» »

Actimel le navaden jogurt

Actimel le navaden jogurt

«
1
2

SmeskoSnezak ::

Za Actimel sn slišal, da je bil v Ameriki sodno "preganjan" zaradi pretiranega oglešavanja, kako je super jogurt. No, pa sn malce pobrskal in že kar wiki odgovori na to vprašanje. Je le običajen jogurt, ki stane dosti več. Glede na to, da resnično pretiravajo v svojih oglasih še preko luže tu v Evropi, ne morem bit tiho. Kje je kakšna agencija, razen zveza potrošnikov, ki bi jih po prstih, da naj nehajo s takšnimi zavajujočimi reklamami?

Nisem pa šel preverit še dejstva, da bi naj linki na strani do referenc ne delali oz. nimajo dovolj podatkov, za te potrditve (nekaj v tem stilu, preberite si Wiki link) .
Tolko o tem, da imajo ogromno pritrjevalnih študij. In kaj porečete na to, st-znanstveniki? :P
@ Pusti soncu v srce... @

Dr_M ::

Sej tudi *beep* mleko oglasujejo kot nevem kako zdravo, ceprav ni nobenih dokazov za to.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: antonija ()

antonija ::

Ne vem sicer kaj ljudje pricakujejo ce na embalazi pise "probioticno" ampak to pomeni samo nasprotje od "antibioticno". Ce antibiotik pobija bakterija jim probiotik pomaga pri rasti in deljenju.

Ce je pa kdo pricakoval caroben napitek ki prezene vse tezave (Sampon Univerzal™)... tough luck. Se vedno ga nimamo.

Ce koga zavede "ime" kulture v "special" jogurtih... regularis esensis al en podoben jajc... pomislite malo no kaj naj bi to pomenilo in koliksen IQ rabis da se zmislis tako ime.

Na kratko: Ne pricakovat (v bliznji prihodnosti) da bo katero od bolj agresivno oglasevanih zivil imelo kaksne posebne zdravilne ucinke. Hrana je hrana, ena je bolj skodljiva, druga manj; brez nje smo mrtvi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ABX ::

Marketing ftw!

To je cel point zgodbe, reklame ti ustvarijo neko potrebo zato da kupiš to kar ti pravijo. Na srečo sem že veliko let nazaj ugasnil TV in vse te scene so mi popolnoma neznane.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

SmeskoSnezak ::

Saj sem razmišljal, če bi dal temo v PČ, ker vem da je tu odzadi marketing in to. Sam za začetek bi rad slišal, če so trditve (lahko) resnične ali se dejansko lažejo? Torej na nek način bi rad slišalo debato kot pri wikiju "Debates surrounding health claims on probiotic foods", kjer sem prebral študije, ki ugotavljajo kar je napisano v naslovu. Običn jogurt!
@ Pusti soncu v srce... @

ABX ::

Kaj ima veze resnica z TV? Mogoče je, mogoče ni. Na TV nikoli ne veš kaj dobiš, to je point cele debate.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

SmeskoSnezak ::

Nima resnica veze z TV. In to je point moje odprte teme. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

J.F.K. ::

Jaz sem slišal, da odpadni produkt pri izdelava sira upoabijo za pridobivanje te bakterijske kulture.

V bistvu so genialni pri Danone:
1. uporaba odpadnega materiala, od katerega bi imeli sicer samo stroške
2. dodajo bakterijsko kulturo navadnemu jogurtu in zaračunavajo premium ceno za manjšo količino jogurta kot pri ostalih artiklih (višji zaslužki za manjši volumen)
3. uboge bakterije imajo omejen rok trajanja, kar pomeni, da je treba vedno znova jest ta jogurt za vzdrževanje kulture v črevesju (kar seveda navaja kupca na vsakodneven vnos - > $$$). Steklenička je pa najbrž mala najbrž tudi zato,da se ti cela stvar ne zagnusi ob vsakodnevnem pitju.
4. Povezovanje artiklov z zdravjem vedno poviša ceno artiklom in s tem zaslužek proizvajalcem. Enako velja za izdelke, ki uporabljajo zraven EKO predpono.

antonija ::

Vecina stvari ki jih je J.F.K. napisal se slisi spet kot marketing (samo v drugo smer).
1&2:Izdelava sira in izdelava jogurta nimata veliko skupnega razen zacetne sestavine: mleka. Bakterijske kulture delajo tovarne za bakterijske kulture in jih proizvajalci jogurtov in sirov kopujejo na tone (ali pa vsaj na kile). "Odpadni material" pri izdelavi sira je lahko kvecjemu sirotka, iz nje se pa jogurta zal ne da narest. Mogoce skute iz kaksnih bolj proteinsko bogatih vrst mleka (ovcje recimo), drugace pa ostane samo sirotka.
3. Uboge bakterije so iste kot v drugih jogurtih. Te bakterija nimajo omejenega roka trajanja, je pa res da bi lahko iz reklam sklepali na to (napacno trditev).
4. Vsako posplosevanje je nevarno, tudi tole. Nekatere stvari na tem svetu so dejansko zdrave ce se jih uziva v pravih dozah in pravih intervalih. Cisto vse pac ne.

Drugace se pa tud ne morem tocno spomnit kaj vse obljubljajo pri reklami za te "zdrave" jogurte. Ce se prav spomnim so precej diplomatski in se izogibajo omenjanja specificnih tezav in trditev da jih njihov jogurt pozdravi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

dba ::

Pa saj ponujajo poiskusne tedne... Če ti ne odgovarja lahko zahtevaš povračilo denarja :D (kar se pomojem, da ne zgodi praktično nikoli)... Je pa žalostno, da lahko javno lažeš, obljubljaš in zavajaš...

Sem pa danes slišal reklamo, ki mi je všeč... Mazda nudi nakup vozila na lizing, pri katerem ne rabiš pologa in pa tudi obroke do spomladi 2010 plačajo "oni"... A lahko grem zdej js do enega salona in kupim to mazdno na lizing in sicer bi lizing vzel za 6 mesecev?

Seveda vem, da to ni možno, ampak v reklami ne povejo, da mora lizing trajati dlje, ali katerih koli drugih obveznosti kupca. Niti ne nemignejo, da obstaja še kak drobni tisk, dodatni pogoji, karkoli... Torej od kupca tudi nebi mogli karkoli zahtevati... Res škoda, da reklamni oglas ni zavezujča ponudba!

antonija ::

Mislim da ne povedat vsega ni narobe, lagat v reklamah je narobe. Vsaj pomojem. Ker vecina reklam precej skrbno izbere kaj bojo povedali, pa (vsaj upam) vecina ze ve da so reklame BS.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

donfilipo ::

To je zelo kompleksna tema, ker se mi pa ne ljubi, bom poenostavil do konca in dal zainteresiranim raziskovati in misliti:)

.....človek ima vgrajen mehanizem samotolažbe in fantaziranja
.....namenjen je sproščanju notranjim hormonom, ki delujejo bolje kot vsako zdravilo ali droga---- pomirjajoče
.....s tem mehanizmom preženemo strese ob nedosegljivih željah: toni ma pa lepo kapo:) ali mercedeza 300SLXXX
.....ker si mercedeza ne moremo privoščiti vklopimo dream mehanizem
.....reklame pa nam dream mehanizem zmedejo do mere, da ta nedosegljivi objekt postane na robu realno dosegljivega
.....nedosegljivi objekt je narejen v pricipu tako, da se ga 'shondlamo' z dreammehanizmom, sicer ga uvrstimo med realno dosegljive nujne objekte
.....če nedosegljivi objekt prestavimo v polje realnega poželenja nas to vzburi in motivira...ne bomo več 'dreamali' ampak gruntali kako kupiti
.....hope in change sta taka objekta in ne rabita Obame...ko ju ta začne prodajati je nekaj premaknil...ni pa rečeno, da se ne bo zmazal:)
.....in potem se začnejo vse težave:)
.....in treba je poudariti tudi, da pravzaprav dreammehanizmi ne delujejo dosti slabše od realne posesti vkolikor imamo pokrite osnovne potrebe, ki jih nemara skrivno zagotavlja vsaka welfare ali socialna država: (recimo en obrok, za silo toplo ležišče, wc in nekaj osnovne higiene)...e? kurac zagotavlja bodo rekli drugi, moraš bit vsaj kriminalec... potem pa ja:)
.....od tod tudi pogosto razočaranje ali nekakšen down, ko nujni objekt dobimo v roke in na drugi strani nek nemir, ko nam nekdo objekte nedosegljivega stalno pomika pred nos, še drugače, kot to zna naša tolažeča domišljija
.....to je srž potrošništva....deluje kot nek dope, a brez umetnih od zunaj vnesenih substanc..običajno:)
.....potrošništvo je srž kapitalizma in mu da podobno motivacijo, kot horse premakne x?x junkijev da dnevno pridobijo vsak cca 50€ in obletajo pol slovenije...vsak posebej:) Brez tega bi naredili vsi skupaj 300m do WC-ja...bolni:) Tudi sistemu brez potrošništva, krepko primanjkuje gonilna sila preko zadovoljitve najosnovnejših potreb in ohranitve najosnovnejše varnosti. Ergo potrošništvo je gonilna sila ni pa zgleda čisto brez stranskih učinkov. Eni pač trdijo, da je potrošništvo dopamin, brez katerega človeštvo ne more napredovati, drugi pa da je dope ki ga bo zrušil v jarek. Pa zdaj dumaj:)

Aja in Actimel...??? navadni jogurt se redkeje povzpne na listo nujnega...super vsezdravi jogurt pa je nek objekt poželenja, ki ga je iz žaklja skritih predmetov poželenja, ki jih navadno tlačimo z realno dosegljivo tematiko, nekdo spretno potegnil na plan in z enostavnim nategom zaslužil miljone. Ali je to kaznivo, bodo pa za dodatne vaše miljone ugotovili vrli pravniki:) Vsekakor je pa precej spretno n tu kake velike pomoči ni, saj od trikov potrošništva pravzaprav živijo tudi mediji obveščanja. In 'mediji osveščanja' jim nekje v predverjih zgolj loščijo šminko in čevlje:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

innerspace ::

Hehe, donfilipo...true:)

Vazno da Actimel dobis v steklenickah, natancneje v plasticnih steklenickah...
8-)

Take reklame so cisti dokaz za to kako smo ljudje lahko butasti, naivni in nategujoci. Pa verjetno se ponosni na vse to.
Pri oglasevalski akciji je pomembno to, da nagovarja vse generacije(lepo je videt dedka in vnucka kako pridno srkata Actimel iz steklenick), tako je prodajni uspeh zagotovljen.
Lepo je biti butast, a srecen...

My friend Bill said once:

dba ::

pa (vsaj upam) vecina ze ve da so reklame BS.


To sem že prej hotel omenit ja - to da vemo,d a so reklame BS, je lahko izgovor, da v njih zavajajo?

Kao: Saj vedo, da je tako ali tako večina pretiravanje, je pa potem res vseeno, če pa si par stvari zraven enostavno izmislimo... In itak ne obljubljamo da se nekaj BO zgodilo, ampak da se LAHKO...

antonija ::

to da vemo,d a so reklame BS, je lahko izgovor, da v njih zavajajo?

Sej uradno kao ne zavajajo, samo vsega ne povejo (ali pa prilozijo mali tisk ki je za vecino neberljiv ali pa tisti zlobodranje na koncu reklam farmacevtov). Dokler ne lazejo (in to direktno lazejo ali pa si izmisljujejo) so pomojem varni.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ABX ::

Mislim da ne povedat vsega ni narobe, lagat v reklamah je narobe. Vsaj pomojem. Ker vecina reklam precej skrbno izbere kaj bojo povedali, pa (vsaj upam) vecina ze ve da so reklame BS.


Ni tako preprosto, reklame delajo na tem da ustvarijo v ljudeh občutek nelagodnosti v kolikor ne koristiš njihov produkt.

P.S: donfilipo je to dosti lepše napisal.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

.:joco:. ::

antonija
Ne vem sicer kaj ljudje pricakujejo ce na embalazi pise "probioticno" ampak to pomeni samo nasprotje od "antibioticno". Ce antibiotik pobija bakterija jim probiotik pomaga pri rasti in deljenju.

PRObiotik = s človeku koristnimi mikroorganizmi polno živilo, kateri konkurirajo človeku patogenim mikroorganizmom.
PREbiotik = hranilo, ki spodbuja rast človeku koristnih MO, ki konkurirajo človeku patogenim mikroorganizmom.

Prebiotiki in probiotiki so koristni, saj zavirajo rast patogenih MO. Antibiotiki pa pobijejo tudi človeku koristne mikroorganizme.

Na kratko: Ne pricakovat (v bliznji prihodnosti) da bo katero od bolj agresivno oglasevanih zivil imelo kaksne posebne zdravilne ucinke. Hrana je hrana, ena je bolj skodljiva, druga manj;

Pa še kako je prehrana pomembna za zdravje. Zdravilno morda res ne, ampak preventivno pa še kako.

Žal se danes res zlorabljajo imena bio, antioksidante, eco ipd. Znanost je namreč na tem področju še dokaj mlada in preteklo bo še kar nekaj vode, preden bodo raziskani vsi mehanizmi.
Dejstvo pa je, da osnovni fiziološki in biokemični procesi so znani in se dokaj dobro ve, kako naj bi vsi ti mehanizmi delovali. Problem jih je le dostavljat ob pravem času na pravo mesto in predvidevat kaj na vse še kaj vpliva.

Ideja pri Actimelu je bila ta, da te MO preživijo skozi prebavni sistem, tako da lahko pridejo na željeno mesto. Poleg tega pa naj bi še pomagala gostota oz. koncentracija le teh. Zato velika koncentracija in majhna flaška.
Koliko je dejansko resnice na tem, pa bi bilo treba pogledat kakšno neodvisno raziskavo (trenutno je nimam časa iskat, ampak sem skoraj prepričan da kje obstaja). Dokler nimamo tega je vse ostalo samo natolcevanje v tri dni.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

ABX ::

Actimel @ Wikipedia

A recent study published by the British Medical Journal[17] suggests that the product could help to avoid antibiotic associated diarrhea and to limit Clostridium difficile infections in elderly patients, information that received some media coverage in the UK.[18] In 2008 some British hospitals decided to use the product as part of the patient's diet to fight the dangerous spread of C. difficile superbug.[19]

More research is going on to determine the effectiveness, or otherwise, of this product in reducing the occurrence of more common illnesses in children attending daycare centers in the US. [20] This trial is listed by the US government website www.clinicaltrials.gov[21] where clinical trials have to be registered prior to their start, in a move to increase overall credibility when studies are financially sponsored by the drug (or food) manufacturer as in this case (proponents of a registry argue that the results of clinical trials with negative results are often not published by the sponsor of the study). The details recorded there state that this study was completed in June 2007 but according to its listing the findings have not yet been published.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Okapi ::

Uboge bakterije so iste kot v drugih jogurtih
To sicer strogo vzeto ne drži, ker uporabljajo svoj patentiran sev bakterij, je pa res, da v praksi ni čisto nič drugačen od kateregakoli doma narejenega ali v trgovini kupljenega navadnega jogurta in so reklame en velik nateg.

O.

Mr.B ::

Se spomnite Actimel akcije 20 % POPUSTA v Avgustu ?
HEc je v tem da se je prej Actimel prodajal v 120ml, v času akcije in dalje pa v 100ml stekleničkah. no tu je 20% ceneje...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

ABX ::

Se spomnite Actimel akcije 20 % POPUSTA v Avgustu ?
HEc je v tem da se je prej Actimel prodajal v 120ml, v času akcije in dalje pa v 100ml stekleničkah. no tu je 20% ceneje...


A ni to prekršek?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

snow ::

Probiotiki so namenjeni povrnitvi bakterijske flore v normalno. Te bakterije, ki sestavljajo probiotik, pa lahko dobimo z jogurtom (ego, actimel...) ali kakšno tableto (Linex).

Za kaj druga to ni. Če pa kdo ve za kakšno resno klinično študijo (dvojno slepa) pa kar na plan z njo.

Majo pa dober marketing, to pa ni kaj ;)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

ABX ::

Probiotični mlečni izdelki na testu
http://www.zps.si/

Edini problem je, da je stran plačljiva. Toliko o zvezi potrošnikov Slovenije ...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vikking ::

Kupi si KEFIR!

shark_nm ::

ammmm no kaj ste se pa sedaj tako spravili na ta actimel... Kaj pa Vitamin C? Ko sploh nima nobene veze s prehladom in odpornostjo, pa je po drugi svetovni vojni začela firma delat vitamin C v prahu o katerem so miti kar leteli na plano in še danes veljajo. Nikjer dokazano ampak če si prehlajen le pij limono, katero stisneš v 80 stopinj C vroč čaj...

grex ::

Probiotiki so namenjeni povrnitvi bakterijske flore v normalno. Te bakterije, ki sestavljajo probiotik, pa lahko dobimo z jogurtom (ego, actimel...) ali kakšno tableto (Linex).

Za kaj druga to ni. Če pa kdo ve za kakšno resno klinično študijo (dvojno slepa) pa kar na plan z njo.

Majo pa dober marketing, to pa ni kaj ;)


Kolikor vem je učinkovitost dokazana le pri Linex (in podobnih) tabletah/kapsulah v zvezi s preprečevanjem driske po terapiji z antibiotiki (po moje je bil amoksiklav, ne vem več).

Tudi za ostale indikacije obstajajo študije, ki pa niso pokazale signifikantnega učinka v primerjavi s placebom.

Da pa nekaj "krepi imunski sistem" pa nikoli nisem točno vedel, kaj dejansko pomeni. Približno tako kot "deluje zdravilno", "očisti telo strupov" in podobne populistične fraze.

.:joco:. ::

Kaj pa Vitamin C?

Sej tudi vitamin E, ki naj bi bil oh in sploh antioksidant, se je izkazal za bolj škodljivega kot ne.
Kar še ne pomeni, da vitamina E ne rabimo. Le vse interakcije nam še niso jasne.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

donfilipo ::

No ja dejansko ne gre meniti tako na splošno, da so vsi novi izdelki nateg. Večina reklamiranih ali celo samo razstavljenih SO vendarle skozi dolgo obdobje ali cenejši, udobnejši, varnejši in kakorkoli boljši. Včasih pa tudi samo trik. In to precej podel psihološki. In ja. Obstaja zakonodaja, ki to regulira in je težka najmanj 10kg;) Je pa treba biti pošten in si priznati, preden se podate v mučne postopke, da ste vendarle v zmedi kupili čudež, ne glede na to, ali deluje ali ne. Bi bili jezni in to upravičeno le, če dokazano škoduje. Torej, ko kupujete, vedno nekako nasitite neko poželenje, ki je nazastiljivo in to veste vsi. Točne mehanizme pa povsem jasno in kontradiktorno:) za skromno nadomestilo razlagajo geniji tipa Žižek ali Lacan. No ko te predelate in obvladate kot prešernovo vrbo, pa menim, da vam že pripada akademska medalja in skromen kruh:) Nategovati pa se pustite skupaj z njimi naprej:) Ironično: se bojim, da bom actimel ravno jutri po dolgem času v zmedi spet kupil:) Pa se imam za racionalno bitje. Kako strašna slepota je človeka:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Kako strašna slepota je človeka:)
Eh, kaj češ, nobody's perfect.

Jaz sem par dni nazaj pri najboljšem sosedu za 5 € kupil komplet škatel Lock&Lock, ker je bil 80% popust, čeprav bi težko rekel, da jih nujno potrebujem:-)

O.

ABX ::

Jaz v trgovino, če se le da, grem z polnim želodcem, tako da me slikice ne pretentajo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

bakki ::

Sem pa danes slišal reklamo, ki mi je všeč... Mazda nudi nakup vozila na lizing, pri katerem ne rabiš pologa in pa tudi obroke do spomladi 2010 plačajo "oni"... A lahko grem zdej js do enega salona in kupim to mazdno na lizing in sicer bi lizing vzel za 6 mesecev?

Seveda vem, da to ni možno, ampak v reklami ne povejo, da mora lizing trajati dlje, ali katerih koli drugih obveznosti kupca. Niti ne nemignejo, da obstaja še kak drobni tisk, dodatni pogoji, karkoli... Torej od kupca tudi nebi mogli karkoli zahtevati... Res škoda, da reklamni oglas ni zavezujča ponudba!


Lizing traja 72 mesecev, tako da podarjen popust ni ravno gromozanski... Marketinški trik, kot vedno :)

gzibret ::

Jaz vem samo, da bi naj imeli boljši učinek razni acidofilni jogurti, ki vsebujejo acidofilne bakterije (Lactobacillus acidophilus), ki nekako lažje preživijo nizek pH v želodcu in delujejo blagodejno na prebavo, še posebej med kakšnimi antibiotičnimi tretmaji.

Linex kapsule pa so zapakirane bakterije v kapsulah, ki so narejene, da se razgradijo šele v dvanajsterniku, ko pH dovolj zraste.
Vse je za neki dobr!

hokuto ::

Probiotični mlečni izdelki na testu
http://www.zps.si/

Edini problem je, da je stran plačljiva. Toliko o zvezi potrošnikov Slovenije ...



jaz sem videl verjetno prav ta test, ko ocitno se ni bil placljiv in kolikor se spomnim, je slo samo za ugotavljanje dejanske prisotnosti koristnih bakterij v testiranih jogurtih, ne pa kako se obnese uzivanje seveda. rezultat je bil, da so prakticno vsi jogurti imeli tako malo bakterij (ali pa so bile mrtve), da je njih mozen koristni ucinek bil nemogoc, oz. si niso zasluzili naziva probioticni, actimel pa je sigurno bil med tistimi redkimi, ki jih je imel (po njihovem) primerno kolicino.
doke!

antonija ::

Evo zdele sem pozorno poslusal reklamo za Actimel in gre takole:

"Actimel _lahko_ poveca stevilo ?imunskih? celic in s tem [same super duper zdrave stvari]".

Za besedo "imunskih" nisem ziher je pa 100% v tem smislu. Skratka reklama oblublja da Actimel ne nardi prav nic ampak obstaja pa moznost da se stevilo teh celic poveca. To je vse kar trdijo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

hunter01 ::

Danes so na busu imeli reklamo in so jogurte Activia zastonj delili, zraven pa še reklamne letake.

oldguy ::

Haha, donfilipo, true, true!

Smo vsi na istem vlaku, pa redkokdo skoči dol...

dejanslo ::

Kolegica dela raziskovalno nalogo na to temo in pravi, da je bila presenečena nad pozitivnim vplivom probiotikov na intestinalne celice. Pravi tudi, da ne delujejo le žive bakterije, temveč tudi mrtve in celo le delčki njihove celične stene.
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dejanslo ()

Mehmed ::

Kje je kakšna agencija, razen zveza potrošnikov, ki bi jih po prstih, da naj nehajo s takšnimi zavajujočimi reklamami?


Sej je bilo pred casom receno nekaj v smislu, da so nasi tovrstni izdelki enaki po kvaliteti, samo da jih mi ne moremo zaradi nase zakonodaje tako reklamirat.

Mogoce je ze kdo omenu, ni se mi dal brat teme.

fosil ::

Vsi jogurti pozitivno vplivajo na bakterije v želodcu, to je že dolgo znano.

Vprašanje pa je, kako ti bakterije v želodcu pomagajo pri prehladu, kar recimo oglašujejo v reklami.
Tako je!

antonija ::

Vprašanje pa je, kako ti bakterije v želodcu pomagajo pri prehladu, kar recimo oglašujejo v reklami.

Oni oglasujejo da _naj_bi_ njihov jogurt pomagal da ne dobis prehlada... imunski sistem in te zadeve. Nikjer ne omenijo da pomaga ce si ze bolan.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

.:joco:. ::

Tale podcast da dober vpogled v to, kaj je danes znanega o probiotikih.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

fosil ::

Oni oglasujejo da _naj_bi_ njihov jogurt pomagal da ne dobis prehlada... imunski sistem in te zadeve. Nikjer ne omenijo da pomaga ce si ze bolan.

Kakorkoli.
Mene zanima kakšno vezo imajo bakterije v želodcu in prehlad, ki je virusna okužba?
Tako je!

Okapi ::

Teoretični gre nekako takole. Zaradi jogurta si na sploh v boljši zdravstveni kondiciji (zaradi boljše prebave in podobnega). Ker si v boljši zdravstveni kondiciji, ti tudi imunski sistem deluje bolje. Zato se lažje upreš virusom.

Ampak tu sta dva velika če-ja. Ali si zaradi jogurta res v boljši zdravstveni kondiciji, in ali so nekateri jogurti v tem pogledu res boljši od drugih.

O.

antonija ::

Ampak tu sta dva velika če-ja. Ali si zaradi jogurta res v boljši zdravstveni kondiciji, in ali so nekateri jogurti v tem pogledu res boljši od drugih.

Tole. Najlepse pri vsej zadevi je pa to da vse kar rabim(j)o je en oz. dva clanka kjer bo stvar ovrzena ali dokazana. Pa nekoga ki bo stvar financiral in izpeljal poskuse seveda :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

.:joco:. ::

Saj je v onem podcastu dokaj natančno razloženo.

Jemanje probiotikov pri zdravem prebavnem traktu je podobno kot sajenje trave v tropskem gozdu.

Ja, če je požar in tropski gozd izgine (npr. jemanje antibiotikov), je fajn nekaj posadit, da ne pride do erozije. Ampak ponavadi se slej kot prej nazaj zaraste to kar je bilo prej.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Stra ::

V tem momentu ne najdem direktnega linka, ampak šlo je za neke teste s strani evropske (ne vem natačno) zdravstvene organizacije, kjer so testirali razne probiotične (in podobne) produkte. Ugotovili so, da v človeku niti približno ne naredijo tistega, kar pravijo marketingarji. Ko je Danone to videl, so očitno cviknili in svoje produkte umaknili iz testa. Zakaj neki?

Nekaj v tem stilu:
http://www.who.int/bulletin/volumes/87/...

Okapi ::

Dejstvo je, da Danone za svoje trditve nima zaupanja vrednih znanstvenih dokazov. V bistvu bi morali oni dokazati, da so njihove trditve resnične, ne da se drugi trudijo dokazati, da niso.

O.

k4vz0024 ::

in dokler tega ne stori, lahko to štejemo za zavajajočo reklamo:|

Okapi ::

Jasno. Evo, ravno v tem hipu sem slišal reklamo. Pravijo, da poveča število obrambnih celic (to je posredno teoretično mogoče) in da poveča njihovo obrambno sposobnost (to pa je tudi teoretično nemogoče, ker bi moral na nek način vplivati na gene, od katerih je to odvisno).

O.

fosil ::

Nisem siguren, ampak zdi se mi, da v reklami rečejo LAHKO poveča...

Kar pomeni da lahko naredi tudi nič.
Tako je!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pomnožiti probiotike doma?

Oddelek: Loža
426680 (2662) fosil

Probiotiki

Oddelek: Loža
91846 (1629) Gladi
»

Jogurti "Na planincah" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8115740 (12208) Mr.B
»

Helicobacter Pylori

Oddelek: Loža
3614764 (1302) rdecaluc
»

Actimel (za krepitev odpornosti): je to res to ?

Oddelek: Loža
153091 (2787) undefined

Več podobnih tem