Forum » Elektrotehnika in elektronika » PLC to Servoregulator: Pulse train problem
PLC to Servoregulator: Pulse train problem
nihce ::
Pozdravljeni.
Soočen sem s problemom. Imam PLC, ki pošilja pulse traine (preko funkcije absolut position control) v servoregulator, ta pa naprej servomotorju. Problem ki je nastal je, da se servomotor ne premakne za zapovedano frekvenco. Če pošiljam pulse traine motorju direktno preko servoregulatorja mi kaže resolver pravilne podatke. Ako pa pošiljam pulse traine preko krmilnika prihaja do napake pri repeticijah (pri 100 repeticijah približno 8 stopinj)To kaže tako ločena merilna naprava kot sam resolver servoregulatorja.
Izločil sem:
Nastavitve v servoregulatorju (povezava med dobljeno frekvenco in pomikom)
izločil sem napake pri programiranju PLCja
Krmilnik in SR komunicirata, vsi vhodi I/O so aktivni
Signali do dovolj majhni da to ni problem
Poskusil bom gledati kakšne signale oddaja na izhodu PLc in kakšne dobiva SR s pomočjo osciloskopa.
Imate mogoče še vi kakšno idejo?
Hvala
Soočen sem s problemom. Imam PLC, ki pošilja pulse traine (preko funkcije absolut position control) v servoregulator, ta pa naprej servomotorju. Problem ki je nastal je, da se servomotor ne premakne za zapovedano frekvenco. Če pošiljam pulse traine motorju direktno preko servoregulatorja mi kaže resolver pravilne podatke. Ako pa pošiljam pulse traine preko krmilnika prihaja do napake pri repeticijah (pri 100 repeticijah približno 8 stopinj)To kaže tako ločena merilna naprava kot sam resolver servoregulatorja.
Izločil sem:
Nastavitve v servoregulatorju (povezava med dobljeno frekvenco in pomikom)
izločil sem napake pri programiranju PLCja
Krmilnik in SR komunicirata, vsi vhodi I/O so aktivni
Signali do dovolj majhni da to ni problem
Poskusil bom gledati kakšne signale oddaja na izhodu PLc in kakšne dobiva SR s pomočjo osciloskopa.
Imate mogoče še vi kakšno idejo?
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blockchain izobraževanjeOddelek: Kriptovalute in blockchain | 2485 (2036) | next3steps |
» | Raspberry Pi z 10 milijoni prodanih enot ruši rekordeOddelek: Novice / Procesorji | 13088 (10434) | TESKAn |
» | [android] vstavljanje slikeOddelek: Programiranje | 1234 (1131) | messi |
» | servo motorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7255 (6527) | perooo25 |
» | Projekt - Wifi RobotOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2032 (1724) | kihc |