Forum » Hlajenje in modifikacije » Vulcano 7+ ali Dragon Orb 3
Vulcano 7+ ali Dragon Orb 3
Roxi_AR ::
Bok folk. Mam šanso kupit Vulcanota 7 in Dragon Orba 3 pa me zanima katerga se bolj splača. Razlika v ceni je samo 500 SIT tako da to sploh ni pomembno. Mam AMD Athlon XP 1700+ navidga na 2000+ pa me zanima kater bi bil boljsi. Moram pa se povedat da mam proc glih tam kjer je napajalc, tako da me skrbi da mi nebi kater cooler šel not.
Fantje rabu bi cimprej en dober nasvet.
Fantje rabu bi cimprej en dober nasvet.
Dead_Eye ::
verjetno je navaden volcano 7 in ne +. vsekakor pa dragon orb ni primeren/dovolj dober za xp-je
The one and only
Sid Izprijeni ::
Definitivno ne Dragon Orb 3! Niti slučajno. Jaz sem z njim skuril procesor, čeprav mi, ga je dotedaj normalno hladil na 38 stopinjah. Potlej pa nesreča. Malo butnem računalnik, nič drastičnega, diski tut trznil niso, ampak...
Kot opozorilo tudi ostalim: Dragon Orb 3 ima kretensko zasnovo, kjer je sredina iz bakra, okrog je pa iz aluminija. Clipi, ki držijo hladilnik na proci se pa dotikajo samo aluminija. Sčasoma se stik med alu in cu razmaje in bakrena sredica začne plesat. Kar je bilo pri meni dovolj, da se je izgubil stik s procom in je šel revček rakom žvižgat...
Kot opozorilo tudi ostalim: Dragon Orb 3 ima kretensko zasnovo, kjer je sredina iz bakra, okrog je pa iz aluminija. Clipi, ki držijo hladilnik na proci se pa dotikajo samo aluminija. Sčasoma se stik med alu in cu razmaje in bakrena sredica začne plesat. Kar je bilo pri meni dovolj, da se je izgubil stik s procom in je šel revček rakom žvižgat...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.
...but rather in the ability to control one's project.
msmiha ::
Pa ti se norca delaš al resno misliš. Ker to je tak ko da bi fičota pa ferrarja primerjal. Če prav sem jaz celo z Volcanom 2 hladil AMD XP 1700+@2400+ na 45°C. Sedaj pa imam Volcano 7+. in razlika je očitna. Nikakor ne kupi DragonOrba.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Thenks za nasvet. Jaz sem se tut nagibal k vulcanotu. Mam sam eno vprasanje. Tisto z bakrom in alumionijem. Kako je možno da kar tako rekoč razpade cooler? Jaz sem gledu teste enga in tadrucga pa ni blo glih nevem kaksne razlike. Logično da je vulcano boljsi ampak v testih ni blo razlike za več kot 3 do 4 stopinje. Je to možno?
Največja fora je v tem da sta bla oba testirana na skoraj enakih procih. Orb na 1600+ , vulcano pa na 1700+
Največja fora je v tem da sta bla oba testirana na skoraj enakih procih. Orb na 1600+ , vulcano pa na 1700+
Tukaj igra veliko vlogo tudi termalna pasta in zmogljivost ventilatorja, ki je pritrjen na rebra. 3°-4°C pa se lahko pozna že sam v kvaliteti termalnih past. Poleg tega je to veliko razlika. To je ravno tako kot če maš ti temperaturo 36°C ali pa 40°C.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Ali opsptaja vulcano 7 moder z bakrenim jed brez fan speed control. Jaz ne vem. Kupu sem ga na bolhi pa sem mislu da je čist bakren z fan speed controlom, pa ni. Zgleda podoben ampak je drugačen. Ma pa ravno tako temperaturni senzor.
3L33T ::
Volcanota! Čeprov ma velk minus, ki pa je odstranjevanje le tega s procesorja! To je tolk težko ej . Sicer vem prbližno kako gre, ampak me jse strah az proc in za matično, da ne bom zlomu al pa kej. Kako bi to naredu na bolj eleganten način???
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!
Volcano ma pa res najboljši način za priterjevanje in odstranevanje, kar sem ga videl pri hladilnikih.Potrebuješ samo en ploščati šraufenciger in z njim pritisneš v zarezo, ki je namenjena temu. Naprej bi pa mogu sam znat
Clemento ::
Sam sem si lastil tako DragonOrba3 Cu+ kot tudi Vulcanota7+ katerega
imam se zdaj! Govoriti o prvem kot zelo slabem je gresno saj je zadeva
zelo zadovoljivo opravljala svoje delo in ima kulish izgled! Tako
da podn od podna zal ni! Je pa res da je Vulcano7+ boljsi saj je
cel iz bakra in ima regulator hitrosti obratov ventilatorja! Toliko o
tem! Drugace pa je bil napisan primerjalni test (by me ) med tema
dvema kulerjema tako da malo pobrskaj pa bos videl razlike!
imam se zdaj! Govoriti o prvem kot zelo slabem je gresno saj je zadeva
zelo zadovoljivo opravljala svoje delo in ima kulish izgled! Tako
da podn od podna zal ni! Je pa res da je Vulcano7+ boljsi saj je
cel iz bakra in ima regulator hitrosti obratov ventilatorja! Toliko o
tem! Drugace pa je bil napisan primerjalni test (by me ) med tema
dvema kulerjema tako da malo pobrskaj pa bos videl razlike!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
Vem jest to, problem je da me e strah da bom polomu uno črno plastiko! drgač pa kero zarezo ti mislš? Uno ko je na vrh unih ''fedrov'' in pol ed plastiko in zatič od hladilnika spodej??? Tko je men ratal, sam je metoda ful groba
Aja ti nimaš Socket A plate ti maš plato za Intele. Na tiso pa še nisem gor moniral tak da ne vem niti kak zgleda . Sam za AMDje je pa pritrjevalni mehanizem zakon. Drugače pa če ne gre si zapomni to: Moč je odveč. Vzemi večje kladivo.
Ma ja, jest mam socket 478. Sej doklr dela naj bo gor, sam spucat sem ga hotu mal med režam. Kolk je pa prašno vse okol njega recmo moj RAM je kar rjav od praha. LOL
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TT volcano 7+ --> 6500 rpm --> 46 COddelek: Hlajenje in modifikacije | 1173 (856) | Sycroft |
» | Vulcano 6Cu+ ali Dragon ORB 3 ???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1117 (933) | JohnyB |
» | Vulcano 6cu VS 6cu+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1632 (1219) | Jux |
» | hladilnik za Athlon 1.2?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1431 (1070) | Yurko |
» | Zmeda glede TT hladilnikovOddelek: Kaj kupiti | 1499 (1208) | ilanium |