» »

Actimel le navaden jogurt

Actimel le navaden jogurt

1
2
»

SmeskoSnezak ::

Jaz vidim problem tudi v tisti poskusni dobi. Saj naj bi dobili denar nazaj. Kak pa definirajo, ali je Actimel delovanje telesa "izbolšal" ali ne?
@ Pusti soncu v srce... @

Tear_DR0P ::

največji hec je da pri nas zares pretiranio oglaševanje ni prepovedano - ker vsak normalen človek ve da gel za ročno pomivanje posode le te ne pomije sam - kje pa je meja med laganjem in zares pretiranem oglaševanju pri actimelu?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

guest #44 ::

Se samo meni zdi ampak je pretirano oglaševanje uničilo pomen oglaševanja.

Lepa analogija....slabo oblečene ženske na plakatih so že tolko gor, da dobesedno me ne pritegne več gledat, kot nekoč ko ni bilo tok pogosto.

Isto gre pri reklamah, enostavno jih moja podzavest ignorira ker je že tok zabašena z njimi. Pomojem reklame bi imele večji efekt če bi bile redkeje predstavljene.

antonija ::

Tvoja zavest jih ignorira... na podzavest (premisli kaj beseda pomeni) pa nimas ravno veliko vpliva in cisto mozno je da reklamarji ciljajo na to funkcijo mozganov.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pyr0Beast ::

Reklamiranje z vrivanjem frejmov v filme je prepovedano: Podzavestna propaganda. Dobro bi bilo tako stran zriniti še ostale.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Reklamiranje z vrivanjem frejmov v filme je prepovedano:
Reklamiranje z vrivanje sličic je pravljica, urbani mit. Poskusi enkrat v video vstavit en frame (5 minut dela z računalnikom) in se boš lahko sam prepričal, da se čisto lepo vidi, da je en frame vstavljen. Ne moreš sicer prebrati drobnega tiska na njem, ampak v vsaki reklami, kjer bi kdo kaj takega poskusil, bi bilo iz aviona opazno, da je neka motnja.

O.

Pyr0Beast ::

Seveda da je annoying in opazno. Probaj tole;



Si tole prec opazil ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Jaz v tem zelenem fleku ne prepoznam dolarja, pa če dva dni buljim vanj.

O.

Pyr0Beast ::

Zelenjava pa tudi ni.

Vsake oči imajo svojega malarja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

T0RN4D0 ::

No zadnjih par postov nisem prebral, samo vseeno. Mislim da je jogurt pač še en v vrsti jogurtov. Ni popolnoma enak kot ostali, ni pa rečeno da je kaj boljši od ostalih. Ga ne kupujem niti nisem noben fan, pa vseeno;

Uživanje jogurtov dobro vpliva na prebravo. Actimel pač ogromno zmeče za promocijo, in lahko potem uspešno kasira za svoj izdelek. Tako kot je coca-cola pač še ena v vrsti kokakol (seveda niso vse iste, ampak tule bi vsi rekl da je generalno isti jajc..) lahko za flašo gladko pokasirajo 500% več kot pa poceni konkurenti.

Druga stvar pri teh (potencialno) zdravih rečeh je pa po mojem ravno v placebo efektu. Bral sem študijo, v katerij ljudje ki so uživali dražja (sicer identična) zdravila doživljali boljše rezultate kot tisti s poceni zdravili. Tako je čisto verjetno, da ti jogurt za 1€ bolje uredi prebavo kot tisti za 25c. Če pa jogurt vržeš v laboratorij, je pa isti jajc, tako kot primer z zdravili.


Skratka, za mene je actimel običn high class jogurt. Zakaj toliko stane je pravzaprav vseeno, zaradi mene lahko zaradi pakiranja. Če kdo misli da je v njem kaj čudežnega, je pač teslo, ampak saj v nobeni reklami še niso prvo prebral drobnega tiska in nato zdolgočaseno povedal da "mi prodajamo pa en čist navadn jogurt, za čist povprečno ceno z zastarelim dizajnom, hvala da ste z nami"...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Spajky ::

Jest kupim v Šparu Kefir in planika kislo mleko; ko popijem, še parkrat vlijem mleko v flaše in počakam, da se naredi spet :8) še bistveno ceneje ... pa ni treba, da me nategujejo s temi Actimeli ipd. 2x dragimi sranji pa 3x manjšo količino 8-) .Ko so reklame, pa hitro preklopim drugam : mam že za vsako postajo tako dober timing občutek, da ravnopravi cajt preklopim nazaj >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gruntfürmich ::

Ko so reklame, pa hitro preklopim drugam : mam že za vsako postajo tako dober timing občutek, da ravnopravi cajt preklopim nazaj >:D


ja, so se ti že usedli v podzavest :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

shark_nm ::

ammm mal offtopic ampak si bom sposodil temo

Rad bi si doma naredil probiotični jogurt. V mleko daš notr mal jogurta in pustiš na sobni temp... nobena znanost. Zanima pa me ali bi se kulture dobrih bakterij razmnožile tudi v mojem jogurtu. Če bi npr delal test ali bi bilo prisotno vsaj podobno število dobrih bakterij ali nebi bilo učinka

Mnenja?

lp

Mr.B ::

Glej Kefir ti je za te zadeve najbolj uporabna zadeva. Drugo raje konkretno razišči, saj lahko narediš vse kot prej nekaj, kar ni ravno zdravo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Tudi jogurt načeloma ni težko delati. Poguglaj how to make probiotic yogurt.

O.

shark_nm ::

jogurt sam znam naredit...saj daš samo jogurt v mleko z isto maščobo in to je to...nmaš kaj za*** samo zanima me ali bo imel enako število probiotičnih kultur oziroma vsah približno vrednost. Kefir mi pa ni dober... še jogurt ko naredim ga zmešam z gozdnimi sadeži... hmmmm mogoče bi tudi kefir

gzibret ::

> jogurt sam znam naredit...saj daš samo jogurt v mleko z isto maščobo in to je to...nmaš kaj za***

Tisto kar delaš ni jogurt. Jogurt načeloma sestavljajo termofilni laktobacili in streptokoki. Če želiš naredit PRAVI jogurt, potem moraš mleko kisati pri povišani temperaturi, tam nekje med 30 in 40 stopinj celzija.

Glede tvojega vprašanja pa je težko rečt. Tako po občutku, bi se tudi tiste probiotične kulture morda bolje namnožile tam nekje okoli telesne temperature.... Ugibam.
Vse je za neki dobr!

shark_nm ::

Ok ker nisam napisal popolnega postopka vam dajem link: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID... Mleko segreješ, nekje piše da zavre nekje da ne sme. Jaz ga samo segrejem nekako na oko. Potem pa pokala jogurt not, pravijo da nekak 2% jogurta glede na mleko... In pustiš čez noč, najbolje na temperaturah ki so za bakterije idealne...okrog 30 s. celzija.

Evo da nebom čisto off topic tule je kao nek test: http://www.zps.si/testi-vip/hrana-in-pi...

Jutri se lotim izdelave sam. Kupil bom več probiotičnih jogurtov, in jih zmešal da dobim kar se da čim več različnih proiotičnih bakterij. Širši kot je spekter nekako bolje je se mi zdi. Saj nekomu koristijo ene drugemu druge bakterije...Kam bi ga nesel v analizo :)?

antonija ::

jogurt so termofilne (termo-toplota; filne-ljubece) bakterije, zato se jogurte "kuha" (tam okrog 40°C rabis se mi zdi za najvisjo aktivnost bakterij). Ko je stvar skuhana vlijes v loncke in ohladis.

Drugace pa ne vem kaj rpicakujes od tvojega super-jogurta, ki bo kot kaze kombinacija vseh dostopnih jogurtov, ki imajo v imenu besedo "probioticno". Jogurt tako-ali-tako ni nek caroben eliksir ki te ozdravi vseh bolezni in ti vrne zivljensko vitalnost in uravna tvojo bioenergije na globalno... (lotsa crap back there, huh? :))
Jogurt je fermentirano mleko. Kislo po vrhu vsega. Bakterije v jogurtu bojo mogoce res prezivele do tvojega crevesa, ampak tam ze imas bakterijsko floro in obstaja zelo majhna verjetnost da bo katerikoli jogurt kaj spremenil. Ce si pa slucajno ravnokar zakljucil s kaksno hardcore dozo antibiotikov (sirokospektralnih) potem ti bo pa vsak jogurt (tud tisti tanajbolj cheap) priblizno enako pomagal da se bakterijska flora nazaj vzpostavi, ne rabis jogurtov z "probioticen" v imenu za dosego tega cilja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Okapi ::

Vprašanje je v resnici tehnično. V jogurtu imaš različne vrste bakterij in vprašanje je, ali lahko doma na preprost način narediš "actimel", se pravi jogurt z enako sestavo bakterij, kot so v izvirniku. A so te koristne ali ne je drugo vprašanje, ki nas na tem mestu ne zanima.

Odgovor je pa odvisen od tega, kako probiotični jogurt delajo v Actimelu. Če ga delajo na klasičen način, se pravi v bistvu tako, kot bi ga delal doma, samo da pač v industrijskem obsegu, potem kupiš en lonček v trgovini in naprej sam delaš jogurt ter prihraniš precej denarja.

Možno pa je, da se te Actimelove probiotične bakterije v konkurenci z vsemi drugimi bakterijami v jogurtu in mleku ne znajdejo dobro in prej ali slej izumrejo. Pri Actimelu jih v tem primeru gojijo posebej, ločeno od ostalega jogurta, in potem na koncu vse skupaj zmešajo in napolnijo lončke.

Če je tako, potem bi moral doma najprej iz v trgovini kupljenega jogurta izolirati probiotične bakterije in jih posebej gojiti v sterilnih pogojih.

O.

kixs ::

Sem pred kratkim gledal eno oddajo v BBC seriji Truth About Food, ki se je dotaknila tudi probioticnih bakterij. Rezultat je bil, da probioticen jogurt kot tak relativno zelo malo doda teh bakterij. Na drugi strani pa je prehrana z dodatki cebule, cesna, brokolija zelo pomnozila te bakterije v crevesju. Testirali so dve kontrolirani skupini, ki so sicer jedli enako hrano s tem, da so eni dodatno jedli jogurt, drugi pa ze prej omenjeno zelenjavo.

Glede na to, bi rekel, da za zdravo prebavo, jejte raznoliko zelenjavo.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

.:joco:. ::

They're called prebiotics.

Drugače pa ima Danone patentirane te L.casei bakterije, ki imajo dost širok razpon temperatur in pHja, kjer prežvijo, tako da jih imo ne bi bilo težko gojit. In glede na to da so mlečne bakterije, jih je verjetno najlažje gojiti v mleku.

Kar se učinkovitosti tiče, pa je blo omenjeno že večkrat, da je pitanje s probiotiki useless. Vsaj pri zdravem črevesju nima nobenih vidnih bonusov.

Glede analize pa, na biotehniški imajo verjetno največ opreme v slo za MO. Ampak ne verjamem, da si lahko privoščiš, oz. da se ti splača delat kakšno masno spektografijo al pa kaj podobnega.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

antonija ::

Lej jogurt se nardi tako kot se je jogurt ves cas delal. Ce si arabec vzames staro leseno posodo (v keri so ze tvoji predniki delal jogurt, pa nihce tocno ne ve zakaj ravno tista lesena posoda tko fajn dela), vanjo vlijes mleko, postavis nekam ven da po bajti ne smrdi (pokrijes s kaksno krpo da ni glih jogurt poln muh), pocakas nekaj ur (verjetno je bolje ce kar cel dan, ni nobene skode), zadevo ohladis na prijetno temperaturo, profit!!!

Kar se pa crevesja tice je pa stvar takale: Crevo je "zasvinjano" z sirokim spektrom bakterij, ki delajo veliko razlicnih stvari. Needless to say brez teh bakterij v crevesu umremo, ampak po drugi strani nam te iste bakterije skodujejo tudi ce bi jih imeli se kje drugje kot samo v prebavnem traktu. Na crevo dejte rpobat gledat kot na eno posodo, v katero prihaja zmleta hrana pomesana s slino in zelodcnimi sokovi. Ta hrana potem (s pomocjo) bakterij zgnije do manjsih elementov, ki lahko prehajajo skozi membrane celic v kri. Ce na krtako povzamem: Posoda polna bakterij in razpadajoce, gnile, smrdljive in nic kaj okusne hrane (in vsega drugega kar ljudje pogoltnemo).

Zdej pa dej zdraven en jogurt (pa magari vsak dan ce hoces). Kaj mislite da se bo spremenilo?

_Ce_ bi se bakterije iz jogurta bolj uspesno mnozile kot "nase" bakterije potem bi jogurt "pojedel" vsa hranila in bi dokaj hitro imeli v crevih samo se bakterije iz jogurta (ki jih imamo ze tko-al-tko, oz. vsaj podobne). Ker se to ne zgodi lahko sklepamo, da je prej omenjena gnijoca mesanica odporna na vnos novih organizmov z jogurtom in da je to vbistvu skoraj nic ne gane.

Druga stvar pa je ce prej pobijes vecino crevesne flore (BTW to je lep izraz za tisto gnilo corbo) potem pa moras nazaj "zasadit" taprave bakterije, tam pa jogurt lahko pomaga.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Okapi ::

No ja, če smo čisto natančni, ni tako zelo preprosto. Bakterije iz Actimela bi bile lahko teoretično tudi boljše (za ljudi bolj koristne) od tistih, ki jih imamo od prej v črevesju, ker so pač "narejene" z umetnim izborom, lahko pa bi bile tudi z genetskim inženiringom. In bi bilo torej koristno, če bi "staro" črevesno floro zamenjali z njimi.

O.

Tear_DR0P ::

actimel se še po nečem razlikuje od domačega jogurta - 5% sladkorja :D na 100g jogurta pride 5g sladkorja, to je toliko kot v eni vrečki, ki jo dobite v kavarnah zraven kave ali čaja.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

antonija ::

Nacelno je vseeno ce so bakterije iz jogurta "bolj koristne", ker bojo dokaj hitro pocrkale, oz. jih bojo premagale ta "domace" bakterije. V crevesu se ne gremo karitasa in pomoci sibkejsim, ampak pobijemo vse kar ni sposobno prezivet. Jogurt included.

Menjat celotno crevesno floro z umetno vzgojena pa tud ne vem ce ze znamo, oz. ce si upamo to narest na cloveku (se za nizje organizme ne vem ce bi kdo to hotel pocet). Nase crevesne bakterije so fit-for-purpose oz. vec kot dovolj dobre za to kar pocnejo, tko da vsa ta forsiranja o probiotikih so ze v osnovi mickeno zgresena...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

imagodei ::

> "Jest kupim v Šparu Kefir in planika kislo mleko; ko popijem, še parkrat vlijem mleko v flaše in počakam, da se naredi spet"

BTW (nisem gledal, ali je že kje napisano), a je za domače izdelovanje kefirja/jogurta treba nabavit domače mleko, ali je tudi pasterizirano/homegenizirano/UHT obdelano dovolj dobro?

Če za seme uporabljaš že izdelan kefir/jogurt, a je tudi treba dvigovat temperaturo na 40 C?
- Hoc est qui sumus -

antonija ::

Ce dodas zdraven jogurt/kefir je kar se tehnologije izdelave tice vseeno, vecini so pa bolj vsec izdelki, narejeni iz surovega mleka (ki pa ni uporabno za daljse hranjenje oz. daljse transporte).

Jogurt oz. bakterije ki mleko fermentirajo v jogurt so najbolj aktivne pri okrog 40°C. Tud ce jih pustis na 20°C bojo se vedno nekaj pocele, ampak je vecja verjetnost da jih bojo "premagale" bakterije ki so bolj aktivne pri 20°C (siri in kislo mleko in take stvari).

Ubistvu gre tkole z mlecnimi izdelki: "Odkritja" mlecnih izdelkov se strasno lepo ujemajo s povprecnimi temperaturami na mestih odkritja. Arabci so "odkrili" jogurt, grki svezi sir, pol pa ko gremo proti severu naletime na vse vrste poltrdi in trdih sirov, etc. Poglej iz kje kefir izhaja in bos lahko na oko ocenil pri kateri temperaturi bojo bakterije, ki fermentirajo mleko v kefir, najbolj aktivne (ali pa pogooglaj8-)).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kixs ::

Ali obstaja kaksna raziskava, ki dejansko pravi, da pitje raznih jogurtov/kefirjev/..., poveca st. probioticnih bakterij?

Ker, ze prej omenjena oddaja, to dejansko ovrze!

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

antonija ::

"poveca bakterije"?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

shark_nm ::

ammm v našem črevesju so pa katere vrste bakterij? Pomoje da ravno te, katere vsebujejo probiotični jogurti. Kaj pa probiotiki tablete s katerimi si pomagamo ko se naša flora podre(antibiotiki,driska,bolezni), vsebujejo enake bakterije kot jogurt. Samo razliak je ta, da jogurt si ti sam doma narediš, škatlica tistih probiotikov pa kar nekaj stane. Sam imam kronično bolezen in imam floro prav gotovo porušeno do amena.Tako da vsakodnevno pitje probiotičnega jogurta bi že mral imeti učinek. Edino kar doganjam je to kar je okapi potrdu, ali bi mi ratalo narediti enako kvaliteten(dovolj živih sevov) jogurt. Pomoje bi se dalo celo bakterije katere so v probiotičnih tabletah vzgojiti v DIY jogurtu. Ammm sama analiza niti ni draga, prej zamudna. Delali smo v šoli. S sterilno zanko namnožiš na agar in potem po inkubaciji šteješ seve . Vem da smo vsi klel ko smo tisto štel(mogoče odnesem svoj DIY jogurt v šolo in nahecam naj mal tamali za prakso delajo :)

kixs ::

"poveca bakterije"?


Poveca kolicino teh bakterij!

antonija ::

Ce vzames jogurt, ga zmesas v mleko in pustis stati na temperaturi, kjer so bakterije najbolj aktivne, se bojo razmnozile. Ker so bakterije precej primitivna bitja in se mnozijo s celicno delitvijo, bos tehnicno gledano dobil klone prvotnih bakterij (bolj podobno pa ne gre).

Edino okus zna bit nenavaden (mnozneje bakterij in fermentacija sta loceni zadevi).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Okapi ::

kjer so bakterije najbolj aktivne, se bojo razmnozile.
Samo ne smeš pozabit, da imaš različne bakterije, ki se različno hitro množijo, tako da ni nujno, da boš v eni sami posodi dobil optimalno mešanico, oziroma da bo najbolj zaželenih bakterij največ.

O.

antonija ::

Industrijski jogurti so ponavadi narejeni iz bakterij, ki so najbolj aktivne pri zelo podobnih temperaturah. Par stopinj razlike mogoce. Poleg tega imajo inkubacijske tanke skalibrirane na tapravo temperaturo da zadeva poteka cim hitrejs in da je okus taprav.

Doma tega 100% ne mores doseci, razen ce nisi bolj extremen geek ki ima doma dovolj elektronike za to izpeljat, pa se v tem rpimeru se bos moral it trial and error dokler ne najdes optimuma.

Drugace pa lahko kulture za fermentacijo mleka kupite v vreckah (ne morem se spomnit kdo jih pri nas prodaja, ampak kaksne kmetijske trgovine bi lahko imele take zadeve) kjer lahko izbiras med razlicnimi bakterijami, jih poljubno mesas med sabo, etc. Ampak to spet vzame cas (in to niti ne tolk malo casa) pa seveda denar. Amapk ce enkrat vzgojite jogut ki vam je res vsec, ga lahko v neskoncnost klonirate in bo za vedno samo vas :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

.:joco:. ::

Da ne bo kdo zmotno mislil (glede na prejšnje poste), kaj dosti tistega, kar bakterije v našem debelem črevesju "predelajo" ne pride v krvni obtok. Našo hrano razgrajujejo encimi.
Za razliko od prežvekovalcev, ki imajo predželodce, kjer se vrši fermentacija, in tako lahko živijo od slame (celuloza).

Pa tudi zaenkrat se ni pokazalo, da bi uživanje probiotikov dolgoročno spreminjalo črevesno floro, saj se le ta dokaj hitro sama vzpostavi nazaj na prejšnjo sestavo. Govorimo seveda o zdravem črevesju.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

antonija ::

Ljudje ne moremo vsega prebaviti sami (z sintezo tapravih encimov) in potrebujemo bakterije za precej tipov substanc. Sploh glede na dolzino nasega prebavnega trakta in vse mogoce vrste zivil, s katerimi se prehranjujemo.
Velik del vse hrane pa se vedno predelajo encimi, ne pa vse in tudi ne vecino.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

.:joco:. ::

Ja, bakterije sintetizirajo nekaj vitaminov, ki se absorbirajo v debelem črevesju. Poleg vode.
In ja, nekaj celuloze se lahko tudi predelane absorbira zaradi MO.

Večino se absorbira v tankem črevesu.

Je pa kar nekaj rastlinojedcev, ki niso prežvekovalci (konji, zajci...), in imajo bolj pomembno vlogo debelega črevesa.
Zajci naprimer celo vsake toliko časa "pokakajo" eno kugljico, ki jo potem pojedo. Znano kot cekofagija.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

fosil ::

Iz BBC-jeve oddaje Truth about food
klik
Pa še video
klik
Tako je!

antonija ::

Gut flora @ Wikipedia

Bakterije rabimo za prebavljanje mickeno bolj kompleksnih ogljikovih hidratov (energije, basicaly), celuloze pa clovek ne prebavi sploh. Samo mirno jo poserje.

Poleg prebavnih funkcij je pa se kar nekaj precej pomembnih rpispevkov zaradi katerih je nase zivljenje lazje.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

.:joco:. ::

Celuloza == polisaharid == kompleksen ogljikov hidrat.
Ubistvu sploh ni tako kompleksen, ker je ena sama dolga veriga glukoz. Je pa kompleksen za razgradnjo.
Je pa res, da se je prebavi zanemarljivo malo, oz. imajo že bakterije bistveno manj časa in koncentracije, kot pri prežvekovalcih, da bi se konkretna razgradnja sploh začela.

// edit:
plus to, seveda, da bakterije porabijo veliko materjala zase, vse to pa potem izločimo. Medtem ko prežvekovalci prebavijo bakterije. In a nutshell.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: .:joco:. ()

.:joco:. ::

No, kot že rečeno, ima aktimel pri zdravi črevesni flori zanemarljive oz. ničelne učinke.

Če pa pride do hude črevesne infekcije, take da ne primejo niti antibiotiki, potem bo, kot zgleda zadnja rešitev transplantacija črevesne flore.

http://www.nytimes.com/2010/07/13/scien...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

.:joco:. ::

Namest jogurta rajš otrobe al pa solato!
http://www.newscientist.com/article/mg2...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pomnožiti probiotike doma?

Oddelek: Loža
426680 (2662) fosil

Probiotiki

Oddelek: Loža
91846 (1629) Gladi
»

Jogurti "Na planincah" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8115740 (12208) Mr.B
»

Helicobacter Pylori

Oddelek: Loža
3614764 (1302) rdecaluc
»

Actimel (za krepitev odpornosti): je to res to ?

Oddelek: Loža
153091 (2787) undefined

Več podobnih tem