Forum » Pomoč in nasveti » povezava switch, LAN, ADSL modem
povezava switch, LAN, ADSL modem
vkancl ::
Moj problem; imam adsl modem, switch in 3 računalnike-sedaj pa bi rad internet na vseh. (dobil sem inf. da gre z switchem net samo na dva - pa me to v tem primeru sploh ne zanima.) Stvar sem si omislil tako;
1. strežnik povezan preko switcha na net (ta (rač) naj bi bil vseskozi prižgan). ker naj bi stal v kleti, sem se odločil, da ga krmilim preko "Povezava z oddaljenim namizjem".
2.na preostale porte Switcha bi priklopil ostale rač.
Stvar deluje nekaj časa brez problemov, nato pa s srežnikom preko povezava z oddaljenim namizjem ne dobim povezave. sam strežnik se ne ustavi (dowloada naprej,...).
če ima kdo kako idejo, bom zelo
1. strežnik povezan preko switcha na net (ta (rač) naj bi bil vseskozi prižgan). ker naj bi stal v kleti, sem se odločil, da ga krmilim preko "Povezava z oddaljenim namizjem".
2.na preostale porte Switcha bi priklopil ostale rač.
Stvar deluje nekaj časa brez problemov, nato pa s srežnikom preko povezava z oddaljenim namizjem ne dobim povezave. sam strežnik se ne ustavi (dowloada naprej,...).
če ima kdo kako idejo, bom zelo
MadMax ::
Raje si omisli kak router (4 portni cca 20kSIT, 7 portni pa ene 30).
V primerjavi s strežnikom porabi vsaj 5x manj elektrike, manjši, ni vzdrževanja (čiščenja ventilatorjev), neslišen, vgrajen firewall....
Razen, če v vsakem primeru rabiš strežnik 24/7.
Prek switcha pa grejo do 4 PCji, ob pogoju, da imaš dinamičen IP in nimaš študentskega paketa. Če maš statičnega: 1 PC only...
V primerjavi s strežnikom porabi vsaj 5x manj elektrike, manjši, ni vzdrževanja (čiščenja ventilatorjev), neslišen, vgrajen firewall....
Razen, če v vsakem primeru rabiš strežnik 24/7.
Prek switcha pa grejo do 4 PCji, ob pogoju, da imaš dinamičen IP in nimaš študentskega paketa. Če maš statičnega: 1 PC only...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
primozetoo ::
V prvi port v switch preklopi adsl
2. 3. in 4. port pa vsak rac. posebaj in internet dela na vseh treh rac. brez problema.
Easy and simple
2. 3. in 4. port pa vsak rac. posebaj in internet dela na vseh treh rac. brez problema.
Easy and simple
vkancl ::
Najprej hvala obema! Strežnik potrebujem tako, da router ni rešitev (so pač še druge ideje). Kar pa se tiče drugega nasveta; pa stvar tak in tak dela samo pol čez nekaj časa zašteka, sploh ob uporabi "povezavi z oddaljenim namizjem". V tem primeru stvar nekaj časa dela, potem pa gost ne najde IP naslova gostitelja. Še mogoče kaka ideja??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 572165 (455) | blink |
» | Povezava z oddaljenim namizjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3709 (2515) | slitkx |
» | oddaljeno namizjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3696 (1937) | hojnikb |
» | Oddaljeno namizje XPOddelek: Pomoč in nasveti | 5572 (4685) | Chessman |
» | Oddaljeno namizje preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2669 (2466) | Valuk1 |