» »

hladilnik za Athlon 1.2?

hladilnik za Athlon 1.2?

ZaphodB ::

Zanima me, kater hladilnik bi kej priporocal za Athlona 1200? ta proc se kr precej greje... Ne nameravam navijat. Pa da se da nabavit v Sloveniji.
Trenutno imam TT Chrom ORB, ki se mi poleg drugega zdi tudi precej glasen...

hvala
  • spremenil: ZaphodB ()

ChiefThunder ::

povej, kolk se ti greje. drugače lahko kupiš vulcanota2, ki je učinkovit, sam nekoliko glasnejši, alpha posežeš po dragon orbu, ki hladi zelo dobro sam je tem primerno glasen...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

ZaphodB ::

zanimivo, nekateri mi pravjo, da je glih vulcano2 zlo tih....

kako to da mi priporcajo vulcano2, ce pa obstaja se vulcano6, itd? to mi ni jasn ;)

pa se to: ce po tem ko racunalnik izklopljen celo noc, zjutraj przgem in sem v 15sekundah v biosu-kaze 37stopinj, sobna temp pa ene 25st -a je sploh mozno da se tok hit segreje??? ker pol se pa relativno pocas segreva. iz tega sklepam da senzor narobe kaze za ene 12st. plata asus a7a266 -

G[e]c ::

Pomoje je tole super ventilator ne prevec glasen pa tud hladi dobr

http://www.electra.si/electra/ostalo/vo...

Kaksen napajalnik pa mas za tb 1200, jest mam zdej 250w pa premislujem ce bi kupu 1200 sam bo treba pol se 10k sit dat najbrz za napajlnik ne?

ZaphodB ::

ja napajalnik mam 300W

mogoce bom res Volcanota6 ubavu. Sicer pa nobene stvari, kjer je glasnost vec kot do 31dBA ;) ze to je tok glasno za nas ki smo navajen bli navadnih pentiumov ;)

neki mi ni jasn: na thermaltake.com imajo posebej stran za "Thermaltake orbs"-z orbi in "Heat Sinks"-tle majo Volcanote itd. Zakaj tako? A je kaksna posebna razlika?

AntiC ::

Jst sm dons nabavu dragon orba 3 je glasn 37db ampak se splaca. Fajn Hladi.8-)

ChiefThunder ::

pejte si mal pogledat mal thermalthakeovo stran, maš vse opise kulerjev. kokr sem gledu je vulcano5 nekak podoben dvojki, vendar ma dvojka večji pretok zraka (32 vs 36) dragon orb (pr jae) je model A1132 k laufa na 31 dba (4500 obr.). 6cu+ pa 6cu sta pa ista, sam da 6cu+ laufa na 7000 obr, 6cu pa 4500 obr
če ma kdo kakšen link do vzporednega testa naj kr napiše...


zaphodB: tista delitev je zgolj estetska, oboji so namenjeni hlajenju procesorjev, sam da so orbi nekak značilnost thermalthakea, k je z njimi dosegel velik uspeh, pa jih je mal bolj izpostavu... ;)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

mico ::

Tale Vulcano 6cu zgleda ful obetavn sam ne vem kak se v resnici obnese v primerjavi z Vulcanotom II.... cu+ je pa itak prevec glasn ze vulcano II ko je 31 dBA je ful glasn...

ChiefThunder ::

pa kup dragon orba, k dela na 31 dba...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

TTine ::

Za Volcano 6cu (za tiste, ki ne vedo, to je tisti, ki ima ventilator na 4500RPM) lahko povem tole:

Imam A1000 na katerem je prej "kraljeval" Volcano 2. In temperatura se je dvignila do 43°C pri procesorju na 1000 MHz, default voltage.
Zdej je ta-isti procesor na 1200MHz, enaka voltaza (1.75V), hladi ga pa Volcano 6cu, in temperatura se isto dvigne do 43°C.

Ok, verjetno vas zanimajo tudi gole stevilke. Prej, na 1200 MHz z Volcanom 2 sem gorel do 52 stopinj. Torej, 9 stopinj razlike, AMPAK, tisto crno pasti podobno snov, ki pride ze naprajena na bakreno povrsino na Volcanu 6cu sem zdrsal dol in spoliral do sijaja...tako se to dela, bog-ne-daj pustit tiste sajam podobne zadeve gor. NE!

Hmmm, mogoce se tole: po specifikacijah sta si ventilatorja na V 2 in V 6Cu razlicna AMPAK...sta popolnoma ENAKA! Vsaj v mojem primeru. Na spodnji strani venta (skrito ocem) je nalepka in se ujemata v PN (part number), torej sta sigurno enaka...
Upam da sem bil v pomoc, lahko recem da V6Cu toplo (ali bolje receno HLADNO:))) priporocam!

LP
Tine.

ZaphodB ::

Hvala za vse nasvete/informacije, zdej se je treba sam se odloct kaj nabavit ;) vsekakor je slika zdej mal bolj jasna

problem ostaja to kt men zih senzor narobe temperaturo kaze - pomoje za ene 12 stopinj prevec... ;)

ChiefThunder ::

ja, sej to sem pa neki slišu, da majo asuske neke probleme z odčitavnajem temperature... mislim...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

ZaphodB ::

Ja sej po internetu sem najdu dost strani, kjer pravjo da majo probleme s temperaturo z asus ploscami;

samo nobenih uradnih informacij, ce kdo ve za kaksne uradne podatke, so dobrodosli ;)

Daishi ::

Termistorcki na vecini bordov imajo 5% odstopanja, da niti ne omenimo dejstva, da pri Athlon-ih v bistvu merimo temperaturo na spodnji strani procesorja ( ali celo temperaturo zraka pod procesorjem ).

Dejstvo, da so Athloni certificirani za 85 oz. 90 stopinj celzija in da radi blokirajo pri "55 - 60 stopinjah" je dovolj zgovorno.

Naceloma velja, da je temperatura znotraj procesorja nekje 15 stopinj nad odcitano temperaturo +/- 5%.

Temperatura hladilnika ( z znamenitim senzorjem "prstnarebru" ) je dobr indikator primernosti ventilatorja in rebra glede na procesor. Ce je rebro toplo je se prostora za boljsi hladilnik, ce je hladno se splaca bolj skoncentriran na prevodnost med procesorjem in rebrom ( arctic silver . . . ).

Sicer ga pa ni cez vodno hlajenje ! :D
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

Baja ::

A se da artic silver ali AS 2 dobit kje v Sloveniji ?

G[e]c ::

ne>:D

Huey P ::

Samo tolko da to povem; reče se VOLCANO in ne VULCANO!!!

Imam Volcanota 2 pa sem zadovoljen. Če primem rebra čisto ob procu so le malo vroča, ne pa tako, da ne bi moral držati prsta gor.. Man pa D600 (nenavit) - ob idlanju 34C full obremenitev eno uro cca. 40C.


..::DOOM III: The Legacy::..

Yurko ::

Samo sprasujem: mam A1000/133, pa volcano2, plata je Abit KG7, temperatura obremenjenega proca je pa zdejle ko to pisem (mi laufa seti) 57 stopinj. A je mogoce temu kriv napajalnik (235W)?

Lp, Yurko

Yurko ::

Aja, pa se tole: a ko dajete hladilnik na proc, a pustite tiste 4 okrogle pike na robovih, al jih dol dajete. Jest sem jin namreč kar na procu pustu.

Lp, Yurko

OldSkul ::

Tista okroglo gumo ki je procesorju ne smeš dol dat!!!!!!!!!!!!!!!!Procesor bi se ti sfukal!
Še dobr da si gur pustu tiste kroge!

Glede temperature nabavt bi si mogel Volcano 6cu+ ali pa Dragon Orba ker Volaco ne zadostuje za močnejše procesorje!Pa kot vidim maš ti neki visoko temeraturo a si da tis termali trek dol z ventilatorja (termalni list je na dnu ventilatorja)!Če nisi moraš dat to hitr dol pol pa na procesor termalno PASTO pa bo!

Yurko ::

Ja, ta hladilnik sem mel ze prej na C2600. Original trak je sel dol, hladilnik pa sem spodaj se dobro pobrusil, ampak vseeno se mi zdi to mal prevelka temperatura, ane?

LP, Yurko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vulcano 6Cu+ ali Dragon ORB 3 ???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81061 (877) JohnyB
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411839 (1339) abcde7
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211537 (1124) Jux
»

Kateri VULCANO

Oddelek: Pomoč in nasveti
8788 (669) Justy
»

Zmeda glede TT hladilnikov

Oddelek: Kaj kupiti
101414 (1123) ilanium

Več podobnih tem