» »

Prva zaposlitev-se moram prej prijaviti na borzo ?

Prva zaposlitev-se moram prej prijaviti na borzo ?

;-) ::

Pozdravljeni, sem par dni pred prvo zaposlitvijo, trenutno imam status študenta (vsaj mislim da me še uradno niso izpisali iz šole), tako da v bistvu v slednje nisem niti prepričan "kje trenutno sem".

Zdaj pa me zanima kaj rabim ob podpisu pogodbe, se moram prej prijavit na borzi oz. zavodu za zaposlovanje ali mi to ni potrebno in se samo oglasim na firmi ?

Zanima me tudi če kak zakon opredeljuje plačilo glede na stopnjo, so kaki dodatki ali če podjetje hoče imaš isto plačo kot tisti z osnovno šolo ?
  • zaklenil: Mavrik ()

bluefish ::

Greš direkt na firmo.

St235 ::

Zdaj pa me zanima kaj rabim ob podpisu pogodbe, se moram prej prijavit na borzi oz. zavodu za zaposlovanje ali mi to ni potrebno in se samo oglasim na firmi ?

ne rabiš, pogodbo lahko podpišeš ne glede na tvoj trenuten status (študent, brezposelen itd...).

Zanima me tudi če kak zakon opredeljuje plačilo glede na stopnjo, so kaki dodatki ali če podjetje hoče imaš isto plačo kot tisti z osnovno šolo ?

Zakon zgolj definira minimalno plačo za poln delovnik. Dodatne ugodnosti glede izbobrazbe so lahko definirane v kolektivni pogodbi. Ampak načeloma te lahko z 10 doktorati zaposlijo za minimalca enako kot nekoga z tremi razredi osnovne šole.

koyotee ::

Pol pa na zavarovalnico uredit zavarovanje.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

osnovno zavarovanje imaš urejeno avtomatično, sam moraš urejat edino dopolnilno zdravstveno zavarovanje (če tega zate ne stori delodajalec)

harmony ::

;-) je izjavil:

Zanima me tudi če kak zakon opredeljuje plačilo glede na stopnjo, so kaki dodatki ali če podjetje hoče imaš isto plačo kot tisti z osnovno šolo?

Ammmmm Slovenija? Ni ti to Nemcija, Avstrija.

Invictus ::

harmony je izjavil:

;-) je izjavil:

Zanima me tudi če kak zakon opredeljuje plačilo glede na stopnjo, so kaki dodatki ali če podjetje hoče imaš isto plačo kot tisti z osnovno šolo?

Ammmmm Slovenija? Ni ti to Nemcija, Avstrija.

Ahmmm, plačan si po delovnem mestu, ne po izobrazbi.

Tako kot po celem svetu ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ammmmmm in kaj je v nemčiji, avstriji drugače?

Kaj je drugače, da bom delal za 3x manj denarja tukaj :) Pa polno sranja na katerega moraš "pazit" pri podpisovanju biločesa.

Aha dopolnilno zavarovanje še torej, ne firma mi ga nebo uredila, kaj priporočate ?

koyotee ::

Ma ubistvu je vse en in isti k., js furam vzajemno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

;-) je izjavil:

Kaj je drugače, da bom delal za 3x manj denarja tukaj :) Pa polno sranja na katerega moraš "pazit" pri podpisovanju biločesa.

Aha dopolnilno zavarovanje še torej, ne firma mi ga nebo uredila, kaj priporočate ?

pa pojdi v avstijo in nečmijo, če si sposoben. Res ne vem zakaj boš delal za 3x nižjo plače, če lahko zbiraš.

St235 je izjavil:

Vse.

fikus_ ::

Če hočeš biti plačan po izobrazbi išči službo v javnem sektorju! Zasebni sektor te plača po delovnem mestu in opravljenem delu, ali pa še to ne, če imaš smolo.

Pa lep dan.

harmony je izjavil:

St235 je izjavil:

Vse.

ne pa ni, vozijo po isti strani, plačujejo z evri, v trgovini dobiš cocacolo, trava je zelene barve...

Tako da bo treba kaj bolj konkretnega, kot ta bullshit.

Tako, da glede na zastavljeno vprašanje: Ali imaš poleg lastne vizije idealnega sveta kakršen koli konkreten dokaz, da Avstrici in Nemci plačuje ljudi glede na izobrazbo in ne glede na delo, ki ga opravljajo? Ker če to počnejo potem so še bolj v riti kot mi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

urosz ::

Za tiste, ki ga pošiljate na delo v Nemčijo, Avstrijo.. ni vse v denarju, veste to? ;)

seveda ne, samo v čem je point jokat kako je sosedova trava bolj zelena, če si ne upaš/zmoreš čez plot?

urosz je izjavil:

Za tiste, ki ga pošiljate na delo v Nemčijo, Avstrijo.. ni vse v denarju, veste to? ;)

Zato sem napisal, da je vse boljse. Tudi ljudje.

urosz je izjavil:

Seveda je. Meni po delu v Nemčiji ostane 80% plače. V Sloveniji bi mi mogoče 20%. Pa nimam gor iste plače kot bi jo imel v Sloveniji.

harmony je izjavil:

urosz je izjavil:

in še vedno čakamo na konkreten doprinos k temi. jaz poznam dva avstrica, ki sta zagotovo slabša (karkoli to že pomeni v kontekstu ljudi) od dveh slovencev.

Smurf ::

Invictus je izjavil:

urosz je izjavil:

Seveda je. Meni po delu v Nemčiji ostane 80% plače. V Sloveniji bi mi mogoče 20%. Pa nimam gor iste plače kot bi jo imel v Sloveniji.

Ja, samo kvaliteta zivljenja != placa, ki ostane. Torej ni vse v denarju (no vsaj zame je glavni cilj, kvaliteta zivljenja).

(pa ne pravim, da je v Nemciji slabsa kvaliteta, zgolj, da je treba upostevati vec parametrov).

Smurf je izjavil:

(pa ne pravim, da je v Nemciji slabsa kvaliteta, zgolj, da je treba upostevati vec parametrov).

In to so kateri?

St235 je izjavil:

harmony je izjavil:

urosz je izjavil:

in še vedno čakamo na konkreten doprinos k temi. jaz poznam dva avstrica, ki sta zagotovo slabša (karkoli to že pomeni v kontekstu ljudi) od dveh slovencev.

Tole tvoje je konkreten doprinos?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Smurf je izjavil:

Ja, samo kvaliteta zivljenja != placa, ki ostane. Torej ni vse v denarju (no vsaj zame je glavni cilj, kvaliteta zivljenja).

S 80% ostanka si lahko bistveno izboljšam kvaliteto življenja, ki v Nemčiji že tako ali tako ni slaba ...

Izgovor s kvaliteto življenja in da denar ni vse ponavadi samo pomeni jamranje nesposobnih ...

Invictus je izjavil:

urosz je izjavil:

Sem probal že lahko rečem skoraj vse kaj se da probat od študentskega dela za 5€ na uro v avtomobilski proizvodnji, kjer te lahko granik stisne vsake par minut, od urejanja okolice (tud po 7€ na uro)...
sem že delal za nemce, delo v gradbeništvu, fajn folk 10-12€ na uro, komot zaslužiš x3 napram tukaj, ampak v soboto popoldan in nedeljo ko se nimaš kam dat in ko si 1000km od doma ni kar tak. Sem delal tudi tukaj pri firmi ko lahko zaslužiš 100€ na dan pa delaš od 10-22 po terenu pa ni to to, zato sem zdaj našel delo v normalni firmi, plača z dodatki nekaj nad 1000€, dela se samo dopoldan, vikende fraj in nebi mogel bit bolj srečen.

Smurf ::

harmony je izjavil:

In to so kateri?

Hja odvisno od samega posameznika.
Zame recimo, bistveno vecja socialna mreza, cenejse in podobno kvalitetne storitve, blizina smucisc, blizina morja, blizina mednarodnega letalisca, kvaliteta hrane, jezik in kultura na katero sem (bolj) navajen, karakterno mi slovenci bolje ustrezajo kot nemci (prehladni), ...

Invictus je izjavil:

Smurf je izjavil:

S 80% ostanka si lahko bistveno izboljšam kvaliteto življenja, ki v Nemčiji že tako ali tako ni slaba ...

Izgovor s kvaliteto življenja in da denar ni vse ponavadi samo pomeni jamranje nesposobnih ...

Daj primer. Ker meni se recimo ne zdi, da bi v nemciji z 10kEUR neto/mesec imel bistveno vecjo kvaliteto zivljenje v primerjavi z recimo 5kEUR neto/mesec v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

;-) je izjavil:

Sem probal že lahko rečem skoraj vse kaj se da probat od študentskega dela za 5€ na uro v avtomobilski proizvodnji, kjer te lahko granik stisne vsake par minut, od urejanja okolice (tud po 7€ na uro)...
sem že delal za nemce, delo v gradbeništvu, fajn folk 10-12€ na uro, komot zaslužiš x3 napram tukaj, ampak v soboto popoldan in nedeljo ko se nimaš kam dat in ko si 1000km od doma ni kar tak. Sem delal tudi tukaj pri firmi ko lahko zaslužiš 100€ na dan pa delaš od 10-22 po terenu pa ni to to, zato sem zdaj našel delo v normalni firmi, plača z dodatki nekaj nad 1000€, dela se samo dopoldan, vikende fraj in nebi mogel bit bolj srečen.

Kako pa misliš da je pri meni? Delam 8 ur na dan, vikendi so fraj. Šef noče da delam v soboto.

Čisto normalno življenje. Od kje ti ideja da delam cele dneve?

sploh nisem bral tvojih postov pa me obtožuješ da sem rekel da delaš cele dneve :D

Smurf je izjavil:

Hja odvisno od samega posameznika.
Zame recimo, bistveno vecja socialna mreza, cenejse in podobno kvalitetne storitve, blizina smucisc, blizina morja, blizina mednarodnega letalisca, kvaliteta hrane, jezik in kultura na katero sem (bolj) navajen, karakterno mi slovenci bolje ustrezajo kot nemci (prehladni), ...

Daj primer. Ker meni se recimo ne zdi, da bi v nemciji z 10kEUR neto/mesec imel bistveno vecjo kvaliteto zivljenje v primerjavi z recimo 5kEUR neto/mesec v Sloveniji.

Vse to imaš v Nemčiji. Pač odvisno kje si ... Imaš pa druge zadeve, ki jih v Sloveniji ni. Recimo red in čistočo ... In urejena mesta. Dober javni prevoz. Poceni potovanja ...

Mednarodno letališče? Misliš da je Nemčija Burkina Fasa? Saj jih je dovolj.

Socialna mreža je pa odvisna od tebe. Tako kot pri nas. Že če se iz Primorske preseliš na Štajersko, zgubiš socialno mrežo.

Mislim, koliko ljudi v Sloveniji pa zasluži 5k/mesec v Sloveniji? Večina je tam med 1 - 1,5K. Našega foha, pustimo še vse ostalo.

Sicer pa Slovenec če nima vsega pri riti, potem mu že kvaliteta življenja pade. Način življenja gor je čisto drugačen in zahteva malo več organizacije prostega časa. Zelo malo ad-hoc planiranja.

;-) je izjavil:

sploh nisem bral tvojih postov pa me obtožuješ da sem rekel da delaš cele dneve :D

Korelacija s tvojimi pritoževanji z delom od 10 - 22 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Mavrik ::

Vaše bluženje nima več nobene povezave s vprašanjem in je podvojitev vrtenja v krogu v drugi temi.
The truth is rarely pure and never simple.

Odgovor na vprašanje OPa je

NE.

Tudi ko izgubiš službo, se ti ni treba vpisati na borzo dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo v tujini

Oddelek: Loža
204728 (1794) rhitekt
»

Iskanje zaposlitve v tujini

Oddelek: Programiranje
346153 (4543) TheBlueOne
»

Vrnitev iz tujine (strani: 1 2 3 )

11924898 (19779) dope1337
»

Pricakovano placilo - delo v tujini (NEM)

184016 (3021) harmony
»

Francoščina ali Nemščina ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
9215141 (13678) trancer01

Več podobnih tem