» »

Zmeda glede TT hladilnikov

Zmeda glede TT hladilnikov

Pat_MaGroin ::

OJ!

Gledu sm malce cenik pri JAE. Majo Volcano II pa Volcano5, pa Dragon Orba, pa obstaja se Volcano II Cu+. Zdej sm pa mal zmeden. Cene so podobne, jurja gor, jurja dol. Kaj hudica naj clovek sploh kupi?
lp

birra ::

Vulcano 2 je dober, Vulcano 2 Cu ima pa tud bakren hladilnik tako da boljše odvaja toploto se prav je se boljši

Han ::

Hladilnik ni cel bakren, ampak ima samo bakreno ploščico na spodnji strani, katera naj bi omogočala boljšo prevodnost med procesorjem in hladilnikom. Dvomim pa, da je razlika v temperaturi med navadnim in "bakrenim" Volcanom zelo opazna.

Če hočeš tih sistem, kupi Volcano, če misliš zelo overclockat, pa Dragon Orba, ki hladi še malo bolje.

ilanium ::

Tole me zanima, pa upam da se bo oglasu kdo ki ima res pojma in ne samo taki, ki mislijo da ga majo.Tisti ki kupujejo hladilnik, mamo en velik problem. Med hladilniki roko na srce ni pretirane cenovne razlike, vsi so v rangu 1500 - 5000 čukov, kar v primerjavi z celotnim sistemom ni nič.Kje nastopi problem?
Imamo Dragon Orb hladilnike na eni strani, ki so nasledniki dobrega starega Golden Orba, in popolnoma nov princip pri Vulcano hladilnikih. Kateri so boljši? Če pogledamo na Thermaltakeovi strani, imamo modele Dragon Orba : Copper Base, Aluminium Base in Twin Radial Fin. Kar se tiče Vulcanota, mamo na voljo modele: Original (6Cu), Copperbase (6Cu+), in nadgraditev slednje na 7000 RPM.Sedaj me zanima, kje bi našel kakšne teste hladilnikov oziroma če kdo iz prve roke ve, kako se obnesejo, kakšni so plusi in minusi prvih in drugih ter kateri so pri nas dobavljivi. Sicer bom še mal sam pogledal ampak mam malo časa, drugače pa hvala.

Han ::

Na večini testov, kolikor sem jih videl (povezav nimam - poišči na Googlu), se ThermalTake hladilniki niso obnesli najbolje, tako po hlajenju kot po glasnosti...

Danes sva s prijateljem posodobila PC z ASUS A7V133 ploščo, Athlonom 1.2 GHz (9x133 MHz) in Volcanom 5. Rezultat je kar glasna mašina, pa ne zaradi starega 200 W napajalnika, ampak zaradi Volcana, ki se ga dobro sliši.

Izgleda, da bo res treba naročit kakšen ventilatorček pri Quiet PC.

Tomi ::

Zadnjič je bil pod novicami link do testa 11 hladnilnikov, tako da boš tam našel verjetno primerjave. Drugače je pa sedaj na Dansdata test 44 hladilnikov.
Sicer pa, če povem iz lastnih izkušenj, ni vse v hladilniku, ampak tudi v zadevah, ki hladilnik obdajo. Verjamem, da ne še tako dober hladilnik v neprevetreni kišti ne obnese tako dobro kot slabši v prezračeni. Bodi torej pozoren na malenkosti pri testih.
metrodusa.blogspot.com

Justy ::

Nabavu Athlona 1.2 pa Volcanota 6Cu+ in masina je res kar glasna, bi lahko reku da se jo orenk cuje, vsaj prej na slabsem racunalniku nism bil navajen takega hlajenja :D

S temperaturo proca je pa tko, da je tam med 50 in 58 stopinj (vsaj zdaj ko je v sobi katostrafalno vroce) tolk kaze pc alert v winsih, v biosu je mogoce kako stopinjo manj. Naj pa mi en prosm pove kake so normalne temperature za tak procm, saj vem da so znani po vrocem samo bi bil rad preprican da se moj slucajno ne greje kaj prevec. tnx

ilanium ::

Zdej mi pa res ni nič več jasno. Eni pravijo, da je Vulcano malce slabši v hlajenju a malce tišji, Dragon Orb pa ravno obratno. Zdej pa tu slišim, da že Vulcano ruži ko traktor pa še hladi tko slabo. Mogoče si namazal spodaj na procesor tisto črno zadevo, ki jo dobiš zraven in jo ni priporočljivo uporabit. A nihče ni napisal, kaj drugega bi lahko uporabil. Je termalna pasta hkrati samolepilna pasta kot za črna zadeva, ki jo dobiš na ThermalTakeovih hladilnikih, le da je bolj toplotno prevodna?Skratka, men je skoz manj jasno.Grem si zdele pogledat test hladilnikov na dan's data, ker stran spet dela. Tukaj je še link: http://www.dansdata.com/coolercomp.htm

AntiC ::

Jst mam duma Dragon Orba 3. To je neki zares dobrga. Je glasn sam ne tok zlo hladi pa k zmesan.:D

Ashrack ::

TT imajo spodi prliman TIM. To he termalna pasta občutljjiva na temperaturo. Takoj ko jo dobiš po za en kurac delovala, ampak ko jo segreješ tam čez 50°C pol boš pa dubil temperaturno znižanje pri ventilatorju

ilanium ::

Se pravi kljubuje fiziki in rata prevodna šele pri 50 stopinjah Celzija? Mar prevodnost ne pada z naraščanjem temperature, al je to pač kemijska pretvorba, ki se zgodi samo enkrat?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vulcano 7+ ali Dragon Orb 3

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151109 (846) 3L33T
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411830 (1330) abcde7
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211529 (1116) Jux
»

hladilnik za Athlon 1.2?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201334 (973) Yurko
»

kateri TT cooler

Oddelek: Kaj kupiti
8906 (816) shaman2

Več podobnih tem