Forum » Programiranje » Vtičnik - je varen?
Vtičnik - je varen?
Boomerang ::
V Visual Studiu programiram aplikacijo in v projekt sem vključil vtičnik (dll datoteko), ki omogoča uporabo funkcij za delo z elektronsko pošto. Vtičnik sem dobil na netu in sedaj se sprašujem koliko je ta zadeva varna. Zraven je bila priložena tudi aplikacija za testiranje in 2 mapi - "signed" in "unsigned", čeprav je v obeh ista datoteka, tudi enake velikosti.
Vtičnik dela, lahko se pošljem pošto, lahko jo pregledam (torej, vse kar rabim), le da ne vem, a je zadeva varna - kako naj vem? A je možno, da funkcija katero uporabljam za prijavo, moje podatke pošlje kam drugam brez mojega vedenja? Aplikacijo bodo uporabljali tudi drugi uporabniki, zato je varnost na prvem mestu.
Vtičnik dela, lahko se pošljem pošto, lahko jo pregledam (torej, vse kar rabim), le da ne vem, a je zadeva varna - kako naj vem? A je možno, da funkcija katero uporabljam za prijavo, moje podatke pošlje kam drugam brez mojega vedenja? Aplikacijo bodo uporabljali tudi drugi uporabniki, zato je varnost na prvem mestu.
Vesoljc ::
ce zraven ni sourca potem lahko le (ne)zaupas
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
sas084 ::
Tko kot je Vesoljc reku, brez sourc-a bo težko. Če poznaš assembler potem dissasembli knjižnico in preglej kodo v assemblerju. Če maš .NET knjižnico, potem maš .NET Reflector, ki ti pretvor il kodo v source. Malo več napiš v kerem jeziku pišeš projekt (c/c++/c# ...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programski jezik za vse operacijske sisteme (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16198 (13522) | Grumf |
» | Previdno z Javo (spet) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 26513 (23190) | Grumf |
» | C++0x (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 7197 (6264) | Matevžk |
» | Mono bo zavladal Linuxu!Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2506 (2506) | matjazgu |
» | Programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6512 (5110) | Thomas |