» »

Risen 3: Titan Lords

Risen 3: Titan Lords

1 2
3
»

Sssaga ::

Zanimiva igra. Me je ''posrkala''.

Don't judge a book by its cover.

Izi ::

Za tiste, ki jih je "posrkalo" še par koristnih nasvetov.

Permanentnih rožic je za vsak atribut zelo verjetno ravno 10. Vsaj jaz sem jih toliko našel. So pa raztresene po vseh otokih. Prodajalci jih nimajo nikoli. Se pravi kar 50 točk za vsak atribut lahko dvigneš samo s permanentnimi napitki.
Permanentni recepti so točno po eden za vsak atribut. Pol jih je na skritih lokacijah, pol pa pri prodajalcih. Če se ne motim ima Alkimist pri čarovnikih dva, v kampu domačinov na Kili pa se da kupiti še dva, ostale je treba iskati.

Vsi atributi gredo do 105. Teoretično se da vse spraviti do 105, če (zelo pomembno) NAJPREJ uporabljaš Glory do 55 in potem za naslednjih 50 popiješ permanentne napitke. To je ednina možnost, ker potreben Glory raste eksponentno, zato je treba napitke vedno spiti na koncu, ker tako prihraniš mnogo več Glorya.

Sovražnikov, za pridobivanje Glorya, kljub temu, da se ne respawnajo, pravzaprav nikoli ne zmanjka, ker je ozemlje ogromno. Tisto kar vidiš na začetku ni vse. Kasneje, v 4. poglavju zgodbe, odkriješ še en otok, ki je pravzaprav največji od vseh otokov.

Questov je čez 300. Je pa zanimivo, da jih lahko rešuješ brez da bi ti sploh kdo dal kakšno nalogo. Ko pač nekaj narediš se pojavi napis, da si opravil določen quest in tudi Glory dobiš, ko ti kasneje nekdo da to nalogo pa mu samo poveš, da si zadevo že opravil in on te še dodatno nagradi ponavadi z zlatniki.
Je pa tudi nekaj questov, kjer ključnih sovražnikov ni na ozemlju in se pojavijo šele ko dobiš določeno nalogo.
Skritih zakladov, tistih, ki jih je treba izkopati z lopato, tudi ni mogoče najti prej dokler ne najdeš zemljevida za točno določen zaklad ali pa ti kdo pove lokacijo. Šele takrat se na mestu zaklada pojavi rdeč križec in šele takrat ga lahko izkoplješ. Ker gre za piratsko zgodbo je zakopanih zakladov na desetine.

Ni bojazni, da bi ubil koga napačnega, ki bi ga kasneje rabil za kakšen quest. Vse pomembne ljudi, pa se tako ali tako ne da ubiti ampak samo padejo v nezavest za nekaj časa, če jih premagaš.
Je vseeno treba paziti par stvari. Če pretepeš nekega pomembneža bo ta potem užaljen in ne bo hotel govoriti s teboj. Tako lahko izgubiš kakšen quest ali pa kakšnega trgovca.

Celotna igra traja nekje med 30 in 60 ur. Odvisno kako temeljito preiskuješ ozemlja.
Raziskovanje je zelo nagrajeno. Kamorkoli iz poti boš zavil boš nekaj našel. Lahko si gotov, da te na koncu vsake jame in na koncu vsake slepe dolinice čaka nekaj koristnega. Vedno se splača pogledati zadaj za hišo in čimbolj skrito je področje bolj uporabne stvari lahko pričakuješ.
Tvoj nahrbtnik je neskončen, trgovci pa imajo neskončno zlatnikov, zato pobiraš prav se brez izjeme. In skoraj vsak predmet pride prav pri kakšnem izmed receptov, čeprav jaz razen permanentnih napitkov nisem izdelal praktično ničear, saj mi nikoli ni ničesar manjkalo, razen zlatnikov v prvi polovici igre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

dolenc ::

Dober je ja, ma res neko tako Gothic vzdušje, kljub temu, da na začetku, ko serjejo s pirati ne zgleda tako(risen1/2 nisem nikol igral). Samo okolje ne deluje prevelko(skyrim) pa čeprov kar je. Deli so vsi zanimivi, ni nekaj brezveznega štancanja terena, zelo lahko-zapomljiva(memorable) pokrajina, podobno kot pri starih gothikih. Ni preveč folka v "naseljih" pa vseeno deluje vse živo.

Zdej jaz sem bil mal odsoten iz pcja, mogoče nisem najbolj verodostojen, ampak meni se zdi tudi grafika čudovita :), sploh okolje, zraven tiste čarovniške utrdbe, ko je vhod v gozdiček, ki zgleda čisto pravljičen(ne vem zakaj se ni noben tega že prej spomnu).

Gameplaj je ok, ni slab, to da imaš nekoga zraven malo popestri zadevo in doda mal taktiziranja, pa seveda Indiana Jones pokalica. Ne more pa se primerjat s kašno Dragons dogmo ali Kingdoms of Amalur, ki sta na malo višji nivo dvignila rpg kombat, pa meni na tipkovnico pa miša ni bilo vredu, tko da sem hitro na gamepad šaltal, luksuz :)

Questi majo več raznih možnih pristopov(ne vsi seveda), oz že kako do questa prideš. Samo okolje te spodbuja v raziskovanje, kot je že Izi napisal, kjer veš da ne hodiš po naštancanem terenu ampak se bo dejanko kaj zgodilo/našlo.
Glasba doda tisto piko na i.

Res vredu špil, defenitivno boljši kot sem pričakoval, in če so vam všeč rpgji je skor must-play. Sam čez prve pol urce moraš malo zamižat, dok ne pade v svoj tempo.

Meizu ::

point je v tem, da v skyrimu imam že čez 500ur gameplaya pa še vedno nisem raziskal vsega.

54j0 ::

Meizu je izjavil:

point je v tem, da v skyrimu imam že čez 500ur gameplaya pa še vedno nisem raziskal vsega.


Point česa? Kakšno vezo ima Skyrim s to igro? Kaj bi rad povedal?

Primerjati eno z drugim, je kot primerjati Morrowind in Gothic I.

The Player ::

Pridružil sem se demon hunterjem.

Zanima me, če kdo ve kako deluje pri njih čarovnija? Namreč sem našel ogromno runov, a noben od teh ne dela. Lahko se pa izobrazim v čarovniji proti plačilu antičnih tablic.

Zanima me, če obstaja možnost uporabe runov, glede na to, da jih imam ogromno? Ne vem zakaj bi zapravljal, če mi ni treba. Poleg tega, če se izobrazim v kaki čarovniji lahko ustvarim runo v "incense bowl-u", a ne razumem kje je poanta glede na to, da karakter ne zna uporabljati runov?

Izi ::

A si potegnil runo v "quickbar" spodaj?
To velja za vse, scrolle, rune, voodoo, hrano, opico, spreminjanje v papagaja, ..., vse moraš najprej iz inventarja potegniti dol v quickbar na eno izmed tipk 1 do 0 in potem lahko zadeve uporabljaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

Magične zvitke, Rune in Voodoo uroke, ki jih najdeš naokoli, lahko uporabljajo vsi brez učenja in brez da se pridružiš kakemu guildu. Tudi opico, ko se jo naučiš uporabljati imaš v inventarju in jo moraš najprej potegniti v quicbar.

Naučene čarovnije, ki so dostopne šele ko se pridružiš guildu, so pa popolnoma druga stvar. Te lahko uporabljaš v neskončnost, jih pa moraš najprej vzeti v roko, tako kot na primer meč. Najdeš jih med opremo za tvojo desno roko. Seveda se jih moraš najprej naučiti.

The Player ::

vedno pozabim na to, da jih moram dat v quickbar, sm pol porajtu.

Sm bral, da obstaja možnost, da naučene čarovnije opremiš v desno/levo roko, a jaz najdem čarovnije le pod zavihkom "magic"

54j0 ::

Demon Hunters imajo npr. thunderbolt, ki ga najdeš po equipment->right hand in deluje, kot orožje na daljavo.

Izi ::

Odvisno je od čarovnije. Nekatere se najde pod zavihkom magic, nekatere pa so z v desno roko.
Tiste pod zavihkom magic so ponavadi močnejše ampak imajo časovne omejitve, tiste za v roko pa so ves čas na voljo in nadomestijo meč.

opeter ::

Pozdrav vsem, ki ste kdaj igrali to igro.
V akciji sem si tudi jaz privoščil Risena 3. Sama igra v tehničnem smislu solidno deluje na mojem mlinčku (visoke nastavitve, 30 fps), imam pa težave s samim igranjem.

Namreč, ne vem kako (verjetno sreča), sem uspel končati prvi del Otoka rakov, ko iščeš skriti zaklad v templju, nakar ti neki demon ali kaj je že posesa živ. energijo, Patty pa te pokopa. Nato te neki voodoo čarovnik z imenom Bones obudi od mrtvih in tukaj se mi je zataknilo.

V roki imaš samo en star, rjasti meč in mi enostavno ne gre pariranje.
V prvem delu sem preživel že zaradi tega, ker sem imel pištolo oz. pozneje v tistem templju našel nože, katere si lahko metal s pomočjo tipke E.

Zdaj pa, ker sem brez orožja, s katerim bi lahko streljal ali metal, me ubije še tako majhna stvar, če ne bi imel Bonesa (ali kako se imenuje ta ljubiteljski voodoo čarovnik, ki me je obudil) zraven in v glavnem ne morem ta del otočka. So večje ptice, opice ipd. in me vedno ubijejo. Nočem pa it na čolniček, dokler ne pregledam otoka.

Nekaj točk sem vložil v pretepanje od blizu, a kaj dosti mi ne pomaga:



Mi lahko nekdo razloži, kako se najefektivnejše lotit mečevanja?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elex (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
39171005 (2404) oo7
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9417098 (12370) kratos

RPG/MMORPG - a je kej hudga na sceni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
556301 (5388) Rotaidal
»

Arcania: Gothic 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
25837008 (29900) Izi
»

Risen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1399884 (6288) Lonsarg

Več podobnih tem