» »

Olympus c-730 se noče več vklopit

Olympus c-730 se noče več vklopit

BlackHole ::

Imel sem vstavljene nove napolnjene baterije. Aparat je star kaka dva meseca. Še nobenih težav doslej ni bilo. Včeraj pa gledam nogometno tekmo in slikam. Naredim kake 4,5 slik. Mislim, da so bile leče do konca iztegnjene (zoom do max - 10x) in čakam na pravi trenutek za sliko. Medtem se je kamera verjetno samodejno izklopila (po določenih sekundah se pač samodejno izklopi zaradi varčevanja baterije). Ko sem potem hotel slikat, je nisem več mogel z nobenim gumbom zbudit. Potem sem jo hotel vklopit z "power" gumbkom. Kamera se je sicer prižgala, na ekrančku se je za slabo sekundo izpisalo "low battery" ali nekaj takega pa ni bilo nič jasno, ker so bile baterije povsem nove in napolnjene. Doma sem potem baterije zamenjal z drugimi (polnimi) in je bilo enako. Leče se sploh niso potegnile vase (zaprle) ampak so še od takrat iztegnjene. Zdaj se ne prižge več niti ekranček, kadar pritisnem "power" ampak se sliši samo malo tistega značilnega zvoka od gibanja mehanizma v kameri. Ne zgodi se nič. Preden jo nesem na kak servis, bi rad videl, če se je komu zgodilo kaj takega in če mi lahko kdo karkoli predlaga. Na tujih forumih sem opazil kar nekaj podobnih težav, vendar nikjer ni bilo rešitve. Poslal sem tudi mejle na Olympus in vse naokrog.

kanabis ::

Sam imam c-720, in kaj takega se mi ni zgodilo, je pa očitno da je kamera v okavri, zato jo kar nesi nazaj na servis!

BlackHole ::

Po 24 urah brez baterij, sem te ponovno vstavil (pred tem jih nisem dal polnit). Ko sem jih vstavil se je aprata res prižgal, vendar se je spet dokaj hitro ugasnil. Nekakjkrat sem še poskusil, tako, da so se leče celo enkrat zaprle. Potem sem probal še z drugimi baterijami, pa spet ni več "vžgal". Zato sem preizkusil baterije (v svetilki). Zdaj so res bile popolnoma prazne, kot da bi jih fotoaparat v tako kratkem času spraznil. Ko sem jih dal polnit, so se tri baterije polnile morda polovico polnilnega časa, ena pa menda polni čas. Enako je bilo pri drugem paketu baterij. Zdaj aparat sicer dela, vendar je vprašanje kako dolgo bo trajalo, da se bo ponovilo. Pazite se Olympusov, moj aparat ni redek primerek teh težav.

novi ::

V lasti imam Olympus C-700 dobro leto. V tem času je posnetih slik za približno 15GB. Kamera mi je enkrat zmrznila L! Baterije ven in noter pa je bilo vse O.K.. Drugače sem z kamero zelo zadovoljen, edino ena smet mi je prišla med leče in imam na slikah z 10x zoom spodaj manjšo črno liso. Bo treba na servis nest, pa se bojim da bo preveč $$ za popravilo. Drgač Olympus rules!

Ps.: Če ti baterije crknjeo preden utegneš ugasniti aparat se zgodi, ko vtakneš nove baterije, da motor kar potegne čez zobnike grrr, ker misli, da je zaprta! Kar pa pomoje ni glih dober. Zato ko slišiš pisk takoj ugasnit ťrdeči konofŤ! Tolk.

BlackHole ::

Ej novi, po moje v mojem primeru niso bile krive baterije krive, ampak je nekaj narobe z aparatom. Če bi bile baterije bi bil zelo srečen, ker sem z aparatom sicer zelo zadovoljen.
Kako pa to, da ima C-700 10x Zoom, C-720 ima 8x, c-730 pa spet 10x?
Zanima me s kakšnimi nastavitvami slikaš makro fotografije. Imaš kake težave z nastavljanjem ostrine? Vem, da zadnjič sem delal zelo lepe makro slikce, včeraj (zdaj že po tej okvari), pa nikakor nisem mogel nastaviti ostrine, pa sploh nisem bil tako blizu objekta, kakih 15-30 cm. Je mogoče, da je to zato, ker je zadnjič bilo sončno vreme, včeraj pa bolj kot ne oblačno (meni se ni zdelo temno)?

AlienGT ::

Problem je v znanem SDS (sudden death sindromu), ki je za Olympuse zdaj že kar značilen. Malce pobrskajte po internetu pa bo vse jasno. Olympus ima težave s circuit/power boardom, ki ga je v tem problemu potrebno zamenjati. Obstaja res fora, da za 24 ur vzameš ven baterije da se s tem resetirajo nastavitve fotiča, vendar to pomaga le redkim. Če imaš fotič pod garancijo imaš srečo, sicer pa si ga malo nasankal (to sem med drugimi zdaj tudi jaz, servis sledi žal na moje stroške).
Ker gre za njihovo tehnično hibo, mislim da je s strani Olympusa zelo nesramnoin grdo da tovrstne tipsko/serijske napake ne odpravljajo sami brezplačno. So pač raje tiho in keširajo za servis. Ime in ugled pa žal pada.

Omenjena težava se dogaja predvsem s firmwareom .73 (npr. za Olympus 2100), vendar ima Olympus žal takšno politiko da sam ne moreš narediti upgrade softwera in zopet je potrebno na servis. Zares vsem priporočam podaljšano garancijo na vsaj tri leta, ne vem pa če je to v Sloveniji možno dobiti (naši prodajalci navadno samo debelo gledajo).

dexter_II ::

jest mam c-2100uz pa se ni blo nobenih problemov
ta SDS (sudden death sindrom) naj bi se pojavil ko imas zlo prazne baterije pa se kaj poskusas narediti, tko da jaz ko zacne blinkat da je baterija pri koncu, ugasam in menjam baterije
ni se za zaj... aparat je pa ze 1.5 leta star:|

BlackHole ::

Alien, glede tega sindroma. Meni je recimo pomagal reset z 24 ur brez baterij. Kaj lahko pričakujem vnaprej, je kaj znano. Se stvar ponavlja oz. ali se lahko poslabša. Mali problem je, ker je aparat kupljen v Avstriji. N servis ga sicer lahko peljem, vendar ali bodo tam res zamenjali in popravili tisto kar je treba in ali bo to potem tudi delovalo kot je treba. Kakšne so tvoje izkušnje oz. kaj priporočaš?

Kako lahko pogledam, kateri firmware uporabljam?

Zgodovina sprememb…

AlienGT ::

Deter_II: moj je tudi star točno 1,5 leta in mam očitno pač smolo.

Blackhole: Meni je recimo pomagal reset z 24 ur brez baterij.
Meni pa žal ne pomaga.

Kaj lahko pričakujem vnaprej, je kaj znano. Se stvar ponavlja oz. ali se lahko poslabša.
Če si dal fotič v garanciji na servis se da najbrž dogovoriti tudi za firmware upgrade.
Bojda se z 78 to ne dogaja, čudno res.

Mali problem je, ker je aparat kupljen v Avstriji.
Jaz ne vidim nobenega problema. Lahko ga neseš na servis v Olympus Slovenija bp.
Kaj ti na servisu dejansko popravijo/menjajo ne vem, najbrž jim gre to verjeti, ali pa ne? Jaz bi jih kontaktiral glede tega še ko si v garanciji.

Kako lahko pogledam, kateri firmware uporabljam?
Easy, pogledaš pod properties posamezne slike, lahko pa tudi odpreš sliko kot text file v notepadu in bolj na začetku najdeš informacijo katero verzijo imaš.

AlienGT ::

BTW: Meni je crknil z bolj polnimi baterijami, ne s praznimi.
Majku jim če bom še kdaj kupil Olympusa.

AlienGT ::

Še nekaj povezav na tematiko:
Link1
Link 2
Sicer pa več na forumih DPReview strani

BlackHole ::

Meni je tudi crknil s skoraj polnimi baterijami. koliko sem zdaj bral tvoje linke, se te težave samo slabšajo dokler aparat dokončno ne odpove. Bo treba res na servis.
Kje pa lahko kontaktiram Olympus Slovenija (nisem našel na internetu)? Aparat je star šele kaka dva maseca, tak da za garancijo je še čas.
S katerimi programom ti pregleduješ Exeif podatke, ker jaz nisem našel verzije firmwera? Sem probal tudi z Notepadom, pa nič. Sicer nimama enakega modela, mogoče je to vzrok, pa bi moral iskati kako drugo cifro.
Ko sem aparat kupoval, se mi sploh ni sanjalo o tej težavi )pa sem prebral veliko testov), ko se mi je pa pojavila, pa sem pogledal, če imaš še kdo podobne težava, pa sem videl, da je prava poplava tega sindroma. RES SRAMOTA ZA OLYMPUS!;(

dexter_II ::

˙Ř˙á8EExif II*     ˛   Ę      Ř   ŕ (   1 č 2      i    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS OPTICAL CO.,LTD C2100UZ H  H  v352p-75 2003:01:14 01:07:45  š  B   J "   '  d   0210  R   f      z 
    Š        
   | Ě   } š    0100       @    °    v Ł   Ł  
, 
2003:01:14 01:07:45 2003:01:14 01:07:45  

F


torej je moj firmware 75 (ce je to to?):\
AlienGT kero verzijo si imel ti?

BlackHole ::

Meni izpiše samo model, brez verzije firmwara. bom probal doma še kake druge slike, ker to ki jo gledam, sem editiral v Photoshopu.

AlienGT ::

dexter_II: kot sem jaz spremljal forume se SDS pojavlja le na fotičih s firmwareom 73. Ti imaš 75 in po mojem se ti ni ničesar bati, saj še nisem zasledil da bi crknilo komu s fw novejšim od 73.

Sem imel sicer svojega v času garancije na servisu (nekaj dead pixlov in malce smetk v "optičnem" iskalu, pa moram še preveriti na slikah narejenih po servisu, če so upgrejdal firmware, samo kot kaže ga niso.

Sami pa ga žal zaradi njihove politike ne moremo. So res ful packi, sicer sploh ne bi imel problemov. Kolk stane popravilo pri nas ne vem, je pa v tujini cena cca 300USD kar je nekje dobrih 65.000 SIT, kar pa ni malo.

Za moje pojme je to še vedno stvar recall obveznosti podjetja, samo da so se tule precej potuhnili in prihranili najbrž nemajhne denarce na naš račun.

BlackHole ::

AlienGT, odgovor na moj prejsnji post prosim.

AlienGT ::

BlackHole - naslov najdeš sicer v imeniku, vseeno je tule:
Olympus Slovenija d.o.o.
Baznikova ulica 2
Tel. 01 2363310


Dej pokliči jutri Jeanette (op.: danes 2.4. je ni), jo bom za tabo še jaz ki žal nimam več garancije, in me res zanima kaj ti bodo odgovorili (in nato še meni, lol). Mislim da je zadnja verzija FW zdaj 78.

Tule je za moje pojme najbrž še najboljša definicija do zdaj:
SDS is caused by a weak component in some UZI power boards that fails when batteries are low (the power board must draw more milliamps from the batteries at low voltage, causing weak component to fail, especially when warm.)

AlienGT ::

BlackHole: Jaz odprem v ACDSee-ju/Picture properties. Poskusi in javi.

BlackHole ::

Tole je moj softver: Software - v556u-78
Alien, kaj pa kak e-mail naslov imajo? o je Jeanette (kaj z njo moram govorit)?

Zgodovina sprememb…

AlienGT ::

http://www.olympus.si

Z Jeanette govori zato, ker ona druga punca nima pojma...

Pazi zdej to, sem preveril firmware, pred servisom sem imel verzijo 73 in mi je delalo brez enega samega lockupa, po njem pa 78 in stvar je v pol leta vseeno crknila, no pa imam zares srečo. Še vedno pa trdim da je Olympus vgrajeval napajalna vezja z napako, kar pa ni nikdar priznal.

BlackHole ::

Olympus.si ne obstaja, prestavi me na evropsko stran. Sem pa našel njihov email vseeno.

AlienGT ::

Tudi to je res, vsaj Hrvati so poskrbeli za najosnovnejši prevod uradne strani. Da bi to naredili še v Sloveniji, se hecaš, to je pa ja tako komplicirano in denarce terjajoče. Počakaj morajo opraviti še nekaj servisov potem pa bo, lol.

BlackHole ::

Sem poslal ene tri maile trem različnim osebam, tudi Jeanette. Prvi odgovor je bil, da jim ta problem ni znan (skoraj ne morem verjet). Ne vem kako poteka takle servis. Kaj jiz jim aparat tja pošljem (je pametno tole po pošti pošiljat??), potem pa mi ga oni nazaj pošljejo?
Oni baje aparatov ne popravljajo ampak jih pošiljajo na Češko (to mi je povedal ta, ki mi je prvi odgovoril). Čakam še na ostale odgovore...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri digitalni fotoaparat za okoli 100 K

Oddelek: Kaj kupiti
363051 (2539) gremlinatorv
»

Kater digitalc??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
586737 (5851) hipi69
»

Digitalni fotoaparati, rabim nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
686166 (5094) Dr_M
»

Kateri digitalni fotoaparat se splača

Oddelek: Kaj kupiti
322610 (1945) Brane2

Več podobnih tem