» »

povezava switch, LAN, ADSL modem

povezava switch, LAN, ADSL modem

vkancl ::

Moj problem; imam adsl modem, switch in 3 računalnike-sedaj pa bi rad internet na vseh. (dobil sem inf. da gre z switchem net samo na dva - pa me to v tem primeru sploh ne zanima.) Stvar sem si omislil tako;
1. strežnik povezan preko switcha na net (ta (rač) naj bi bil vseskozi prižgan). ker naj bi stal v kleti, sem se odločil, da ga krmilim preko "Povezava z oddaljenim namizjem".
2.na preostale porte Switcha bi priklopil ostale rač.

Stvar deluje nekaj časa brez problemov, nato pa s srežnikom preko povezava z oddaljenim namizjem ne dobim povezave. sam strežnik se ne ustavi (dowloada naprej,...).

če ima kdo kako idejo, bom zelo:))

MadMax ::

Raje si omisli kak router (4 portni cca 20kSIT, 7 portni pa ene 30).
V primerjavi s strežnikom porabi vsaj 5x manj elektrike, manjši, ni vzdrževanja (čiščenja ventilatorjev), neslišen, vgrajen firewall....
Razen, če v vsakem primeru rabiš strežnik 24/7.

Prek switcha pa grejo do 4 PCji, ob pogoju, da imaš dinamičen IP in nimaš študentskega paketa. Če maš statičnega: 1 PC only...

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

primozetoo ::

V prvi port v switch preklopi adsl
2. 3. in 4. port pa vsak rac. posebaj in internet dela na vseh treh rac. brez problema.

Easy and simple

vkancl ::

Najprej hvala obema! Strežnik potrebujem tako, da router ni rešitev (so pač še druge ideje). Kar pa se tiče drugega nasveta; pa stvar tak in tak dela samo pol čez nekaj časa zašteka, sploh ob uporabi "povezavi z oddaljenim namizjem". V tem primeru stvar nekaj časa dela, potem pa gost ne najde IP naslova gostitelja. Še mogoče kaka ideja?? :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1794572226 (516) blink
»

Povezava z oddaljenim namizjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
183709 (2515) slitkx
»

oddaljeno namizje

Oddelek: Pomoč in nasveti
303696 (1937) hojnikb
»

Oddaljeno namizje XP