» »

Najboljša kamera

Najboljša kamera

kanida ::

Zanima me katero napravo se mi bolj splača za slikanje in snemanje 1080hd video....Cena nekje do 500 evrov

Zanima me ali se lahko npr Samsung galaxy s4 ali iphone primerjata z fotoaparati istega cenovnega ranga>?

legice ::

Za tvojo ceno, si poglej od Nikona D5200 ali od Canona 650D, oba Odlična DSLR fotoaparata. Imel ju boš za dalj časa in zaradi izmenljivih objektivov, ti zna zelo dobro in dolgo služiti.

Imaš pa tudi veliko/ogromno cenejših kompaktnih fotokamer, kot so naprimer od Nikona CoolPix ali pa od Canona PowerShot.

Vse je odvisno od tvoje potrebe, ampak se mi zdi, da bi ta cenejše izvedbe bile čisto dovolj zate, glede na to, da sprašuješ za primerjavo kvalitete med fotoaparati in telefonskim kameram.

Kvaliteta je neprimerljivo boljša, za video da ne govorimo, ampak najboljši fotoaparat je tisti, ki ga imaš tisti trenutek s seboj.

Če misliš občasno slikati se s kolegi, malo levo desno, bo telefon več kot dovolj. Če te nošenje fotoaparata ne ovira, vzemi tanek kompaktni fotoaparat, drugače pa če misliš se iti malo amaterskega fotografa, le pojdi na DSLR.

Z ceno se veča kvaliteta, vendar ne pričakovati, da jo boš takoj zaslediv:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

Shinobi ::

Fotografi na mobilcih se NE dajo primerjati s fotoaparati istega cenovnega razreda. Ziher ne.

habermas ::

Če boš snemal statične videote v sobi v dobro osvetljenih pogojih so high end telefoni čist kul za ta denar, če pa boš delal na terenu in low-light pogojih rabiš pravo kamero.

Poleg kamere bi namenil nekaj denarja tudi zunanjemu mikrofonu, če bi rad imel kakovosten zvok...

Napiši kaj boš snemal pa ti lahko kaj bolj konkretnega odgovorimo...

Tomson ::

Če boš kupoval namensko videokamero, je tale Panasonic HC-V720 super zadeva. Jo dobiš za 429€ + poštnina iz tujine - KLIK

Sicer pa precej odvisno za kaj točno jo potrebuješ, v določenih primerih je kakšen DSLR res boljša izbira ...

Če je na prvem mestu slikanje, defenitivno DSLR, ki so tudi odlični za video, če pa je na prvem mestu video in zelo malo slikanja, pa mogoče kakšna namenska kamera, ki ima pri zajemanju videa en kup naprednih funkcij, ki jih mogoče DSLR nima ...

DSLRja sta pa, kot je že legice predlagal, Canon 650D in Nikon D5200 odlična.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8727993 (19601) bela120
»

Kateri objektiv

Oddelek: Zvok in slika
153421 (3094) BigWhale
»

Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )

6625465 (19517) schurda
»

Kateri D-SLR fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11319988 (16478) dottor
»

Fotoaparat vs. kamera?

276444 (5827) schurda

Več podobnih tem