» »

Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625

matejc666 ::

Pred kratkim sem kupil Lumio 625. Lep telefon, velik ekran itd... zelo zadovoljen. Vendar pa-ker se mi je prvič prevečrat sam od sebe resitiral, sem ga poslal nazaj. Dobil sem novega. In spet-aparat se mi ponovno resitira in datum ter čas se nastavi na tovarniško nastavitev. Pa me vprašajo na servisu, če sem držal tipko za vklop več kot 8 minut(v žepu). Se mi je zdelo čudno, probam držat tipko za vklop 8 sekund in glej-telefon se sam od sebe resetira, datum in čas pa sta nastavljena na tov. nastavitve?!
Naj omenim še, da sta z pravilnim daumom in časom povezana sirhronizacija nekaterih računov, ter seveda če dobiš sms ko se ti je telefon takole resetiral, ga ne viiš, saj ga telefon vrže na začetek leta 2013. Aja-samodejnega nastavljenja časa pa ta telefon nima.

Torej, če grem na spletno stran http://www.nokia.com/si-sl/podpora/napr...
piše, da je potrebno za resetiranje pritisniti tipko za klop ter tipko za glasnst in držati obe 15 sekund. Po dolgem času pa sem našel na njihovi strani informacijo, da se telefon resetira s tipko na vklop , če jo držiš 8 sekund. Dve različni informaciji.Vendar pa nikjer ni navedeno da s tem izgubiš čas in datum.

Torej, če je to res, da se z držanjem tipke za vklop poenostavi čas, kaj ni to najbolj neumna stvar kar jo lahko naredi proizvajalec telefona? Recimo-vceraj sem kupil nosilec za v avto, ki pritiska na tipko za vklop. Vsakič ko ga bom imel v avtu se mi bo resetiral in seveda mi bo zmesalo čas.
Poleg tega-nošenje mobitela v kavbojkah. Niti da ne omenjam kolikrat se mi bo v enem letu resetiral?! Moti me to, ker to je ja bistvena informacija za potrošnika, ni pa nikjer navedena. Saj bi morali napisat : tega telefona ne nosite po žepih, ne držite ga premočno, ne uporabljajete nosilcev za v avto, ker se vam bo resetiral!
Kot sem omenil-na internetu sta opisana dva načina za resetiranje-tako da držiš tipko za vklop in tipko za glasnost, ter če držiš samo tipko za vklop. Prvi način je super-sem ga bil že vajen, drugi pa je katastrofalen, za katerega nisem niti vedel.

Lahko kdo pove, če se mu pri njegovi Lumiji isto dogaja, če drži samo tipko za vklop?

LJ4L ::

Sam nimam nokie se je pa znanec pritoževal nad tem. Očitno pogost problem. On je sicer telefon zamenjal.

LP

SLO_Matej ::

Vsak Windows Phone ima samodejno nastavitev datuma in časa. Settings -> date+time oz. če imaš izbran slovenski jezik verjetno Nastavitve -> datum+čas. Tam mora biti drsnik Set automatically oz. Nastavi samodejno.

matejc666 ::

Ta nokija žal nima te funkcije.... sem preveril. Tudi v navodilih piše, da v nekaterih regijah to ni možno. Lahko samo ročno nastavim datum in čas.

lucky2000 ::

Eno vprašanje...ali lumia 625 predvaja datoteke flv in mkv?

SLO_Matej ::

klinker ::

Sej to je naceloma na vsakem fonu, kateri nima odstranljive baterije, res pa ne resetira casa.
Nacloma je zajeb v tem da tipka verjetno prevec strli ven.
Ce mene vprasas, si nabavi en cover ki je debelejsi pri tipkah in je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odklepanje telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
2014664 (3401) Technics111
»

Nokia lumia 625

Oddelek: Mobilne tehnologije
94230 (3921) matejc666
»

Prestigio PMP7280C DUO se ne odziva

Oddelek: Strojna oprema
52439 (2331) krofko
»

Nokia 5310 problem

Oddelek: Mobilne tehnologije
6637 (601) Thunder wave
»

"flashanje" BIOS-ov

Oddelek: Pomoč in nasveti
371899 (1474) cultko

Več podobnih tem