Forum » Hlajenje in modifikacije » Kako povezat pelt
Kako povezat pelt
frenk ::
Najprej poglej kolk ti sploh 12V linija ponuja poj pa pomoja da sam gor na rumeno pa črno prklopš.
TESKAn ::
Pa ne pozabi na hlajenje, ker se ti bo zadeva v parih sekundah zelo segrela.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
morphling1 ::
Če misliš tole priklapljat na enak PSU na katerem je pc. potem imej vsaj 550W z zelo močno 12V linijo. Če pa imaš posebej napajalnik pa tudi glej da ima okoli 15A na +12 V liniji
Polariteto pelta lahko zamenjaš in nič ne moreš skurit, samo mrzla in vroča stran se ti bosta zamenjali. Na to bodi zelo pozoren, ker če boš to zamenjal ne boš imel časa niti mižikniti in bo proc skurjen. Brez hlajenja laufaj tudi samo zelo na kratko, ker lahko tudi uničiš pelt.
Če pelt ni zatesnjen med mrzlo in vročo stranjo, potem to tudi naredi, ker če ne ti ga bo kondenz v notranjosti na daljši rok tudi uničil.
Zelo dobro poskrbi za izolacijo vsega kar misliš hladiti.
Polariteto pelta lahko zamenjaš in nič ne moreš skurit, samo mrzla in vroča stran se ti bosta zamenjali. Na to bodi zelo pozoren, ker če boš to zamenjal ne boš imel časa niti mižikniti in bo proc skurjen. Brez hlajenja laufaj tudi samo zelo na kratko, ker lahko tudi uničiš pelt.
Če pelt ni zatesnjen med mrzlo in vročo stranjo, potem to tudi naredi, ker če ne ti ga bo kondenz v notranjosti na daljši rok tudi uničil.
Zelo dobro poskrbi za izolacijo vsega kar misliš hladiti.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
R@C@ ::
... peltier dela samo rdeča linija na plus modra pa na minus... če obrneš žice boš dobil obratno polarizacijo za 2 sekunde potem pa jok pa na drevo !!! Preizkušeno !!! Na žalost !
Ne povezat moraš +12V ter ozemljitev. Črna gre na črno (vseeno katera) rumena (+12V) gre pa na rdečo na peltu, ne moreš zaj***** :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
TESKAn ::
R@C@, ti praviš, da ti je uspelo skurit pelta z zasukom polarizacije?? Hm, meni se, glede na to, kako je pelt narejen, zdi to malo nemogoče...in ja, imam par peltov tle doma...in ja, sta bila že priklopljena na oba načina...in oba še delata.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Tud men je delal bp, z polariteto obrnjeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajalnik za TEC elementOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3881 (3139) | Pyr0Beast |
» | GeForce FX 5600U@Extreme OC (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6812 (4416) | BlueFire |
» | mnja, nakup peltilerja ???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1743 (1216) | EX-B |
» | peltier elementOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2432 (2048) | Eru |
» | Priklop peltierjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2381 (2072) | TESKAn |