Forum » Loža » Kosmiči
Kosmiči
Dajarra ::
Lp.
Kako jeste čiste ovsene kosmiče?
Jih je potrebno čez noč namakat ali je dovolj dobrih 10 minut?
Kaj pa dodate zraven? Mleko, jogurt, med?
Kako jeste čiste ovsene kosmiče?
Jih je potrebno čez noč namakat ali je dovolj dobrih 10 minut?
Kaj pa dodate zraven? Mleko, jogurt, med?
LJ4L ::
Kakšno vprašanje pa je to?
Logično je:
-vzameš škatlo kosmičev
-streseš jih v posodo
-dodaš mleko oz. jogurt
-poješ
Še kaj?
Logično je:
-vzameš škatlo kosmičev
-streseš jih v posodo
-dodaš mleko oz. jogurt
-poješ
Še kaj?
LP from LJ
harvey ::
+dodaš še kakšno suho sadje (rozine, marelice, brusnice...), ali pa sveže (jabolko, maline...), potreseš s cimetom in to je. Lahko dodaš še žlico medu, če ti paše. Sam jih jem s pinjencem. Idej in kombinacij neskončno....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Dajarra ::
LJ4L-govora je o ovsenih kosmičih o katerih sem bral, da jih je dobro mogoče namakati čez noč.
Highlag ::
Jaz jih prelijem z mlekom zvečer in postavim v hladilnik. Zjutraj so lepo mehki. Dodam še malo mleka pa kakšno suho sadje kot so napisali. In je kar prebavljivo.
Never trust a computer you can't throw out a window
de199 ::
v keramično posodo stresem ovsene kosmiče, suho sadje, malo sladkorja/meda, cimeta dodam vodo in dam v mikrovalovko za 2min, premešam in po potrebi še 1min
ovsesni kosmiči so iz hoferja (modro pakiranje) grobo mleti)
ovsesni kosmiči so iz hoferja (modro pakiranje) grobo mleti)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: de199 ()
Yacked2 ::
Edini, ki rabi navodila kako pojesti kosmiče
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
blackbfm ::
če je pa kej nagravžn so pa postani pocasti ovseni kosmiči...jz dam jogurt čez pa takoj pojem
kixs ::
Js vzamem tiste Muslije s suhim sadjem in orescki. Namocim za kaksno urco v mleko, potem dodam ene 150g skute... po zelji se malo sladkorja ali meda.
dzinks63 ::
Ovsene kosmiče preliješ z vrelo vodo ali mlekom da se nabreknejo, jim dodaš vse začimbe in sestavine kot da pripravljaš mleto meso (jajce, sol, poper, česen, čebula, peteršilj, senf, drobtine), dobro pregneteš, jih oblikuješ v čufte ali pleskavico in opečeš v vročem olju. Super zadeva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
martincek1 ::
Jaz pogrejem mleko (precej toplo), notri vsujem kosmiče, počakam minuto da se malo napihnejo in pojem.
echo ::
Jaz pa jih pokrijem z vodo, dam v mikrovalovko na srednjo temperaturo za kakžno minuto, da se segrejejo in posrkajo tekočino, potem pa jih polijem z mrzlim jogurtom in žlico medu, nekoč tudi žličko kakava.
`DoC ::
Zmleješ s kavnim mlinčkom v moko. Dodaš whey. Preliješ z vročo vodo. Pustiš stati pol ure. TOP
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+
Brias ::
Lp.
Kako jeste čiste ovsene kosmiče?
Jih je potrebno čez noč namakat ali je dovolj dobrih 10 minut?
Kaj pa dodate zraven? Mleko, jogurt, med?
sam ovoj je iz fitinske kisline (organske kisline, v katere je vezan fosfor), za katero telo porabi kar nekaj dobrih stvari, da jo izloci ... Fitinska kislina se lahko poveze s kalcijem, bakrom, magnezijem, zelezom in s cinkom ter blokira njihovo absorbcijo. Zato lahko pride v telesu do resnega pomanjkanja mineralov in izgube kostne mase.
prehranske zaviralce in strupene snovi, ki so v ovoju zrn in semen, je mogoče zmanjsati ali odpraviti z namakanjem. Ti inhibitorji in strupene snovi so ACE, fitati (fitinska kislina), polifenoli (tanini) in goitrogeni.
ce kosmice namakas vsaj 7 ur v vodi ( kaplja, dve limoninega soka ), se nevtralizira vecina fitinske kisline v zitu in to drasticno izboljsa njegovo prehransko vrednost....
najboljsi rezultat je 24 ur ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
WarpedGone ::
Ovsene kosmiče preliješ z vrelo vodo ali mlekom da se nabreknejo, jim dodaš vse začimbe in sestavine kot da pripravljaš mleto meso (jajce, sol, poper, česen, čebula, peteršilj, senf, drobtine), dobro pregneteš, jih oblikuješ v čufte ali pleskavico in opečeš v vročem olju. Super zadeva.
Hvala za tole!
Bum probal :)
Zbogom in hvala za vse ribe
Dzuro10 ::
Meni zelo dobro:
- Stopiš maslo, dodaš ovsene kosmiče, dobro premešaš
- Dodaš malo mletih mandljev/lešnikov/orehov, premešaš
- Dodaš žlico medu, zelo dobro premešaš, da ni med samo na enem koncu
- Narežeš banano na manjše kose in vmešaš
- Dodaš malo Nesquick-a ali česa podobnega in premešaš
Imej vse na malem ognju, drugače se hitro zažge. Na začetku malo rabiš da pogruntaš prave količine, jaz delam po občutku
- Stopiš maslo, dodaš ovsene kosmiče, dobro premešaš
- Dodaš malo mletih mandljev/lešnikov/orehov, premešaš
- Dodaš žlico medu, zelo dobro premešaš, da ni med samo na enem koncu
- Narežeš banano na manjše kose in vmešaš
- Dodaš malo Nesquick-a ali česa podobnega in premešaš
Imej vse na malem ognju, drugače se hitro zažge. Na začetku malo rabiš da pogruntaš prave količine, jaz delam po občutku
energetik ::
Mehki modri iz Hoferja - dodam žlico mletega lana, zalijem s toplim sojinim mlekom, dodam še malo agavinega sirupa in to je to.
Hud recept, a ne?
Hud recept, a ne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Chia semenaOddelek: Loža | 4153 (3135) | Kurzweil |
» | Ovseni kosmiči (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17459 (14534) | kjut |
⊘ | Nelogično navajanje vsebnosti sladkorja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32873 (30532) | dzinks63 |
» | Hrana pred in po treninguOddelek: Loža | 1773 (1075) | gruntfürmich |