Forum » Strojna oprema » Nenavaden zvok. CPU i5 4670k
Nenavaden zvok. CPU i5 4670k
worteleven ::
Zdravo.
Včeraj sem sestavil nov računalnik, z novim 4670k in hladilnikom, ki je prišel zraven. Mene zanima ali se vam zdi kaj čudno..
Youtube link:
1.
2. (bodite pozorni od 0:39 - 0:43)
Vem, da hladilnik s prejšnjega procesorja ni imel takega zvoka.
(S slušalkami se najlepše sliši)
Včeraj sem sestavil nov računalnik, z novim 4670k in hladilnikom, ki je prišel zraven. Mene zanima ali se vam zdi kaj čudno..
Youtube link:
1.
2. (bodite pozorni od 0:39 - 0:43)
Vem, da hladilnik s prejšnjega procesorja ni imel takega zvoka.
(S slušalkami se najlepše sliši)
- spremenil: worteleven ()
Han ::
Verjetno druga serija ventilatorja, mogoče celo drug proizvajalec... Dokler se ventilator normalno vrti, se odziva na spremembe v napetosti oz. temperaturi procesorja in ni neznosno glasen (ne ruži), je načeloma v redu. Če te zvok moti, ga zamenjaj z boljšim.
a se da kako ročno spreminjat hitrost ventilatorja, da vidim če pri spremembi vrtljajev zvok izgine?
Sem inštaliral Speed fan, tam ročno spreminjal hitrost ventilatorja. Odziva se dobro, vendar ta "nadležen" zvok ne izgine, ampak pri hitrejših vrtljajih postane glasnejši.
Ale3š ::
tole sigurno ,da ni vredu in bo slej kot prej odpovedal če sodim po zvoku . LAhki ,da si ga napačno namestil ali povezal.
||Amd athlon x 4 640,LC power5550 V2.2
Nvidia gts 450,Crucial balistix tactical
Gigabyte ga 970 ds3p||
Nvidia gts 450,Crucial balistix tactical
Gigabyte ga 970 ds3p||
Kako bi ga lahko napačno namestil? 4 luknje ima, pa 4 pine...mislim da ni težko zadet. Povezan je pa na CPU_FAN tko da tud to nevem kako bi lahko zgrešil
Hayabusa ::
Jaz pravzaprav ne slišim ničesar narobe iz obeh posnetkov.
Odklopi iz napajanja vse ostale ventilatorje, diske, dvd pogone, grafične kartice (vse razen cpu vent.) in preveri stanje.
primerjaj zvok s tem:
Odklopi iz napajanja vse ostale ventilatorje, diske, dvd pogone, grafične kartice (vse razen cpu vent.) in preveri stanje.
primerjaj zvok s tem:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
korenje3 ::
ceneni ventilatorji. to se zgodi kadar je preveč lufta v drsnem ležaju. in namesto da bi ventilator lepo drsel, skače znotraj ležaja in se odbija kar povzroča tako brnenje.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Hayabusa ::
Ti slišiš brnenje v intel stock vent. ?
Če je temu tako, potem ga nesi nazaj in boš dobil novega (brezhibnega).
Če je temu tako, potem ga nesi nazaj in boš dobil novega (brezhibnega).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ventilator glasen, vrti ves čas (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8193 (6904) | lolipop2 |
» | Zamenjava ventilatorja [ati radeon 6850]Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2138 (1970) | gazibo |
» | Blažilec vibracij za LG775 stock coolerOddelek: Kaj kupiti | 1129 (960) | pingo76 |
» | Procesor, ohladi se! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 10203 (6673) | xabre |
» | Znižanje obratov na hladilnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1420 (1207) | Tea Time |