» »

85% mladih živi pri starših

85% mladih živi pri starših

Temo vidijo: vsi
««
10 / 12
»»

thramos ::

jype je izjavil:

Jaz sem bil samostojen tudi preden sem šel od doma. Samostojnost ni ekvivalentna življenju na drugem naslovu.

No, seveda. Kaj nismo bili vsi?

Ekvivalentna res ni, je pa zelo povezana.

Ta sredstva se da v mnogih primerih tudi pametneje porabiti.

Kaj je pametno je zelo zmuzljiv pojem.

Utk ::

Ne, precej preprosto je. Samo tisti, ki se niste niti začasno odselili zaradi faksa, mislite da morate "it" potem, čim prej. Jaz sem tudi takrat tako mislil. Verjetno se bi odselil tudi če bi bil faks 10 km stran. Ampak slej ko prej odrasteš. Ne boš se pa vrnil, če ti je doma zoprno, stoprocentno. Kot se jaz ne bom vrnil več v noben najem, milijonprocentno.

jype ::

thramos> Kaj je pametno je zelo zmuzljiv pojem.

Ja, je - ampak če se ne moreš sam odločiti, kaj je pametno, potem nisi samostojen, ne glede na to, kje dejansko živiš.

Mufasa ::

Utk je izjavil:

Ne boš se pa vrnil, če ti je doma zoprno, stoprocentno. Kot se jaz ne bom vrnil več v noben najem, milijonprocentno.

85% dude
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Isotropic ::

se bos, ko ti bo banka rekla, da ti ne dajo krede

Mufasa je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne boš se pa vrnil, če ti je doma zoprno, stoprocentno. Kot se jaz ne bom vrnil več v noben najem, milijonprocentno.

85% dude

Ja kaj, vzroki so različni. 30% jih je brez službe ali pa bluzi po nekih kvazi faksih samo zaradi statusa. Taki živijo uradno doma. Tisti pa, ki imajo službo, so lahko doma ker ali še nimajo družine, ali so se pa zabetonirali doma, tudi teh zadnjih je ogromno, ampak ti po moje niso problem. Problem so tisti, ki bi šli, pa ne morejo. Kot zame ni problematičen klošar, ki se sam odloči, da bo tako živel.

Okapi ::

Enim je pač izpod časti živeti v manjši hiši na svojem, zato ne grejo na svoje.
Očitno tule nekateri ne štekate, da je v resnici povsem normalno, če odrasel otrok s svojo družino živi skupaj s svojimi starši. Ne vem, kako si recimo predstavljate življenje na družinski kmetiji? Da si mora sin, ko odraste, kupiti svojo kmetijo nekje daleč stran od staršev, da ga forumski blebetači ne bodo zmerjali, da je nesamostojen mamin sinček?

Če je hiša staršev dovolj velika in so odnosi v družini normalni, je precej logično in povsem normalno, da vsaj en od otrok ostane doma in živi v sožitju s starši. Stari starši pazijo vnuke, otrokova družina pa skrbi za stare starše, ko obnemorejo, da jim ni treba v dom za stare. To so NORMALNI človeški odnosi že milijon let, in samo dejstvo, da dandanes mnogi živijo v majhnih stanovanjih, ki ne omogočajo skupnega življenja dveh ali več družin, preprečuje, da bi mnogi, ki si to želijo, tako tudi živeli, in so se prisiljeni odseliti.

Samostojnost ali nesamostojnost v resnici nima s tem nič skupnega. Večje znamenje samostojnosti in zrelosti je, če pomagaš staršem, kot če takoj, ko lahko, spizdiš na svoje in pozabiš nanje. Da ne govorimo o primerih, ki sploh niso tako redki, ko gre odrasel otrok na svoje (v stanovanje s kupom cimrov, recimo, da je ceneje), potem pa vsak vikend prinese torbo umazanih cunj mami in jih pride naslednji vikend iskat, ko so oprane in zlikane. Jaka samostojnost>:D

O.

tony1 ::

Niso normalni, so PATOLOŠKI odnosi, vsaj v dobri polovici primerov.

Okapi je izjavil:

Enim je pač izpod časti živeti v manjši hiši na svojem, zato ne grejo na svoje.
Očitno tule nekateri ne štekate, da je v resnici povsem normalno, če odrasel otrok s svojo družino živi skupaj s svojimi starši. Ne vem, kako si recimo predstavljate življenje na družinski kmetiji? Da si mora sin, ko odraste, kupiti svojo kmetijo nekje daleč stran od staršev, da ga forumski blebetači ne bodo zmerjali, da je nesamostojen mamin sinček?

Če je hiša staršev dovolj velika in so odnosi v družini normalni, je precej logično in povsem normalno, da vsaj en od otrok ostane doma in živi v sožitju s starši. Stari starši pazijo vnuke, otrokova družina pa skrbi za stare starše, ko obnemorejo, da jim ni treba v dom za stare. To so NORMALNI človeški odnosi že milijon let, in samo dejstvo, da dandanes mnogi živijo v majhnih stanovanjih, ki ne omogočajo skupnega življenja dveh ali več družin, preprečuje, da bi mnogi, ki si to želijo, tako tudi živeli, in so se prisiljeni odseliti.

Samostojnost ali nesamostojnost v resnici nima s tem nič skupnega. Večje znamenje samostojnosti in zrelosti je, če pomagaš staršem, kot če takoj, ko lahko, spizdiš na svoje in pozabiš nanje. Da ne govorimo o primerih, ki sploh niso tako redki, ko gre odrasel otrok na svoje (v stanovanje s kupom cimrov, recimo, da je ceneje), potem pa vsak vikend prinese torbo umazanih cunj mami in jih pride naslednji vikend iskat, ko so oprane in zlikane. Jaka samostojnost>:D

O.

85% dude. Slovenska mati očitno res zmaguje...

Zopet smo v nečem najboljši, boljši od papeža in vseh možnih. Slovenci, osvajalci sveta, zgled propadli zahodnokapitalistični, proameriški mentaliteti (skandinavski?). Življenje v sožitju, kot so predniki naših prednikov živeli, back to stoneage, razbij žarnico pali baklo, skini internet vsi k nedeljski maši.....jeeeeeeeeeeeeeeeeee

Če pogledamo to temo, je samo en normalen na strani tistih, ki je proti ostajanju doma. Ostali so imeli ali zjebano otroštvo, ali jih je mamica posilila in povsod vidijo ojdipa, nekateri nočejo otrok, kar je tudi znak zdravega otroštva, nekateri so narcisoidni u 3pm, nekateri so pa enostavno kreteni. Problem so pa tisti, ki se normalno razumejo s starši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Visok odstotek je sigurno povezan tudi z dejstvom, da ima Slovenija nadpovprečno velik odstotek razmeroma velikih lastniških hiš (ki za razliko od majhnih, po možnosti najemniških stanovanj omogočajo normalne družinske odnose>:D ). Poleg tega je Slovenija majhna in tudi mobilnost Slovencev je majhna. Če dobiš službo na drugem koncu ZDA, se moraš preseliti, če dobiš službo do 100 km stran od doma v Sloveniji, pa to ni tako zelo nujno. Če jo dobiš v istem mestu, se je pa sploh nesmiselno po vsej sili seliti stran, samo zato, da boš v očeh drugih obveljal za samostojnega.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Utk je izjavil:

Če pogledamo to temo, je samo en normalen na strani tistih, ki je proti ostajanju doma. Ostali so imeli ali zjebano otroštvo, ali jih je mamica posilila in povsod vidijo ojdipa, nekateri nočejo otrok, kar je tudi znak zdravega otroštva, nekateri so narcisoidni u 3pm, nekateri so pa enostavno kreteni. Problem so pa tisti, ki se normalno razumejo s starši.

Nvem če tvoja izkušnja pondelka-četrtkanja v KMŠju sfinancirana z strani šservisa/staršev in vikenda zdravljenja mačka ter pranja cunj doma, ravno šteje.

mn ::

Okapi je izjavil:

Visok odstotek je sigurno povezan tudi z dejstvom, da ima Slovenija nadpovprečno velik odstotek razmeroma velikih lastniških hiš (ki za razliko od majhnih, po možnosti najemniških stanovanj omogočajo normalne družinske odnose>:D ). Poleg tega je Slovenija majhna in tudi mobilnost Slovencev je majhna. Če dobiš službo na drugem koncu ZDA, se moraš preseliti, če dobiš službo do 100 km stran od doma v Sloveniji, pa to ni tako zelo nujno. Če jo dobiš v istem mestu, se je pa sploh nesmiselno po vsej sili seliti stran, samo zato, da boš v očeh drugih obveljal za samostojnega.

O.

Poleg tega imamo notorično slabe evidence. Najemodajalce ki nočejo plačevati davkov, matere ki uradno žive pri starših in so samohranilke, in pa sin ki je tudi še prijavljen pri starših.

V resnici pa vsi skupaj žive v uradno praznem najemnem stanovanju. "Optimizacija" davkov in skubljenje socialnih prispevkov.

m0LN4r ::

Naj nardijo raziskavo še enkrat, zdaj po nepremičninskem davku, ko so menjavali stalna prebivališča pa služnosti kot zmešani na upravi.
Me zanima, če bi prišli blizu teh 85% :))
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Naj nardijo raziskavo še enkrat, zdaj po nepremičninskem davku, ko so menjavali stalna prebivališča pa služnosti kot zmešani na upravi.
Me zanima, če bi prišli blizu teh 85% :))

Good point :)

Nvem če tvoja izkušnja pondelka-četrtkanja v KMŠju sfinancirana z strani šservisa/staršev in vikenda zdravljenja mačka ter pranja cunj doma, ravno šteje.
Tudi izkušnja tistih, ki imajo za starše alkoholike, kretene, brezdelneže in podobne nič ne štejejo, ker s takimi nihče noče živet.
In kaj zdaj? A pranje cunj je najtežja stvar na svetu? Ne vem kako daleč imaš ti do potoka, jaz jih operem v pralnem stroju.

Utk je izjavil:

Tudi izkušnja tistih, ki imajo za starše alkoholike, kretene, brezdelneže in podobne nič ne štejejo, ker s takimi nihče noče živet.
In kaj zdaj? A pranje cunj je najtežja stvar na svetu? Ne vem kako daleč imaš ti do potoka, jaz jih operem v pralnem stroju.

85% modeeeel

Pač smo slovenci v tem by fak najbolj napredni v celi Evropi, kjer živi več kot 2x več alkoholikov, kretenov, brezdelnežev in kakorkoli drugače neznosnih ljudi za morbidno sobivanje z otroci, kot v napredni Sloveniji. Ni kaj, kapo dol

edit: jebiga

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mufasa ()

Kaj te briga 85%? Kaj mene briga za ostalih 84,999%? Vsak človek je problem zase.
In sigurno da neki Danci in Belgijci ne ostajajo doma, če imajo hiše velike 80 kvadratov in en štuk.
Sigurno da ne ostajajo doma, če tudi starši itak plačujejo najemnino, takih je itak povsod več kot pol.
In sigurno da ne ostajajo domov, če imajo 5 jurjev na mesec.
Ja, tudi s 600 evri greš lahko od doma, ampak zakaj bi to delal, če je hiša že tako prevelika? Tudi v Nemčiji in povsod drugje bi pod takimi pogoji ostajali doma, brez skrbi. Pa si tega ne morejo privoščit. Pri nas si pa marsikdo ne more, da ne bi ostal doma.

Invictus ::

Utk je izjavil:

Tudi v Nemčiji in povsod drugje bi pod takimi pogoji ostajali doma, brez skrbi. Pa si tega ne morejo privoščit. Pri nas si pa marsikdo ne more, da ne bi ostal doma.

Niti ne.

Preprosto grdo od doma in poskušajo narediti najboljše zase. Tipi še babe ne morejo dobiti če živijo pri starših po srednji šoli ...

Vsak ki ima službo, se lahko odseli na svoje. Samo mam hotel je pač zakon ... In zdaj imamo vsi, ki smo na svojem, ojdipov kompleks?

Bi prej rekel da ga imate vsi, ki ostajate doma.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Problem je, ker moraš ti očitno najti nek poseben razlog, zakaj se je nujno treba odseliti. Kar je (morda) znak, da imaš nek kompleks, ki ga kompenziraš s tem, da si samega sebe prepričal, da je nekaj narobe s človekom, ki se ne odseli.

Ljudje brez tovrstnih kompleksov ne obsojajo ljudi, ki se odselijo, in ne obsojajo ljudi, ki se ne odselijo.

O.

IcEk` ::

Pred kratkim sem govoril s slovensko družino ki že 20 let živi in dela v Nemčiji in pravijo da službo dobiš čez noč, imajo pa ogromne probleme s stanovanji za najem, saj se na en oglas javi tudi do 300 ljudi in je zelo težko priti do najema. To bi naj veljalo za Munchen, kak je drugje nisem spraseval, je pa vrjetno v večjih mestih podobna zgodba.

Karaya 52 ::

To je problem v večini večjih, ekonomsko zanimivih mestih. Danes v Ljubljani stanovanje že težko oddaš, ljudje spuščajo najemnine, pa ne dobijo najemnikov, ker vlada v mestu in državi ekonomsko mrtvilo.

Ni pa nujno, da je selitev na svoje ultimativen dokaz zrelosti. Lahko si na svojem ampak če mami vsak vikend nosiš prat perilo, si na istem kot tipičen študent pri 20. letih, samo ekomsko si malo bolje situiran. No, drugi pa nadomestek mamine dojke najdejo v dojki svoje punce, hahaha...

Zgodovina sprememb…

GamerBoy ::

Torej je pranje perila tista stvar, ki loči samostojne od nesamostojnih :O
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

Pravzaprav ne, še enkrat preberi. ;)

GamerBoy ::

Saj ni letelo izključno nate. O perilu lahko prebereš praktično na vsaki strani te teme. Lahko si sam pereš perilo in plačuješ položnice pa si še vedno lahko nesamostojen. Poglej kakšno temo 40letnih devičnikov, ki bi ledvico dali za neko žensko, ker drugače ne znajo živeti kot v iskanju ene. Samostojen ? Pa ja de... Samostojna oseba zna živeti tudi sama s sabo in ob temu ni kot en kup nesreče.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

To je vse res, ampak debata je tekla okoli "ojdipovega kompleksa", čustvene navezanosti na starše oz. kaj to pomeni če živijo ali pa ne živijo pod isto streho. Poznam 50 letnega moškega, ki ima svojo hišo, podjetje, pa je bil samski, dokler mu ni mama umrla. No, zdaj pa ta partnerka opravlja dela, ki jih je prej mama. ;((

Zgodovina sprememb…

Kje so tukaj čustva?

Mogoče to, da tip noče plačevat prispevkov gospodinjski pomočnici?

Invictus ::

Saj jih plačuje.

Samo zaveda se ne tega ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ja, ampak jih plačuje pomočnici, ne državi.

Ne gre za samo pranje, cote si zna oprati sam in pralni stroj ima doma. Ritual pač.

kuall ::

Ker v Sloveniji rast prebivalstva stagnira in ker imamo slovenci velike hiše nima misla zidat novih hiš, ker jih ne rabimo. Tako da je samo dvoje smiselno: mladi se preseljujejo v hiše od drugih tastarih ali pa ostanejo v hiši lastnih tastarih. Po želji. Vse drugo bi bilo nesmisleno in potratno, razen za psihološki trik "waw poglej me odselil sem se zdaj sem pa nekaj dosegel v življenju" v resnici nisi pa nič dosegel.

Mr.B ::

kuall,
najprej se naj uredi javna infrastruktura. Potem bo nekomu čisto vseeno, kje bo živel. Pa če se bo rabil peljati iz "Prlekije" v Ljubljano in nazaj.
No pri nas bodo pa verjetno v kratkem ponovno dvignili plače na Železnicah. No verjetno kot bonsu, ker se ljudje direktno niso mogli s primorskega konca voziti v Ljubljano... Potem pa bodo politiki jamrali o nerazvitosti... Torej najprej moraš poskrbeti za mobilnost, delovne sile, ki si bo lahko to tudi privoščila.
Danes pa porabiš z vlakom iz MB v LJ,praktično toliko kot si porabil v tistih časih, ko so ukinili parne lokomotive na isti trasi. Avto je za posameznika "kaj šele za delodajalca" pri takih plačah, finančno ne smiselen. ŠE toliko bolj, ko se bodo počasi ljudje zavedali da kilometrina ne gre v kvoto za pokojnine.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B> se naj uredi javna infrastruktura.

Sej je Janković probu, pa skos dissaš.

Buggy ::

jaz pa ne maram take infrastukture po sili razmer. Zivim (sem) sredi gozda z namenom (mir) in sedaj so lokalci v dobi veri z EU sredstvi rekli, da to ze spada pod naselje in da nam bodo postavili javno razvestljavo. Nocem jo!...zapravljajte ta denar bolj koristno/upraviceno, mogoce vsaj tako, da ne bom po luknjah v sluzbo vozil in mel vsako leto stroskov z popravili avta iz tega naslova...kaj ves, morda lahko ponesreci, ker se izogibam luknje nabasem celo preljubega jypeta..kaj bi blo pa pol?!
BTW: Svica ima ceste nekako tako grozne kot mi...javni prevoz pa fura v nulo...sveza izkusnja iz prejsnjega tedna.

če živiš nekje na samem se po nepotebnem postaviš v nevarnost, da te bodo oropali.

Če živiš v gosto poseljenih predelih, je ta nevarnost znatno večja.

kuall je izjavil:

če živiš nekje na samem se po nepotebnem postaviš v nevarnost, da te bodo oropali.

to pomeni, da ce ne zelimo biti oropani moramo priti v spalna nasleja velikih mest-maravljisca

Buggy> maravljisca

Če si mislil mravljišča, si verjetno mislil ene najbolj energetsko učinkovitih socialno pogojenih struktur v naravi.

PaX_MaN ::

kuall je izjavil:

Nisn še vidu deb mel JP Morgan izpostavo na Kredarici.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

jype je izjavil:

Buggy> maravljisca

Če si mislil mravljišča, si verjetno mislil ene najbolj energetsko učinkovitih socialno pogojenih struktur v naravi.

ce se tebi kot mravljam jebe za mir, ki sem ga po sluzbi upravicen imas prav!

optimizacija po tvoje...japonci so svoj cas prakticirali s spalnimi kubikli 3m2...je to kar si zelimo?

kdo pa ti krati mir, sosedov pes? si ne predstavljam. eden ima kle hišo v gozdu, okoli je postavil ograjo in ima dva psa. pa dvomim da mirno spi. ko pes začn lajat sred noči je ves usran po moje.

izkušnje pri nas so, da cigani al kdorkoli ropa bajte ki so na samem.

Buggy> upravicen

Haha.

Buggy> optimizacija po tvoje...japonci so svoj cas prakticirali s spalnimi kubikli 3m2...je to kar si zelimo?

IMO je, ja. Jaz seveda živim v zelo tihem okolju ob robu mesta, daleč od cest in industrije, ampak ceno za to plačujemo vsi - cena je pa znatno manj kvalitetno okolje vseh nas, vključno s tabo.

kuall> izkušnje pri nas so, da cigani al kdorkoli ropa bajte ki so na samem.

Pri nas so izkušnje take, da ljudje oropajo karkoli jim pride pod roke, ker potem so na koncu itak vsega krivi cigani.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

IMO je, ja. Jaz seveda živim v zelo tihem okolju ob robu mesta, daleč od cest in industrije, ampak ceno za to plačujemo vsi - cena je pa znatno manj kvalitetno okolje vseh nas, vključno s tabo.

no vidis pa sva prisla do bistva...jaz tebe ne motim v tvojem kubiklu in ce pred tvojim nacininom prebivanja kot takem zelim ubezati na dezelo, me zaradi tega ne smes kriviti. Jaz placujem za tvoj urbanizem vec kot ti za mojo divjino!

Ljudje k hočjo mir neb šli med take žvet k hočejo kandelabre do svojih bajt ( pa deb stroji rohnel cesto glancat tut ne).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Buggy> jaz tebe ne motim v tvojem kubiklu

Seveda me - zaradi neoptimalne lege tvojega bivališča vsak dan v zrak izpustimo neodgovorno količino rakotvornih delcev, porabimo nekajkrat več energije za tvoje udobje kot bi je če bi bil v mestu in asfaltiramo ogromno pristne naravne pokrajine.

Buggy> Jaz placujem za tvoj urbanizem vec kot ti za mojo divjino!

Urbanizem se plača sam - divjince pa subvencionira urbana družba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Buggy> jaz tebe ne motim v tvojem kubiklu

Seveda me - zaradi neoptimalne lege tvojega bivališča vsak dan v zrak izpustimo neodgovorno količino rakotvornih delcev, porabimo nekajkrat več energije za tvoje udobje kot bi je če bi bil v mestu in asfaltiramo ogromno pristne naravne pokrajine.

Buggy> Jaz placujem za tvoj urbanizem vec kot ti za mojo divjino!

Urbanizem se plača sam - divjince pa subvencionira urbana družba.

v vseh stvareh se motis in to sam ves!

Kako, sej sam praviš da bi rad asfalt do bajte.

PaX_MaN je izjavil:

Kako, sej sam praviš da bi rad asfalt do bajte.

jaz sem placal pred leti za vse kar je od mene zahtevala gradbena dokumentacija, se prej pa lokacijska, ter komunalni prispevek. Cesto imam se vedno podrto in pozimi nespluzeno.

Dnevno se vozim 120km na zalost v LJ in po poti zadnjih 20 let dozivljam cestisca za katere bi nekdo moral konkretno odgovarjati, obmestno gradijo nove seoseske ki se prikljucujejo na isto staro infrasturkturo in delajo zastoje ter onesnezevanja...do moje bajte ne rabim nicesar, ker sem se s tem namenom umaknikl od mestnih debilov, kjer sem zivel prej. Vedno so problem vpadnice v mesto ne pa lokalke ali regionalke..

[D]emon ::

Let's do it the Borg way.

Adapt or die.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Matako ::

Buggy je izjavil:

jaz sem placal pred leti za vse kar je od mene zahtevala gradbena dokumentacija, se prej pa lokacijska, ter komunalni prispevek. Cesto imam se vedno podrto in pozimi nespluzeno.

Dobrodošel v čudoviti svet razpršene gradnje.

V resnici se delati neke napredne infrastrukture do tako, ehm, razporejene poselitve kot jo imamo mi (nismo edini) nikjer na planetu ne izplača. Elektrika, voda, makadam in greznica sta celo v enaindvajsetem stoletju na žalost še vedno največ kar se da ponuditi visoko razpršenim bivališčem. Več je pogosto preveč. Takle 'mamo.

Mesta so tečna... so pa v resnici bolj ekonomična. Pa ne govorim o nekih megapolisih ampak tudi manjših krajih, nekaterim pri nas je še celo kraj s par K duš "preveč utesnjujoč". Ampak imeli bi pa ceste.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()
««
10 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11225162 (21016) zobnik
»

Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15228969 (23043) ProGo
»

Iti na "svoje" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13328564 (25473) bender rodri

Več podobnih tem