» »

kvarjenje alpskega mleka ?

kvarjenje alpskega mleka ?

Brane3 ::

Mleko se skisa, to je vsakodnevni pojav. Kvari se redkeje.

Ampak alpsko mleko naj se ne bi skisalo po nekaj dnevih.

Pred seboj imam liter alpskega mleka, ki je dobilo čuden okus po dveh dneh.

Ni postalo kisoto, temveč jej dobilo tak čokoladasto smolast pridih.
Po opisih v medijih od zadnje afere na kitajskem se zdi, da se v grobem ujema s kloramfenikolom...

KOliko različnih mehanizmov kvarjenja mleka sploh obstaja v praksi, pleg znanega kisanja ?
  • zaklenilo: zee ()

FrRoSt ::

Če se mleko pokvari se SKISA!
Alpsko mleko je sterilizirano, se pravi: pasterizirano! v njem so uničeni vsi mikroorganizmi!! In lahko zdrži dolgo časa sterilno zapakirano tudi na sobni temperaturi...

Če ga pa odpreš, potem ga moraš hraniti v hladilniku na nizki temperaturi, ... saj rata pokvarljivi in se SKISA!

IMAŠ PREGANJAVICE!!

Poišči si POMOČ! Drugače se ne bo končalo dobro in se bo SKISALO tudi tebi!! ;((
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

pegasus ::

Pokvarijo ga mikrobi, ki si jih vanj zanesel ti. Kako grozno se sedaj počutiš? ;)

Ganon ::

Brane3 je izjavil:

Po opisih v medijih od zadnje afere na kitajskem se zdi, da se v grobem ujema s kloramfenikolom...


Kaj jaz berem na slo-techu ... ;((

kingsix ::

Mogoče pa si kupil čokoladno mleko, imajo tudi to v 1l tetrapaku =)

Redorange ::

Alpsko mleko traja zaprto do datuma, ko ga pa enkrat odpreš traja 2-3 dni v hladilniku. Si ga imel na hladnem?

Zgodovina sprememb…

MasterTade ::

Če imaš pred seboj liter, koliko si ga sploh spil? :D
Mors omnia aequat

Tarzan ::

Odvisno od tega katere bakterije prilezejo notri. Glede na to, da je alpsko mleko sterilizirano, lahko notri cepiš hote ali nehote karkoli in ni nujno, da se skisa.

Furbo ::

Če recimo piješ direkt iz tetrapaka..
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

bambam20 ::

Redorange je izjavil:

Alpsko mleko traja zaprto do datuma, ko ga pa enkrat odpreš traja 2-3 dni v hladilniku. Si ga imel na hladnem?



Traja tudi dlje, saj po okusu ni zaznati, da se je pokvarilo.

matobeli ::

Po mojih izkušnjah se trajno mleko redko skisa v pravem pomenu. Predvsem pa ne v 2-3dni v hladilniku. Prej 14dni+

Ponavadi se "pokvari", nastanek grudic trdne snovi in prozorno zelene vodice, grenk okus, vonj po plesnivosto/stari hrani.

Čisto drugače kot se skisa sveže mleko npr. Loških mlekarn ki ga komot piješ kot kislo mleko ko se skisa po 4 dneh v hladilniku.

Glugy ::

FrRoSt je izjavil:

Če se mleko pokvari se SKISA!

Kljub temu pa prodajajo kislo mleko ki ni pokvarjeno : ] Torej kislosti pri mleku ni moč enačit z pokvarjenostjo. Je odvisno od situacije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater mlek kupujete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20425636 (12238) ales85
»

Kako pomnožiti probiotike doma?

Oddelek: Loža
426679 (2661) fosil
»

"Alpsko mleko" predvsem iz Madžarske? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28947838 (39283) globalna80
»

Mleko iz mlekomata (preverjeno) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18237802 (33235) Terman
»

Tema o čokolinotu/čokolešniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
667779 (6296) krucymucy

Več podobnih tem