» »

Nokia 5310 problem

Nokia 5310 problem

echoman ::

Zdravo!
Brat si je že kakšni dve leti nazaj kupil model 5310, firme Nokia. Med tednom je na telefonu odšel v meni in na storitve operaterja, kjer je želel preveriti z uporabo Monitor-ja, koliko denarja je že porabil oz. koliko minut klicev ima še na voljo do štetja dodatnih klicev. Izklopil je storitve in odšel nazaj na "začetni zaslon", kjer ga je skoraj pričakalo sporočilo, vendar temu ni bilo tako. Telefon se je namreč izklopil, po ponovnem vklopu pa je sledil še izklop. Ko je ponovno prižgal telefon je normalno vpisal PIN, na kar ga je telefon vprašal za datum. Želel ga je vpisati, vendar tipke niso prijele, čez nekaj časa pa se je telefonu izključil še ekran, po tipkanju po tipkovnici pa se je nazaj prižgal (kjer je potebno vpisati datum), nato pa je sledil še izklop telefona. To se sedaj zgodi vsakokrat, ko se telefon vklopi. Kaj storiti?

Glede baterije se je že pozanimal, pa je dobil odgovor, da to ni prava rešitev - na servisu naj bi bilo predrago, zato je dobil nekoga, ki mu za manjšo ceno popravi telefon. Zanima me, kako bi bilo to možno narediti brezplačno?

Hvala za odgovore in nasvete!

js osebno ::

Lahko da je prišlo do kritične napake v programski opremi. telefon je možno resetirati, ampak izgubljeni bodo vsi podatki (Torej najprej odstrani sim kartico in Micro SD kartico če sta v telefonu). Nato naenkrat drži tipko za vklop/izklop, številko 3 in #.

echoman ::

Hvala :) Telefon sem prižgal, kliknil, da se zažene brez kartice SIM, ter upošteval tvoje navodilo, pa je še vedno isto. Tudi ob samem zagonu, kot si vpisal sem storil isto, pa ne učinkuje. Mi lahko zadevo lepo prosim malce bolje razložiš?

Hvala!

js osebno ::

Aja. telefon mora biti ugasnjen, nato ga ne prižigaš, ampak držiš kombinacijo teh treh tipk. In ne popusti takoj.

Drugače je pa povsem možno, da gre za napako na strojni opremi. V tem primeru je edina rešitev servis.

echoman ::

če pritisnem tipke kot si rekel, se telefon normalno vklopi in me vpraša, če želim, da se zažene brez SIM. Kaj naj naredim?

Hvala!

js osebno ::

Če se normalno vklopi je problem menda rešen ane?

Drugače pa gre verjetno za strojno napako.

Thunder wave ::

Imel popolnoma enak problem z Nokio 5530 xpressmusic. Edina kratkoročna rešitev je bila, da sem najprej vtipkal napačni pin kolikor hitro je bilo mogoče in ga potrdil. Potem je telefon javil da imam na voljo še 2 poskusa in potem je šlo vtipkat brez problema. Te težave ni odpravil ne software update, ne reset (telefona nimam več).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zafrkniti tistega,ki ti je ukradel mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8026257 (8170) nergac
»

Medion life x5004 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9122365 (10948) Mojza
»

Garancija zavrnitev TELERAY (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9119855 (14565) ziga1990
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37481950 (39965) mailer
»

Neučinkovit servis za več mesecev

Oddelek: Mobilne tehnologije
454088 (2418) RejZoR

Več podobnih tem