Forum » Loža » Kako pomnožiti probiotike doma?
Kako pomnožiti probiotike doma?
Alen716 ::
Pozdravljeni,
Ali kdo morda ve, kako bi doma hitro pomnožil probiotične bakterije, ki se jih kupi v obliki kapsule?
Doma imam kapsule, ki vsebujejo 4 miliarde Acidophilusov in bi jih rad povečal sam, da mi ne bi bilo treba
zapravljati toliko denarja.
Hvala
Ali kdo morda ve, kako bi doma hitro pomnožil probiotične bakterije, ki se jih kupi v obliki kapsule?
Doma imam kapsule, ki vsebujejo 4 miliarde Acidophilusov in bi jih rad povečal sam, da mi ne bi bilo treba
zapravljati toliko denarja.
Hvala
Invictus ::
Glede na to da nimaš pojma kako, bom najbrž zapravil več denarja za gojenje kot pa za kapsule ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
jype ::
Kapsulo lahko streseš v sveže kravje mleko, pa se bodo bakterije hitro namnožile.
Tudi če ne streseš kapsule se pri sobni temperaturi bodo, ampak ne nujno ista vrsta (najverjetneje pa vseeno).
Tudi če ne streseš kapsule se pri sobni temperaturi bodo, ampak ne nujno ista vrsta (najverjetneje pa vseeno).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
blackbfm ::
ja, sveže -neprekuhano- mleko bo zgnilo splesnilo
najlažje je, če daš žlico kisle smetane v trajno mleko, pustiš 2,3 dni pri sobni temperaturi in je to to
najlažje je, če daš žlico kisle smetane v trajno mleko, pustiš 2,3 dni pri sobni temperaturi in je to to
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
harvey ::
Za pomoč osnovni pojmi Probiotiki / nasveti na prvem, Videolectures - Probiotične bakterije.
Sicer pa ne razumem zakaj bi moral imeti kapsule, če lahko ješ povsem običajna živila - jogurt, kislo mleko, kisano zelje,....
Sicer pa ne razumem zakaj bi moral imeti kapsule, če lahko ješ povsem običajna živila - jogurt, kislo mleko, kisano zelje,....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
mat xxl ::
Problem je, da tako, kot si se nameraval lotiti zadeve, sploh ne veš kaj se ti bo namnožilo in pa katere bakterije ......
ZaphodBB ::
fosil ::
Najlažje gre s kefirjem.
Dobiš gobico, ne bolhi jih ponujajo celo zastonj in potem lahko sam delaš kefir.
Dobiš gobico, ne bolhi jih ponujajo celo zastonj in potem lahko sam delaš kefir.
Tako je!
blackbfm ::
Jaz sem mislil, da cela poletja jem kislo mleko, je pa le gnila plesen.
Ja, bogsigavedi kaj se ti je zakisal v mleku..bakterije pač tekmujejo med sabo lahko rata lahko ne, zato je enostavnejše okužit pasterizirano mleko s čisto kulturo.
francek1 ::
Jaz sem mislil, da cela poletja jem kislo mleko, je pa le gnila plesen.
Ja, bogsigavedi kaj se ti je zakisal v mleku..bakterije pač tekmujejo med sabo lahko rata lahko ne, zato je enostavnejše okužit pasterizirano mleko s čisto kulturo.
Madona kakšno srečo imam da tule gor zvem, da že 50 let napačno delam kislo mleko. Hvala da si povedal, da je bolj enostavno mleko najprej prevret kot pustit skisat kar surovega...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
ZaphodBB ::
Jaz sem mislil, da cela poletja jem kislo mleko, je pa le gnila plesen.
Ja, bogsigavedi kaj se ti je zakisal v mleku..bakterije pač tekmujejo med sabo lahko rata lahko ne, zato je enostavnejše okužit pasterizirano mleko s čisto kulturo.
To seveda velja za jogurte. Vzami surovo mleko in pasterizirano mleko pa ju pusti par dni, brez da daješ kaj vanju, pa mi poročaj o rezultatih.
blackbfm ::
Madona kakšno srečo imam da tule gor zvem, da že 50 let napačno delam kislo mleko.
No zdej lahko začneš pa tko da bo res proper..dobr da obstaja internet
To seveda velja za jogurte. Vzami surovo mleko in pasterizirano mleko pa ju pusti par dni, brez da daješ kaj vanju, pa mi poročaj o rezultatih.
Jogurt lahko pripraviš na enak način kot kislo mleko, daš pač žlico jogurta namesto kisle smetane. S pasteriziranim mlekom je stvar popolnoma foolproof, medtem ko pri surovem mleku neveš kaj točno ven dobiš.
zee ::
Eh. OP komplicira. Navaden jogurt ima vec kot dovolj probioticnih bakterij za vse prakticne potrebe.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
first_line ::
Razni jogurti in podobni probiotiki (tablete) so navadno sra*je. Velik problem teh bakterij je UV svetloba kar seveda pomeni komplicirano pridelavo...
So delali teste na podganah in so tiste ki so bile futrane z vanilijo kefirjem imele večja jajca in več potomcev od drugih.
Imaš več opcij:
1. ješ hrano ki pomaga bakterijam v tvojem sistemu (npr. čebula je že ena taka reč).
2. kupiš kefirjeva zrna (mlečna ali pa za v sladko vodo) ali pa kombučo in 'vreš' doma. Sam sem dolgo časa delal kefir iz sladke vode in je pravi užitek pripravljati take zvarke. Receptov je pa na netu malo morje, nabaviš pa zrna z eBaya, bolhe...
3. profit
So delali teste na podganah in so tiste ki so bile futrane z vanilijo kefirjem imele večja jajca in več potomcev od drugih.
Imaš več opcij:
1. ješ hrano ki pomaga bakterijam v tvojem sistemu (npr. čebula je že ena taka reč).
2. kupiš kefirjeva zrna (mlečna ali pa za v sladko vodo) ali pa kombučo in 'vreš' doma. Sam sem dolgo časa delal kefir iz sladke vode in je pravi užitek pripravljati take zvarke. Receptov je pa na netu malo morje, nabaviš pa zrna z eBaya, bolhe...
3. profit
kombinezon ::
Mogoče kdo ve kako priti do kefir gobic. Se jih da v kateri trgovini dobiti ali se širijo le med navdušenci kefirja. Glede gobic me tudi zanima koliko časa zdržijo "na suhem" tak če jih običajno ljudje pošiljajo med sabo.
fosil ::
Dobiš jih na bolhi, tudi zastonj.
Na suhem naj ne bi bile, tako da ne vem kako je s tem pošiljanjem, verjetno jih pošiljajo v kakšni posodici z vodo.
Na suhem naj ne bi bile, tako da ne vem kako je s tem pošiljanjem, verjetno jih pošiljajo v kakšni posodici z vodo.
Tako je!
Spajky ::
Jest vzamem en kefir 500ml od krepko + enako količino kislega mleka od planike + 1L milfina 1,5% trajnega mleka in zmešam v 1:3 pa imam čez cca. en dan po 1,5L kefirja in kislega mleka v onih 0,5L plastičnih flaškicah (priprto, občasno šejkat). Pa imam čez poletje ceneje v zadosti količinah zase ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
blackbfm ::
Kefirne gobice so nateg.
Jogurt, kislo mleko, kefir pri vseh gre za določene kulture ki jih lahko brez problema razmnožiš s tem da jih zmešaš s trajnim mlekom in pustiš en čas. Kislo mleko lahko narediš tako da vmešaš v mleko žlico kisle smetane. Bistvo vsega je to da morajo "dobre" kulture čimprej sfermentirat celotno mleko, preden se zaredijo "slabe".
Jogurt, kislo mleko, kefir pri vseh gre za določene kulture ki jih lahko brez problema razmnožiš s tem da jih zmešaš s trajnim mlekom in pustiš en čas. Kislo mleko lahko narediš tako da vmešaš v mleko žlico kisle smetane. Bistvo vsega je to da morajo "dobre" kulture čimprej sfermentirat celotno mleko, preden se zaredijo "slabe".
fosil ::
Se vidi da nimaš s tem nobene prakse.
Kefirne gobice niso noben nateg in jih sam ne moreš kar tako ustvarit. Rabiš jih za začetek, potem se pa same razmnožujejo in jih je vedno več, zato jih tudi ljudje dajejo zastonj.
Ko ji enkrat imaš ne rabiš nič mešat. Daš gobice v mleko in v enem dnevu imaš kefir, tudi pozimi.
Kislo mleko je druga stvar. Po okusu, videzu in delovanju. Tudi "izdelava" traja dlje.
Ne rabiš ničesar, samo pustiš mleko da se skisa.
Ti pa za vse variante priporočam uporabo nehomogeniziranega mleka, oziroma še bolje mleka iz mlekomata.
Kefirne gobice niso noben nateg in jih sam ne moreš kar tako ustvarit. Rabiš jih za začetek, potem se pa same razmnožujejo in jih je vedno več, zato jih tudi ljudje dajejo zastonj.
Ko ji enkrat imaš ne rabiš nič mešat. Daš gobice v mleko in v enem dnevu imaš kefir, tudi pozimi.
Kislo mleko je druga stvar. Po okusu, videzu in delovanju. Tudi "izdelava" traja dlje.
Ne rabiš ničesar, samo pustiš mleko da se skisa.
Ti pa za vse variante priporočam uporabo nehomogeniziranega mleka, oziroma še bolje mleka iz mlekomata.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
blackbfm ::
Kefirne gobice niso noben nateg in jih sam ne moreš kar tako ustvarit. Rabiš jih za začetek, potem se pa same razmnožujejo in jih je vedno več, zato jih tudi ljudje dajejo zastonj.
za začetek rabiš kefirno kulturo ki jo dobiš - ne boš verjel - iz navadnega kupljenega kefirja
Ne rabiš ničesar, samo pustiš mleko da se skisa.
ljudje zmotno mislijo oz mislite da sta kislo in pokvarjeno mleko ista stvar
Ti pa za vse variante priporočam uporabo nehomogeniziranega mleka, oziroma še bolje mleka iz mlekomata.
odvisno al se hočeš it loterijo al hočeš vzgojit 100% kulturo pod kontroliranimi pogoji..z navadnim neprekuhanim mlekom je pač loterija
fosil ::
Kefirne gobice niso noben nateg in jih sam ne moreš kar tako ustvarit. Rabiš jih za začetek, potem se pa same razmnožujejo in jih je vedno več, zato jih tudi ljudje dajejo zastonj.
za začetek rabiš kefirno kulturo ki jo dobiš - ne boš verjel - iz navadnega kupljenega kefirja
Ne rabiš ničesar, samo pustiš mleko da se skisa.
ljudje zmotno mislijo oz mislite da sta kislo in pokvarjeno mleko ista stvar
Ti pa za vse variante priporočam uporabo nehomogeniziranega mleka, oziroma še bolje mleka iz mlekomata.
odvisno al se hočeš it loterijo al hočeš vzgojit 100% kulturo pod kontroliranimi pogoji..z navadnim neprekuhanim mlekom je pač loterija
Spet neumnosti.
Bom takole vprašal, kolikokrat si že naredil kefir iz kulture, ki si jo dobil iz kefirja kupljenega v trgovini?
Ali pa če si sploh kdaj že naredil kefir doma?
Naj uganem, nikoli.
Večina kefirja v trgovini ni narejena na tradicionalen način, ampak iz instant praška.
Kislo mleko je brez dvoma pokvarjeno mleko. Skisano mleko.
Se pa lahko mleko pokvari tudi še na drug način, tako da se sesiri.
Je pa res da danes iz homogeniziranega in trajnega mleka nastanejo čudne zadeve.
Pa očitno ti ni jasno, kaj je to homogenizirano mleko.
Naj ti namignem, da nima veze s prekuhavanjem.
Tako je!
francek1 ::
Očitno ste eni pod takim vplivom industrijske predelave mleka, da sploh ne poznate osnov. Imam eno sestrično, ki je delala v laboratoriju mlekarne(no, bila je celo vodja laboratorija) in me je hotela prepričat, da je uživanje kislega mleka iz neprekuhanega mleka smrtno nevarno. Homogenizacija je pa ena največjih neumnosti, ki jo delajo z mlekom.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Tomas 33 ::
Za nas iz stare šole je vseeno, ali je v kislem mleku kaj nezdravih bakterij in njihovih izločkov. Tekom 10.000 let evolucije (odkar smo udomačili prve koze in ovce) in prilagajanja smo pač razvili določeno odpornost na to. Še zmeraj bolje kot antibiotiki ostale pritikline v kemično prepariranemu mleku.
Drugače pa ni ga čez naravno skisano mleko na kakšni hribovski planšariji.
Drugače pa ni ga čez naravno skisano mleko na kakšni hribovski planšariji.
blackbfm ::
Bom takole vprašal, kolikokrat si že naredil kefir iz kulture, ki si jo dobil iz kefirja kupljenega v trgovini?
Ali pa če si sploh kdaj že naredil kefir doma?
Naj uganem, nikoli.
Narobe si uganil
Večina kefirja v trgovini ni narejena na tradicionalen način, ampak iz instant praška.
Ni to nek rocket science, kot ga nekateri hočete prikazat. Vržeš žive kulture v mleko, one sfermentirajo mleko in to je več al manj to. Najhitreje gre s svežimi kulturami, tako da nevem kaj bluziš z nekimi praški.. od kje sploh pobiraš take neumnosti?
Kislo mleko je brez dvoma pokvarjeno mleko. Skisano mleko.
Pokvarjeno mleko smrdi po bruhanju, kislo mleko (fermentirano izključno z dobrimi kulturami) DIŠI po svežem - kot kisla smetana
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
francek1 ::
Za nas iz stare šole je vseeno, ali je v kislem mleku kaj nezdravih bakterij in njihovih izločkov. Tekom 10.000 let evolucije (odkar smo udomačili prve koze in ovce) in prilagajanja smo pač razvili določeno odpornost na to. Še zmeraj bolje kot antibiotiki ostale pritikline v kemično prepariranemu mleku.
Drugače pa ni ga čez naravno skisano mleko na kakšni hribovski planšariji.
Se strinjam, mnjam, pa svež kruh iz krušne peči(eni se bodo seveda spotaknili tudi nad tem, da je kruh položen na podlago, ki je prašna).No, in ti eni bodo še vedno trdili, da domače kislo mleko zaudarja po bruhanju. Takim seveda ni pomoči...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
echo ::
Še posebej pa diši sveže pečen kisli kruh iz naravnih kvasovk, ne tiste čiste naspidirane kulture iz trgovine!
Pokvarjeno mleko in kislo mleko nista ista stvar, saj to se večina zaveda.
Malo nas terminologija zafrkava, pa seveda dejstvo, da bi vsak rad bil težki pametnjakovič in pokazal drugim, kako zelo se motijo
Pokvarjeno mleko in kislo mleko nista ista stvar, saj to se večina zaveda.
Malo nas terminologija zafrkava, pa seveda dejstvo, da bi vsak rad bil težki pametnjakovič in pokazal drugim, kako zelo se motijo
zee ::
Še posebej pa diši sveže pečen kisli kruh iz naravnih kvasovk, ne tiste čiste naspidirane kulture iz trgovine!
Nisem vedel, da nam je ze uspelo narediti umetne kvasovke.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
kixs ::
Bolje jesti prebiotike kot probiotike. Kot je bilo prikazano v eni oddaji, prvi sigurno pomagajo pri razmnozevanju dobrih bakterij v crevesju, medtem ko pri drugih tega ni ravno lahko dokazat. Seveda lahko jes oboje. Poudarek naj bo na prebiotikih.
noraguta ::
Očitno ste eni pod takim vplivom industrijske predelave mleka, da sploh ne poznate osnov. Imam eno sestrično, ki je delala v laboratoriju mlekarne(no, bila je celo vodja laboratorija) in me je hotela prepričat, da je uživanje kislega mleka iz neprekuhanega mleka smrtno nevarno. Homogenizacija je pa ena največjih neumnosti, ki jo delajo z mlekom.
Ma to so principi mnozicne distribucije mleka. Ne morjo si prvoscit da ena obolela krava zasevi en olumpijski bazen mleka in posledično pol mesta. Ta nevarnost obstaja tudi pri nas manjših predelovalcih ampak tu gre za par ljudi ne pa za mnozicno epidemijo. Se pa s casom odpornost bilda. Dobis pa z polnim mlekom cel kompleks. In ga prebavljajo tako macki kot psi in jezi katerim trgovinsko mleko povzdoca tezave. Glede probiotikov je pa stvar lokalne zarazenosti z vrsto kvasovk. Kot pri vinu. V kaliforniji je trajalo dlje kot stoletje da so se naselile v vinske kleti kvasovke katere sedaj producirajo kvalitetna vina.s prekuhavanjem pa lahko na izi , nadzorovan in hiter nacin dopiras kulturo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
zee ::
Polnega mleka vecina Azijcev in precejsen del evropske populacije ne prebavlja oz. jim/nam povzroci grozno drisko, zato ne nakladaj, da se clovek navadi...
Obstaja tudi precejsnja razlika med kislim mlekom in mlekom, ki se je skisalo. Pri prvem v mleko dodas nekaj tocno dolocenih bakterij, pri drugem pa ne oz. pridejo te (tudi patogene) bakterije iz zraka.
Obstaja tudi precejsnja razlika med kislim mlekom in mlekom, ki se je skisalo. Pri prvem v mleko dodas nekaj tocno dolocenih bakterij, pri drugem pa ne oz. pridejo te (tudi patogene) bakterije iz zraka.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
noraguta ::
Do polnega mleka vecina sploh nima dostopa. Pes ga sam po sebi tudi ne, je pa zato dreke telet in si utstvari primerno prebavno floro.
Vecino patogenov se vnese med molžo, ali pa je že v mleku. Pri predelavi ob kolikor toliko normalni hijeni ne pride kaj veliko patogenega. Se pa na skisanem oz kislem mleku začnejo prej ali slej pojavlat plesni.
Vecino patogenov se vnese med molžo, ali pa je že v mleku. Pri predelavi ob kolikor toliko normalni hijeni ne pride kaj veliko patogenega. Se pa na skisanem oz kislem mleku začnejo prej ali slej pojavlat plesni.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
echo ::
Jap, KISLO mleko so fermentirale koristne kulture bakterij in kvasovk v kontroliranih pogojih. Recimo za jogurt je lepo napisano na wikipedii Jogurt. @ Wikipedia
SKISANO mleko pa so fermentirale nekoristne kulture bakterij in kvasovk v nekontroliranih pogojih. Ima neprijeten vonj in načeloma povzroča prebavne motnje - recimo kak pozabljen tetrapak v hladilniku je tak primer.
Tradicionalno se za kislo mleko najprej prekuha surovo mleko in potem pokrije s krpo, da ga naravno prisotne bakterije in kvasovke v zraku pri sobni temperaturi skisajo. Vsaj pri nas je tako.
Jaz imam v hladilniku še nekaj "direkt" fermentiranega mleka - neprekuhano mleko v lončkih s pokrovom sem dal čez noč v toplo kopel na 38°C. Ima močen okus, ampak prebavnih težav ni (mleko v vseh oblikah mi jih zna povzročiti). Ni tako gladek in prijeten kot recimo jogurt iz trgovinskega mleka in trgovinskega jogurta, ampak okus je veliko bolj ... širok, manj dolgočasen.
SKISANO mleko pa so fermentirale nekoristne kulture bakterij in kvasovk v nekontroliranih pogojih. Ima neprijeten vonj in načeloma povzroča prebavne motnje - recimo kak pozabljen tetrapak v hladilniku je tak primer.
Tradicionalno se za kislo mleko najprej prekuha surovo mleko in potem pokrije s krpo, da ga naravno prisotne bakterije in kvasovke v zraku pri sobni temperaturi skisajo. Vsaj pri nas je tako.
Jaz imam v hladilniku še nekaj "direkt" fermentiranega mleka - neprekuhano mleko v lončkih s pokrovom sem dal čez noč v toplo kopel na 38°C. Ima močen okus, ampak prebavnih težav ni (mleko v vseh oblikah mi jih zna povzročiti). Ni tako gladek in prijeten kot recimo jogurt iz trgovinskega mleka in trgovinskega jogurta, ampak okus je veliko bolj ... širok, manj dolgočasen.
Martin Krpan ::
Tradicionalno se da kisat surovo neprekuhano mleko , direkt izpod krave.
In najbolj njami je smetana , ki se naredi na njem.
Če moraš mleko prej prekuhavati potem že ne more biti veliko vredno.
In najbolj njami je smetana , ki se naredi na njem.
Če moraš mleko prej prekuhavati potem že ne more biti veliko vredno.
fikus_ ::
Vidim, da je tukaj veliko vseznalcev!
Poskusite "kisati" homogenizirano in pasterizirano mleko! 99,99 % verjetnosti je, da boste dobili smrdečo in neužitno brozgo!
Npr. od večerne molže še toplo mleko precedim v skledo in dodam eno ali dve žlici kislega mleka, da se prej skisa (možno je tudi brez tega, samo dlje traja). Postavim to na toplo, pokrijem s pokrovko in že naslednji večer imam odlično kislo mleko. Nobene pasterizacije, prekuhavanja in drugih hokuspokusov. Eni trdite, da je potrebno prej mleko obdelati, da ni v njem nič škodljivega. Ni potrebno!
Jaz še sedaj živim!
Poskusite "kisati" homogenizirano in pasterizirano mleko! 99,99 % verjetnosti je, da boste dobili smrdečo in neužitno brozgo!
Npr. od večerne molže še toplo mleko precedim v skledo in dodam eno ali dve žlici kislega mleka, da se prej skisa (možno je tudi brez tega, samo dlje traja). Postavim to na toplo, pokrijem s pokrovko in že naslednji večer imam odlično kislo mleko. Nobene pasterizacije, prekuhavanja in drugih hokuspokusov. Eni trdite, da je potrebno prej mleko obdelati, da ni v njem nič škodljivega. Ni potrebno!
Jaz še sedaj živim!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
noraguta ::
Če iščeš specifičen okus, potem si vezan na toplotno obdelavo.pa tud sicer Nimajo vsi štale doma.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
krho ::
Meni neprekuhano povzroča prebavne težave. Tako, da bom sedaj res probal narest kislo melo iz prekuhanega.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Spajky ::
...Poskusite "kisati" homogenizirano in pasterizirano mleko! 99,99 % verjetnosti je, da boste dobili smrdečo in neužitno brozgo!... To jest poleti redno počnem in sem napisal že enkrat prej pri temperaturah okoli 26°C ... zjebe se postopek samo, če je staro kislo mleko oz. kefir pred iztekom roka trajanja (iz trgovine). Če je frišno se napravi v 16 - 24h in potem v hladilnik (priprt pokrovček razen pri šejkanju na par ur) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Martin Krpan ::
Meni neprekuhano povzroča prebavne težave. Tako, da bom sedaj res probal narest kislo melo iz prekuhanega.
Tudi jaz mleko za pitje prekuham ker ga nasplošno ne prenašam 100% dobro , za kislo mleko pač ne ker bakterije opravijo svoje delo in naredijo kislo mleko veliko lažje prebavljivo.
echo ::
Sem se prej zlagal, surovo mleko pasteriziramo samo za neposredno pitje, za kisanje se ga ne kuha. Vsak dan nekaj novega.
Kislo mleko, jogurt in kefir imajo manj laktoze, zato ne povzročajo prebavnih težav.
Okužba z mikroorganizmi je dosti hujša in tudi bolj redka.
Kislo mleko, jogurt in kefir imajo manj laktoze, zato ne povzročajo prebavnih težav.
Okužba z mikroorganizmi je dosti hujša in tudi bolj redka.
noraguta ::
Sem se prej zlagal, surovo mleko pasteriziramo samo za neposredno pitje, za kisanje se ga ne kuha. Vsak dan nekaj novega.
Kislo mleko, jogurt in kefir imajo manj laktoze, zato ne povzročajo prebavnih težav.
Okužba z mikroorganizmi je dosti hujša in tudi bolj redka.
glej odvisno!!! če ma slučajno krava tbc ti si imaš pa slučajno oslabljen imunski sistem te lahko podre totalno al pa za dve leti.ni ravno to hec. sej se testira živino za jetiko. ampak vseen. ni ta reč hec.tud sicer kulture ki kisajo mleko uspevajo na višjih temperaturah. point je ne se preveč hecat. če ste pa zihr pa mirno mlek izpod krave na okn ob takem vremenu. ni kefir je pa kisu mlek podobna reč. point je bodite previdni in kolikor toliko snažni.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj so nekateri jogurti kisli?Oddelek: Loža | 3958 (3084) | janezvalva |
⊘ | kvarjenje alpskega mleka ?Oddelek: Loža | 2506 (2098) | Glugy |
» | Mleko (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 20246 (11471) | BigWhale |
» | Mleko iz mlekomata (preverjeno) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 40443 (35876) | Terman |
» | Actimel le navaden jogurt (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 13092 (8653) | .:joco:. |