJEGA SI BREZVEZNIK. ;-) Obrnjene tvoje besede za 180°

alexa-lol ::

... poleg tega z okajenostjo ni nič narobe.. če je stuff dober je to izvrstno za kreativen proces.

marvin42 ::

Ena kost za glodat: če jaz v službi naredim več in bolje, če med malico spijem eno pivo, kaj naj naredi podjetje z mano?
Mostly Harmless

mitja73 ::

marvin42 je izjavil:

Ena kost za glodat: če jaz v službi naredim več in bolje, če med malico spijem eno pivo, kaj naj naredi podjetje z mano?


Če bi jaz bil delodajelec bi našel drugega, ker to kaže na to da nisi sposoben funkcionirat brez piva ..... kriza, tresenje, .... in jaz kot delodajalec ne bi želel osebe ki ni sposobna funkcionirat brez alkohola.

alexa-lol ::

mitja73 je izjavil:

alexa-lol :: danes, 11:25:41

Verjetno taka pravila enforca kakšen impotenten moški brez kakršnegakoli faličnega atributa in je to njegov falus, čuti se pomembnega, tako kot ljubljanski/občinski redarji... prej so bli brezvezni, še vedno so brezvezni, ampak ko dobijo uniformo pa kr zrastejo, pač falični atribut, "moč"

ENAKO JE TUDI PIVO NA DELOVNEM MESTU, TAK FALIČNI ATRIBUT, BREZ NJEGA SI BREZVEZNIK. ;-) Obrnjene tvoje besede za 180°


To je zanimivo... razvoj okusa
Pred 10 leti mi je bila Mars čokolada zelo dobra, Snickers pa sploh ne, zdaj ima pa Mars preveč enostaven okus in mi je Snickers veliko boljši... recimo da je receptura enaka.

Enako s pivom, 5 let nazaj mi sploh ni bil všeč je pa res da sem nekajkrat pil Laško. Zdaj sem odkril Budvar in Heineken in sicer sta malo dražja od Laškega ampak je tekstura veliko boljša pa tudi grenkobe ne čutim več, tko da vsake toliko časa spijem enega tko zaradi kulinarične izkušnje, pač paše... večino časa pijem vodo, potem kdaj pa kdaj za spremembo pa pivo... če pijem pivo zaradi kulinarične izkušnje to ne pomeni da je pločevinka moj falični atribut.

@marvin42 ... točno to :)

mitja73 ti si fundamentalist, skrajnež .. če spiješ 0.5l 1x na teden še nisi alkoholik.. niti po zdravstveni definiciji tega. Če recimo spiješ vsake 2-3 dni enega si ravno na meji zdravstvene definicije alkoholika ..

pivo/alkohol ima neko dimenzijo, kot jo ima tudi adrenalinski park, kolesarjenje, masaža etc... vsak recimo zmanjša stres ampak ne moreš samo alkohola pit, alkohol ima svoje mesto, ob vseh naštetih in ko sešteješ imaš zelo nizko raven občutja stresa kar je bolje za kreativne procese

Akohol mora biti v življenju s pravim namenom.. recimo deci k hrani, pivo kdaj pa kdaj.. ne pa 1l cvička vsak dan

Ob zmernosti dobiš od njega le koristne stvari, če je tega preveč je pa shit.

Zgodovina sprememb…

lonz ::

Med oblikovalcem za računalnikom in delavcem za 2000 tonsko prešo nekako ne morejo biti iste tolerance glede alkohola. Po moje.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Magic1 ::

Samo da je folku isto 0.005 ali 0.1(še tukaj večina ne kaže znakov rahle opitosti), je pa tudi mindfuck...
Magic

marvin42 ::

mitja73: nihče ni govoril o krizi in tresenju. Očitno imaš same negativne izkušnje.
Mostly Harmless

mitja73 ::

marvin42 je izjavil:

mitja73: nihče ni govoril o krizi in tresenju. Očitno imaš same negativne izkušnje.


Če bolje funkcioniraš s pivom kot brez je dejstvo da brez piva funkcioniraš slabše. To pa za večino delodajalcev ne bi bilo sprejemljivo.
Če je pa to s.p. zidar potem pa HAVE FUN, delovne inšpekcije verjetno ne bo nikoli ni obisk.

bakki ::



poglej 51. člen ;)




51. člen

(prepoved dela pod vplivom alkohola, drog in drugih substanc)


(1) Delavec ne sme delati ali biti na delovnem mestu pod vplivom alkohola, drog ali drugih prepovedanih substanc.

(2) Delavec ne sme delati ali biti pod vplivom zdravil, ki lahko vplivajo na psihofizične sposobnosti, na tistih delovnih mestih, na katerih je zaradi večje nevarnosti za nezgode pri delu tako določeno z izjavo o varnosti z oceno tveganja.

(3) Delodajalec ugotavlja stanje iz prvega odstavka tega člena po postopku in na način določenima z internim aktom delodajalca.

(4) Delodajalec mora odstraniti z dela, delovnega mesta in iz delovnega procesa delavca, ki je delal ali je bil na delovnem mestu v nasprotju z določili prvega in drugega odstavka tega člena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bakki ()

alexa-lol ::

lonz je izjavil:

Med oblikovalcem za računalnikom in delavcem za 2000 tonsko prešo nekako ne morejo biti iste tolerance glede alkohola. Po moje.


To je res. Ampak če že imaš delavca za 2000 tonsko prešo moraa ta meti tudi čas za počitek med delom ker utrujenost po tem ko si 2h za mašino podobno vpliva na sposobnosti kot opitost.

Še če avto voziš svetujejo počitek 15min vsako uro.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol (pivo) in morebitno pihanje

Oddelek: Na cesti
3418354 (2924) feryz
»

Kazenske točke pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10720886 (10207) krneki0001
»

Avto in izpit za avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7212253 (10789) SplitCookie
»

odpoved

Oddelek: Loža
369512 (6649) bozicek
»

Alkohol na delovnem mestu!

Oddelek: Problemi človeštva
495573 (4669) Duhec

Več podobnih tem