» »

Win 8.1 navigacijske ikone/gumbi (težava s prikazom)

Win 8.1 navigacijske ikone/gumbi (težava s prikazom)

horse ::

Pozdravljeni,

sicer sem že iskal rešitev, na žalost pa nič našel, najverjetneje zato, ker ne znam pravilno formulirat iskalnega niza.

Sem novopečeni uporabnik Win 8.1 (PC) in ob prilagajanju sveže inštalacije sem vmes naletel na težavo.
Zgodilo se je to, da so nekatere ikone, ki omogočajo navigacijo po Metroju in "desktopu", izginile oz. so jih nadomestili kvadratki (takšni kot se pojavijo, ko v fontu ni določenega karakterja).

Prilagam nekaj slikc:

Po ZKP-ju bi rekel, da sem si, ob inštalaciji fontov, ki sem jih uporabljal v Win 7, nekako povozil font, ki določa te ikone. Kot neukemu uporabniku, se je zdela copy/paste metoda prenašanja fonotv (iz diska, na katerem imam še zmeraj naložene Win 7) sila domiselna in preprosta, sedaj mi je nekoliko žal...

Z nekoliko okrnjenim znanjem (tehnične) angleščine, tudi po tujejezičnem medmrežju nisem naletel na podoben problem, kaj šele na rešitev. Se komu izmed vas sanja, kako bi si lahko povrnil "piktogame"?

Hvala že vnaprej!

LP
Jernej

skyline ::

Default win font je Segoe UI, ki je bil za win8 malenkost izpopolnjen, ti si si ga pa povozil z win7 verzijo.

Naloži tole:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/171...

horse ::

Hvala Skyline!

To je rešilo moj problem!
Sicer so se ob inštalaciji fonta pojavili samo določeni znaki, po restartu pa so se pojavili vsi...

Še enkrat hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490440819 (6500) jedateruk
»

Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19748815 (41788) Bistri007
»

problem z Windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
253182 (2283) Dober dan
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27066513 (50446) HupChup
»

Na koliko casa formatirate?